Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XII

QUOTE(Vanagupe @ 2010 02 11, 22:41)
Prie ko cia logika? Tik tokioj "turtingoj" Lietuvelej ir laiko ligonius vos ne po savaite po eiliniu operaciju doh.gif . Geriau jau tuos $ skirtu aparaturos atnaujinimui ir gyd. tobulinimui. Mane po pirmos operacijos po 24val. israse, kaip stirna straksejau, po dusu issimaudziau ryte, susifenavau, pasidaziau, dar spejau pietus pavalgyt ir namo. Po antros irgi turejo tas pat but, bet gydytojas zinojo, kad vaikai namie mazi, tai leido dar nakti viena issimiegot, pailset. Tas 24 val. intencyviai stebi, kas val. matuoja spaudima ir pan. Cia tas pats kaip ir su gimdymu, visos JAV pagimdziusios po 2 paru namo vaziuoja, o LT guli vos ne savaite doh.gif . Sakau, gal cia gryn psichologinis nusiteikimas suveikia g.gif ?
Dar "pasiurpinsiu" tautietes: po jodo manes isvis nelaikys ligoninej: ryte atvaziuosiu, gausiu tabletike, gal kelias val ir reiks pabut ir vsio, vaziuosiu namo ar i viesbuti, kazkur viena kelias dieneles pasilepint:))

As irgi laukiu patarimu del jodo dietos, nenoriu net pagalvot, kad reikes save ribot doh.gif
Del savijautos gyvenant be skydliaukes:  drinks_cheers.gif joviteleb, mano savijauta  thumbup.gif . Esu kuda, tai geriu 75mg to hormono, MB 6 ryto paduoda, pries iseidamas i darba, jei isgeriu veliau, bunu siek tiek aptinus is veido biggrin.gif

Galbut kitose salyse yra geresne prieziura namuose. Nesinoretu po operacijos kita diena is namu lekti i poliklinika, laukti eileje pusdieni, "susirinkti" kruva virusu, kad perristu zaizda ar krauja paimtu. Jau nekalbu pie tuos atvejus kai tave operavusi ligonine uz simto kilometru. Lygiai tas pats kaip ir su jodu. Gerai jei tu laikysies visu reikalavumu, o jei ne....
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
As dar tik planuojiuos issitirti skydliauke.Matot gyvenu siuo metu ne LT,todel noreciau jusu pasiteirauti,kokios proceduros ir kiek laiko tas tyrimas uztrunka?Nes noriu del saves pacios,nes man dar tik 25m.bet jauciuosi tokia lyg buciau kokiu 40.Nuovargis pastovus,plaukai slenka be priezasties ir seip visokiu nesamoniu jauciu ant saves.todel radusi sia tema,noreciau jusu pasiteirauti del tyrimo trukmes.
Labai jums dekoju uz atsakymus 4u.gif Sekmes jums!!!! 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rockwa: 12 vasario 2010 - 14:54
QUOTE(river* @ 2010 02 12, 15:15)
Sveikutes 4u.gif
As dar tik planuojiuos issitirti skydliauke.Matot gyvenu siuo metu ne LT,todel noreciau jusu pasiteirauti,kokios proceduros ir kiek laiko tas tyrimas uztrunka?Nes noriu del saves pacios,nes man dar tik 25m.bet jauciuosi tokia lyg buciau kokiu 40.Nuovargis pastovus,plaukai slenka be priezasties ir seip visokiu nesamoniu jauciu ant saves.todel radusi sia tema,noreciau jusu pasiteirauti del tyrimo trukmes.

Sveikute,
Skydliaukes tyrimai atliekami greitai. Atsakymas buna ta pacia diena. Bet aisku priklauso kur Jus priduosite tyrimus.
Atsakyti
QUOTE(taniai @ 2010 02 12, 19:34)
Sveikute,
Skydliaukes tyrimai atliekami greitai. Atsakymas buna ta pacia diena. Bet aisku priklauso kur Jus priduosite tyrimus.

