Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XII

QUOTE(joviteleb @ 2009 10 27, 12:34)
Niu, Tg daro praejus 6 men po paskutinio jodo. As asmeniskai uzsiemiau saviveikla ir pati dariausi =) daug nervu tureja, todel niekam nesiulau to daryt.

As galvojau, kad visas pacientes priima tik Baranauskas... apie Sinkeviciu nieko nesu girdejusi, bet matomai si karta busiu pas ji irgi, nes Baranauskas visa lapkriti atostogaus.

Baranauskui esu pati pirma karta truputi davusi pinigu, tikejausi, kad taip sulauksiu atsakymu i savo klausimus - nesulaukiau...

Idomu, kaip yra skirstoma i palatas - kas Baranauska, kas pas Sinkeviciu? g.gif
Visos kaip supratau tik pas Baranauska guldo...
Papildyta:
Patikek Baranauskas tikrai ne geriau. Jis nei i viena klausima neatsako, tik paskiria jodo data ir viskas. O jei eini pas kitus daktarus konsultuotis ir jis ta pamato tavo knygeleje, tai taip gauni velniu, kad maza nepasirodys....

Kiekviena karta is jo kabineto iseinu drebedama is pykcio. Jis mane visada vaiku vadina ir liepia iki jodo nesirodyt.

Aš su Baranausku bendravau pirmąkart, jis man pasirodė visai nieko. Kiek aš klausiau visus atsakymus gavau. Duot nedaviau onkologiniam nei vienam, bet kažin ar ką padėtų. Vistiek tą pragarą reiks išgyvent ir mūsų vargų nepalengvins. Ar tau buvo vidinė skydliaukė ar struma ( gūžys ) ? Aš dešimt metų auginau gūžį kol pradėjo smaugt. Prieš tai 1,5 metų atgal buvau pas doc. Šidlauską, man minėjo. kad būtu gerai išoperuot, nes gali pradėti dusint. Aš dar pasidomėjau, ar man negali supyktibėt, man atsakė '' nebent antrą kartą Černobilis sprogtų ''. O 1,5 metų , kad sprogo tai sprogo -- vėžys. Ar galima tokiais gydytojais pasitikėt ? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jovita l @ 2009 10 26, 21:45)
Aš gulausi 07,31 o išėjau tik 08.05. bet ten ne aš buvau. Pagal gydytojų pasakymą man 2 formos vėžys. O tau? Nebeatsimenu lyg tai Sinkevičius palatos gydytojas buvo, sakė 2-3 kartai ir užteks, nors aš nesu isitikinus. Kol kas tik kakle lastelės buvo. verysad.gif

As jau buvau 6 kartus. Visus kartus pas Baranauska. Kol kas dabar nereikia. Baranauskas nelabai kalbus, tas tikrai nervina. Juk mums labai reikalinga informacija. Jei ir klausi, mazai ka gausi. Toks jis yra. Labai gaila, kad tos srities daktaru daugiau nera doh.gif Dabar buvau pas endokrinologe, laukiu atsakymu Tg, TTH. Gal koreguos doze tyroxino. Nenusimink, gal tikrai pakaks keliu kartu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(joviteleb @ 2009 10 26, 23:05)

Ir as is pradziu tikejausi 2-3 joduku, bet yra kaip yra. Siaip uzlaikiusi veziuka buvau kokius 5-6 metus.

Bet giliai sirdy tikiuosi, kad viskas bus gerai  4u.gif
Aisku... Labai sunku....

Viskas susitvarkys friends.gif As taip pat ilgai vazinejau pas endokrinologe, virs 5 metu. Ir tik tada skyre operacijai. Blogai, kad daktarai ilgai laukia ir neskiria operaciju. Geriau skubet, nei uzdelsti. Sakyk, ir plauciuose esancias lasteles naikina jodu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Silma @ 2009 10 27, 19:49)
Sakyk, ir plauciuose esancias lasteles naikina jodu  g.gif

Niu, Baranauskas sake, kad jodas naikina visur, kur yra papilinis ar folikulinis vezys...
Viena moteris gulejo pirma karta su manimi, tai koridoriuje snekejome - ji sake, kad jai i soninius audinius kakle jau vezys buvo isplites (apie 10 metu augino vezi), tai labai daug visko ispjauste, o ko neispjauste jodu naikina.

