Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 3

QUOTE(2xmamyte @ 2006 01 19, 20:25)
Tai va, eisiu kartu su vyru, nes tie vyrai puses nedasako-kaip mazi vaikai.


Labas, jei tik yra galimybė eikite pas gydytojus dviese, nes dažnai būna, kad praklausai informaciją, stresiukas vis dėlto būna, dar kartais pamiršti ką nors svarbaus pasakyti ar paklausti, antrasis žinodamas visą situaciją primena. Smagiau ir jautiesi, kai antroji pusė tave lydi, toks nevienišas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(2xmamyte @ 2006 01 19, 20:25)
Stengiames nepasiduot. Uzrasiau vyra privaciai konsultacijai pas Santariskiu hematologinio skyriaus vedeja ateinanciam ketvirtadieniui. Ji sake, kad nebutinai atliekama kaulu ciulpu biopsija. Bet visvien, kai nueisim uz pinigus, tai gal padoriau isaiskins, nes konsultac.poliklinikoje tik parase diagnoze ir pasake- reikia su tuo susitaikyt. Absurdas kazkoks. Tai va, eisiu kartu su vyru, nes tie vyrai puses nedasako-kaip mazi vaikai. Ir dar-skambinausi J.Ruoliai, gausiu siuntima, ir varysim pas ji.


saunuoliai, nepasiduokit 4u.gif zinoma, su diagnoze reikia susitaikyti, bet tik tam, kad pradetumet atkakliai kovot. visos ligos yra rimtos, tad reikia jas rimtai ir gydyt, o ne palikt likimo valiai doh.gif
Atsakyti
Adis, labas mirksiukas.gif kaip Tau sekasi? kokios nuotaikos? bigsmile.gif
Atsakyti
Labas, na ir šaltukas. Vakar grįžinėjau namo, tai autobusas vis geso ir geso, bet sėkmingai grįžau. Turiu vėl kelias laisvas dieneles, šiandien linijinio greitintuvo profilaktika, tai laisva diena nuo spinduliukų. Gyvenu laukimo nuotaikomis, kaip ir tu Siracusa, laukiu atsakymo iš Vilniaus ten man atlieka papildomus tyrimus vėžiuko tipui nustatyti, laukiu pagerėjimo. smile.gif
Nenušalkit nosyčių. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Betelgeiz @ 2006 01 19, 16:59)
zinojimas yra labai labai svarbu.
Siaip visus duomenis apie liga rinkausi pagrinde is www.cancer.gov ten apie kiekviena vezi issamiai parasyta, kuom ir kada gydoma. O tada jau domejausi kas Lietuvelej... Musu su mama atveju, pasirodo, Lietuvoj labai gerai  4u.gif

Atsakyti
Ačiū už nuorodą, labai vertinga informacija. Jau skaitinėju.

Aš taip apt panašiai elgiuosiu, tada būna diskusija tarp tavęs ir gydančio gydytojo, o ne tik darysim taip, taip ir anaip. Turėdamas daugiau informacijos, gali daugiau sužinoti atsakymų į konkrečius klausimus, pats tiesiogiai dalyvauji savo paties gydyme. Nebijokite klausti, aiškintis, prieštarauti, nors čia turbūt taip nėra, pastebėjau tokią nedrąsą tik tarp vyresnių žmonių. smile.gif

Džiaugiuosi už tave ir tavo mamą, geri vaistai, geras gydymas, gera pradžia. Sėkmės Jums.

