Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapinasi į lovytę :(

Savo sunu prie puoduko pradejome pratinti nuo 6 men.
Dabar jam metai ir 4men.
Pamperiai tai tik ilgesnem isvykom ir tikten kur nera galimybes pasodinti ant puoduko ( parduotuves , mieste). Osiaip visur veziojames ji kartu. Tai dienos beveik visada buna sausos, nors ir pasitaiko netyciuku.
Nakti keliuosi du kartus ir mieganti sodinu ant puodo. Tai vargina, bet geriau paciai pavargti negu vaika kankinti su pampersais. Kazin kaip pacios jaustumemes su pampersu ir dar prisysiotu.
Atsakyti
Mielos mamytes, prašau jūsų patarimo. Mano Faustukas jau 2 metukų ir 10 mėnesių. Šią vasara atpratome nuo sauskelnių ir sėkmingai sysių ir kitus reikalus darome tuolete, bet naktį būna visko. Dar vasaros pradžioje išmokome naudotis puoduku, o vėliau ir tuoletu. Tuomet gal kas 4 ar 3 naktį prisisiodavo į lovytę, bet nuo rugsėjo (nuo rugsėjo 1 d. vėl lankome darželį) pradžios beveik kiekvieną naktį (ir net kartais po du kartus) Fausto lova šlapia.
Ir dar, praitą savaitgalį mano vaikas išankstyvo ryto į tuoletą pradėjo eiti kas 5 minutes, aš žinoma labai susirūpinau pradėjau stebėti. Pamačiau, kad kai baigia sisioti paskutiniai lašai lyg ir su krauju. Žinoma paskambinau gydytojai, o ji rekomendavo gerti petražolių arbatos. taip mums ją begeriant viskas normalizavosi, bet naktimis lova lieka šlapia. dar iki šio susirgimo tai būdavo taip, kad kai tik mažylis prisišlapina į lovyte puola mane kelti ir praneša, kad jis jau šlapias, o dabar miega ramiausiai ir dar pyksta kai perrengiu.

padėkite mamytės mums išsivaduoti iš šios bėdelės.

Tiesa, dar norėjau paklausti. faustas dabar didelis šnekutis, jis nori daug ir greitai viską susakyti, bet pireš pradėdamas kelis kartus pakartoja e, e, e... ar tai mikčiojimas, gal tai susiję su šlapia lova?

Ačiū
Atsakyti
Vyresnių vaikučių naktinis šlapinimasis į lovą atsiranda dėl psichologinių problemų, štai pati paminėjai, kad nuo rugsėjo vėl lovytė kasnakt šlapia. Galbūt vaikui darželyje sunku, gal kokių problemų šeimoje yra ar panašiai?.. Tik nesuprantu, kodėl nakčiai negali užmauti pamperso - vaikas jaustųsi saugus ir netrikdytum jo miego. Su laiku praeis visi naktiniai sisiojimai jei išsiaiškinsi priežastį ir pašalinsi ją smile.gif
Dėl šlapinimosi su krauju unsure.gif na petražolių arbata padeda sergant pūslės uždegimu, bet dėl visa ko pasikonsultuočiau dar su kitais gydytojais, vienu nepasikliauk smile.gif
Atsakyti
Galiu irgi pasiguosti... Maniske jau seniai pamirso pamperius (gal pries kokus 8 men.), bet paskutiniuoju metu pradejo daryti ne tik i lova, bet ir i giedrutes. Sisiukas normalus (be kraujo ar pan.), i darzeli neina. Aiskino, kad jai puodukas nepatinka blink.gif , nupirkau kita (pati issirinko). Kelias dienas buvo gerai, bet paskui vel tas pats. Taigi, dabar zengeme zingsni atgal - pradejau vel nakciai ir einant i lauka deti pamperius. sad.gif verysad.gif
Atsakyti
O pasirodo musu maziai panasus - maniskis irgi per ta snekejima kartais nebespeja savo mintims zodziu parinkti ir buna e e e e. Nemanau, kad cia mikciojimas, juo labiau, kad dabar visai retai taip pasitaiko, matyt ismoko leciau kalbeti.
Atsakyti
Kaip man paaiškino logopedė, tas eeee atsiranda, kai vaikas imlus informacijai. Jis surenka daug informacijos, ir smegenėlės ją sparčiai doroja. Todėl nebespėja apdoroti kitko, kas susiję su kalba. Todėl dažnai įsiterpia tas eee, kad atsirastu pertraukėlė smegenims, kurios kontroliuoja žodelius.

