Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XII

QUOTE(Faustinata @ 2010 02 07, 18:04)
Keletas pastebėjimų: pvz. 2009.02. TTH-6,37 gėriau tir. po 100; 2009.05. TTH-0,353 tir. po 75; po 3mėn. TTH jau 0,078 vistiek skyrė gerti po 75. Aš jau kartais suabejoju tų tyrėjų atsakingumu, kartai pagalvoju gal netyčia sukeitė su kuo nors. Dabar nesenai tyrė, tai TTH- 5,55.Vieną dieną geriu 100, kitą dieną 75, gal kartais atsistos į vėžes. Dažnai pritrūksata oro, turiu papildomai giliau įkvėpti, o tai vargina, gal tai susiję su skydliauke.Gal kam panašiai taip yra? Šeimos gyd. prirašė atpalaiduojančių, įtarė gal kokia neuro, bet niekas nesikeičia blink.gif  Tai va, taip ir belieka pasiguosti 4u.gif

Bet tu juk labai mazai geri tiroksino, tikriausiai esi labai kudute arba tau nepasalinta skydliauke smile.gif As dar tik karta tyriausi, viskas buvo normoj, tikejausi jog tie rodikliai svyruos nezymiai g.gif O tyrimu teisingumu galima ir suabejojti..... Kai tik pradejau gerti tiroksina ir mane padusindavo, bet dabar jau praejo.
Atsakyti
labas rytas. kadangi kraujo tyrimai geri,o tyroksino kiekis ir pakankamas. o aš vistiek blogai jaučiuosi,daktaras pasiūlė keisti vaistus. bet galvoju geriau jau man dozę padidintų apie 25mg daugiau ir jaučius viskas pasitaisytų. o jei pakeis vaistus ir vistiek blogai jausiuos tai kas tada? g.gif
Atsakyti
QUOTE(RA_13 @ 2010 02 04, 14:02)
Labukas,
skaitinėju apie Jūsų potyrius ir baisu darosi  blink.gif . Vadinasi, viskas tas ir manęs laukia  (PO 03.10) verysad.gif 

Ar kuri nors jaučiatės normaliai, nepasikeitusi, išskyrus tai, kad nebeturite skydliaukės ir geriate  tyroksiną?????

Nejaugi visokie blogumai neišvengiami????

Man tai viskas kaip ir gerai, tfu tfu tfu!
Kol geriu thyroxina, jauciuosi neblogai. netgi miego maziau norisi, geriau darbe susikaupiu. Pries operacija labai miego noredavau, visada pavargus jausdavausi.
Svoris normalus +3 kg tik paaugo, bet as labiau save palepinu, tai vat del to.
O kai nustoju thyroxina gert, tada buna sunkiau...
Atsakyti
mergaites ar galit pasakyti jei ketvirtadieni mane operuoja tai kada namo isleistu ? Ir ar savaitgaliais paleidzia namo ? aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vut @ 2010 02 08, 13:15)
mergaites ar galit pasakyti jei ketvirtadieni mane operuoja tai kada namo isleistu ?  Ir ar savaitgaliais paleidzia namo ? aciu 4u.gif

Jeigu viskas gerai, isleidzia trecia diena. O del savaitgalio nezinau, bet manau kad isleidzia, ilgai siais laikais nelaiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulexxxx @ 2010 02 07, 19:11)
Bet tu juk labai mazai geri tiroksino, tikriausiai esi labai kudute arba tau nepasalinta skydliauke smile.gif As dar tik karta tyriausi, viskas buvo normoj, tikejausi jog tie rodikliai svyruos nezymiai  g.gif O tyrimu teisingumu galima ir suabejojti..... Kai tik pradejau gerti tiroksina ir mane padusindavo, bet dabar jau praejo.

Tai va, kad pašalinta ir nepiktybinė, net 100gr. svėrė, bet kai daktarė echoskopavo, tai sakė, kad maža dalelytė likusi ( ar tai nusprendė chirurgas arba jam taip gavosi) tongue.gif Gal todėl ir neišeina normalizuoti g.gif Svoris mano apie 69kg, o ūgis 1,58m.
Atsakyti
QUOTE(Faustinata @ 2010 02 08, 16:51)
Tai va, kad pašalinta ir nepiktybinė, net 100gr. svėrė, bet kai daktarė echoskopavo, tai sakė, kad maža dalelytė likusi ( ar tai nusprendė chirurgas arba jam taip gavosi) tongue.gif  Gal todėl ir neišeina normalizuoti g.gif  Svoris mano apie 69kg, o ūgis 1,58m.

Man taip pat visa pasalinta, irgi nepiktybine. Seimos gydytoja sake, jog visa skydliauke pasalinti sunku, gali likti lasteliu. Tada jos gamina kazkiek hormonu, gal del to ir svyruoja tyrimu rodikliai smile.gif Nes pagal svori turetum daugiau tiroksino vartot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RA_13 @ 2010 02 04, 13:02)
Labukas,
skaitinėju apie Jūsų potyrius ir baisu darosi  blink.gif . Vadinasi, viskas tas ir manęs laukia  (PO 03.10) verysad.gif 

Ar kuri nors jaučiatės normaliai, nepasikeitusi, išskyrus tai, kad nebeturite skydliaukės ir geriate  tyroksiną?????