Atsiprašau, čia prieštai einančio mano posto tęsinys, tiksliau jo komentaras. Paspaudžiau ne tą mygtuką, atitrūkus gi nuo kompo, jau ir naudotis nebemoku blush2.gif
Atsakyti
nuoroda tikrai gera, as ir radau nemazai dominancios informacijos 4u.gif
Atsakyti
Kas link infos, ir aš savo trigrašį įkišiu. Jei domitės įvairių žolių/grybukų gebėjimais dusinti vėžį, siūlau pasinaudoti Sloan Kettering vėžio centro (viena geriausių JAV onkologinių ligoninių, kurioje atliekami šiuolaikiškiausi tyrimai) puslapio informacija:

http://www.mskcc.org.../html/11571.cfm

Ten antikancerogeninių žolių/grybukų katalogas pakabintas: su poveikio bei iki šiol atliktų tyrimų aprašymais, visi pro&con sudėlioti. Man šis katalogas jau tapo „stalo knyga“.

Na, o http://www.cancer.gov tai jau stačiai „Tėve mūsų“ turėtų būti kiekvienam šios nelaimės paliestajam. Tiesa, jie ten gan skeptiškai žiūri į fitoterapiją, net ir tais atvejais, kaip Europos onkologai ją sėkmingai naudoja. Bais jau griežta jųjų FDA (Food and Drug Administration). Pvz., europiečiai iš amalo gamina vaistus (Helixor, leidžiami į veną!) ir juos naudoja tradicinėje medicinoje, o amerikonai rašo:

The U.S. Food and Drug Administration has not found mistletoe products to be safe and effective in treating cancer in humans

Eik žinok, kaip iš tiesų yra... Susidariau sąrašėlį žolių/grybukų, kurie ieškant infos prie mano logikos prilipo (beje, Cordyceps sylensis neprilipo). Pamėginsiu jį pas J.Ruolią pratestuoti.

Sėkmės visoms!
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2006 01 20, 17:17)

Eik žinok, kaip iš tiesų yra... Susidariau sąrašėlį žolių/grybukų, kurie ieškant infos prie mano logikos prilipo (beje, Cordyceps sylensis neprilipo). Pamėginsiu jį pas J.Ruolią pratestuoti.

Sėkmės visoms!


Aciu uz nuoroda! Būtų labai smalsu sužinoti, kaip sekesi pas Ruolią testuojant susidarytą sąrašėlį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2006 01 07, 20:35)
Ką daryti, jei pasiūlys biopsiją? Ar verta ją daryti? Ar tai nepavojinga? Pagaliau, ar tai skausminga? Gal kas turi tokios patirties? Labai bijau.

Patikek ir mane tokios mintys buvo apeme. Pries pora savaiciu man dare skydliaukes mazgo biopsija. Kentet tikrai galima. Kur kas baisiau laukti atsakymo. Gyvenimas tarsi sustoja. Aciu Dievui siandien viskas gerai.

QUOTE(Betelgeiz @ 2006 01 10, 09:57)
Yra ir specifinis kruties veziui, tik nepamenu tiksliai pavadinimo, berods CA 19-3. Aisku tai kainuoja, bet man 100 Lt negaila kad puse metu buciau rami. Ir dar aisku ne visoms parodo vezi, tik kokiai 80 proc. bet ir tai labai gerai.

Mano mama pasidare si zymeni. Piktybiniu lasteliu dar sumazejo ir jau nevirsija normos. Dar papildomai dare kazkoki, kuris parodo ar nera metastaziu, tai tas irgi normos ribose. O kai parode klinikose gydytojui siuos rezultatus, tas tik burbtelejo, kad tokie tyrimai neadekvatus unsure.gif Ko jie taip nusiteike pries zmoniu domejimasi savo liga?

QUOTE(vi_ @ 2006 01 15, 15:04)
Antraip Nacionalinio vėžio instituto (JAV) direktorius nebūtų oficialiai pareiškęs, jog 2015 m. vėžys bus visiškai pagydomas. Liko laukti 9 metus...

Duok Dieve, kad ir musu krasta kuo greiciau pasiektu naujoves.