Aciu uz info 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labutis visas su gražia švente heart.gif heart.gif heart.gif
Atsakyti
Sveikos kur gi visos prapuolę????
Kaip laikaisi Joviteleb, jau grei išvažiuosi į jodą, kaip jauties?
Mergaitės ar jums nuo tiroksino nepadidėjo skrandžio rūgštingumas? Man tai pasireiškia ypač naktį, labai šlikšti būseną. huh.gif
Atsakyti
QUOTE(saulexxxx @ 2010 02 12, 12:15)
Galbut kitose salyse yra geresne prieziura namuose. Nesinoretu po operacijos kita diena is namu lekti i poliklinika, laukti eileje pusdieni, "susirinkti" kruva virusu, kad perristu zaizda ar krauja paimtu. Jau nekalbu pie tuos atvejus kai tave operavusi ligonine uz simto kilometru. Lygiai tas pats kaip ir su jodu. Gerai jei tu laikysies visu reikalavumu, o jei ne....

Kokie perisimai g.gif ? Man ant kitos dienos nueme pleistra, patepe antibiotikais ir tik liepe viena diena neslapint. Ir atstumai cia didesni, ir virusu yra, bet tai logiskai galvojant ir Maximoj turbut dar daugiau tu bacilu gali prisigaudyt.

O kokie reikalavimai po jodo, kad turit gulet ligoninej? Manau jiems tai dzin jus laikysites tu reikalavimu ar ne..Kaip saka, skestanciu gelbejimasis paciu skestanciuju reikalas lotuliukas.gif

QUOTE(river* @ 2010 02 12, 15:15)
Sveikutes 4u.gif

Del plauku, dar paprasyk kad vit. D istirtu, pas mane labai maza rado, ir man buvo panasus pozymiai kaip tau.

QUOTE(jovita l @ 2010 02 15, 22:51)

Mergaitės ar jums nuo tiroksino nepadidėjo skrandžio rūgštingumas? Man tai pasireiškia ypač naktį, labai šlikšti būseną. huh.gif

O kaip tau pasireiskia? Man tik kelis kart buvo atsirades slykstus metalo/jodo skonis burnoj, net nezinau kodel g.gif ?

Dar norejau paklaust, kodel taip daznai jums reikia gert ta joda? Pirma doze buna per maza ir nesunaikina visko? Kiek didesnes buna pakartotines dozes? Cia kaip supratau, jei jodas nepadeda, nieks juo negirdo kas keli men., o taiko kt. gydymo budus.

Atsakyti
QUOTE(jovita l @ 2010 02 15, 21:51)

Sveikute,man padidejo rugstingumas,nezinau nuo ko,tiroksino,jodo ar pan..., bet kai ispjove skydliauke,tai rugstingumas mano padidejes,pageriu tabletes ir praeina,ir vel po kiek laiko sugrista,taip ir vargstu.
O jums niekam neissausejo oda po skydlaukes pasalinimo ir visu jodu,ma tai ypac kulnys,tepu ir tepu ir visokias voneles naudoju kojom,bet kaip suskirdusi zeme pastoviai,net nebezinau kuom ir tepti daugiau.
Atsakyti
Labutis, norejau pasiteirauti tu kam yra hiperfunkcija skydliaukes, nuo kokio mazdaug TTH kiekio jau geriat vaistukus? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas visoms,
Noriu pasiteirauti, gal kuri po skydliaukes operacijos susidure su problema - kalcio trukumu, kas susije su stipriu ranku ir koju tirpimu? Kaip greitai tai praeina? Kaip gydoma?
Mano mamai pries menesi buvo pasalinta skydliauke (buvo net keli dideli, bet nepikti mazgai) ir jau antra karta po operacijos pakliuva i ligonine del labai stipraus ranku ir koju tirpimo, vos ne paralyziaus. verysad.gif verysad: unsure.gif
Geria Calcigrana, skysta kalci - regis jie nepadeda... Kiek skaiciau internete, kalcio nesilaikymas susijes su prieskydiniu liauku pazeidimu/pasalinimu/sukretimu per operacija...