Tik vienoms geriau geriata joda, kitoms blogiau. kiek skaiciau, labai daug nuo amziaus priklauso.
As, kad geriau joda gertu, laikaisi tas tris savaites antijodo dietos. Nevartoju produktu, kurie turi daugiau jodo nei 5 nanogramus (tiksliai nepamenu, kaip tie vienetai vadinasi). Skaiciau, kad Rusijoje labai rekomenduoja tokiu dietu laikytis tas tris savaites pries joda, o Baranasukas nieko apie tai nesneka - liepia tik thyroxino ir joduotos druskos nenaudot. Kai paklausiau, ka jis mano, tai atsake - galima laikytis, taciau visi produktai turi po biski jodo ir isvengti jo visiskai nelabai galima...
Nezinau, ar ta dieta labai veiksminga, bet geriau zinoti, kad viska padariau del saves, nei po to grauztis.
Atsakyti
QUOTE(*egzotika* @ 2009 10 27, 16:08)
laba diena,
siandien pirma karta buvau echoskopijoje del skydliaukes, rado desineje puseje mazgeli, tai ir israse siuntima pas endokrinologa  unsure.gif  kaip zinau reikes kraujo tyrimu, bet dabar tas laukimas ir dar visokios mintys  doh.gif

Negalvok is anksto blogai 4u.gif Mazgeliu daug zmoniu turi, bet sekmingai gyvena, nes daznai jie nekelia jokiu problemu smile.gif O vezio tikimybe labai maza smile.gif Aisku, endokrinologas istirs ir hormonus. Sekmes smile.gif
Atsakyti
sveikos.
ar lietuvoje reikia mokėti už tyroksino tabletes?
Atsakyti
QUOTE(logika @ 2009 10 28, 16:30)
sveikos.

Man po operacijos chirurgas sake jog uz tiroksina moketi nereikes, deja, mokejau beveik puse kainos g.gif
Atsakyti
QUOTE(logika @ 2009 10 28, 15:30)
sveikos.

Labas, kol kas jos yra kompensuojamos tik 80% ar 70% (nepamenu dabar tiksliai) - bent jau man po vezio operacijos tiek kompensuoja. Gal yra kitu ligu, prie kuriu visa 100% kompensuoja.

Aisku, pirmiausia, reik tureti ta kompensuojamu vaistu knygele.
Atsakyti
QUOTE(logika @ 2009 10 28, 15:30)
sveikos.

Labuka, tiroksinas yra kompensuojamas, bet kartais reikia primokėti. bigsmile.gif
Atsakyti
Labas visoms,

siandien buvau pas Baranauska, klausinejau, kaip viskas bus, kai jis iseis atostogu. Kadangi buvau su mama, nes viena bijojau, tai i visus klausimus ramiai atsakinejo.

Kazkas klause, ar jodas ir plauciuose naikina vezi - atsakymas - taip tik letai, jei nera dideliu dariniu (baranausko zodziais sakant gumbu).

Suzinojau, kad apie lapkricio 20 idiegs nauja modernia skenavimo iranga, kuri skenuos visa zmogaus kuna. Taigi ir LT tures gera iranga. 4u.gif

Silma,
norejau pasiklausti, berods tu rasei, kad tau 6 jodu reikejo, o po to kraujas nebeatlaike, todel padare Baranauskas pertrauka. Kodel tau tiek jodu reikejo?
Atsakyti
Sveikos mergaitės, kaip sekasi? Aš vakar pasitikrinau TTH kiekį ,pasirodo per didelė dozę tiroksino kiekį vartoju, bet dozės nemažino nes jau netoli antras jodas.Nuo 6d. lapkričio, visai turėsiu nutraukt.
Papildyta:
QUOTE(joviteleb @ 2009 10 29, 12:47)
Labas visoms,

siandien buvau pas Baranauska, klausinejau, kaip viskas bus, kai jis iseis atostogu. Kadangi buvau su mama, nes viena bijojau, tai i visus klausimus ramiai atsakinejo.

