Įkraunama...
Įkraunama...

Abrazija

QUOTE(Viotinola @ 2006 06 30, 08:51)
Busta, tikrai smagu, kad tau pavyko,nusipelnei šito.

To pačio ir aš nerimauju. Tuo labiau, kad jau šį netikėtą nėštumą gydytojai vadino stebuklu. Mano ciklas dabar visai pablūdo ir su kiekviena diena prarandu viltį vėl pastoti.  Tuoj bus pusę metų nuo abrazijos dienos, tik vietoj to, kad viskas klostytųsi geryn, viskas tik blogyn.  verysad.gif  Nors daug optimizmo bando perteikti merginos, tik jis netrukus vėl išsisklaido ir dingsta.

Na, mano ex-nestumo stebuklu nevadino, nors man tai jis buvo pats geriausias ir stebuklingiausias... Man liepos gale bus puse metu po abrazijos. mmm kaip ir normalizuojasi... Kaip tik i Kroatija isvaziuojam, gal pailsesiu, atostogos ir pavyks greitu laiku vel uzkibt... wub.gif Optimizmu netrykstu, nors tikiu, kad negali nepasisekti, tik tiek, kad nesinori laukti, noriu cia ir dabar, o cia ne ta situacija, kad bac ir yra... unsure.gif
Atsakyti
4u.gif console.gif
Atsakyti
sveikos, deja, ir antras mano nėštumas nesivystantis verysad.gif

bet norėjau pasakyti ne tai, bet tikrai nuoširdžiai patariu vistik pasidaryti tyrimus del infekcijų ir hormoninius, net jei ir nieko neras, bus tikrai ramiau. aš dabar labai gailiuosi, kad to nepadariau verysad.gif gal vėl tai tik atsitiktinumas, "gamtos klaida", bet geriau neeksperimentuoti ir savęs nevaryti iš proto.

šiek tiek info iš ČIA:
Niekada nekaltinkite savęs dėl to, kas įvyko. Dauguma ankstyvų savaiminių persileidimų įvyksta dėl chromosominių ir genetinių embriono anomalijų („gamtos klaida”), todėl jis, kaip negyvybingas ar dėl daugybinių sklaidos trūkumų, yra natūraliai organizmo atmetamas. Šiuolaikinės medicinos pasiekimų dėka net kelis persileidimus turėjusios moterys ateityje sėkmingai susilaukia vaikų.
Atsakyti
QUOTE(Busta @ 2006 07 02, 16:22)
sveikos, deja, ir antras mano nėštumas nesivystantis verysad.gif

console.gif... kaip liudna girdeti tokias naujienas... verysad.gif O kiek laiko buvo tavo nestuke.gif kai nustojo sikart vystytis?...
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2006 07 03, 07:10)
console.gif... kaip liudna girdeti tokias naujienas...  verysad.gif O kiek laiko buvo tavo  nestuke.gif  kai nustojo sikart vystytis?...

Tiksliai nežinau, nes mano gydytoja visą mėnesį atostogauja, tad pirmą kartą nuėjau, kai buvo 6.3 sav. tada darė echo tik per pilvo paviršių, jau tada šiek tiek mažesnė pūslelė buvo nei turėtų ir nesimatė ne gemaliuko. Jau tada man pasidarė neramu.
Paskui privačiai nuėjau 8,1 sav. Vaikelį vaginaliniu echoskopu pamatė, tačiau jis buvo nenormaliai mažas, nors pūslelė paaugusi ir nesimatė širdelės. Trečias kartas buvo vakar, kai klinikose vėl echo darė ta pati gydytoja, kur žiūrėjo antrą kartą. Ir vėl tas pats, pūslelė auga- vaikelis ne. tad trečiadienį jau viskas bus baigta, būtų buvę 9,2 sav.

Pagal gemaliuko dydį sakyčiau, kad nustojo vystytis kažkur 6 savaitę.
Atsakyti
QUOTE(Busta @ 2006 07 03, 07:56)
Tiksliai nežinau, nes mano gydytoja visą mėnesį atostogauja, tad pirmą kartą nuėjau, kai buvo 6.3 sav. tada darė echo tik per pilvo paviršių, jau tada šiek tiek mažesnė pūslelė buvo nei turėtų ir nesimatė ne gemaliuko. Jau tada man pasidarė neramu.
Paskui privačiai nuėjau 8,1 sav. Vaikelį vaginaliniu echoskopu pamatė, tačiau jis buvo nenormaliai mažas, nors pūslelė paaugusi ir nesimatė širdelės. Trečias kartas buvo vakar, kai klinikose vėl echo darė ta pati gydytoja, kur žiūrėjo antrą kartą. Ir vėl tas pats, pūslelė auga- vaikelis ne. tad trečiadienį jau viskas bus baigta, būtų buvę 9,2 sav.

