Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijų mylėtojos džiaugiasi toliau :)

QUOTE(ausrazs @ 2009 09 29, 10:36)
Mano rudeniniai žiedai: FROZEN IN TIME user posted image VAMPIRE'S KISS user posted image ARMAGEDON user posted image RUM PUNCH user posted image VERRY BERRY user posted image OPERA'S ELECTRAuser posted image SUNKISSED ROSE user posted image

thumbup.gif ,bet man pati graziausia paskutine smile.gif
Atsakyti
ausrazs, o sakei neturi gražių gėlių dry.gif , melagėlė biggrin.gif rolleyes.gif

O siaube doh.gif ir vėl negerai doh.gif iš kur dabar žinot tie angliai riebaluoti buvo ar ne unsure.gif

Kai kurių vazoniukų ir pas mane žemė tokia apibalus unsure.gif , gal ten tas pelėsis ph34r.gif

Kažkaip netyčia blush2.gif trakštelėjo lapas antras nuo skrotelės vidurio, dabar toks negražus augaliukas liko verysad.gif

user posted image
Atsakyti
Dzūke, man atrodo, kad buvau nuoširdi!(bent pati sau) Mat, kalba ėjo apie galimus eksponatus parodai, o aš esu įsitikinusi, kad parodai reikėtų pateikti tik tokius augalus, kurie yra visapusiškai gražūs: dailūs žiedai, taisyklingos, gražios skrotelės, be abejonių, jokių ligų požymių ir pan. Nuotraukose to nesimato, bet kai kurios iš rodytų sanpaulijų laukia kosmetinio remonto - baigusios žydėti, bus atjaunintos, naujai įšaknydinant. Nes žydi tai visai gražiai, bet jau skrotelės - kreivos, išsišakojusios, išsikerojusius, styrančios ant ilgoko stiebo! Pavyzdžiui, Operas' Electra - jau 2,5 metų.
Kai kurios iš rodytų - gana jaunos, irgi dar ne puikiai atrodančios. Taigi, Dzūke, Tu pati gerai žinai, kad nuotrauka augalą galima ir gerokai pagražinti, ir suprastinti. Štai taip 4u.gif
Beje, dėl angliukų. Jeigu negaila kelių litų, gali nusipirkti nedidelę pakuotą medžio anglies, skirtos šašlykams kepti. Užteks tikrai ilgam, bet tik reikės imtis nelabai malonaus darbo - smulkinti tą anglį tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 29 rugsėjo 2009 - 12:41
ausrazs, tai nereikia man aiškintis irnesakyk.gif biggrin.gif , aš dažnai tą 'mordelę' (dry.gif ) perkreipiu jumoro formoj biggrin.gif
.... nu, vistiek gražu wub.gif biggrin.gif , tik pagal kataloginę foto, galvojau rum punch žydi šiek tiek kitokia spalva.

O kas dėl parodos, kai buvau gyvai nemačius, tai galvojau, kad augalai pateikiami tik super superiniai ax.gif , aišku buvo gražių, bet buvo ir eilinių rolleyes.gif
Atsakyti
Kokie žiedeliai wub.gif wub.gif thumbup.gif

QUOTE(dzūkė @ 2009 09 29, 12:54)
Kai kurių vazoniukų ir pas mane žemė tokia apibalus unsure.gif , gal ten tas pelėsis ph34r.gif

Jei turit omenį pilkąjį pelėsį, tai abejoju g.gif nes pas mane tik ant lapų buvo pelėsių dėmių, o žemė sveikut sveikutėlė atrodė g.gif
Atsakyti
Dzūke, tikrai nepabūgau Tavo "mordelės" lotuliukas.gif man apskritai patinka Taviškis humoro jausmas - kiec tokis biggrin.gif Man gi čia buvo proga pasamprotauti, kokius įsivaizduoju parodo egzempliorius - kokie turėtų būti.

