QUOTE(Balanda @ 2006 07 10, 15:31)
Idomu, kuo remiantis gydytojai nustato/rekomenduoja skirtingus terminus. Vieni siulo laukti 3 men, kiti - 6 men. As girdejau, kad jau po pirmuju mm, kurios pasirodys po abrazijos, galima planuoti.
QUOTE(Balanda @ 2006 07 11, 07:26)
Nu va, o KMUK specas, pas kuri konsultuojuosi, jau antra karta man nurodo termina po pirmuju menesiniu. Beje, pastebejau, kad toki termina nurodo kai kuriu forumieciu, gyvenanciu uzsienyje, gydytojai.
Turbut, nera vienos teisingos nuomones...
Kiek aš domėjausi, tai senesnės kartos gydytojai liepia palaukti ne mažiau pusės metų, jaunesnės kartos 3-4 mėn., o gydytojai užsienyje sako, kad pakanka sulaukti pirmų mėnesinių.
Aš asmeniškai nepritarčiau nuomonei, kad užtenka sulaukti pirmų mmm. Kodėl? Pirmiausia, abrazijos metu išplečiamas gimdos kaklelis, kuris, kol neužsidaro, yra laisvai prieinamas visokiai infekcijai. Antra, abrazijos metu išgrandoma gimdos gleivinė, kuri turi spėti atsistatyti, nes jei bus per plona, vaikelis neturės kur prisikabinti ir vėl pabėgs (greičiausiai bus persileidimas). Trečia, turi susinormalizuoti mmm ciklas, kuris neretai būna išsibalansavęs, pvz. pirmos mmm po abrazijos retai kuriai ateina įprastu laiku, o būna, kad tik po 40-60 dienų. Reguliarus ciklas liudija, kad hormonų pusiausvyra atsistatė ir padeda tiksliau nustatyti gimdymo datą bei galimą pastojimą.
Taip pat nepakenktų rasti laiko pasidaryti paprasčiausius kraujo ir infekcijų tyrimus, gal vistik buvo reali bėda, trukdžiusi vaikeliui augti. O kai kuriuos tyrimus (pvz. hormonų) daro tik pačioje ciklo pradžioje, o ne bet kada.
Galiausiai, reikia kad atsistatytų ne tik kūnas, bet ir siela. Dauguma vistiek jaučia ir skausmą, ir baimę, ir kaltę, ir griebia sekančio nėštumo kaip vilties šiaudo. Tiesiog reikia laiko, kad aprimtų neigiamos emocijos ir noras turėti vaikelį taptų didesnis už baimę, kad vėl nepasiseks. O jei ir antras kartas nepasiseks, moraliai bus per didelis smūgis, jei po mėnesio tektų vėl daryti abraziją.
Žodžiu, mano asmenine nuomone, skubėti neverta, nors ir norisi labai bandyti dar kartą, bet reikia pasirūpinti savo ir fizine, ir psichine sveikata.
va