Sveikos.Kazkaip tempiau guma, galvodama rasyti, ar ne.
Vis atrode,kad ir man taip vienai nutiko, bet pasirodo,kad ne as viena tai isgyvenau.
Pries pat sias Velykas visai netiketai echoskopu nustate,kad vaikutis ne taip issivystes,kaip turetu buti, ir pasake,kad turesiu nutraukti nestuma.Buvo beveik 19 savaiciu.Niekada nepamirsiu to jausmo,kai namie apsikabinom su vyru ir raudojom tikraja to zodzio prasme.To jausmo, kai jauciau savyje musu stebukliuka, o turejau viska nutraukti, negaliu net nupasakoti.Jau net buvome pradeje jausti judesiukus:(
Jau praejo menuo, bet niekaip negaliu atsigauti.Dar vis vakarais vienas kita su vyru guodziam, o musu stebukliukas persikele i zvaigzdute.
Viliuosi,kad kazkaip atsigausiu, nors ziauriai sunku.Dirbu tokioje srityje, kur forminame ismokas vaikui gimus ir t.t., tai kai ateina su mazais kudikiukais, tai norisi tiesiog mirti.
Meldziu Dievo,kad kada nors viskas butu tik gerai, nes visada tuo tikejau, tik nezinau, ar dat tebetikiu...
Mambolino, labai gerai tave suprantu, nes prieš porą savaičių ir aš į šią temą atėjau ieškoti patarimo. Ir man diagnozavo nesivystantį nėštumą, tik iš karto nedarė abrazijos - liepė laukti natūraliai kol viskas pasišalins.
Laukėm vieną savaitę, padarė echo - nėštumas nesivysto. Laukėm antrą savaitę, vėl echo - nieko naujo. Gydytoja liepė seselei ruošti dokumentus guldymui į skyrių, o pati dar panoro pažiūrėti vaginaliniu echoskopu. Dar dabar akyse stovi gydytojos veido išraiška, o ausyse skamba žodžiai: "Jūsų nėštumas labai puikiai vystosi, širdelė plaka, embriono dydis atitinka 8 savaites... Vos nenužudėm jūsų vaikelio..."
Nežinojau net ką pasakyti tai gydytojai. Buvo be galo pikta, kad KMUK , ne kažkur provincijoje, pamato tik 8 savaičių nėštumą ir tai tik vaginaliniu echoskopu. Prieš 4 metus Vilniuje Greitosios pagalbos ligoninėje paprastu echoskopu man parodė kaip plaka mano dukrytės širdelė, nors nėštumas buvo tik 4 savaitės.
Iš kitos pusės esu dėkinga tai pačiai gydytojai, kad iš karto nepadarė abrazijos.
Išvada: Ir čia tinka patarlė - devynis kartus pamatuok, poto kirpk...
O aš dabar su baime laukiu kito vizito pas gydytojus ir tikiuosi, kad toliau viskas bus OK.
Laukėm vieną savaitę, padarė echo - nėštumas nesivysto. Laukėm antrą savaitę, vėl echo - nieko naujo. Gydytoja liepė seselei ruošti dokumentus guldymui į skyrių, o pati dar panoro pažiūrėti vaginaliniu echoskopu. Dar dabar akyse stovi gydytojos veido išraiška, o ausyse skamba žodžiai: "Jūsų nėštumas labai puikiai vystosi, širdelė plaka, embriono dydis atitinka 8 savaites... Vos nenužudėm jūsų vaikelio..."
Nežinojau net ką pasakyti tai gydytojai. Buvo be galo pikta, kad KMUK , ne kažkur provincijoje, pamato tik 8 savaičių nėštumą ir tai tik vaginaliniu echoskopu. Prieš 4 metus Vilniuje Greitosios pagalbos ligoninėje paprastu echoskopu man parodė kaip plaka mano dukrytės širdelė, nors nėštumas buvo tik 4 savaitės.
Iš kitos pusės esu dėkinga tai pačiai gydytojai, kad iš karto nepadarė abrazijos.
O aš dabar su baime laukiu kito vizito pas gydytojus ir tikiuosi, kad toliau viskas bus OK.
Ideali, laikykis, žinau, kaip skaudu ir sunku TAI pergyventi ir nėra tokių
žodžių, kurie paguostų ar nuramintų, tik tikėk, kad viskas bus gerai, o vaikelis,
kurį vis tiek turėsi kažkada, atpirks šias kančias ir skausmą
Tu tikrai ne viena tokia, aišku, kad kiekvienai skauda, kai taip nutinka,bet
svarbiausia yra tikėti, kad viskas vis tiek bus gerai...paskaityk, kiek šiame forume mergaitės visko yra išgyvenusios ir pamatysi, kad esi ne vieniša, kitų patirtis
prideda optimizmo ir stiprybės. To ir linkiu tau ir tavo vyrui
žodžių, kurie paguostų ar nuramintų, tik tikėk, kad viskas bus gerai, o vaikelis,
kurį vis tiek turėsi kažkada, atpirks šias kančias ir skausmą