QUOTE(vi_ @ 2006 01 17, 00:44)
Anyway, po šitokios laidos nusprendžiau, jog kruties vėžys gydomas gan sėkmingai, jei turi... pinigėlių.
[

Parasyk daugiau apie tai. Labai idomu. Kartais tuos didelius pinigus galima rasti ir sumoketi, kad tik dar pagyventum.
Atsakyti
Skaitančioms Nacionalinio vėžio instituto (NVI) puslapį (t.y. www.cancer.org), patariu neįpulti į puikybę :-) ir neatsižegnoti nuo paprastesnių dalykėlių, - kad ir nuo žolyčių/grybukų. NVI ir FDA tai vienos poros 2 batai – oficiozas, pripažįstantis tik tradicinį gydymą. Jie savo cinišku požiūriu „į gyvenimą“ patys vėžį varo. :-( Yra toks FDA kuruojamas puslapėlis (jo dėl šventos ramybės geriau net nenurodysiu), kuriame su žemėmis sumaišytos beveik visos mūsų širdžiai mielos gydimosi priemonės. Ciniškumo viršūne laikau jų aprašytą tyrimą, kurio tikslas – nustatyti, ar gydimosi sėkmę įtakoja mūsų tikėjimas pagyti! Tyrimo rezultatas – NE! Tai nejau dabar ir šituo patikėsim? Taigi, mielos moteriškės, siūlau kol gydotės tradicinės medicinos priemonėmis, o šis etapas yra būtinas, žinias kabinti pas NVI/FDA (beje, yra dar ištisas lobynas mokslinių straipsnių kitose vietose), o kai bus pasiekta remisija, - nusilenkti, tam, į ką tradicinė medicina žiūri kreivai. Kad ir žolytėms/grybukams.
Apie fitoterapijos ir tradicinio gydymo priešpriešos priežastis bei apie tai, kodėl verta ir net būtina pasistiprinti/pasinuodyti žolytėmis galima pasiskaityti čia:

http://ellink.ru/co/vita/crebs_01.htm

Tai patyrusios rusų fitoterapeutės straipsnis. Gražiai ir logiškai viskas sudėliota. Manau, jog mūsų J.Ruolia po šiomis mintimis irgi pasirašytų.

Sėkmės visoms!
Atsakyti
Vovera, informacijos nutekėjimą iš J.Ruolios kabineto – garantuoju. blush2.gif

Tina, deja, esu sklerotikė, tad TV laidoje minėtų vaistų pavadinimo nepamenu, o gal nė negirdėjau, nes žiūrėjau ne nuo pradžių. Pinigų didumas yra išties didelis – ne 10, o 100 tūkst. skaičiuojamas. Kadangi mano atveju vėžys sėdi ne krūtyse, o kiek kitoje vietoje, į laidoje pateikiamą informaciją žiūrėjau nesistengdama įsidėmėti detales. Tikėjausi, jog kažkas iš čia užklystančių ir turinčių šitą bėdą viską įsidėmėjo, ir paprašytas, čia viską išklos. Bet kol kas tylu. Laukiam toliau. Šia proga kiek pasikapsčiau po inetą, ir įtarimas man kilo, kad laidoje galėjo kalbėti apie Herceptiną. Kaina jo tikrai „graži“ – beveik 3 tūkst. (viena dozė?). Šiaip jau jis išties stebuklus daro – IV stadijoje gyvenimą vidutiniškai pailgina 15 mėn. (pvz., manasis super-puper Avastinas - 5 mėn.). O jeigu jo ankstesnėje stadijoje užduoti? Gal IV stadijos niekada ir nebūtų? Bet kam tai įdomu, pačios pasidomėkit – inete apie tai infos pilna.

Kas dėl šiuolaikiškų vaistų atkeliavimo į Lietuvą, - dėl šito pergyventi neverta, nes patys geriausi gydymo protokolai yra tvirtinami Europos Komisijos direktyvomis, kurios mums, kaip ES narei, yra privalomos. Reikia tik mokėti išsireikalauti, nes iš to ubagiškumo kartais mus bando gydyti „papigiaja“.

Sėkmės visoms!
Atsakyti