Įkraunama...
Įkraunama...

Piešimas ant audinio, dažai

AusraJ, labai kruopštus darbas. wub.gif O kaip šalis atrodo surištas? Gal būtų galima nuotraukytę. ax.gif
Atsakyti
Nuostabūs irisiukai wub.gif ir kaip čia įdomiai tas šalis prisegtas... pas mane visai ne taip.. ax.gif turiu omenyje apačią ir viršų
Atsakyti
Merginos, kreipiuosi patarimų. Nusipirkau tuos dažus savo išsvajotus, garais fiksuojamus, nutapiau skarelę tokią mažą pabandymui, visai smagu, nors kitaip nei su garais fiksuojamais, reikia priprast ir prie šitų, gana skirtingos galimybės, bet kažkaip man keistai spalvos nelabai ryškios, tikėjausi daug ryškesnių, dėjau grynus dažus vietom, vis tiek nelabai ryšku. Tiesa, dar nefiksavau
Kas nors iš jūsų tikriausiai bandė tapyt su tokiais dažais? Kaip su tom spalvom? gal po fiksavimo pasidarys ryškesnės? šį vakarą bandysiu kaip nors jį garinti, prisižiūrėjau skirtingų aiškinimų, kaip tam garinimui jį supakuot biggrin.gif gal kuris nors tikėsimės pavyks....
Atsakyti
Shima,po garinimo spalvos labai isryskeja ,o ir silkas patampa svelnutelis,lengvutelis wub.gif .Svarbaiusia,kad garinant ant silko nepapultu vanduo,nes issiplaus dazas unsure.gif -man taip buvo doh.gif .Visas darbas veltui verysad.gif
Atsakyti
ačiū SeRi už nuraminimą smile.gif stengiausi, kad vandens nepatektų visais būdais, užfiksavau jau, viskas gerai pavyko smile.gif niekas nenusiplovė, nesumirko, ir pati matau, kad spalvos jau ryškesnės, ir šilko pati medžiaga tikrai smagesnė nei po lygintuvu fiksuojamų dažų, nors kažkiek kitaip tos spalvos, nei įsivaizdavau, bet gal tiesiog reikia priprasti prie naujų dažų, ir gal kontūrų specialių reikėtų pabandyt, naudojau paprastus javanos, ir jie kažkaip įdomiai išėjo, tokie pusiau "nugaravę". Smagu išbandžius, manau, kad naudosiu ir ateity šitus dažus, reikės daugiau prie technikos padirbėt, kad išmokt išnaudot, ką su jais galima padaryt smile.gif nors kita vertus, ir tie paprasti turi savų privalumų. smile.gif
Atsakyti
[COLOR=blue]
QUOTE(Shima @ 2009 10 23, 21:51)
užfiksavau jau, viskas gerai pavyko smile.gif

O parodyti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SeRi @ 2009 10 23, 20:05)
Shima,po garinimo spalvos labai isryskeja ,o ir silkas patampa svelnutelis,lengvutelis wub.gif .Svarbaiusia,kad garinant ant silko nepapultu vanduo,nes issiplaus dazas unsure.gif -man taip buvo doh.gif .Visas darbas veltui verysad.gif

O kaip garini? Niekaip nesugalvoju kaip namuose tai daryti. Ar reikia išskleistą garinti ar galima kažkaip suvynioti? ax.gif
Atsakyti
biggrin.gif rodausi rodausi jau, vakar buvo per tamsu fotografuoti, nors tikrai nieko ypatingo, kontūrą labai taip nekruopščiai vietom užtepiau, ir pats piešinys toks paprastas, toks čia bandymukas, labai norėjosi kuo greičiau spalvint, ir dar nebuvau tikra, ar pavyks fiksavimas, tai labai nesistengiau, prikleckinau pakanakamai lotuliukas.gif tik va neatsižaviu, kaip tas šilkas fainai atrodo po garinimo tongue.gif

user posted image

user posted image

o garinau tai, gal pravers paaiškinimas mano, Enija, patiesiau skarelę tarp dviejų senos paklodės skiaučių, suvyniojau į tokį ritinėlį iš pradžių, mane labai prigąsdino visur, kad svarbu, kad nesusiliestų šilkas su šilku ir nesusiglamžytų, nes tose vietose dažai susilies, tai va, tada perlenkiau dar tą ritinėlį kelis kart skersai, suvyniojau į paprastą vyniojamą popierių tokį, ir dėjau į puodą garinimui, pas mus Bauerio puodas toks garinimui skirtas, tai dar tą ryšulį ant akmenukų parėmiau, kad dugno neliestų, padėjau, kad šonų neliestų, dar viršų folija apdengiau, kad nevarvėtų vanduo susikondensavęs ant jo, ir taip porą valandų garinau viską, nors spėju, būtų ir mažiau užtekę, nes tam puode tikriausiai didesnis slėgis susidaro. Šiaip parduotuvėje aiškino, kad galima tarp dviejų laikraščių suvyniot ir paskui medžiagėle dar apsukt, aš, kadangi laikraščių neprenumeruojam, atvirkščiai padariau smile.gif čia tik svarbu, kad kažkas būtų tarp šilko sluoksnių, kai suvynioji.
Bet mano skarelė mažytė, tik 55x55, gal didesnį būtų sudėtingiau patalpinti ryšulį, bet gal kada dar pabandysiu ir didesnį daiktą. O baigus išvyniojau atsargiai, praskalavau ir išlyginau, dažų nei kiek nenusiplovė, tik nuo etiketės visi dažai "pabėgo" plaunant, matyt, ant sintetikos jie visiškai nesifiksuoja.
Yra biškį aprašyta, kaip garinti silvercity.lt puslapyje ten toks dažų katalogas javanos, ir parašyta, kaip pasidaryti įvairius šalikėlius ir pan. va čia 8 psl. http://www.kika.lt/d...i_katalogas.pdf
Atsakyti
kažkur pastebėjau neįsikėlė antra nuotrauka, iš naujo įdėsiu
user posted image
Atsakyti
Labai gražu, bet tas garinimas toksai sudėtingas atrodo. g.gif
Atsakyti
Shima, man gražu smile.gif
Atsakyti
labai grazu wub.gif ,tik butinai kita kart etikete nukirpk pries fiksavima,nes gali irgi susiliest ir sugadint vaizda.man labai patinka,kaip garintas piesinys po to zvilga wub.gif
Atsakyti