P.S. toms, kuriu laukia operacijos noriu pasakyti, kad namo is ligonines neskubetu. Zinoma, skirtingi organizmai skirtingai pernesa operacijas, bet geriau pabuti bent 3 dienas ligonineje.
Ir, jei pastebite kazka itartino (pvz. prikimimas, pasikeites balsas), butinai prasykites LOR konsultacijai. Mano mamai per operacija buvo truputi kliudytos balso stygos. Laiku pastebejus, jas eina atstatyt....
Atsakyti
QUOTE(Vanagupe @ 2010 02 16, 00:08)
Kokie perisimai  g.gif ? Man ant kitos dienos nueme pleistra, patepe antibiotikais ir tik liepe viena diena neslapint. Ir atstumai cia didesni, ir virusu yra, bet tai logiskai galvojant ir Maximoj turbut dar daugiau tu bacilu gali prisigaudyt.

O kokie reikalavimai po jodo, kad turit gulet ligoninej? Manau jiems tai dzin jus laikysites tu reikalavimu ar ne..Kaip saka, skestanciu gelbejimasis paciu skestanciuju reikalas lotuliukas.gif
Del plauku, dar paprasyk kad vit. D istirtu, pas mane labai maza rado, ir man buvo panasus pozymiai kaip tau.
O kaip tau pasireiskia? Man tik kelis kart buvo atsirades slykstus metalo/jodo skonis burnoj, net nezinau kodel g.gif ?

Dar norejau paklaust, kodel taip daznai jums reikia gert ta joda? Pirma doze buna per maza ir nesunaikina visko? Kiek didesnes buna pakartotines dozes? Cia kaip supratau, jei jodas nepadeda, nieks juo negirdo kas keli men., o taiko kt. gydymo budus.

Ot nusigyvenom, dvidesimt pirmas amzius, o skestanciuju reikalas vis dar ju paciu biggrin.gif Tepti antibiotikais nepuliuojancia zaizda....nieko sau biggrin.gif
O del rugstingumo ir as turiu problemu. Rugstingumo nesityriau, bet skrandis kartais pastreikuoja ir kazkaip tai sutapo su tiroksino vartojimu.
Papildyta:
QUOTE(NeLina @ 2010 02 16, 21:29)
Labas visoms,
Noriu pasiteirauti, gal kuri po skydliaukes operacijos susidure su problema - kalcio trukumu, kas susije su stipriu ranku ir koju tirpimu? Kaip greitai tai praeina? Kaip gydoma?
Mano mamai pries menesi buvo pasalinta skydliauke (buvo net keli dideli, bet nepikti mazgai) ir jau antra karta po operacijos pakliuva i ligonine del labai stipraus ranku ir koju tirpimo, vos ne paralyziaus.    verysad.gif verysad: unsure.gif
Geria Calcigrana, skysta kalci - regis jie nepadeda... Kiek skaiciau internete, kalcio nesilaikymas susijes su prieskydiniu liauku pazeidimu/pasalinimu/sukretimu per operacija...
P.S. toms, kuriu laukia operacijos noriu pasakyti, kad namo is ligonines neskubetu. Zinoma, skirtingi organizmai skirtingai pernesa operacijas, bet geriau pabuti bent 3 dienas ligonineje.
Ir, jei pastebite kazka itartino (pvz. prikimimas, pasikeites balsas), butinai prasykites LOR konsultacijai. Mano mamai per operacija buvo truputi kliudytos balso stygos. Laiku pastebejus, jas eina atstatyt....

Labas. Man taip nenutiko, bet gydytojas perspejo jog tokia gresme yra, jei butu pazeistos prieskydines liaukutes. Gal geriausia butu kreiptis i operavusi gydytoja? Nedaug paguodziau, bet kiek zinau, su laiko jos atsistato smile.gif
Papildyta:
QUOTE(vile999 @ 2010 02 16, 18:20)
Labutis, norejau pasiteirauti tu kam yra hiperfunkcija skydliaukes, nuo kokio mazdaug TTH kiekio jau geriat vaistukus? ax.gif  4u.gif

Labas. Pries operacija man buvo skydliaukes hiperfunkcija. Jei gerai pamenu, metizoli skirdavo , kai TTH sumazedavo iki 0.02. Bet tai labai individualu. Pries skiriant dar atsizvelgia ir i kitus pozymius smile.gif
Atsakyti