Tu tikrai ne viena tokia, aišku, kad kiekvienai skauda, kai taip nutinka,bet
svarbiausia yra tikėti, kad viskas vis tiek bus gerai...paskaityk, kiek šiame forume mergaitės visko yra išgyvenusios ir pamatysi, kad esi ne vieniša, kitų patirtis
prideda optimizmo ir stiprybės. To ir linkiu tau ir tavo vyrui
Jolacka
, labai Tau aciu uz palaikyma ir padrasinima,kad viskas bus gerai.Labai tikiuosi, kad visoms viskas bus tik gerai. Tik dar neturiu jegu vel viska pradeti is naujo.
Vyras sako, kad viskas bus gerai, bet jis ir pries si skaudu ivyki taip sake.Pasirodo, ne viskas buna gerai, bet gal tai kazkuria prasme i gera.zinau,kad dabar musu stebukliukas nesikankina, nors ir labai noriu ji pajausti savyje.
Laikykites visos, juk kazkada Dievas mums atsius tikraja laime...

Vyras sako, kad viskas bus gerai, bet jis ir pries si skaudu ivyki taip sake.Pasirodo, ne viskas buna gerai, bet gal tai kazkuria prasme i gera.zinau,kad dabar musu stebukliukas nesikankina, nors ir labai noriu ji pajausti savyje.
Laikykites visos, juk kazkada Dievas mums atsius tikraja laime...
QUOTE(femme @ 2006 05 17, 16:18)
Labutis
O kaip atsitiko, kad tiek laiko nieko nepastebėta - ar iki 14 sav. nors kartą echo buvo daryta?
Man labai svarbu, nes kiekvieną dieną jau bandau atsipūsti, kad pavojingas laikotarpis praėjo, o čia perskaitau kaip vis vėliau praranda leliukus
Bet jei gimda kaip 6-7 savaičių, tai negalima sakyti, kad persileidimas įvyko 14 sav.
Tuomet išeina, kad leliukas nesivystė jau nuo 6-7 sav., o tai įmanoma dėl įgimtų sklaidos trūkumų...

O kaip atsitiko, kad tiek laiko nieko nepastebėta - ar iki 14 sav. nors kartą echo buvo daryta?

kai nuejau pas daktare, tai as ryte pamaciau krauja, todel viska pasakiau daktarei ir ji nusiunte echo daryt. pries tai nebuvo dare..
o ka reiskia "tai imanoma del igimtu sklaidos trukumu"??????
QUOTE(Linaute @ 2005 10 07, 14:50)
Mano istorija tokia.
Prieš daugiau nei pusę metų netekau savo mažiuko. Nenoriu apie tai kalbėti, bet noriu iškelti klausimą ar po abrozijos gali būti taip, kad nebegalėsiu turėti vaikų.
Daktarai man užtikrino, kad bus viskas gerai, bet aš jau 3 mėnesius negaliu pastoti, nors pirmą kartą pastojau labai lengvai. Aš tiesiog klausiu ar gali būti taip, kad operacijos metu, man ką nors pažeidė ar kažkas pan.
Jaudinuosi, noriu sulaukti mažiuko, nes tai tik viena paguoda būtų. Na kas tai patyrė mane supras.
O gal aš per stipriai noriu pastotiL Bet argi tai draudžiamaL Nežinau. Labai liūdna dar iki šiol
Vaikų daugiau neturiu
O GAL KAS ZINO KIEK LAIKO GALIMA GERTI FOLINE RUGSTI?
Prieš daugiau nei pusę metų netekau savo mažiuko. Nenoriu apie tai kalbėti, bet noriu iškelti klausimą ar po abrozijos gali būti taip, kad nebegalėsiu turėti vaikų.
Daktarai man užtikrino, kad bus viskas gerai, bet aš jau 3 mėnesius negaliu pastoti, nors pirmą kartą pastojau labai lengvai. Aš tiesiog klausiu ar gali būti taip, kad operacijos metu, man ką nors pažeidė ar kažkas pan.
Jaudinuosi, noriu sulaukti mažiuko, nes tai tik viena paguoda būtų. Na kas tai patyrė mane supras.
O gal aš per stipriai noriu pastotiL Bet argi tai draudžiamaL Nežinau. Labai liūdna dar iki šiol
Vaikų daugiau neturiu
O GAL KAS ZINO KIEK LAIKO GALIMA GERTI FOLINE RUGSTI?
tik tu nepergyvenk. galbut tau psichologiskai dabar sunku atsipalaiduoti po to ivykio. lialiukas ateis kai jam bus laikas patikek. man buvo panasi situacija ir po 3 metu sulaukiau 2 juosteliu. kaip dabar suprantu, tai buvo pats laikas

