Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XII

QUOTE(jovita l @ 2009 10 26, 11:04)
Labas rytelis visoms! Lapkričio 27 d. guluosi antrai dozei. Aš labai prastai jaučiuosi psichologiškai, kad esi atskirta nuo viso pasaulio, o tas beprotiškas skysčių gėrimas tiesiog pribaigia. Viskas pradeda geležim atsiduoti, man ilgai nepasišalino radiacija išvažiavau su 4,2 po pekių parų. Dabar bandau nusiteikti, kad bus lengviau. Gal bent pakliūsiu į palatą ant kurios lango nebus grotų. protest.gif

Kai as gulejau antra karta viena jauna moteris irgi gulejo ilgiau (antra pamaina), nes jai jodas nesiskaide labai ilgai. Tai gal ten tu buvai, nes panasiu laiku einame gultis? g.gif Tokai auksta, sviesiais plaukais ir vyras (aukstas tamsus) buvo atejes pries skenavima?

As stengiuosi nusiteikti optimistiskai ir nepasiduoti. Pasiimu maza televizoriuka, zurnalu, knygu ir skaitau. Buvo gerai guleti pirmus du kartus, nes turejau "patalpos drauge per siena" - dviese gulejome. Dabar jai jau nebereikia jodo, o man dar daug kartu liko... Tai vis ieskau palatos draugiu... Dviese, kad ir per siena tikrai linksmiau.
Apie du metus dar vazinesiu ten - Baranauskas sake. Ir tegu, svarbu isgyciau!

Kad lengviau butu - nusiteik kaip trumpom atostogom =) As kadangi itempta darba dirbu ir namo daznai griztu tik velai vakare, daznai miegu po 5-6 valandas per para, tai man savotiskas poilsis gaunasi... aisku, labai savotiskas... blush2.gif

Radiacijai varineti geriausias receptas: pirmiausia, daug siltu skysciu, dazniau praustis, daznai vedinti palata, nepamirsti laisvinamuju, kad zarnyna pravalytu. Kitos pataria vynelio/brendzio nepamirsti drinks_cheers.gif Sako padeda pasalinti radiacija...
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 10 26, 13:32)
Kitos pataria vynelio/brendzio nepamirsti  drinks_cheers.gif Sako padeda pasalinti radiacija...
thumbup.gif
Ne tik radiacija, bet ir blogas mintis nuveja salin ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fatali: 26 spalio 2009 - 14:38
QUOTE(joviteleb @ 2009 10 26, 15:32)
Dabar jai jau nebereikia jodo, o man dar daug kartu liko... Tai vis ieskau palatos draugiu... Dviese, kad ir per siena tikrai linksmiau.
Apie du metus dar vazinesiu ten - Baranauskas sake. Ir tegu, svarbu isgyciau!

Labux 4u.gif Kaip Baranauskas zino kiek kartu tau dar reikes jodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Silma @ 2009 10 26, 19:18)
Labux  4u.gif Kaip Baranauskas zino kiek kartu tau dar reikes jodo  g.gif

Aš gulausi 07,31 o išėjau tik 08.05. bet ten ne aš buvau. Pagal gydytojų pasakymą man 2 formos vėžys. O tau? Nebeatsimenu lyg tai Sinkevičius palatos gydytojas buvo, sakė 2-3 kartai ir užteks, nors aš nesu isitikinus. Kol kas tik kakle lastelės buvo. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jovita l @ 2009 10 26, 20:45)
Aš gulausi 07,31 o išėjau tik 08.05. bet ten ne aš buvau. Pagal gydytojų pasakymą man 2 formos vėžys. O tau? Nebeatsimenu lyg tai Sinkevičius palatos gydytojas buvo, sakė 2-3 kartai ir užteks, nors aš nesu isitikinus. Kol kas tik kakle lastelės buvo. verysad.gif

As irgi 07.31 guliausi, tai mes turejome susitikti gulant... arba skenuojant. As antrame aukste gulejau su tamsia jauna mergaite. Gal matei kur koridoriuje - atrodau kaip vaikais, nors 25 metai, auksta, sviesiais ilgais, garbanotais plaukais, liekna (bent jau kiti sako, man tai visada apkuni atrodau =))

Gaila, kad kartu neisejo dabar gultis.