Pagal gemaliuko dydį sakyčiau, kad nustojo vystytis kažkur 6 savaitę.

ech... kaip liudna... bet as taip ir nesuprantu, pas kiek ginekologu nueiciau (turiu tris man patinkancius), visi sako, kad nera ko ten echoskopu daryt ankstyvam nestume. unsure.gif Bet tai kaip kitaip toki dalyka pamatyt kuo anksciau, kad maziau moraliniu kanciu butu?... g.gif

Laikykis... console.gif
Atsakyti
Busta, uzuojauta tau, laikykis. Ypac laukimo laikas, iki kol teks operuotis sunkus.
Suprantu, kad menka paguoda mano zodziai, taciau as pries savaitele turejau savo ketvirta netekti. Beje, irgi, kazkur 6 sav. nutruko vystymasis. Irgi KMUK. Nelaukiau, kol smarkiau sukraujuosiu, tiesiog gydytojas nerekomendavo ilgiau laukti, nesiojant nesivystanti. Buvo pradeje teplioti, taigi, pasirinkau greiciau viska pasibaigti.
O pas kokia/koki gydytoja lankaisi? Ar nerekomendavo dar neskubeti?
Kiek yra daug skirtingo vystymosi pavyzdziu- vieni bendraamziai dvigubai didesni uz kitus vaikus, vieni pradeda vaikscioti vos 10 men., kiti - vos ne 1,5 metu....Pagaliau, augalai, atrodo vienu metu sodinti, taciau gal 2men. skirtumu suzydi....
Na, tvirtybes. Gal dar yra vilties?
Papildyta:
Amade, as irgi savo ginekologo teiravausi, gal ankstvas echoskopavimas gali buti tas siulelis, kuriam nutrukus viskas baigiasi nesekme, taciau jis ryztingai sako, kad ne.
Mane sikart ziurejo bent 3 kartus, tuomet, kai buvo tariamos 6 sav. Motyvas - uzfiksavus sekminga isitvirtinima, ir sirdele, skirti kraujo kresejima mazinancius vaistus. Bandziau destyti savo minti, kad jei sie vaistai man nepadejo, tai nera ko ir ziurineti, tiesiog po teigiamo testo pradedu juos leistis ir viskas, o apziurai nueiti tik kokia 8-9 sav. Sis mano variantas netiko. Nezinau, kokio plano imtis sekanti karta.
Atsakyti
QUOTE(Balanda @ 2006 07 03, 13:39)
Busta, uzuojauta tau, laikykis. Ypac laukimo laikas, iki kol teks operuotis sunkus.
Suprantu, kad menka paguoda mano zodziai, taciau as pries savaitele turejau savo ketvirta netekti. Beje, irgi, kazkur 6 sav. nutruko vystymasis. Irgi KMUK. Nelaukiau, kol smarkiau sukraujuosiu, tiesiog gydytojas nerekomendavo ilgiau laukti, nesiojant nesivystanti. Buvo pradeje teplioti, taigi, pasirinkau greiciau viska pasibaigti.
O pas kokia/koki gydytoja lankaisi? Ar nerekomendavo dar neskubeti?
Kiek yra daug skirtingo vystymosi pavyzdziu-  vieni bendraamziai dvigubai didesni uz kitus vaikus, vieni pradeda vaikscioti vos 10 men., kiti - vos ne 1,5 metu....Pagaliau, augalai, atrodo vienu metu sodinti, taciau gal 2men. skirtumu suzydi....
Na, tvirtybes. Gal dar yra vilties?

vilties nėra, nes echo buvo daryta 6.3, 8.1, 8.6 sav. ir per tiek laiko vaikelis vos 6 mm (o turėtų būti apie 20 mm) pasiekė ir širdelė neplaka, nereikia būti profesoriumi, kad suprastum, jog toks neatitikimas yra prastas pranašas. Vaikiukai iki 12 savaičių turi daugiau mažiau vienodai vystytis, kad spėtų susiformuoti.

