Įkraunama...
Įkraunama...

Nugaros, kojų skausmai, tinimai, išvaržos

QUOTE(Domke @ 2011 01 21, 03:25)
As tai manau, kad ne epidurai cia kalti, o priaugtas svoris (su pirmu 21, su antra - 24 kg)  blush2.gif

o aš priaugau nedaug, apie 8kg gal, bet nugarą skauda....dukrą maudant ją laiko vyras, aš tik muiluoju, bet po tų maudynių norisi tik gulėt doh.gif
Atsakyti
na nemanau, kad epidurai,nes ir bu ju skauda.
pasikeicia laikysena, raumenys kitaip dirba.
tiesiog reikia tinkamais pratimais sustiprinti nugaros raumenis ir praeina tie skausmai.
na nebent jau labai rimtos isvarzos buna, bet ir tas manksom gydo...
Atsakyti
skauda ypac kaip atsigulu ant nugaros
Atsakyti
Aha, man irgi labai skauda, nugara, dar randas po cp, o dar ir kruts, kurias vos bepakeliu nuo pieno
Atsakyti
Man saremiai pasireiske per nugara, ir skausmas ilgai jautesi gal dar kokie 3 menesiai po gimdymo.
Ir dabar nugara skauda, ypac kai puse dienos maziuka pranesioju ant ranku. kartais atrodo, kai susilenkus ilgiau pabunu kad ir neatsitiesiu
Atsakyti
as tai buvau pas gydytoja, ir pasakiau kad skauda nugara, nors praejo 3 menesiai po gimdymo. bet skauda ne apacioj o visa ir kur mentys yra daznai, tai manau nuo naktinio zindymo, nepatogiai pasiremus bunu. tai gydytoja sake geriausias budas plaukiojimas smile.gif tai bandysiu rast baseina ir paplaukiot bent kas antra diena, jei pades, pasakysiu thumbup.gif
Atsakyti
man tai dėl skausmo tikrai kaltos žymiai pasunkėjusios krūtys. Svarbu gera liemenėlė ir patogios žindymo padėtys smile.gif
Atsakyti
Dar labai svarbu ziureti, kad vystymo stalas nebutu per zemas, kad nereiketu lenktis keiciant pampersus ir pan. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laukianti29 @ 2011 02 25, 10:32)
man tai dėl skausmo tikrai kaltos žymiai pasunkėjusios krūtys. Svarbu gera liemenėlė ir patogios žindymo padėtys smile.gif

Kad man nugarą skaudėjo dėl smarkiai (dviem dydžiais) padidėjusių krūtų, supratau tik dabar, po dvejų su puse metų. Mažių iki dvejų maitinau ir tik prieš porą mėn krūtys mažėt pradėjo, o tuo pačiu ir nugaros skausmas pradėjo trauktis.
Atsakyti
QUOTE(VABALIUKE @ 2011 02 26, 10:35)
Dar labai svarbu ziureti, kad vystymo stalas nebutu per zemas, kad nereiketu lenktis keiciant pampersus ir pan. 4u.gif

As irgi sutinku del sito. 4u.gif Labai svarbu po gimdymo pasaugoti nugaryte, aisku, mes mamos dazniausiai pamirstam save, nes visas demesys atitenka maziukui. As tai maze maudau atsiklaupus ant keliu prie vonios, nes jei susilenkus, tai oi oi kaip buna nefaina paskui... Atsimenu atostogavom, vystymo stalo nebuvo, tai pampi keiciau pasilenkus ant lovos, is kart pradejau ''jausti'' nugara. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(irmonte @ 2009 11 25, 18:59)
noreciau suzinoti ar yra merginu gimdziusiu su stuburo isvarzomis?ir po gimdymo kokie pakitimai?

As turiu spina bifida su kazkuom (kaip suprantu tai irgi isvarza). Tiesa pasakius, suzinojau apie diagnoze po gimdymo, nes gimdymo metu galvojau mirsiu nuo nugaros skausmu,ir po gimdymo labai skaudejo, padare rentgena, pasake kodel skauda nugara ir liepe daryti pratimus mirksiukas.gif Dziaugiuosi, kad po naturalaus gimdymo ne invalide, nes galejo neatlaikyti slankstelis unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(mintys @ 2010 03 02, 11:14)
Pastebejau kad visos bijote ar bijojote kas gi bus su Jusu isvarzom gimdymo meto ar po jo. O tas faktas kad pats nestumas nezmoniskai  apkrove stubura ir jum pakenke beveik nesijaudinot. Per naturalu gimdyma apkrova stuburui nera zymi, o  schmoll.gif del isvarzu jokio CP niekas nedarys, bet vat nestumo metu reiketu pasitarti su kinezioterapeutais ir sudaryti manksteliu stuburui stiprinti grafika. Plaukioti. As tai mielai pabuciau nescia ilgiau, nes persimetus svorio centrui manes visai nekankino mano 2 isvarzos, o vat kai pagimdysim tai bijau kad skausmas vel surakins:(

As gimdziau guledama, tai patikekite ogogo kokia buvo apkrova mano stuburui. Jei zinociau savo diagnoze, tikrai prasyciau CP, nes nugaros raumenu stiprinimai mazai padeda ir as nuolat jauciu savo deformuota slanksteli doh.gif
Atsakyti
As irgi turiu stuburo isvarza ir man paciai gimdyti grieztai uzdraude unsure.gif Todel dare planini cezario pjuvi smile.gif Nestumo metu skaudedavo nugara, kad net atsikelti negaledavau is lovos doh.gif Todel pries gala nestumo daugiausiai guledavau, nes paprasciausiai skaudedavo doh.gif Nors buvo taip kai nuejau, kad laukiuosi pas gydytoja, tai susirinko komisa ir pasake, kad su tokia stuburo diagnoze is viso neisnesiosiu vaiko, kad persileisiu ir kad reikia daryti isvalyma verysad.gif cray.gif Verkiau tada ir per asaras net gydytoju nemaciau, tiesiog sakiau ne ir viskas, jei persileisiu zinosiu, kad persileidau, bet isvalymo tikrai nedarysiu schmoll.gif Ir aciu dievui isnesiojau savo mazyle sekmingai, tik va cezaris buvo neisvengiamas ax.gif Taciau cia manau maziausia beda, svarbiausia, kad turiu sveika mazyle blush2.gif
Atsakyti