Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XII

QUOTE(Russne @ 2009 10 22, 23:08)
Man pernai TSH buvo 12  blink.gif  Tai Baranauskas liepe gerti ne po 160 mg, o po 175 mg. Realiai as po jo liepimo geriu po 200 mg, tik buna, kad kartais pamirstu. doh.gif  Tai dabar TSH buvo normos ribose (berods 0,256), kai dariausi neseniai. Bet uzvakar dar padare ta tyrima, tai atsakymas bus gruodyje. Bet Baranauskas sake, kad viskas gerai, jei yra normos ribose (kad ir skydliaukes nera, vistiek TSH turi buti normos ribose). Tai reiskia(kaip as suprantu), kad per didelis TSH rodo tyroksino trukuma, kaip merginos ir minejo mirksiukas.gif Bet kai man buvo 12, nei as blogai jauciausi, nei ka  smile.gif Gal tyrimus sumaise  tongue.gif

Taip, per didelis TSH rodo tiroksino trukuma. Bet man gydytoja sake, jog TSH yra mazdaug triju menesiu skydliaukes veiklos rodiklis (tada kai dar nebuvau operuota) smile.gif Po operacijos man dar netyre hormonu, tiroksina geriu pagal svori ir savijauta. g.gif Tikrins tik po dveju menesiu. Kaip supratau, tiek laiko reikia kad susinormalizuotu hormonai. O kad zmones skirtingai jaucias esant tiems patiems rodikliams tai tiesa. Gal kad organizmas su laiku prisitaiko. Pas mane daug metu TSH budavo truputi zemesnis, tai po operacijos labai ryskiai jutau tiroksino trukuma.
Atsakyti
Jo su sumaisymu tai turejau patirties tokios ....tipo per menesi nuo 4 nukrito iki 0,041 , nu ir sako sumazinam tiroksina per puse , nu ir rezultatas toks kad po poros men tsh man pakilo iki 7 ir teko jau didint doze dvigubai ...ir tada man sako kad kogero man nebuvo to 0,041 , kad ta menesi daug klaidu buvo kraujo , del to kad kraujas uzsalo ziema nesant i labaratorija ....biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane TTH 64,7 rašo norma 0,4-4, o tiroksino padidino nuo 50 mg iki 100 mg. Dabar tai jau pasimečiau, per kiek laiko po skydliaukės šalinimo jums susitvarkė hormonai. Mano pašalinta liepos mėnesį.
Atsakyti
o dieve as jau mirus buciau su tokiu tsh , nes as su 6 jau nebepaejau , nezinau kodel man taip yra......g.gif bet faktas kad tu geri per mazai tiroksino , pasalinus skydliauke butinai gerti reik 100-150 ten kazkaip pagal svori bet tik ne 50 doh.gif
Atsakyti
Po operacijos buvo paskyrę 100 mg tai TTH buvo 0,036 tai ir skyrė 50 mg, o dabar vėl 100 mg jaučiuosi kaip bandomasis triušis nes galvoju taip pat kad man šita dozė bus per maža. Jaučiuosi blogai, bet pulsas pas mane normalus.
Atsakyti
QUOTE(Carla @ 2009 10 23, 20:23)
Po operacijos buvo paskyrę 100 mg tai TTH buvo 0,036 tai ir skyrė 50 mg, o dabar vėl 100 mg jaučiuosi kaip bandomasis triušis nes galvoju taip pat kad man šita dozė bus per maža. Jaučiuosi blogai, bet pulsas pas mane normalus.

Carla, o kada tau po operacijos tikrino TTH? Tiroksino, jei pasalinta skydliauke reikia gerti po du mikrogramus vienam kilogramui kuno svorio.
Atsakyti
QUOTE(saulexxxx @ 2009 10 23, 19:52)
Carla, o kada  tau po operacijos tikrino TTH? Tiroksino, jei pasalinta skydliauke reikia gerti po du mikrogramus vienam kilogramui kuno svorio.

Man po operacijos jo skyrė per daug iškarto man gydytoja tai pasakė kai nuėjau net tyrimų dar buvo nedariusi, nes sakė kad mano skydliaukė operacijos metu daug hormonų turėjo išskirti. Pirmą karta tikrinausi po mėnesio, o antra karta dabar tikrinausi po 2 mėn. Aš taip pat esu pasiskaičiavusi kad turėčiau gerti apie 150 mg bet savivaliauti nenoriu.
Atsakyti
neseniai buvau echoskopijoj del skydliaukes nes mazai buvo padidejusi tik kazkaip idomiai daktere pasake jei tyrinet giliau reiketu tada ziuret ar neturi ataugu ir t.t. (o as nestuke.gif ir man reiketu zinoti jei kas yra ne taip) taigi kuo gali pakenk per gimdyma man? ar tai tik paistalai ax.gif
Atsakyti
SVEIKOS,KAIP JŪS JAUČIATĖS PO RADIOTERAPIJOS verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Carla @ 2009 10 23, 21:41)
Man po operacijos jo skyrė per daug iškarto man gydytoja tai pasakė kai nuėjau net tyrimų dar buvo nedariusi, nes sakė kad mano skydliaukė operacijos metu daug hormonų turėjo išskirti. Pirmą karta tikrinausi po mėnesio, o antra karta dabar tikrinausi po 2 mėn. Aš taip pat esu pasiskaičiavusi kad turėčiau gerti apie 150 mg bet savivaliauti nenoriu.

O man sake krauja tikrins tik po dvieju menesiu, per laika jau turetu susinormalizuot hormonai g.gif Taip, jei skydliauke aktyvi, operacijos metu ji isskiria daug hormonu, kurie kraujyje gali cirkuliuoti menesi. Po operacijos man netgi gavosi tirotoksine krize. Bet tiroksina chirurgas liepe gerti jau praejus savaitei po operacijos, pradedant nuo maziausios dozes, tik ir nuo jos as vos galu neatidaviau. O endorinologe leido rinktis doze paciai, t.y. pagal savijauta. Tai taip ir darysiu tuos du menesius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jovita l @ 2009 10 24, 13:17)
SVEIKOS,KAIP JŪS JAUČIATĖS PO RADIOTERAPIJOS verysad.gif

Jei dar eisi i ja, tai nusiramink. Viskas bus ok. Tik biskuti silpna bus del to, kad thyroxino negersi. Siaip visoms viskas gerai buna, kai kam skrandi paskauda, kitom gerkle, o mane ameniskai - turbut vienintele - pykino ir vemiau, kai antra karta buvau jode.

Siaip viskas ok bus - pamatysi. Tik mintis pati baisi, kai pagalvoji, kad radioaktyvius vaistus geri...

O kada guliesi i ligonine? As tai lapkricio 20 treciam jodui gulu.
Butu neblogai tureti palapos drauge. 4u.gif
Atsakyti
Labas rytelis visoms! Lapkričio 27 d. guluosi antrai dozei. Aš labai prastai jaučiuosi psichologiškai, kad esi atskirta nuo viso pasaulio, o tas beprotiškas skysčių gėrimas tiesiog pribaigia. Viskas pradeda geležim atsiduoti, man ilgai nepasišalino radiacija išvažiavau su 4,2 po pekių parų. Dabar bandau nusiteikti, kad bus lengviau. Gal bent pakliūsiu į palatą ant kurios lango nebus grotų. protest.gif
Atsakyti