Merginos, ačiū už pagyras žiedukams - jie šaunuoliai, kad dar labiau nuspalvino rudenį mirksiukas.gif Iš tikrųjų tai - gėda - esu savo dičkes kiek apleidusi, nes visą vasarą kaifavau nuo miniukių. Dabar jau "ramiau" vertinu ir mažyles blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 29 rugsėjo 2009 - 13:21
ausrazs,labai gražūs žiedai wub.gif O tai kas kiek laiko atnaujini sanpaulijas, kad 2,5 jau sena? Kažkur buvau skaičius, kad po kokių 3-4 metų pasensta. g.gif

Pasirodysiu šiandien vieną saviškę, šioje gėlėje labai gerai matyti, kaip lapų margumas keičiasi, keičiantis sąlygomis. nežinau, kiek pavyko perteikti nuotraukoje, bet šiaip tai ji turi ir visai žalių lapų ir vienokio margumo, ir kitokio, viduriniai lapeliai netgi kiek gelsvo ir rausvo atspalvio turi.
Private Dancer
user posted image

Šita turbūt praktiškai vienintelė ir buvo,, kuri galėjo dalyvaut parodoj, vien dėl to margumo, nors žiedų buvo dar mažiau, nei dabar nuotraukoj. Bet negi vieną gėlę vešiu. Kitos tik dabar krauna pumpurus, arba dar pora buvo, kurios kiek žydėjo, bet kokios nors kreivos, lapai su kokios dėmelėm ar pan.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 29 rugsėjo 2009 - 14:39
Sveikos, pagaliau ir as jegas atgavau po parodos ax.gif

Smagu buvo su visais susimatyt, ko nepamaciau siemet, tikiuosi pamatyt kitamet mirksiukas.gif

Dzuke, del paciu paciausiu sanpauliju tai cia teisingas pastebejimas, bet velgi- kokios pacios paciausios rudeni? As tiesa sakant labai dziaugiuosi, kad parodoje buvo daug dalyviu, nes vienu metu nezinojau isvis ko laukt unsure.gif Daug kas i kvietima atrase, kad augalai jau nuzydeje... As savo sarasa sudariusi irgi nemaza dali isbraukiau nes nuzydejo iki parodos... Gaila, kad ne pavasari jinai Vilniuje buna smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mintee: 29 rugsėjo 2009 - 14:39
Bet pavasarį, kai buvo Kaune paroda, prisimenu maniškės irgi dar tik vos vos pradėjo žydėti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2009 09 29, 15:41)
Bet pavasarį, kai buvo Kaune paroda, prisimenu maniškės irgi dar tik vos vos pradėjo žydėti ax.gif

O kada buvo Kaune, kazkaip nepamenu? g.gif Net susimasciau kada jos geriausiai zydi naturaliomis salygomis, geguze-birzeli gal? nes pas mane tai ziema ir vasaros vidury smile.gif
Atsakyti
paroda buvo gegužę, o pas mane pats žydėjimas prasidėjo biržely. O antras kažkur spalio mėnesį būna gausiausias. Nors kelios jaunos sanpaulijos pernai ir žiemą žydėjo.
Atsakyti
[quote=Kerpena,2009 09 29, 15:36]
ausrazs,labai gražūs žiedai wub.gif O tai kas kiek laiko atnaujini sanpaulijas, kad 2,5 jau sena? Kažkur buvau skaičius, kad po kokių 3-4 metų pasensta. g.gif
Ačiū, Kerpena, o taviškė - gražuolė kaip reta thumbup.gif Man sanpaulija tampa "sena", kai pasidaro nebegraži - dėl atsiradusio ilgoko koto, dėl netyčia nulaužtų kelių eilių lapų iš vienos pusės (pavyzdžiui, kai numetama ant šono verysad.gif ). BŪna, kad didelė skrotelė dėl kažkokių priežasčių išsiklaipo - vienos eilės lapai žiūri į vieną pusę, kitos - kitą ir panašiai. Kai patyriau, kaip greitai "apdrožtas" kotelis drėgnuose kiminuose išleidžia šaknis, "jauninu" arba peršaknydinu ir tas tikrai jaunas sanpaulijas, kurių šaknys kažkodėl prastai vystosi ir pats augalas menkai auga.
Atsakyti