Manau kad voljeras nėra geriausias sprendimas .Erdelis yra kompanionas .Jis eina paskui šeimininką kaip uodegą. Jis turi bendrauti ir jaustis visada reikalingas , mylimas . Jis ne sargas , ne los ir laimingas tupėdama narve tikrai nebus ( nors ir ne parodoms ) .Nebent specialiai treniruoti .Man dar neteko girdėti kad erdelį kas laikytu voljere .Nors pažistu veislynu kur gyvena po 10 ir daugiau šunų .
tina_u
A maniškis tik 1 karta dar vaikystėje sugraužė 1 batą .Gavo per ilga nosį ir to užteko .
vat man irgi atrodo, kad ne voljerinis. jis labai bendraujantis, nors šiaip ir kantrus, jei kur pariši. bet mėgsta būt visur kartu, šalia, o ne per atstumą.
dėl sargumo - skaičiau, kad erdeliai jaučiasi sargais
maniškis tai nepatylės, jei kas jam įtartina pasirodė. neloja be sustojimo, bet paburzgia, perspėja 
tina_u, rodyk savo panelę
dėl sargumo - skaičiau, kad erdeliai jaučiasi sargais

tina_u, rodyk savo panelę

QUOTE(saika @ 2012 05 02, 17:43)
Manau kad voljeras nėra geriausias sprendimas .Erdelis yra kompanionas .Jis eina paskui šeimininką kaip uodegą. Jis turi bendrauti ir jaustis visada reikalingas , mylimas . Jis ne sargas , ne los ir laimingas tupėdama narve tikrai nebus ( nors ir ne parodoms ) .Nebent specialiai treniruoti .Man dar neteko girdėti kad erdelį kas laikytu voljere .Nors pažistu veislynu kur gyvena po 10 ir daugiau šunų .
tina_u
A maniškis tik 1 karta dar vaikystėje sugraužė 1 batą .Gavo per ilga nosį ir to užteko .
tina_u

QUOTE(saika @ 2012 05 02, 17:43)
va todėl ir svarstau visus už ir prieš, ko norėčiau ir kokie man + veislėje būtų geriausi pagal tam tikrus kriterijus ir pan..

Papildyta:
QUOTE(Nneeringa @ 2012 05 02, 18:11)

tai kad dar jaunas sakyčiau

QUOTE(Sarlite @ 2012 05 02, 18:36)
va todėl ir svarstau visus už ir prieš, ko norėčiau ir kokie man + veislėje būtų geriausi pagal tam tikrus kriterijus ir pan..
nes gyvenu kaime, turim savo kiemą su likusiu voljeru nuo vokiečių aviganės ir vat taip trūksta man didelio šuns nors tu ką... 
Papildyta:
gal neišsikrauna kaip riekiant arba vitaminų kokių trūksta.. 

Papildyta:

odel vitaminu, tai gal kas turit neblogus kokius rekomenduoi

QUOTE(Nneeringa @ 2012 05 02, 18:11)

o graužia kai vienas ar kai yra ir žmonių?
nuobodu, neturi veiklos, neturi kokio skanaus graužalo, neišsilaksto

mano tokio amžiaus dar niokodavo viską, kas palikta ne vietoj. bet tik tada, kai nieko nebūdavo namie. prie žmonių - tik savo graužalus

aš saviškiui neduodu jokių vitaminų

tai zinoma, kai vienas yra, arba nakti kokius paliktus ne vietoj croksiukus vaiku sukramto

QUOTE(Nneeringa @ 2012 05 02, 21:26)
tai zinoma, kai vienas yra, arba nakti kokius paliktus ne vietoj croksiukus vaiku sukramto 

matyt naktį per daug erdvės turi?
mūsiškis miega prie mūsų lovos ir užsidarom kambario duris. tai jis naktį tik miega. jokio slampinėjimo. nebent už lango kas susibrazdina ar suloja, tai lekia pažiūrėt, bet po komandos "eik gult" varo atgal į savo guolį. ir gali miegot tiek, kiek mes. jei nejudam, tai ir jis parpia

musu mergyte grauzdavo tik palikta viena,o kalti tai tik patys,lepinam labiau uz vaikus ,juk sio suns norejau gal 15 metu,tai niekaip nedrisau net balso pakelti viska atleisdavau,nors musu 8-metei vokietei ir 1/100 nebuvo leidziama to ka darydavo mazoji,bet tada ziuriu kad tuoj kojas ar galva prades grauzti
,ir keli pabarimai dar laikrasciu biskuti nedaugiau poros kartu ir viskas,nu jau protas tai vos ne kaip zmogaus su aukstuoju,tik reikejo parodyti kad gana, cia as seimininke ir
.o voljere neisivaizduoju
,visur salia galiu nakti eiti rukyti kad ir kas 10 min.kai sesijai ruosiuosi,kyla ir is paskos,as miegoti ji salia prie lovos,as i virtuve ji salia,mes i kelione ji salia, kai tik yra galimybe vis kartu
cia tikrai draugas,kompanionas bet ne voljero gyventojas.o nuotraukas idesiu kuria diena nes reikia atkapstyti,lauke sezonas prasidejo tai darbu ojojoi...

Mūsų Deniui 10 metu Labai džiaugėmės kad turime tokį nuostabų draugą

Kitos foto čia https://picasaweb.go...8362525719/Deni

Kitos foto čia https://picasaweb.go...8362525719/Deni
QUOTE(saika @ 2012 05 26, 21:22)
sveikinimai Deniui! linkiu, kad dar ilgai jis jus džiugintų savo kompanija!
QUOTE(Degutė @ 2012 05 27, 21:10)
sveikinimai Deniui! linkiu, kad dar ilgai jis jus džiugintų savo kompanija!
sveikinimai didziausi, gal ir paveluotai

Bet is nuotrauku sprendziant, tai kaip keliu metuku - energingas