Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijų mylėtojos džiaugiasi toliau :)

QUOTE(dabej @ 2009 10 17, 15:32)
merginos, padekit,
mano sanpaulija uzpuole kazkokie balti kaip pukeliai vabalai...
Kaip ja gelbet? kuom purksti?

gelbek greiciau, nes ne vien sanpaulijoms amen bus, bet ir visoms kvietkoms namie.

Informacijos rasi cia:

http://www.rojaussod...i...f=89&t=3980

ir apie nemezalius su topazias, ir apie ligas bei vabaliukus.

Bajurus jie... sad.gif
Atsakyti
simLij , jei neklystu, cia saules apdeginti lapukai. Mano kelios tokios, istraukiau is siltnamio, kad apdziutu, zaliuziu neustrukiau,isejau o diena saule pasviete doh.gif
Atsakyti
dzūke,tai Peper Mintie pirkta parodoje verysad.gif .Pasimerkiau jos lapuką,atrodo sveiką ax.gif .Skaičiau,jei augalas nežydėjęs negerai tokių šaknydyti,bet man bus gerai blush2.gif .Tegul tik iš leidžia šakneles rolleyes.gif .

Tai jau tikrai ligonės esam drinks_cheers.gif .Aš šeštadienį irgi vieną ,neveislinę ,gražią prigriebiau doh.gif
l@n@,tiesiog nežinau ,ar ji galėjo nuo saulės nukentėti g.gif .Tos dėmės ne iškarto atsirado ir dabar dar plečias.Stovi ji netoli lango,bet ne ant palangės.Be to ne viena,kitoms nieko neatsitiko g.gif
Atsakyti
simLij, o gal kokio šalto oro gauna, ar skersvėjo?
Bijau ką nusišnekėt, bet man atrodo panašios dėmės pernai žiemą buvo ant tų gėlyčių, kurios arčiausiai balkono durų stovėjo, ir gaudavo šalto oro pravėdinant, ar mikroventiliaciją paliekant.
Atsakyti
Kerpena,gali būti nuo šalto oro verysad.gif .Tada ji jautriausia ,nes kitos veislės gėliukams nieko g.gif .O ar įmanoma jai padėti huh.gif ?Tos dėmės plečiasi , kaip matosi į vieną didelę susiliejo blink.gif Ji dabar stovi kitoje vietoje ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simLij: 20 spalio 2009 - 08:25
QUOTE(simLij @ 2009 10 20, 10:24)
Kerpena,gali būti nuo šalto oro  verysad.gif .Tada ji jautriausia ,nes kitos veislės gėliukams nieko  g.gif .O ar įmanoma jai padėti huh.gif ?Tos dėmės plečiasi , kaip matosi į vieną didelę susiliejo blink.gif Ji dabar stovi kitoje vietoje ax.gif

Manau kad tu demiu nebepanaikinsi, tiesiog reikia pasalinti priezastis, kad kiti lapai sveiki augtu. Man irgi atrodo, kad cia ne liga, o koks nors fizinis poveikis.
Atsakyti
Galbūt ta sanpaulija stovėjo ten, kur labiausiai kliuvo to vėjo, ar šalčio. Kaip tik radau vieną nuotrauką, kur šiek tiek matyti mano gėlių lapeliai pavasarį. Irgi buvo visa palangė gėlių, bet nukentėjo tik gal trys kutrios buvo arčiausiai balkono durų.
user posted image
Ar panašios dėmės? g.gif
neturiu nuotraukos, tos , kuri buvo labiausiai nukentėjus, tos buvo dar didesnės, man labai panašios į simLij rodytas.
Atsakyti
Sunku įžiūrėti,ar tokios blink.gif ,bet tikrai gali būti g.gif .Stovėjo ant palangės nuo kurios jautėsi šaltis.Nepučia atrodo,bet kai prieini jaučiasi.Matyt ir ji pajuto verysad.gif
Bus labai sunku sanpaulytes per žiemą išlaikyti sveikas ir gyvas verysad.gif

Na dabar tai paklausiu blondiniškai:kaip manot ar jai atšalo šaknys ir perėjo į lapus,ar atšalo patys lapai doh.gif blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2009 10 20, 06:06)
Galbūt ta sanpaulija stovėjo ten, kur labiausiai kliuvo to vėjo, ar šalčio. Kaip tik radau vieną nuotrauką, kur šiek tiek matyti mano gėlių lapeliai pavasarį. Irgi buvo visa palangė gėlių, bet nukentėjo tik gal trys kutrios buvo arčiausiai balkono durų.
user posted image
Ar panašios dėmės? g.gif
neturiu nuotraukos, tos , kuri buvo labiausiai nukentėjus, tos buvo dar didesnės, man labai panašios į simLij rodytas.

Man tai cia panasu i aplaistytus lapus vandeniu. Kai netycia aplaistai nors siek tiek, ten kur stovi lasiukas vandens isgrauzia panasias demes. Cia tik prielaida, galimos aisku ir kitos priezastys smile.gif
Atsakyti
Na, ir aš pasakysiu šį tą dėl dėmių ax.gif Kad vandens lašas išgraužtų dėmes dar nesu nesu mačiusi. Kaip sakė ir Kerpena, esu patyrusi, jog šviesios dėmelės ant lapų atsiranda augalui gavus šalto oro - taip numargo mano kai kurios sanpaulijos, stovėjusios ant palangės, kur per plyšį įeidavo šalto oro.
Kitas variantas iš mano patyrimo - šviesios dėmės ant sanpaulijos lapų, kai ši buvo peršaknydinama. Augalas stelaže, kur šilta, ilgesnį laiką buvo nevėdinamas plastikiniame maišelyje. Tokioje "uždaroje erdvėje" "pašuto" lapai tose vietose, kur lietėsi prie drėgno polietileno. Na, o "atvirame ore", kai aplinka pakankamai šilta, nuo vandens lašų dėmės neturėtų susidarysi. Nebent matinės dėmelės nuo vandenyje esančių druskų, bet jos lengvai nusiplauna.
Atsakyti
Aina sau unsure.gif , jūs imat mane gasdint su tuo šaltu oru ant palangių, kai spustels šaltukas, tikrai ten vėsu bus unsure.gif
Aš nenoriu su jom niekur kraustytis unsure.gif
Kokios jos lepios bailės blink.gif , daugiau nebeauginsiu schmoll.gif
Papildyta:
Ale ta Lunar Lily dieną išsiskleidžia, o nakčiai vėl susičiaupia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 10 20, 09:16)
Na, ir aš pasakysiu šį tą dėl dėmių ax.gif  Kad vandens lašas išgraužtų dėmes dar nesu nesu mačiusi. 

Zinok, pas mane tai tik nuo vandens, esu tai patyrusi, todel ir pasisakau smile.gif Kad reikia atsargiai ir neaplaistyti lapu tai yra rasoma visose augalu knygose. Va istrauka is mano knygos:
The soil must be kept moist at all times, but it is desirable to keep the foliage dry. Drops of water on the leaves cause disfiguring light-colored spots or rings. Water from either the top or bottom. Proper watering can be simplified by keeping the pots in watertight saucers or bowls into which a little water is poured every few days. Or, use a wick extending through the drainage hole into a saucer of water. Another effective method is to submerge the pots in peat or sphagnum moss held in a larger container and apply water to this material as needed to keep the soil moist within the pots. In either of these methods, water moves from the saucer or peat by diffusion through the hole in the bottom of the pot and into the soil ball.

Atsakyti