Įkraunama...
Įkraunama...

Prietarai

Apklausa: Ar tikite prietarais? (255 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Sveikos mamytės clap.gif
Man iškilo toks klausimas, ar tikite prietarais? Mes dažnai su sūneliu aplankome savo promočiutę, o ji žinoma ramybės neduoda su savo pastabomis. Taip nedaryk, ten neguldyk.... nes bus taip ar anaip. doh.gif JI man greitai įvarys paniką, o lankyti ją žinoma norisi. Ką daryti? g.gif
Atsakyti
as nieko neklausau turiu savo nuomone ir taskas, darau taip kaip man atrodo geriausia laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
as is dalies tikiu, nes pavyzdziui, kad nesciai ten ko daryt negalima, gal is dalies ir tiesa, labiau pasisaugai, ir siaip jie tikrai nera is pirsto lauzti (ne visi) cia kalba gyvenimiska patirtis wink.gif
Atsakyti
Senais zmonem tiketi reikia, as jau ne karta isitikinau nors kartais atrodo tikra nesamone.Bet po kiek laiko taip viskas pasitvirtina, kad daugiau netiket negaliu.Kartais net siutas ima , kai matai kiek buvo teisus diedulis.O prietarai, tai manau gal irgi didesne dalis turi kazkoki rysi, logini paaiskinima. g.gif
Atsakyti
o as ir tikiu ir netikiu laugh.gif jei tik sunkumu nesukelia as kaikuriu prietaru laikausi rolleyes.gif pvz.:nekirpt vaiko iki metu,bet jei butu berniukas tikrai senai jau buciau apkirpusi,o dabar tik susirisam rolleyes.gif paskui prietaras nemaudyt sekmadieni-kazkaip irgi jokiu kliuciu nesudaro ir nemaudau,bet jei apsidirbtu iki ausu-kisciau i vandeni is kart rolleyes.gif ir daug daug tokiu g.gif tai net ir nezinau....netikiu,bet apsidraudziu wink.gif
Atsakyti
keisti kai kurie prietarai yra, o kai kurie peremti patirtimi.

O tas prietaras, nemaudyti sekmadieni - na keistas man jisai. Kazkaip gi normalu nauja savaite pasitikti susitvarkusius issimaudzius - juk po to ar i darbus eiti reikia, vaikams i darzelius, mokyklas. Mes tai kaip tik sekmadienio vakara skiriame maudynems - paprastoms dienomis vaikams paparastai tenka pasitenkinti dusu, o jau sekmadieni stengiames leisti pasiturksti vonioj. Ir sprendziat pagal vandens spaudima musu name labai mazai, kas sito prietaro laikosi.
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 04 15, 07:13)
keisti kai kurie prietarai yra, o kai kurie peremti patirtimi.

O tas prietaras, nemaudyti sekmadieni - na keistas man jisai. Kazkaip gi normalu nauja savaite pasitikti susitvarkusius issimaudzius - juk po to ar i darbus eiti reikia, vaikams i darzelius, mokyklas. Mes tai kaip tik sekmadienio vakara skiriame maudynems - paprastoms dienomis vaikams paparastai tenka pasitenkinti dusu, o jau sekmadieni stengiames leisti pasiturksti vonioj. Ir sprendziat pagal vandens spaudima musu name labai mazai, kas sito prietaro laikosi.

sutinku pilnai wink.gif as cia supratau,kad tik kudikeliu negalima maudyt g.gif ,o visa kita seima ir musu sekmadieni turskiasi laugh.gif (o gal tik taip isitikinau,nes man taip patogiau g.gif laugh.gif )
Atsakyti
QUOTE (uzklydusi @ 2004 04 15, 07:03)
o as ir tikiu ir netikiu laugh.gif jei tik sunkumu nesukelia as kaikuriu prietaru laikausi rolleyes.gif pvz.:nekirpt vaiko iki metu,bet jei butu berniukas tikrai senai jau buciau apkirpusi,o dabar tik susirisam rolleyes.gif paskui prietaras nemaudyt sekmadieni-kazkaip irgi jokiu kliuciu nesudaro ir nemaudau,bet jei apsidirbtu iki ausu-kisciau i vandeni is kart rolleyes.gif ir daug daug tokiu g.gif tai net ir nezinau....netikiu,bet apsidraudziu wink.gif

lygiai taip pat ir as manau smile.gif
Atsakyti
Sutinku su uzklydusios ir pjer nuomone.
Atsakyti
Apsvieskis nezinancia: kodel negalima maudyti sekmadieniais? Nemanau kad laikysiuosi sio prietaro, bet butu idomu zinoti.
Atsakyti
man tai labai keista kodel kitos tautos neturi tokiu prietarus kokius mes lietuviai turim...arba kodel mes netikime kitu tautu prietarais...bet dar ir pasijuokiame is ju.....

jei visos tautos turetu bendru prietaru tai gal ir as susimastyciau......bet dabar zinau kad tai senoliu ismislai......kurie kilo is tam tikru situaciju....

pvz....kodel negalima sekmadieniais maudyti kudikio.......todel kad musu senoliai buvo labai tikintys.....ir pagal tikejima sekmadienias negalima dirbti......tai is to ir atsirado tas prietaras...nes vaiko maudimas kaip ir darbas.....nes ir vandeni reikedavo is sulinio pasisemti.....ir pasildyti ji ant krosnies ir t.t.

arba negalima kudikiams nagu karpyti.....kodel negalima.....ogi todel kad seniau kaime zmones neturejo priemoniu vaikams nagu karpyti.....dabar juk yra specialios zirklutes vaiku nagams skirtos......

cia tik mano isvedziojimai...... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (idida @ 2004 04 16, 12:01)
Apsvieskis nezinancia: kodel negalima maudyti sekmadieniais? Nemanau kad laikysiuosi sio prietaro, bet butu idomu zinoti.

del sito prietaro visi aiskina,kad tipo nuskes kazkada blink.gif mad.gif neisivaizduoju,bet apsidraudziu wink.gif
Atsakyti