Įkraunama...
Įkraunama...

Tuberkuliozė

QUOTE(" voresta " @ 2013 01 24, 12:15)
o svoris ne nuo riebalų, t.y. taukų priaugo, o nuo angliavandenių, kurie su tais taukais suvalgyti.
pats teisingiausias būdas numesti antsvorį -atsisakyt bulvių ir grūdinių, o valgyt daug riebalų(aišku sočiųjų). Kai pamėginau tai padaryti, iškart visas mano antsvoris ištirpo kaip dūmas..netekau ~15kg per 3 mėn.

Sunku pasakyti, nuo ko tas svoris auga, nuo krenta g.gif Butu logiska, jei nuo angliavandeniu, bet kodel tada vasara, valgydama ivairias koses del skrandzio, nukritau 15kg per du menesius? g.gif O valgydami mesa, kepta taukuose, rukytus lasinius, rukytas desras(turim savo rukykla, pasidarom be E)-priaugau 5kg? g.gif
Ir sunus, kuriam buvo TBC, buvo nevalgus ziauriai, galvojau, kad bus vegetaras, bet nevalgydavo ne tik mesos, bet ir darzoviu, uz tai gyveno "ant" miltiniu patiekalu:picu, makaronu, bandeliu, sausainiu. O svoris jo buvo kaip distrofiko, kaulai ir oda doh.gif Pradejau i megiamus patiekalus deti tauku-ir svorio priaugo. drinks_cheers.gif
Zodziu, kiekvienam zmogui skirtingai tie angliavandeniai ir riebalai toleruojami ir skaidomi drinks_cheers.gif
Atsakyti
nesiginčysiu, tema tai tuberkuliozės, o dėl to, kad gyvūniniai riebalai gerai tuberkuliozės profilaktikai ir gydymui -sutarėm drinks_cheers.gif .
Atsakyti
Dėkoju už atsakymus. Tomografiją pasidarysiu jeigu ne dabar, ligoninėje, tai išėjusi iš jos. Mano pulmonologė tvirtina, kad sergant lėtinėmis ligomis, tomografiją pasidaryti būtina.

O situacija tokia, kad jau nebeturiu temeperatūros, kosėju mažai, o skrepliai būna balti/gelsvi/žalsvi. Jokio kraujo. Jaučiuosi gerai - daug valgau biggrin.gif Temperatūra užvakar dar buvo pakilusi iki 37, bet vakar/šiandien jau laikosi 36,5-36,7. Mano daktarė tvirtina, kad jeigu sirgčiau tuverkulioze, dabartiniai antibiotikai būtų tiesiog neveikę, todėl vis dar karščiuočiau ir kosėčiau krauju...

Ar jums taip buvo? Ar kuriai nors gydantis (ir dar nežinant, kad sergate TB) buvo padėję antibiotikai?

Pirmadienį darys kontrolinį rentgeną. Tikiuosi, viskas bus gerai verysad.gif
Atsakyti
[quote=nezinaukadaryti,2013 01 26, 16:48]
Dėkoju už atsakymus. Tomografiją pasidarysiu jeigu ne dabar, ligoninėje, tai išėjusi iš jos. Mano pulmonologė tvirtina, kad sergant lėtinėmis ligomis, tomografiją pasidaryti būtina.
O situacija tokia, kad jau nebeturiu temeperatūros, kosėju mažai, o skrepliai būna balti/gelsvi/žalsvi. Jokio kraujo. Jaučiuosi gerai - daug valgau biggrin.gif Temperatūra užvakar dar buvo pakilusi iki 37, bet vakar/šiandien jau laikosi 36,5-36,7. Mano daktarė tvirtina, kad jeigu sirgčiau tuverkulioze, dabartiniai antibiotikai būtų tiesiog neveikę, todėl vis dar karščiuočiau ir kosėčiau krauju...

Ar jums taip buvo? Ar kuriai nors gydantis (ir dar nežinant, kad sergate TB) buvo padėję antibiotikai?

