Įkraunama...
Įkraunama...

Abrazija

QUOTE(sauluteR @ 2006 02 07, 18:36)
tai kad ash tik po kokiu 4 menesiu pradesiu vel planuoti.... 4u.gif

tai ten visos po tiek ir dar daugiau laiko pradės planuot,tik ten linksmiau ir išsikraunam thumbup.gif
Atsakyti
Panos, ar po abrazijos gydytojai jūsų negasdino, kad gimdoje gali atsirasti randų ir sąaugų? g.gif Mane tai nugasdino... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2006 02 07, 20:44)
Panos, ar po abrazijos gydytojai jūsų negasdino, kad gimdoje gali atsirasti randų ir sąaugų? g.gif Mane tai nugasdino... verysad.gif

Jei abrazija atlikta gerai, t. y. praėjo be jokių komplikacijų, tai jokių sąaugų ir randų neturėtų būti. Sąaugos gali atsirasti tada, jei po operacijos susirgtum gimdos ar gimdos priedų uždegimu. Juk gimda lieka labai jautri net porą mėnesių po tokių procedūrų. Todėl saugokis šalčio, šiltai renkis ir viskas bus gerai biggrin.gif
Atsakyti
BLIABA KOKIE TIE DAKTARAI... KAD IKI GALO PAIE VISKA PAPASAKOTU IR BENT JAU NESAKYTU TOKIU DALYKO, KOL JU NERA schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sauluteR @ 2006 02 06, 16:54)
sveikos merginos 4u.gif
jungiuosi ir ash i jusu bureli..priesh 5 dienas ir man buvo atlikta abrazija del nesivystancio neshtumo verysad.gif o jau buvo 10 savaiteliu... verysad.gif po abrazijos nei kraujavau nei ka skaudejo, tik vakar pradejau gana stipriai kraujuoti su gleivines gabalais ir skausmai ziaurus...nepadeda nei ketanovas, nei nospa, nei analginas..puse dienos prasikankinu..tik vakare aprimsta skausmai.. verysad.gif norejau jusu paklausti ar ir jums taip buvo ar man jau sunerimti ir kreiptis i savo ginekologe? 4u.gif

Man po nesivystančio kažkas liko gimdoje. Gydytoja skyrė vaistukų. Prasidėjo kraujavimas. Pirmą dieną skaudėjo pilvą (bet buvo galima kentėti), nepadėjo jokie nuskausminamieji. Vakare apsiprausiant iš makšties ištraukiau tris nykščio galo dydžio mėsgalius (tikrai ne gleivinė). Manau, tai ir buvo priežastis dėl ko skaudėjo. Kitą dieną nors ir kraujavau, bet pilvo jau neskaudėjo.
Atsakyti
Vis skaitau, kad abrazija daugeliui buvo daryta del negimdinio nestumo verysad.gif . O gal kuriai dare abrazija del nepaaiskinamu ilgu mm g.gif g.gif Nes man buvo tai daryta ir po abrazijos mm 3 d. lotuliukas.gif is 15 schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(philipuks @ 2006 02 08, 12:51)
Vis skaitau, kad abrazija daugeliui buvo daryta del negimdinio nestumo  verysad.gif . O gal kuriai dare abrazija del nepaaiskinamu ilgu mm g.gif  g.gif Nes man buvo tai daryta ir po abrazijos mm 3 d.  lotuliukas.gif is 15  schmoll.gif

Man buvo daryta diagnostone abrazija kartu su polipo salinimu. Mm po to tikrai sumazejo ir trukme ir gausumas, bet as tai labiau sieju su polipo pasalinimu, nors gali ir abrazija, manau, taip paveikti, nes kiek zinau, po jos buna, kad gleivine blogiau auga, o tada ir mm, manau, mazesnes. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2006 02 08, 15:45)
Man buvo daryta diagnostone abrazija kartu su polipo salinimu. Mm po to tikrai sumazejo ir trukme ir gausumas, bet as tai labiau sieju su polipo pasalinimu, nors gali ir abrazija, manau, taip paveikti, nes kiek zinau, po jos buna, kad gleivine blogiau auga, o tada ir mm, manau, mazesnes.  smile.gif

