Įkraunama...
Įkraunama...

Tik motinos pienas - iki kada?

Nesenai teko skaityti, kad jaigu vaikas gerai jauciasi ir normaliai priauga svorio, tai kito maisti nebutina duoti iki 9 men. Tai kad drasiai galiam maitinti v8ien mamos pienu iki to amziaus.
Mano vaikelis pirma kart "kitokio" maisto paragavo 6 men. Tik todel kad atvazeve seneliai pasiule arbuzo. Bet primaitinti pradejau tik tarp 9 - 10 men. Tiesa iki to laiko karts nuo karto vis ka nors paragaudavo. Bet tai budavao mazdaug puse banano per diena, ar obuoliukas. Niekad jam maisto negrudau, kiek pats rode susidomejimo, tiek ir daviau. Bet dabar (jam jau metukai) neturim problemu, valgo viska ir labai daug.
Atsakyti
QUOTE (Irena @ 2004 01 19, 11:47)
Nesenai teko skaityti, kad jaigu vaikas gerai jauciasi ir normaliai priauga svorio, tai kito maisti nebutina duoti iki 9 men. Tai kad drasiai galiam maitinti v8ien mamos pienu iki to amziaus.
Mano vaikelis pirma kart "kitokio" maisto paragavo 6 men. Tik todel kad atvazeve seneliai pasiule arbuzo. Bet primaitinti pradejau tik tarp 9 - 10 men. Tiesa iki to laiko karts nuo karto vis ka nors paragaudavo. Bet tai budavao mazdaug puse banano per diena, ar obuoliukas. Niekad jam maisto negrudau, kiek pats rode susidomejimo, tiek ir daviau. Bet dabar (jam jau metukai) neturim problemu, valgo viska ir labai daug.

va paskaitai tokiu patirchiu ir ramiau pasidaro...smile.gif mergiotei po savaites 7 men, bet paskanauja tik po truputi obuolio ar banano, ir kazhkaip visai dar nekyla ranka tuu koshiuu virti... Juolab kad sveria apie 9.7 kg biggrin.gif tai ir neskubesim...
Atsakyti
QUOTE (Foxenas @ 2004 01 18, 23:32)
Maniskiui papildoma maista pradejom duoti tik 8 menesio gale, nes vaikas augo labai gerai, pieno gere lyg ir ne per daugiausiai, o koses virt as ... tingejau. Kai jau pats pradejo prasytis paragaut tai si, tai ta, tuomet ir pradejom. laugh.gif

as maitinau iki beveik 6 men vien pienu .Tikriausiai daugiau is tingejimo ir patogumo. tongue.gif Jei buciau zinojus, kad galima tinget ir toliau, buciau tingejus ilgiau:blink:
Atsakyti
Sveikos mamos smile.gif
Na shtai ir mes priaugom iki shio klausimo biggrin.gif
Mazhylei 4 men. ir 2 savaites ir valgo tik mamos pieneli. Auga puikiai, tokia rubuiliuke, pieno jai akivaizdzhiai gana, beet matyt laikas butu kazhko imti ragauti? g.gif Esu tos nuomones, kad iki 6 men. mamos pienas turi buti pagrindinis maistas, tachiau gydytoja sako, kad imchiau po truputi siulyti tyreliu (po shaukstuka pora kart per diena), arbateles (nuo 20g.). Kaip jus daret? Skaichiau skaichiau ir visai susipainiojau blink.gif . Duoti ragaut vandenuko? Kokio? Virinto? Mineralinio? blink.gif O arbatele ish buteliuko ar ish shaukshtelio? Ar puoduko? g.gif

O nuo kada reikia maitinimo kedutes? Jau nuo dabar? Ji puikiai sedi kai turi kur nugaryte atremti:D. Machiau tos kedutes buna tokios su ratukais ir montuojamos prie stalo - kuri patogiau? g.gif
Busiu dekinga uzh patarimus heart.gif
Atsakyti
Aš savo pirmąją dukrytę maitinau iki metų ir septynių mėnesių,o valgyti košeles pradėjome nuo keturių mėnesių,bet duodavau įvairiai ir pati išvirdavau ir HIPP nupirkdavau,HIPP labai skaniai valgydavo.O atsigerti vaikeliui duodavau kai pradėjo valgyti košeles,gerdavom sultis,arbatas ir vandenuko virinto.dabar mano panelytei ketveri metukai.
Atsakyti
QUOTE (ChikuRaku @ 2004 03 02, 14:36)
Kaip jus daret? Skaichiau skaichiau ir visai susipainiojau blink.gif . Duoti ragaut vandenuko? Kokio? Virinto? Mineralinio? blink.gif O arbatele ish buteliuko ar ish shaukshtelio? Ar puoduko? g.gif
O nuo kada reikia maitinimo kedutes?