Echo ėjau darytis privačiai, o pasirodė, kad ta pati gydytoja dirba ir klinikose, dr. D. Simanavičiūtė. Dar prašysiuos konsultacijai pas Abraitį, besispecializuojantį nesivystančiuose.
Trečiadienį, be abejo, padarys dar echo, bet tikrai nieko nesitikiu.

Šiaip mano sveikata puiki, kraujo tyrimai geri, nekraujuoju, net neteplioja, jei ne echo, net neįtartum, kad kažkas negerai. Tiesiog širdis jaučia, kad reikia žiūrėti, tikrintis, ir ji neklysta.

o tau visi 4 iš eilės buvo? blush2.gif
Atsakyti
Busta, tikrai gaila.....
O Abraitis liepa atostogauja. Bus rugpjucio pradzioje.
Taip, man 4 buvo is eiles, tačiau po sekmingo, smagaus nestumo ir sveiko pirmojo vaiko. Tuomet po poros metu turejau serija nesivystanciu - 3 atvejai per 2 metus. Na, ir dabar dar po poros metu - ketvirtas. Paskutiniuosius du kartus lankiausi pas Abraiti.
Tik va, ne viskas jo valioje...
O gal dar tavo atveju ovuliacija pora sav. veliau ivyko, gal realiai tos 8 sav. yra viso labo tik 6?
Atsakyti
QUOTE(Balanda @ 2006 07 04, 10:19)
Busta, tikrai gaila.....
O Abraitis liepa atostogauja. Bus rugpjucio pradzioje.
Taip, man 4 buvo is eiles, tačiau po sekmingo, smagaus nestumo ir sveiko pirmojo vaiko. Tuomet po poros metu turejau serija nesivystanciu - 3 atvejai per 2 metus. Na, ir dabar dar po poros metu - ketvirtas. Paskutiniuosius du kartus lankiausi pas Abraiti.
Tik va, ne viskas jo valioje...
O gal dar tavo atveju ovuliacija pora sav. veliau ivyko, gal realiai tos 8 sav. yra viso labo tik 6?

Negali ovuliacija būti vėliau, nes mano ciklas arba 26, arba 28 d., o gegužės 14-15 jutau aiškiau negu aiškiai, kad vyksta O.

Be to, jei tarkim būčiau pastojusi prieš pat mmm, tai būtų išlaikyta proporcija tarp gemalinės pūslelės ir embriono dydžio. Nes gemalinė pūslelė daugmaž atitinka kalendorines savaites, o gemaliukas gerokai atsilieka. Galų gale, jei ir gemaliuko vystymasis atsilieka, nuo tada, kai jis pasiekia 5 mm, jo širdelė būtinai turi plakti. O mano buvo jau beveik 6 mm, per dvi echo beveik savaitės skirtumu širdelės plakimas neatsirado.

Sekmadienį darytas echo buvo, kai pirmadienį jau 9 savaitės turi būti. Ir nei paaugusio žmogeliuko, nei širdelės plakimo. Aš tai nesu linkusi gyventi iliuzijomis ir saviapgaule, jei aiškiai mediciniškai matau, kad yra per daug neatitikimų. Galų gale, kai buvo daryta pirma echo (6,3 sav.), savaitės ir pūslelė daugmaž sutapo, vadinasi, pastojimas buvo ciklo vidury.

Galėsiu pradėti darytis jau po truputį tyrimus, o rugpjūtį užsirašysiu pas Abraitį konsultacijai. žinoma, kad jis ne visagalis, bet turiu pabandyti pasiaiškinti.

Rytoj ryte jau iškeliauju pragaro keliu į KMUK...

Atsakyti
Laimingai tau, Busta.
Jei priespiet operuosies, vakare greiciausiai galesi vykti namo.
O kokius tyrimus planuoji darytis?
Atsakyti
QUOTE(Balanda @ 2006 07 04, 13:38)
Laimingai tau, Busta.
Jei priespiet operuosies, vakare greiciausiai galesi vykti namo.
O kokius tyrimus planuoji darytis?

O manęs neišleido namo tą pačią dieną nors ir norėjau. Temperatūros nebuvo, jaučiaus gerai, bet gydytoja nenorėjo rizikuoti
Atsakyti