Nejaugi visokie blogumai neišvengiami????

Sveikute smile.gif

o as pavyzdziui galiu pasakyti ir geru g.gif dalyku. mane operavo 2009 12 02, dar nei vieno jodo neturejau, dar tik laukiu 03.16 bet savijauta tikrai gera. maniau kad bus tikrai blogiau. jeigu nebutu padidejusio prakaitavimo tai sakyciau isvis puikiai.
svoris nedideja, skysciai berods irgi nesikaupia, o jeigu kartais ir jauciu kad patinstu tai tiesiog pati save pakontroliuoju, vakare maziau geriu, nevalgau suriai.
ir siaip stengiuosi buti geros nuotaikos, nepasiduoti visokioms blogoms mintims - manau tai labai padeda, stengiuosi daugiau judeti. ziuriu ka valgau, domiuosi naturalia medicina, kuo daugiau sveiko maisto ir pan.

manau kad visi sie dalykai man padeda islaikyti gera savijauta
Atsakyti
QUOTE(vut @ 2010 02 08, 12:15)
mergaites ar galit pasakyti jei ketvirtadieni mane operuoja tai kada namo isleistu ?  Ir ar savaitgaliais paleidzia namo ? aciu 4u.gif

Laba, kiek zinau, savaitgaliais neisleidzia, nebent kazkas ligoniniu tvarkoje pasikeite.
Atsakyti
QUOTE(vut @ 2010 02 08, 11:15)

Logiskai pamastykite, diena po operacijos jau norit kad paleistu namo. Tikrai ne schmoll.gif O jei prasides koks vidinis kraujavimas, ir kt dalykai? Aisku as jums to nelinkiu, bet manyciau protingiausia butu pasisaugoti ir atguleti priklausanti laika. Greit jis praeis mirksiukas.gif
Mane operavo antradieni, namo paleido penktadieni, viena mergina ketvirtadieni isleido, kuri su manim ta pacia diena operavosi.
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2010 02 02, 10:39)
Baranauskas sake, kad sutvarkys... dabar uzpanikavau... kaip as bijau skenavimo po 4 jodo...

Jau nuo ketvirtadienio sesiu ant antijodo dietos (02.26 jodas), tai vel kancia prasides su maistu... Beje, vis dar ieskau "palatos drauges" siai datai. Atsiliepkit, jei kas gulate siomis dienomis.

Turiu klausima Joviteleb smile.gif
zinau kad dabar kaip tik ruosiesi dar vienam jodui. gal galetum pasidalinti dieta pries joda, gal kokiu specialiu receptuku ar produktu ka vartoti ko vengti. nors man jodas tik kovo 16 d., bet jau ziurinejuosi ka valgyti ir ko ne. is www.dieta.lt issifiltravau pagal joda, bet ten sarasiukas kur jodo 0 toks minimalus, kad nezinau kaip tas dvi savaites reiks istverti. tai pagalvojau gal tu galetum pasidalinti savo patirtimi. manau ir kitoms, kurios ruosis jodui, irgi bus naudinga.

Isanksto aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gabriella* @ 2010 02 09, 11:52)
Logiskai pamastykite, diena po operacijos jau norit kad paleistu namo. Tikrai ne  schmoll.gif O jei prasides koks vidinis kraujavimas, ir kt dalykai? Aisku as jums to nelinkiu, bet manyciau protingiausia butu pasisaugoti ir atguleti priklausanti laika. Greit jis praeis  mirksiukas.gif
Mane operavo antradieni, namo paleido penktadieni, viena mergina ketvirtadieni isleido, kuri su manim ta pacia diena operavosi.

Prie ko cia logika? Tik tokioj "turtingoj" Lietuvelej ir laiko ligonius vos ne po savaite po eiliniu operaciju doh.gif . Geriau jau tuos $ skirtu aparaturos atnaujinimui ir gyd. tobulinimui. Mane po pirmos operacijos po 24val. israse, kaip stirna straksejau, po dusu issimaudziau ryte, susifenavau, pasidaziau, dar spejau pietus pavalgyt ir namo. Po antros irgi turejo tas pat but, bet gydytojas zinojo, kad vaikai namie mazi, tai leido dar nakti viena issimiegot, pailset. Tas 24 val. intencyviai stebi, kas val. matuoja spaudima ir pan. Cia tas pats kaip ir su gimdymu, visos JAV pagimdziusios po 2 paru namo vaziuoja, o LT guli vos ne savaite doh.gif . Sakau, gal cia gryn psichologinis nusiteikimas suveikia g.gif ?
Dar "pasiurpinsiu" tautietes: po jodo manes isvis nelaikys ligoninej: ryte atvaziuosiu, gausiu tabletike, gal kelias val ir reiks pabut ir vsio, vaziuosiu namo ar i viesbuti, kazkur viena kelias dieneles pasilepint:))

As irgi laukiu patarimu del jodo dietos, nenoriu net pagalvot, kad reikes save ribot doh.gif

Del savijautos gyvenant be skydliaukes: drinks_cheers.gif joviteleb, mano savijauta thumbup.gif . Esu kuda, tai geriu 75mg to hormono, MB 6 ryto paduoda, pries iseidamas i darba, jei isgeriu veliau, bunu siek tiek aptinus is veido biggrin.gif

Atsakyti