Man pirmos rusies - papiline, bet stadija 3. Pirmas jodas parode, kad lasteles vezines tik kakle, o antras - parode dar ir plauciuose lasteles. Kaip Baranauskas paaiskino, kad pirmo jodo dozes viskam nuspalvinti neuzteko. Nors man biskuti tas nesuprantama....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joviteleb: 26 spalio 2009 - 21:06
QUOTE(Silma @ 2009 10 26, 19:18)
Labux  4u.gif Kaip Baranauskas zino kiek kartu tau dar reikes jodo   g.gif

Kadangi man antras jodas parode, kad plauciuose yra veziniu lasteliu (TG dar pries jodus buvo didelis apie 500, tai turejau nuspet...), tai Baranauskas sake, kad gydymas kazkur 2 metus truks. Paskaiciavau, kad kazkur 7-8 jodai... Labai daug, bet ka darysi... Jau du saskaitoje turiu.

Ir as is pradziu tikejausi 2-3 joduku, bet yra kaip yra. Siaip uzlaikiusi veziuka buvau kokius 5-6 metus.

Bet giliai sirdy tikiuosi, kad viskas bus gerai 4u.gif
Aisku... Labai sunku....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joviteleb: 26 spalio 2009 - 21:12
joviteleb, o koks Tg buvo pries operacija?
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 10 26, 21:48)
As irgi 07.31 guliausi, tai mes turejome susitikti gulant... arba skenuojant. As antrame aukste gulejau su tamsia jauna mergaite. Gal matei kur koridoriuje - atrodau kaip vaikais, nors 25 metai, auksta, sviesiais ilgais, garbanotais plaukais, liekna (bent jau kiti sako, man tai visada apkuni atrodau =))

Gaila, kad kartu neisejo dabar gultis.

Man pirmos rusies - papiline, bet stadija 3. Pirmas jodas parode, kad lasteles vezines tik kakle, o antras - parode dar ir plauciuose lasteles. Kaip Baranauskas paaiskino, kad pirmo jodo dozes viskam nuspalvinti neuzteko. Nors man biskuti tas nesuprantama....

Aš gulėjau pirmam aukšte vienutėj, aš irgi nemaža su akiniais,apkūni. Man folikuline, aš irgi manau kad po antro daugiau parodys. Truputi atsimenu,kad buvo dvi jaunos paneles. Man jau 34 stuktelejo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jovita l @ 2009 10 26, 22:53)
Aš gulėjau pirmam aukšte vienutėj, aš irgi nemaža su akiniais,apkūni. Man folikuline, aš irgi manau kad po antro daugiau parodys. Truputi atsimenu,kad buvo dvi jaunos paneles. Man jau 34 stuktelejo. smile.gif

As taves nepamenu...
Ir tu maziau galvok smile.gif
Labai retai taip buna, kaip man. As pvz jau po operacijos jauciau, kad taip bus. veziniu lasteliu buvo rasta 7-8 limfmazgiuose is 10 paimtu. TG buvo 500...
Siaip labai prastai jauciausi dar iki operacijos ir apskritai suzinojimo, kad sergu veziu... kokius metus jauciausi visiskai be jegu... ir dar sugebejau save kankinti intensyviu sportu ir darbu iki isnaktu. Dabar kankinu tik darbu =)
Papildyta:
QUOTE(wowavyva @ 2009 10 26, 22:25)
joviteleb, o koks Tg buvo pries operacija?

Pries operacija gaila nesidariau... bet po operacijos dariausi kas savaite, tai svyravimai buvo tokie (skaiciai netiklus) - 150-250-120-300-475.
Po to jau nebesidariau... baranauskas vos neplrilupo, kai pasakiau, kad kas savaite darausi, bet del didelio TG joda skyre beveik 2 menesiais anksciau. Aisku pirmas jodas nieko daug neparode, o antras isgazdino... dabar laukiu trecio.
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 10 27, 10:04)
As taves nepamenu...
Ir tu maziau galvok  smile.gif
Labai retai taip buna, kaip man. As pvz jau po operacijos jauciau, kad taip bus. veziniu lasteliu buvo rasta 7-8 limfmazgiuose is 10 paimtu. TG buvo 500...
Siaip labai prastai jauciausi dar iki operacijos ir apskritai suzinojimo, kad sergu veziu... kokius metus jauciausi visiskai be jegu... ir dar sugebejau save kankinti intensyviu sportu ir darbu iki isnaktu. Dabar kankinu tik darbu =)
Papildyta:
Pries operacija gaila nesidariau... bet po operacijos dariausi kas savaite, tai svyravimai buvo tokie (skaiciai netiklus) - 150-250-120-300-475.
Po to jau nebesidariau... baranauskas vos neplrilupo, kai pasakiau, kad kas savaite darausi, bet del didelio TG joda skyre beveik 2 menesiais anksciau. Aisku pirmas jodas nieko daug neparode, o antras isgazdino... dabar laukiu trecio.