[/quot
Ne man jokie antibiotikai nepadėjo, vistiek laikydavosi sufebrili temperatūra.
Stiprybės ir sveikatos tau. 4u.gif
Bet kompiuterinę tomografiją būtinai pasidaryk.
Atsakyti
[quote=Fergie,2013 01 26, 19:25]
[quote=nezinaukadaryti,2013 01 26, 16:48]

[/quot
Ne man jokie antibiotikai nepadėjo, vistiek laikydavosi sufebrili temperatūra.
Stiprybės ir sveikatos tau. 4u.gif
Bet kompiuterinę tomografiją būtinai pasidaryk.
[/quote]

Dėkoju 4u.gif

O Jums ta temperatūra laikėsi visą laiką? Ar laikėsi ir kiti simptomai? Man šiandien vėl buvo 37,1. Jau galvoju, kad man nuo nervų kyla blink.gif Rytais niekada nebūna (visada normali), ir dabar kas antrą vakarą šokteli iki 37,0-37,1. Ir vėl puoliau į paniką pamačiusi termometrą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nezinaukadaryti: 27 sausio 2013 - 00:03
QUOTE(nezinaukadaryti @ 2013 01 27, 01:02)
Dėkoju 4u.gif

O Jums ta temperatūra laikėsi visą laiką? Ar laikėsi ir kiti simptomai? Man šiandien vėl buvo 37,1. Jau galvoju, kad man nuo nervų kyla  blink.gif  Rytais niekada nebūna (visada normali), ir dabar kas antrą vakarą šokteli iki 37,0-37,1. Ir vėl puoliau į paniką pamačiusi termometrą...

Nuo nervu temperatura nekyla schmoll.gif
Mano sunui jokios temperaturos niekada nebuvo, o liga organizme tunojo... Aisku, gal mums kitaip-pati pradzia buvo, neuzleista.
Atsakyti
Is tiesu gali kilti nuo nervu temperatura,bet ne istisai but pakilusi.Pati seniau pastebedavau,kad pvz. nakti pries operacija kokia suplanuota saltkretis budavo ir temperatura iki 37.5 kildavo,atejus rytui apsiramindavau mazumele ir nukrisdavo pati
Atsakyti
QUOTE(nezinaukadaryti @ 2013 01 27, 01:02)
Dėkoju 4u.gif

O Jums ta temperatūra laikėsi visą laiką? Ar laikėsi ir kiti simptomai? Man šiandien vėl buvo 37,1. Jau galvoju, kad man nuo nervų kyla  blink.gif  Rytais niekada nebūna (visada normali), ir dabar kas antrą vakarą šokteli iki 37,0-37,1. Ir vėl puoliau į paniką pamačiusi termometrą...

Sveika.
Man temperatūra, kosulys, skrepliavimas, baisiausias kosulys laikėsi, kol nepradėjau gerti antituberkuliozinių vaistų.
Atsakyti
QUOTE(Fergie @ 2013 01 27, 15:08)
Sveika.
Man temperatūra, kosulys, skrepliavimas, baisiausias kosulys laikėsi, kol nepradėjau gerti antituberkuliozinių vaistų.

Atleiskite, kad būsiu įkyri, bet jeigu nenorite atsakyti - neįsižeisiu Ar jums ištisai laikėsi temperatūra - ir rytais, ta prasme? Ar kartais pakildavo, vakarais?
Papildyta:
Temperatūra gali pakilti nuo nervų. Apskritai, per dieną žmogaus temperatūra gali pakilti 1,3 C - ir tai nieko baisaus (guliu ligoninėje jau 9 dienas, spėjau šimtus šaltinių perskaityti apie žmogaus temperatūrą, bet šį faktą pabrėžia visi). O aš esu labai nervinga, tuoj panikuoju, o kai panikuoju, imu visa kaisti, prakaituoti, tiesiog šlapia būnu, kai visiems šalta - aš sėdžiu trumpomis rankovėmis, jeigu nervingesnė diena darbe.

