Įkraunama...
Įkraunama...

Abrazija

QUOTE(Aga @ 2006 07 04, 15:13)
Aš irgi per buvimą forume jau laisvai galėčiau diskutuoti nevaisingumo tema ir gydymais su mediku ax.gif Kartais kam nors ką nors kaip papasakoju, žiūri akys išpūtę, tipo ką specialybę pakeitei?? Pasidari blyn žinovas visokių reikaliukų ax.gif Aišku, geriau jau nebūtų priežasties tuo domėtis doh.gif

Jep, man baisiai nepatinka nežinojimas, tuo labiau, kai tai susiję su tavo kūnu ir tuo, kas jame…
Atsakyti
doh.gif nu jo... kai susiduri su problema, tai ieskai visur informacijos... Na, as irgi skaitau ir domiuosi, bet dar nepriejau prie tu aukstuju terminu... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Balanda @ 2006 07 04, 15:25)
As bent citomegala, toksoplazmoze ir dar nepamenu ka, tyriausi sekmingo nestumo metu. Veliau ju daryti nesiule, jei neklystu, citomegala tikrai uztenka viena karta issitirti...

Tiek toksoplazmopze, tiek citomegalu gali užsikrėsti bet kuriuo gyvenimo momentu g.gif todėl jei vieną kartą nerado, tai nereiškia, kad niekada ir neras ir nereikia tirtis blush2.gif jei tu turi galvoje, kad buvo rastas imunitetas šiems virusams, t.y. paaiškėjo, kad jau esi persirgusi ūmia forma kažkada (dažniausiai vaikystėje), tuomet gal ir nėra prasmės tirtis iš naujo, bet pvz. nėštumo metu virusai gali atsinaujinti, pereiti į aktyvią formą, todėl taip pat reikia sekti tuos titrus g.gif
Atsakyti
Aciu, Femme uz paaiskinima wub.gif
Atsakyti
šiandien vistik neguldė manęs dar abrazijai ax.gif tai perkeliu savo ilgą postą iš kitos temos blush2.gif

Laimingos pabaigos dar nėra, bet gydytoja nusprendė dar palaukti savaitę. Gemalinė pūslelė ir trynio maišas ir toliau sau auga, vaikelis nelabai ir širdelės plakimo nesimato. Kartą buvo suabejojusi, gal kas makaluojas, bet pas mane pasirodo yra didelė aorta gimdoj ir jinai pulsuoja, o su ja vienodu ritmu pulsuoja ir viskas, kas aplink. Tai sunku ir dorai įžiūrėti. Bet atseit šį kartą vaikiuko kontūrai aiškesni, negu sekmadienį ar pirmą kartą, kai pas ją buvau, aną kartą daug sunkiau matėsi, o gal nepasisekė įžiūrėti, o šį kartą jau greitai pamatė vaikiuką (be abejo, per pilvą pas mane tik špygą rodo, tai nors taip “pasantykiauju” su daiktu, panašiu į vyrišką pasididžiavimą lotuliukas.gif ). Dar pridėjo, kad tie gemaliuko milimetrai (5,7mm), kai pirmą kartą žiūrėjo, daugmaž tik apytiksliai, nes labai sunkiai jis matėsi.

Tai nusprendė dar iki kitos savaitės palaukti, nes tikrai jau turėtų matytis, ar yra pažanga, ar ne, nes kiekviena gydytoja kratosi atsakomybės, jei nestebėjo ilgesnį laiką. Paklausiau dėl Duphastono, sakė, kad man nereikia. Vilties kažkokios nesuteikė, bet sako, kad jei nekraujuoju, tai nėra mirtino reikalo skubiai gultis, geriau būti visai tikram, kad tikrai nesivysto stebint per ilgesnį laiką.

Negaliu pasakyti, kad labai apsidžiaugiau blush2.gif Nes jau buvau susitaikiusi, kad tikrai šiandien guldys ir viskas bus baigta. O dabar dar savaitė įtampos, po kurios irgi nesitikiu happy end. Bet tiek laukiau, tai palauksiu ir tiek. O dabar ta nežinia ramybės irgi nepriduoda. Nors šiaip džiaugiuosi, kad gydytoja neskuba, nors ie neaišku, ar čia kas keičiasi, ar ne, šiaip ar taip, klinikos lieka klinikomis biggrin.gif

Ačiū visoms už palaikymą. 4u.gif
Atsakyti
-Busta, labukas,

tyliai dziaugiuosi uz tave, nes geriau itampa dar savaitele su viltim, nei savaiciu leliuko tai nemate, tai vel kas ir taip kelias savaites tasesi... o siandien jai jau uzbaigimas... o gal viskas bus ok.gif Is kito skyrelio vienai merginai irgi buvo, kad savaiteles ar kazkas tokio... ax.gif Taip kad labai saunu, kad daktarai laukia, kol isitikina...

