Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XII

QUOTE(jovita l @ 2009 11 03, 22:35)
O  jums kažką išdavė išvykstant iš ligoninės? Man tiktai davė lapelį su saugumo taisyklėmis ir daugiau nieko. unsure.gif

Man dar nedarbingumo lapeli dave. Visa kita lieka tavo ligos knygeleje.
Papildyta:
QUOTE(logika @ 2009 11 03, 23:23)
kiek laiko reikia saugoti randą nuo saulės?  g.gif

Tol kol tampa neryskus, t.y. ne raudonas, o blyskiai rozinis arba balksvas. Man pvz, jau 9 menuo eina po operacijos, bet jis dar siek tiek rozinis, tai visa ziema dar saugosiu nuo saules. Geriau pasaugoti, nei po to tamsu bruksni tureti.
Papildyta:
QUOTE(wowavyva @ 2009 11 03, 22:36)
gal galetumete trumpai su saugumo taisyklem supazindinti?  4u.gif

Priklausomai nuo spinduliavimo lygio, su kuriuo iseisi is ligonines, tau irasys, kiek laiko negali buti salia nesciuju, vaiku. Tada bus irasyta kiek laiko turi miegoti atskirai nuo kito zmogaus, kaip naudotis tualetu (nusisluostyti, nuleisti vandeni ir t.t.), pazymeta, kad turi vengti susiburimo vietu ir t.t.

Baranausko klausiau, ar tos taisykles svarbios, t.y. ar labai griezati ju reikia laikytis, tai sake, kad jie pagal visus reikalavimus turi iteikti tokias taisykles. Taciau mes gaunam mazas dozes radioaktyvaus jodo, tai is esmes jau isejus is ligonines spinduliuojame tiek, kiek karsta vasaros diena saule. Baranauskas pirma diena, kai buvau jodo isgerusi ir gulejau ligonineje buvo atejes i palata ir kalbino mane su palatos drauge.

Beje, zmones kurie dirba atomineje elektrineje, kiekviena diena iseina is darbo su 1.4-1.5 spunduliuotes.
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 11 04, 10:06)
Man dar nedarbingumo lapeli dave. Visa kita lieka tavo ligos knygeleje.
Papildyta:
Tol kol tampa neryskus, t.y. ne raudonas, o blyskiai rozinis arba balksvas. Man pvz, jau 9 menuo eina po operacijos, bet jis dar siek tiek rozinis, tai visa ziema dar saugosiu nuo saules. Geriau pasaugoti, nei po to tamsu bruksni tureti.
Papildyta:
Priklausomai nuo spinduliavimo lygio, su kuriuo iseisi is ligonines, tau irasys, kiek laiko negali buti salia nesciuju, vaiku. Tada bus irasyta kiek laiko turi miegoti atskirai nuo kito zmogaus, kaip naudotis tualetu (nusisluostyti, nuleisti vandeni ir t.t.), pazymeta, kad turi vengti susiburimo vietu ir t.t.

Baranausko klausiau, ar tos taisykles svarbios, t.y. ar labai griezati ju reikia laikytis, tai sake, kad jie pagal visus reikalavimus turi iteikti tokias taisykles. Taciau mes gaunam mazas dozes radioaktyvaus jodo, tai is esmes jau isejus is ligonines spinduliuojame tiek, kiek karsta vasaros diena saule. Baranauskas pirma diena, kai buvau jodo isgerusi ir gulejau ligonineje buvo atejes i palata ir kalbino mane su palatos drauge.

Beje, zmones kurie dirba atomineje elektrineje, kiekviena diena iseina is darbo su 1.4-1.5 spunduliuotes.

Kazkur teko skaityti, jog nuo saules reikia saugoti ne maziau kaip puse metu ir masazuoti. O jus tepat kokiais nors tepaliukais?
Atsakyti
QUOTE(saulexxxx @ 2009 11 04, 10:34)
Kazkur teko skaityti, jog nuo saules reikia saugoti ne maziau kaip puse metu ir masazuoti. O jus tepat kokiais nors tepaliukais?

aš tai niekuo netepu. o kuo galima?
aš galvojau,kad nuo saulės reikia saugoti dėl kitų priežasčių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saulexxxx @ 2009 11 04, 12:34)

Man asmeniskai chirurgas uzdraude tepti tais tepaliukais, nes paaiskino, kad tai yra chirurginis randas, o ne plestinis. Visi tokie tepaliukai chirurginio rando nepagrazins. Be to, si tema buvo nagrineta anksciau ir tos, kurios bande pasisake, kad praktiskai jokio progreso nemato. Ir jei jautri oda - nepatarciau, sualergizuoti gali.
Del masazo, tai abejoju... Gi skauda ir dar raudoniau bus. O kurioms skydliauke del vezio buvo salinta, atmintina, kad masazas aktyvina limfa, o su limfa viskas (jei yra like) plinta.

Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 11 04, 16:13)
Man asmeniskai chirurgas uzdraude tepti tais tepaliukais, nes paaiskino, kad tai yra chirurginis randas, o ne plestinis. Visi tokie tepaliukai chirurginio rando nepagrazins. Be to, si tema buvo nagrineta anksciau ir tos, kurios bande pasisake, kad praktiskai jokio progreso nemato. Ir jei jautri oda - nepatarciau, sualergizuoti gali.
Del masazo, tai abejoju... Gi skauda ir dar raudoniau bus. O kurioms skydliauke del vezio buvo salinta, atmintina, kad masazas aktyvina limfa, o su limfa viskas (jei yra like) plinta.

Kiek gydytoju, tiek nuomoniu matyt g.gif Man chirurgas liepe tepti ir pamasazuoti. Ir seimos gydytoja taip pat mano. Na, pas mane randas kietokas, tai tikisi jog tie tepalai suminkstins. Pakelus truputi daugiau skauda pjuvio vieta, pamasazavus geriau jauciuos.
Papildyta:
QUOTE(logika @ 2009 11 04, 14:34)
aš tai niekuo netepu. o kuo galima?
aš galvojau,kad nuo saulės reikia saugoti dėl kitų priežasčių  doh.gif

Man sake tepti dermatix, tai juo ir teplioju. Jis brangus, bet uztenka ilgam. smile.gif
Atsakyti
Merginos norejau paklausti,jei i joda paguldo penktadieni,tai kada isleidzia? Pirmadieni ar antradieni?
Atsakyti
jungiuosi ir as prie jusu visu rupimu sia problema klausimu,nes klausimu iskilo nemazai.skirtumas kolkas butu tame,kad as kolkas nenoriu pulti ant operacinio stalo ir jokiu proceduru su sia liga nenoriu eksperimentuoti.gydytoja apciupinejusi man kakla nustate kad turiu skydliaike vidineje kaklo puseje,t.y.ji nematoma nes ne isorine.prasau patarkit ka tureciau vartoti namu salygom,maista ar kokia zoleliu arbata nuo sios ligos.gal kuri sitaip gydesi ir rezultatu pasieke.aciu
Atsakyti
QUOTE(half @ 2009 11 07, 17:41)
jungiuosi ir as prie jusu visu rupimu sia problema klausimu,nes klausimu iskilo nemazai.skirtumas kolkas butu tame,kad as kolkas nenoriu pulti ant operacinio stalo ir jokiu proceduru su sia liga nenoriu eksperimentuoti.gydytoja apciupinejusi man kakla nustate kad turiu skydliaike vidineje kaklo puseje,t.y.ji nematoma nes ne isorine.prasau patarkit ka tureciau vartoti namu salygom,maista ar kokia zoleliu arbata nuo sios ligos.gal kuri sitaip gydesi ir rezultatu pasieke.aciu

Na, tik is apciuopos mazai ka galima suzinoti. Turi padaryti hormonu tyrimus, tada bus aisku ar skydliauke "dirba" gerai. Ir aisku echoskopija, kuri parodo skydliaukes dydi ir ar nera mazgeliu. Po to gal ir galima bandyti liaudiskas priemones. Be tyrimu eksperimentuoti negerai. Tarkim, esant per silpnai skydliaukes funkcijai jodas gerai, o per daug aktyviai jau nebe. Mano atveju taip buvo-aktyvi, tai as ne tik kad jodo negalejau naudoti, bet net ir juros gerybiu, zuvies tauku.... Taip kad, pirma reikia zinoti kuo sergi, o tik po to galima bandyti kazkuo gydytis 4u.gif
Atsakyti
Labas, aš randą truputį tepiau ''contratubex' tepalu, bet jis man šiuo metu nei niežti, nei jo tempia. smile.gif
Atsakyti
sveikos. nu 100mg tikroksinu,jaučiuosi nekaip. energijos trūksta,pavargus jaučiuosi,miego noriu. kaip galvojate ar galėčiau pati pradėti gerti daugiau? ar eiti pas daktarą? nes šiaip kraujo tyrimus turiu darytis gruodžio 15 dieną. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga04 @ 2009 11 07, 13:29)
Merginos norejau paklausti,jei i joda paguldo penktadieni,tai kada isleidzia? Pirmadieni ar antradieni?

As visada guluosi penktadieni. Tad jei su radiacija viskas ok, isleis pirmadieni.
Zinau, kad tau dar tik 13 diena jodas, bet, jei nesusirasysim, is anksto linkiu sekmes.
Atsakyti
Man kaip tik dabar jodo dieta, jaučiuos ištisai mieguista, prieš tai vartojau po 200 tiroksino, labai prakaituodavau.
Atsakyti