QUOTE(Mambolino @ 2006 05 19, 09:55)
kai nuejau pas daktare, tai as ryte pamaciau krauja, todel viska pasakiau daktarei ir ji nusiunte echo daryt. pries tai nebuvo dare..
klausiu todėl, kad šiaip jau įprasta iki 12 sav. bent porą kartų pasižiūrėti echo, kaip vystosi nėštumas, tuomet galima būtų anksčiau diognozuoti nesivystymą...
O įgimti sklaidos trūkumai nieko baisaus nereiškia, tiesiog tai, kad kiaušialąstė arba spermatozoidas, o dėl to ir pats embrionas buvo nekokybiškas ir tiesiog nustojo vystytis - sakoma, kad taip gamta apsisaugo nuo klaidų

Sveikos mergaites,jau gal keliolika kartu rasiau ir kartojuosi,bet visvien idomu.Man dare abrazija del labai ilgu mm.tuo paciu ir laparoskopija buvo daryta.Po operacijos mm sutrumpejo kazkaip nenormaliai iki 3 dienu, pirma ir trecia tik pateplioja,vienintele diena pakraujuoju.Gal kuriai irgi taip yra?? Kiek hormonus tyriausi viskas tvarkoje

Philipuks, nesu medikė, bet pasakysiu iš savo patirties, nes man panašiai buvo, sutrumpėjo mm ir ne tokios gausios pasidarė po stimuliacijų, tai klausiau gydytojo, jis atsakė, kad kaip tik čia gerai, kuo trumpesnės mm, tuo kiaušidžių funkcija geresnė, taip kad, tikėk, kad ir tau i gerą viskas taisosi, juo labiau,
laparaskopiją padarė, tai gal ir tvarkosi tie reikaliukai
laparaskopiją padarė, tai gal ir tvarkosi tie reikaliukai

QUOTE(lai @ 2006 05 17, 17:55)
Mambolino, labai gerai tave suprantu, nes prieš porą savaičių ir aš į šią temą atėjau ieškoti patarimo. Ir man diagnozavo nesivystantį nėštumą, tik iš karto nedarė abrazijos - liepė laukti natūraliai kol viskas pasišalins.
Zinai, as be zado...

QUOTE(Busta @ 2006 05 31, 13:38)
Noriu padrąsinti tas, kurioms nutiko tokia nelaimė, kad viskas yra įmanoma
Po nesivystančio ir abrazijos pralaukėm apie 3,5 mėn. ir ėmėmės darbų
Ir suplanavom mažiuką iš antro darbavimosi mėnesio
Nebijokit, žaibas antrą kartą į tą pačią vietą netrenkia
Sėkmės

Po nesivystančio ir abrazijos pralaukėm apie 3,5 mėn. ir ėmėmės darbų

Nebijokit, žaibas antrą kartą į tą pačią vietą netrenkia

Sėkmės

Busta, tikrai smagu, kad tau pavyko,nusipelnei šito.
QUOTE(Amade @ 2006 06 28, 16:28)
Zinai, as be zado...
Nes man dare abrazija del nesivystancio nestumo... Budama 14 sav pasirode truputi kraujo - nulekiau i ligonine, bet mano daktaro ta diena nebuvo, paziurejo kitas - sako, vaisiui apie 10 sav ir jis nesivysto. sekancia diena padare abrazija...
Tik man buvo neramu, kad mano daktaras pats neziurejo echo... Galbut jie ten profai, nzn... Visa tai buvo sausio gale. As vis dar ne
, nors taip svajoju... Ir man taip pat neramu - ar nebus problemu pastojant po abrazijos...
Juk tai tas pats abortas, tik is reikalo... o apie abortus juk visas gasdina, kad galbut netures daugiau vaiku... 

To pačio ir aš nerimauju. Tuo labiau, kad jau šį netikėtą nėštumą gydytojai vadino stebuklu. Mano ciklas dabar visai pablūdo ir su kiekviena diena prarandu viltį vėl pastoti. Tuoj bus pusę metų nuo abrazijos dienos, tik vietoj to, kad viskas klostytųsi geryn, viskas tik blogyn.