Tai va, mm normalios, na net per mazai dienu biggrin.gif o gleivine plonoka g.gif
Tu turbut jau visai grazi storuliuke nestuke.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2006 02 07, 11:33)

Dar norejau merginų paklaust gal dar kuri turi tokią problemą kai gimda yra labai žemai nusmukusi (gydytoja sakė tai dažniausia nutinka po gimdymo, tačiau aš negimdžiusi, tik dayrta abrazija), ir kaip jos dėl to jaučiasi, ir ar patyrė sunkumą pastojant ai išnešiojant kūdikius? Pasidalinkint patirtimi  mirksiukas.gif

Na mano drauge sake, kad ji nuo gimimo su zema gimdos padetimi, tai jai daktare sake, kad sunkiai pastos, bet ji turi vaikiuka ir nzn g.gif
O as kita savaite einu pas daktare ir ziuresim kaip ta mano gimda. Mat po abrazijos kai buvau pasitikrinti ar viskas uzgije ir tvarkoj - nieko apie tai neminejo, bet gal tai pasidaro palaipsniui g.gif
Na bus matyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(philipuks @ 2006 02 08, 15:24)

Tu turbut jau visai grazi storuliuke nestuke.gif  rolleyes.gif

Na, jau pastorejau - priaugau apie 5 kg ax.gif Tai jau senieji drabuzeliai tik tie, kur per dideli buvo tinka lotuliukas.gif Dabar pilvelis tikros nestuke.gif
Atsakyti
prasau papasakokit(jei sirdute leidzia prisiminti)kiek laiko tenka po abrazijos praleisti ligoninej,tiesiog kaip ten viskas vyksta,ar davete gyd pinigu?
Mat jei pirmad paaiskes,kad man nesivystantis nes.gausiu siuntima i ligonine.
Atsakyti
Abrazija yra visiškai nebaisi procedūra. Tik tiek, kad sukelia širdies skausmą (ne tiesiogine prasme, aišku).
Pati procedūra trunka apie 15-20 minučių. Savo kojytėmis nueini į operacinę, ten tau suleidžia narkozę į veną, narkozė būna pilna (tai labai gerai, nes nei jauti, nei matai). Atsijungi, o pabundi jau po visko. Abrazija daroma gulint ant stalo, o kojos būna kaip ginekologinėje kėdėje. Prabundama paprastai operacinėje. Iš jos į palatą arba parveža, arba pareini savo kojomis (taip taip).tarp kojų įspraudžia tau medžiaginę palą (bet ne visur, kiek girdėjau). Reikia pasiimti paketų, nes kraujuojama po jos. Iš ligoninės gali paleisti ir tą pačią dieną, gali ir palaikyti kelias dienas, priklausomai, kaip jautiesi, ar karščiuoji ir pan. dar paprastai duoda antibiotikų, kad nebūtų infekcijos. Skaudėti neskauda, aišku, yra nemalonu ir kraujuoji. Kitą dieną dar apžiūri kėdėje (jei likai ligoninėje). Paskui rekomenduojama 10 dienų po abrazijos ateiti pasitikrinti pas gydytoją, ar viskas tvarkoje.
Po to nerekomenduojama mylėtis apie tris savaites, saugotis peršalimų, infekcijų, nes gimdos kaklelis yra dar atviras ir gali patekti lengvai užkratas.
Jei pajustum paskui karščiavimą, turėtum temperatūros, būtų pūlingos išskyros, skausmas, būtinai reikia kreiptis į gydytoją, nes tai gali reikšti uždegimą.

O pačios abrazijos metu yra pašalinamos liekanos ir išgramdoma gimdos ertmė, jos metu išplečiamas gimdos kaklelis.

Pinigų nedaviau, nors draugė bambėjo, kad duočiau. Nemanau, kad dėl to prasčiau atliko savo darbą. Tik padėkojau. ax.gif
Atsakyti