QUOTE(jovita l @ 2009 11 03, 22:35)
O jums kažką išdavė išvykstant iš ligoninės? Man tiktai davė lapelį su saugumo taisyklėmis ir daugiau nieko. 

Man dar nedarbingumo lapeli dave. Visa kita lieka tavo ligos knygeleje.
Papildyta:
QUOTE(logika @ 2009 11 03, 23:23)
Tol kol tampa neryskus, t.y. ne raudonas, o blyskiai rozinis arba balksvas. Man pvz, jau 9 menuo eina po operacijos, bet jis dar siek tiek rozinis, tai visa ziema dar saugosiu nuo saules. Geriau pasaugoti, nei po to tamsu bruksni tureti.
Papildyta:
QUOTE(wowavyva @ 2009 11 03, 22:36)
Priklausomai nuo spinduliavimo lygio, su kuriuo iseisi is ligonines, tau irasys, kiek laiko negali buti salia nesciuju, vaiku. Tada bus irasyta kiek laiko turi miegoti atskirai nuo kito zmogaus, kaip naudotis tualetu (nusisluostyti, nuleisti vandeni ir t.t.), pazymeta, kad turi vengti susiburimo vietu ir t.t.
Baranausko klausiau, ar tos taisykles svarbios, t.y. ar labai griezati ju reikia laikytis, tai sake, kad jie pagal visus reikalavimus turi iteikti tokias taisykles. Taciau mes gaunam mazas dozes radioaktyvaus jodo, tai is esmes jau isejus is ligonines spinduliuojame tiek, kiek karsta vasaros diena saule. Baranauskas pirma diena, kai buvau jodo isgerusi ir gulejau ligonineje buvo atejes i palata ir kalbino mane su palatos drauge.
Beje, zmones kurie dirba atomineje elektrineje, kiekviena diena iseina is darbo su 1.4-1.5 spunduliuotes.