na aš tai duodu po truputėli tyrelių -bananų, obuolių, pradėjau nuo morkų košytės, bio košės, čia viskas hiip.
geriausia pasiklausti specializuotoje parduotuvėje( pvz.,NUKAS), gal lankstinuką duos, ten l.aiškiai viskas parašyta kiek , po kiek , kada ir su kuo wink.gif
vandens dar neduodu, prisitaško, geriau jau iš papuko wink.gif duodavau arbatėlės iš puoduko su snapeliu, bet čia tik su skoniu supažindinimas ir tiek.
kedutės neturiu , bet l.norėčiau,maitinu, pasodinusi i automobilinę kėdutę wink.gif
Atsakyti
Dražovių daviau paragaut kai ssuėjo 6 mėnesiai, o iki to valgė tik mano pienuką.Vienąkart į dieną duodu daržovių košelės(NA krtais pritingiu, tai tada neduodu), o pagrindas mano pienukas.Šiandien planuoju duot paragaut kruopų košytės, bet vistiek pagrinde maitinsiu savo pienuku rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
O gert vaikučiui labai tinka mamos pienukas tongue.gif
Atsakyti
As lygiai taip kaip Molli, tik nuo 7 menesiu pradejau duoti darzoviu kose, o nuo 8 su mesyte, o nuo 9 avizas, grikius. Viska virdavau pati, kiek ten jam reikia, bet uztai mano dabar sveicia viska kartu, o ne kazkokias sintetines koses. O atsigerti duodavau tik savo pienuka, labai skanu ir sveika. Dabar matau drauge, kuriai reikia su visokiom kosem i svecius vaziuoti, tai zinokite simta kartu geriau paciai maitinti, visada su savimi. Cia tikriausiai tinginukem patogu:) nes as tai nemegstu valgyti gaminti.
Atsakyti
savo sunu maitinau vien savo pienu iki 6 men. bet dabar taip nebedaryciau. pradeciau primaitinima anksciau. Priezastis paprasta 6 menesiu mano sunelis svere 10kg misdamas tik mano pienu. ir akivaizdu, kad tokiam dickiui jau pradejo trukti visu butinu maisto medziagu. Motinos pienas nera jau toks visavertis, kai vaikas pakankamai uzauga. Rezultatas- gulejome ligonineje 6,5 men ir nustate, kad gelezies labai truksta vaiko kraujyje. Lygiai nuo 7 men. pradejau duot mesytes, bet dar kokius 3-4 menesius vartojom gelezies preparatus, kol kraujas galutinai pagerejo.
padariau tokia isvada-jei vaikelis auga normaliai, gal ir gerai nuo 6 menesiu ivedinet papildoma maista, bet tikrai ne veliau. Mano augo kaip ant mieliu ir jam mano piene esancios gelezies atsargos iseko. nors seip mesa valgiau kasdien....
Atsakyti
Shiaip jau apie 4-6 men. motinos pienas nebeaprupina vaiko reikiamu gelezhies kiekiu, todel veliausiai 6 men. reiketu pradeti primaitineti (chia priklausomai nuo to, kaip vaikas auga ir ar rodo susidomejima kitu maistu).
Tachiau bendrai motinos pienas (ar mishinelis) iki 1 metuku turetu buti pagrindinis maisto shaltinis, o kosheles - kaip papildas, susipazhinimui su nauju maistu.
Sutinku, kad patogesnio maitinimo uzh maitinima krutimi nera. Labai ir ash vengiau tu kosheliu virimo, bet pasirodo visai nieko ten sudetingo - 20 min. darbo ir turi kosheliu trim dienom. wink.gif O juk kai ishvazhiuoji kur nors, isimeti pora indeliu pirktiniu tyriu ir ramu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Ode @ 2004 08 26, 14:31)
Labai ir ash vengiau tu kosheliu virimo, bet pasirodo visai nieko ten sudetingo - 20 min. darbo ir turi kosheliu trim dienom. wink.gif O juk kai ishvazhiuoji kur nors, isimeti pora indeliu pirktiniu tyriu ir ramu. smile.gif

O kaip tu darai keliom dienom?Ar galima kad kelias dienas stovėtų g.gif g.gif
Atsakyti
Ash pasidarydavau trim - tikrai nieko tokio shaldytuve. Tiesiog ishverdu puse pjaustytos morkos, bulves, dar kokios darzhovytes (kalafijora, brokoli, kopusta, cukinija ir pan.), paverdu kokias 15 min - kad butu minkshtos, bet ne suvirusios, tada i mikseri (blenderi), pora sekundzhiu ir yra piure. Tuomet padalinu i tris dalis, viena sumaitinu ta pachia diena, o kitas per kitas dvi dienas.
Kai prasidejo mesyte, atpjaunu tris plonus griezhinelius, paverdu pradzhioj mesa, po to sudedu darzhoves, o po to viskas tas pats.
Veliau iki pilnos piure nebemaldavau - palikdavau tokia su gumuleliais, kad pratintus kramtyt. wink.gif
Shiaip zhinau, kad kitos shaldo savo pagaminta maisteli, bet man buvo patogiau pasidaryt mazhiau ir po poros dienu gamintis shviezhia.
Atsakyti