Šiandien ryte vėl buvo 36,4. Manau, viskas bus gerai schmoll.gif Liko sulaikyti rytoj pirminių atsakymų dėl tuberkuliozės pasėlio.
Atsakyti
[quote=nezinaukadaryti,2013 01 27, 15:33]
Atleiskite, kad būsiu įkyri, bet jeigu nenorite atsakyti - neįsižeisiu Ar jums ištisai laikėsi temperatūra - ir rytais, ta prasme? Ar kartais pakildavo, vakarais?
Papildyta:
Temperatūra gali pakilti nuo nervų. Apskritai, per dieną žmogaus temperatūra gali pakilti 1,3 C - ir tai nieko baisaus (guliu ligoninėje jau 9 dienas, spėjau šimtus šaltinių perskaityti apie žmogaus temperatūrą, bet šį faktą pabrėžia visi). O aš esu labai nervinga, tuoj panikuoju, o kai panikuoju, imu visa kaisti, prakaituoti, tiesiog šlapia būnu, kai visiems šalta - aš sėdžiu trumpomis rankovėmis, jeigu nervingesnė diena darbe.

Šiandien ryte vėl buvo 36,4. Manau, viskas bus gerai schmoll.gif Liko sulaikyti rytoj pirminių atsakymų dėl tuberkuliozės pasėlio.
[/quote
Temperatūra pakildavo vakarais, iš ryto jos nebūdavo.
O kaip jums svoris, ar nekrenta? Man nukrito apie 10 kg., nors valgydavau, ir nesilaikiau jokių dietų.
Dar labai svarbus požymis, naktinis prakaitavimas. Aš būdavau visa šlapia.
Pasėlis gali būti neigiamas, bet jūs galite sirgti tuberkulioze. ]Aš išgėriau visą kursą antituberkuliozinių vaistų, nė vienas pasėlis nebuvo teigiamas.
Gydymo pabaigoje, plautyje susiformavo tuberkuloma, kurią teko operuoti. Toje tuberkulomoje, histologinio tyrimo metu pamatė tbc bacilas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fergie: 27 sausio 2013 - 15:01
[quote=Fergie,2013 01 27, 16:00]
[quote=nezinaukadaryti,2013 01 27, 15:33]
Papildyta:

[/quote
Temperatūra pakildavo vakarais, iš ryto jos nebūdavo.
O kaip jums svoris, ar nekrenta? Man nukrito apie 10 kg., nors valgydavau, ir nesilaikiau jokių dietų.
Dar labai svarbus požymis, naktinis prakaitavimas. Aš būdavau visa šlapia.
Pasėlis gali būti neigiamas, bet jūs galite sirgti tuberkulioze. ]Aš išgėriau visą kursą antituberkuliozinių vaistų, nė vienas pasėlis nebuvo teigiamas.
Gydymo pabaigoje, plautyje susiformavo tuberkuloma, kurią teko operuoti. Toje tuberkulomoje, histologinio tyrimo metu pamatė tbc bacilas.
[/quote]

Ne, svoris nekrenta, nebent gali šiek dėl to, kad labai stresuoju ir mažai valgau. Esu sportiško, normalaus sudėjimo. Neįsivaizduoju, kaip sulaukti rytojaus...

Ok, rytais nebūdavo... O vakarais visada pakildavo? Nes man pakyla kas 2, kas 3 vakarą tik. Iki max 37,1
Bet mano plaučių uždegimas dar tik 9 dienos tėra. Buvo labai stiprus - leukocitų turėjau 31,5 tūkst. Reakt. baltybas rodė 100... Be to, trečiadienį dar kažkokį virusą ligoninėje pasigavau, pradėjo gerklę perštėti ir sloguoti (čiaudėju kas 30 min). Tai, sakė, gali kilsteti dar ir nuo to... Turbūt jums čia juokingai mano mintys skamba, jaučiuosi kaip vaikas. Bet mano toks charakteris - laabai staigiai panikuoju verysad.gif
Atsakyti
Sveikos. Šiandien mane jau paleidžia. Skreplių atsakymas neigiamas, kraujas norma, rentgenas norma. Pasitarysiu KT, kai pagysiu.

Ačiū visoms
Atsakyti