Labuka, po operacijos ištyrus skydliaukę išimta, paaiškėjo, kad piktybinis auglys.
Bet man dar nedarė TG tyrimo. Endokrinologė pasakė kai baigsi radioterapija tada. Gal man pačiai pasidaryt? Baranauskas irgi nieko nieko neminėjo. nežinau gal šįkart prašytis pas Baranauską į palatą, nes Sinkevičius man nepatiko. Ar ka nors gydytojui davei? Man dar tik 6 mėnesiai po operacijos, aš su viskuo susitaikiau per savaitę. Niekur žmogau nedingsi, gyvas į žemę neįlysi, o vaiką reikia užaugint ir ant kojų pastatyt. Dabar esu nurimusi , gyvenu dabar ir čia. Liga man padėjo daug ką suprasti gyvenime ir į viską pažvelgti kitaip. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jovita l @ 2009 10 27, 12:02)
Labuka, po operacijos ištyrus skydliaukę išimta, paaiškėjo, kad piktybinis auglys.
Bet man dar nedarė TG tyrimo. Endokrinologė pasakė kai baigsi radioterapija tada. Gal man pačiai pasidaryt? Baranauskas irgi nieko nieko neminėjo.  nežinau gal šįkart prašytis pas Baranauską į palatą, nes Sinkevičius man nepatiko. Ar ka nors gydytojui davei? Man dar tik 6 mėnesiai po operacijos, aš su viskuo susitaikiau per savaitę. Niekur  žmogau nedingsi, gyvas į žemę neįlysi, o vaiką reikia užaugint ir ant kojų pastatyt. Dabar esu nurimusi , gyvenu dabar ir čia. Liga man padėjo daug ką suprasti gyvenime ir į viską pažvelgti kitaip.  bigsmile.gif

Niu, Tg daro praejus 6 men po paskutinio jodo. As asmeniskai uzsiemiau saviveikla ir pati dariausi =) daug nervu tureja, todel niekam nesiulau to daryt.

As galvojau, kad visas pacientes priima tik Baranauskas... apie Sinkeviciu nieko nesu girdejusi, bet matomai si karta busiu pas ji irgi, nes Baranauskas visa lapkriti atostogaus.

Baranauskui esu pati pirma karta truputi davusi pinigu, tikejausi, kad taip sulauksiu atsakymu i savo klausimus - nesulaukiau...

Idomu, kaip yra skirstoma i palatas - kas Baranauska, kas pas Sinkeviciu? g.gif
Visos kaip supratau tik pas Baranauska guldo...
Papildyta:
QUOTE(jovita l @ 2009 10 27, 12:02)
  nežinau gal šįkart prašytis pas Baranauską į palatą, nes Sinkevičius man nepatiko.

Patikek Baranauskas tikrai ne geriau. Jis nei i viena klausima neatsako, tik paskiria jodo data ir viskas. O jei eini pas kitus daktarus konsultuotis ir jis ta pamato tavo knygeleje, tai taip gauni velniu, kad maza nepasirodys....

Kiekviena karta is jo kabineto iseinu drebedama is pykcio. Jis mane visada vaiku vadina ir liepia iki jodo nesirodyt.
Atsakyti
laba diena,
siandien pirma karta buvau echoskopijoje del skydliaukes, rado desineje puseje mazgeli, tai ir israse siuntima pas endokrinologa unsure.gif kaip zinau reikes kraujo tyrimu, bet dabar tas laukimas ir dar visokios mintys doh.gif
Atsakyti