As kartais pagalvoju, gal man ta abrazija per klaida padare... Nes ziurejo echo ne mano daktaras, o maniskis jau net ir nebeziurejo... nors... gal ten jau viskas labai aisku buvo, nes mano mazius tuomet turejo sav buti, o konstatavo 9-10... unsure.gif

Siaip ar taip laikom visos kumstukus... Gaila, kad nebusiu 2 savaites Lietuvelej, tai nesuseksiu naujienu,. bet butnai grizus pasiidomausiu... ax.gif Ir nuosirdziai tikiuosi pamatyti nestuke.gif liniuote prie tavo vardo... wub.gif
Atsakyti
Na, man nekyla minčių, kad galbūt abraziją atliko per klaidą, nes vaikiukas pats iškrito verysad.gif O šiandien gydytojai sakė, kad jau po 3 mėn. galėsiu bandyti pastoti
Atsakyti
Idomu, kuo remiantis gydytojai nustato/rekomenduoja skirtingus terminus. Vieni siulo laukti 3 men, kiti - 6 men. As girdejau, kad jau po pirmuju mm, kurios pasirodys po abrazijos, galima planuoti.
Atsakyti
Šiaip kiek man teko domėtis, galima pradėti planuoti mažiausiai po 3 mėn., idealus variantas - išlaukti 6 mėn. 4u.gif (jei buvo atlikta abrazija)
Atsakyti
Mano gydytojas sakė, kad po abrazijos reikia duoti "gimdai pailsėti" ir planuoti lelių min po 3 mėn.
Atsakyti
Nu va, o KMUK specas, pas kuri konsultuojuosi, jau antra karta man nurodo termina po pirmuju menesiniu. Beje, pastebejau, kad toki termina nurodo kai kuriu forumieciu, gyvenanciu uzsienyje, gydytojai.
Turbut, nera vienos teisingos nuomones...wink.gif

Atsakyti
QUOTE(Balanda @ 2006 07 10, 15:31)
Idomu, kuo remiantis gydytojai nustato/rekomenduoja skirtingus terminus. Vieni siulo laukti 3 men, kiti - 6 men. As girdejau, kad jau po pirmuju mm, kurios pasirodys po abrazijos, galima planuoti.

QUOTE(Balanda @ 2006 07 11, 07:26)
Nu va, o KMUK specas, pas kuri konsultuojuosi, jau antra karta man nurodo termina po pirmuju menesiniu. Beje, pastebejau, kad toki termina nurodo kai kuriu forumieciu, gyvenanciu uzsienyje, gydytojai.
Turbut, nera vienos teisingos nuomones...wink.gif

Kiek aš domėjausi, tai senesnės kartos gydytojai liepia palaukti ne mažiau pusės metų, jaunesnės kartos – 3-4 mėn., o gydytojai užsienyje sako, kad pakanka sulaukti pirmų mėnesinių.

Aš asmeniškai nepritarčiau nuomonei, kad užtenka sulaukti pirmų mmm. Kodėl? Pirmiausia, abrazijos metu išplečiamas gimdos kaklelis, kuris, kol neužsidaro, yra laisvai prieinamas visokiai infekcijai. Antra, abrazijos metu išgrandoma gimdos gleivinė, kuri turi spėti atsistatyti, nes jei bus per plona, vaikelis neturės kur prisikabinti ir vėl pabėgs (greičiausiai bus persileidimas). Trečia, turi susinormalizuoti mmm ciklas, kuris neretai būna išsibalansavęs, pvz. pirmos mmm po abrazijos retai kuriai ateina įprastu laiku, o būna, kad tik po 40-60 dienų. Reguliarus ciklas liudija, kad hormonų pusiausvyra atsistatė ir padeda tiksliau nustatyti gimdymo datą bei galimą pastojimą.

Taip pat nepakenktų rasti laiko pasidaryti paprasčiausius kraujo ir infekcijų tyrimus, gal vistik buvo reali bėda, trukdžiusi vaikeliui augti. O kai kuriuos tyrimus (pvz. hormonų) daro tik pačioje ciklo pradžioje, o ne bet kada.

Galiausiai, reikia kad atsistatytų ne tik kūnas, bet ir siela. Dauguma vistiek jaučia ir skausmą, ir baimę, ir kaltę, ir griebia sekančio nėštumo kaip vilties šiaudo. Tiesiog reikia laiko, kad aprimtų neigiamos emocijos ir noras turėti vaikelį taptų didesnis už baimę, kad vėl nepasiseks. O jei ir antras kartas nepasiseks, moraliai bus per didelis smūgis, jei po mėnesio tektų vėl daryti abraziją.

Žodžiu, mano asmenine nuomone, skubėti neverta, nors ir norisi labai bandyti dar kartą, bet reikia pasirūpinti savo ir fizine, ir psichine sveikata.

va 4u.gif
Atsakyti