Nežinau, gal perdaug primityviai paaiškinau, bet turėtų būti aišku.
Beje, patarė logopedė nepersistengti su vaiko mokymais skaityti ir pan. tokiame amžiuje. Nes tie eeeee gali užsitvirtinti ilgėliau, o jau tuomet bus sunkiau tai sutvarkyt.
Atsakyti
Maniškis irgi šlapinasi į lovą. Dieną viskas gerai, prašosi, o naktį pridaro į lovą, tada keliasi, ateina į mūsų lovą. Kartais pati atsikeliu ir sodinu ant naktipuodžio, kartais taip darau net kelis kartus, bet vis tiek jis padaro savo, nors prieš tai būna pasiusiavęs verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Mano vyresnis irgi pradedamas kalbeti uzsikirsdineja. Kartais, kai isizios atrodo oho, kad pasakys, o nieko nesigauna. Tai tada issigasta ir nieko nesako.

Del sisiojimo, tai as irgi galvociau, kad tai su darzeliu susije, gal jam nepatinka, pergyvena. Bent taip zurnaluose komentuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo esheryte: 07 sausio 2006 - 00:09
QUOTE(Litvinaitiene @ 2005 10 07, 12:43)
Mielos mamytes, prašau jūsų patarimo. Mano Faustukas jau 2 metukų ir 10 mėnesių. Šią vasara atpratome nuo sauskelnių ir sėkmingai sysių ir kitus reikalus darome tuolete, bet naktį būna visko.  Dar vasaros pradžioje išmokome naudotis puoduku, o vėliau ir tuoletu. Tuomet gal kas 4 ar 3 naktį prisisiodavo į lovytę, bet nuo rugsėjo (nuo rugsėjo 1 d. vėl lankome darželį) pradžios beveik kiekvieną naktį (ir net kartais po du kartus) Fausto lova šlapia.
Ir dar,  praitą savaitgalį mano vaikas išankstyvo ryto į tuoletą pradėjo eiti kas 5 minutes, aš žinoma labai susirūpinau pradėjau stebėti. Pamačiau, kad kai baigia sisioti paskutiniai lašai lyg ir su krauju. Žinoma paskambinau gydytojai, o ji rekomendavo gerti petražolių arbatos. taip mums ją begeriant viskas normalizavosi, bet naktimis lova lieka šlapia. dar iki šio susirgimo tai būdavo taip, kad kai tik mažylis prisišlapina į lovyte puola mane kelti ir praneša, kad jis jau šlapias, o dabar miega ramiausiai ir dar pyksta kai perrengiu.


Būtinai nueikite pas gydytoją. Jeigu iki tol vaikas nesisiojo į lovą o dabar pradėjo ir dar po kelis kartus, gali būti ligos priežastis. Padarys kraujo, šlapimo tyrimą, o jei viskas gerai, tai gal tai psichologinė problema (+ mikčiojimas) g.gif
Atsakyti
Mano mergytė irgi dar šlapinasi į lovą naktį,nors mes jau be pampersų gal nuo kokių 1,3mėn.Visai jų mūms ir nereikėtų jei iki tol tie naktiniai padarymai.Būna,kai ji ir kokią savaitę nepadaro į pampersą,bet po to kokį mėnesį tai varo iš eilės.Būna,kai ji matosi ką tik padarė,ir atsibunda,šaukia,kad sysę noriu,o kai pasodinu,jau nebepadaro,nes gi būna jau ką tik pasisiojus,o kartais ir pataiko, padaro naktį į puoduką,prieš tai nepasisiojusi į pampersą.
Sakiau,kai bus vasara,tai bandysiu dėti "klijonkytes",ir gal kai atsidurs šlapioje lovoje,gal tada išmoks pasakyti,ar pajusti tą norą šlapytis?????? g.gif g.gif verysad.gif
Atsakyti
Sunus dare kazkur iki 6 metu ,bijojom kur isvaziuot, o jei tekdavo tai prisikimsdavau tase vystyklu ir "klijonke" pakeitimui, darydavo i lova 2-3 k per nakti.
Kol gerdavom vaistus budavo gerai, kursa isgeri, ziuri rezultata, ir vel tas pats...
paskui gerem homeopatinius "zirnelius" viskas kartodavosi, nuleidom rankas... doh.gif
Palikom isaugimui... O pagydem taip: man teko isvykt i uzsieni 3 menesiam,
su sunum liko tevelis. Miegoti eidavo kartu. Tevelis sakydavo: pridarysi, gulesi slapias,
as tau ne mama, kuri visa nakti sokineja.Viena nakti, padare, vyras sako: <na va ir as slapias, ir dar blogai issimiegojau> kita nakti sunus pasiprase pats, o kita ir kitos naktys buvo sausos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
is to padareme isvada, tai psichologine problema, kuri yra iveikiama. mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
maniskis sausas visa nakti ismiega mazdaug nuo 1.5metuku ,aisku pasitaiko kad apsislapina,bet labai retai
Atsakyti