Kazkas klause, ar jodas ir plauciuose naikina vezi - atsakymas - taip tik letai, jei nera dideliu dariniu (baranausko zodziais sakant gumbu).

Suzinojau, kad apie lapkricio 20 idiegs nauja modernia skenavimo iranga, kuri skenuos visa zmogaus kuna. Taigi ir LT tures gera iranga. 4u.gif

Silma,
norejau pasiklausti, berods tu rasei, kad tau 6 jodu reikejo, o po to kraujas nebeatlaike, todel padare Baranauskas pertrauka. Kodel tau tiek jodu reikejo?

Joviteleb, otai kas priiminės poliklinikoj priš gulant ar reiks eiti į priimamaji tiesiai?
Nes man Sinkevičius sakė atsivežt siuntimą, o pirmą kart Baranauskas parašė. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jovita l @ 2009 10 29, 12:55)
Sveikos mergaitės, kaip sekasi? Aš vakar pasitikrinau TTH kiekį ,pasirodo per didelė dozę tiroksino kiekį vartoju, bet dozės nemažino nes jau netoli antras jodas.Nuo 6d. lapkričio, visai turėsiu nutraukt.
Papildyta:

Joviteleb, otai kas priiminės poliklinikoj priš gulant ar reiks eiti į priimamaji tiesiai?
Nes man Sinkevičius sakė atsivežt siuntimą, o pirmą kart Baranauskas parašė. verysad.gif

Jovital,
tu nemazink dozes pagal endokrinologus - gerk taip, kaip baranauskas liepe. Mes su veziu turime gerti siek tiek daugiau nei pagal organizma reikia, kad vezys nesivystytu toliau. Kai jau baigsi gydyma pas Baranauska, po visu jodu, tada mazink pagal kraujo rodmenis.Atmink endokrinologai nera onkologai!
As klausiau anksciau Baranausko del gulimo. Vieno siuntimo uztenka visiems metams, t.y. jei 2009 turejai siuntima, tai kito nereikia. 2010 reiks gauti nauja. Kai gulsies jodui, reikia eiti i poliklinikos registratura ir sakyt, kad atvykai jodui pas Baranauska. Seseles nunes tavo knygele gydytojui, kuris pavaduoja Baranauska, iir pasakys kur tau eiti. Taigi, pirmiausia atvykus reikia eiti i registratura.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Smagu skaityti joviteleb, kad jau daug ramiau, išmintingiau žiūri į ligą, randai savy jėgų ir optimizmo bigsmile.gif , taip ir toliau laikykis ir atlaikysi mirksiukas.gif Pamenu tavo baimes ir jaudulį.
Stiprybės ir tau, jovita I.
Kiek suprantu, Baranauskas vis dar vienintelis piktybines skydliaukės ligas gydantis ir prižiūrintis daktaras.

Prakalbot apie siuntimus. O aš visai primiršau, ar jo reikia važiuojant pas Baranauską tg ir kitų tyrimų?? Man lapkrity reikia - metai po paskutinio apsilankymo. be to, jeigu jo nebus visą mėnesį, tai gal nevažiuot pas kitą.
Man atrodo, geriau nesimėtyt unsure.gif Palaukt gruodžio. Nors neramu...Jaučiuos pakenčiamai. organizmas reaguojan į rudenį. kartais atriodo, kad visaip - ir medžiagų apykaita, ir širdies veikla...
Kaip senbuvės jaučiatės??
Kur pradingus berte g.gif
Atsakyti