o man mociute ,kai laukiausi liepe gimdymo datos nesakyt,atseit gimdymas sunkus bus
.bet gi man buvo planuotas cezaris.tai siaip ar taip nieko smagaus.ji visa gyvenima ligoninej dirbus,prie gimdyviu tt,tai visokiu prietaru pripasakoja.tik tiek,kad mes nelabai tikim.nesciai liepdavo ant nugaros gulet-geriausiai pailsi,tik ,kad as dusdavau.visad ant sono guledavau.
QUOTE(gaudese @ 2009 03 26, 07:51)
o man mociute ,kai laukiausi liepe gimdymo datos nesakyt,atseit gimdymas sunkus bus
.bet gi man buvo planuotas cezaris.tai siaip ar taip nieko smagaus.ji visa gyvenima ligoninej dirbus,prie gimdyviu tt,tai visokiu prietaru pripasakoja.tik tiek,kad mes nelabai tikim.nesciai liepdavo ant nugaros gulet-geriausiai pailsi,tik ,kad as dusdavau.visad ant sono guledavau.
va sito prietaro nezinojau... gal tik sutapimas bet as taip laukiau savo maziuko ir visiem skelbiau kada gimdysiu.. bet teko gimdyt anksciau ir gimdymas buvo komplikuotas nes placenta atitruko
Norejau pasiteirauti gal kas girdejo ar galima vaikui iskirpti susidariusi koltuniuku plaukuciuose? teta sako nekirpk vaikui ant akiu gali kristi... gal kas dar ka zino?
norime kambaryje pasikabinti veidrody ,bet tiek prietaru blogu
kaip is siaubo filmo
nesinori jais tiketi....seip esu sudauziusi veidrody,bet jau pora metu praejo ,o viskas tik gereja (tfu tfu tfu)
taigi....
QUOTE(almani @ 2009 03 16, 11:33)
Nu ir prisiskaiciau cia nesamoniu. Jauciuosi kaip koki siaubiaka perskaicius
Is kur pas jus mamytes tokios nenormalios baimes?
Rodziau savo mazyle visiems, ir gyre kad grazi, ir del to negrazi nepasidare
O jei po apsilankymu i namus vaikas susirgo, reiskia lankytojai nelabai sveiki patys buvo. Tik todel pirma men., neleidau vaikucio lankyti, kad stipresni butume
Viska manau galima paaiskinti paprasciau, be kazkokiu kvailu prietaru. Pvz.,kai laukiausi, sake nekelk ranku aukstyn, nes virkstele apsisuks. Daktaro paklausiau, tik nusijuoke is manes. Kabinau nescia budama uzuolaidas ir buvo virkstele apsisukus tris kartus. Bet tai ne del ranku kelimo, o del to, kad ji pilvukyje labai vartydavosi. Keite nuolatos padetis is pirmaeigos i galvute i apacia. Tai jei dabar patikeciau kazkokiu sutapimu tai ir rankenuko ant zemes nedeciau, ir pas mociute vaika bijociau nuvezt, nes dar gali gi pagirti, kas tada bus?
Ir nescia budama ziurejau visokias nelaimingas laidas, visi mane kasdino kad bus blogai,isiziuresiu vaikui liga kokia. Tai tik nerimo man prikalbejo. Nenormalus tie zmones, stengiasi sau gyvenima apsunkyt...
QUOTE(gaudese @ 2009 03 26, 10:51)
nesciai liepdavo ant nugaros gulet-geriausiai pailsi,tik ,kad as dusdavau.visad ant sono guledavau.
siaip tai gydytojai nepataria gulet ant nugaros, ar siaip ant kurio vieno sono pastoviai, nes placenta gali priaugti, reiktu daug vartytis
idomu paskaityt, bet vis tiek netikiu,baisu darosi beskaitant
as prietarais tikiu, nes atsitiko labai skaudus dalykas
kai man buvo 2 metukai mane tevai krikstyjo, o pasirodo mano kriksto mama laukesi savo pirmagimio, o yra prietaras kad nesciai krikstyti negalima nes ateityje gali atsitikti nelaime vienam is vaiku.Mano mama kai suzinojo nustero is baimes ir jai sake ka tu padarei
bet ji tuom netikejo ir sake kad cia neamones, bet kai jos suneliui buvo beveik 2 metukai jis mire nuo ligos
tada per laidotuves kuma gulejo ji apsikabinusi ir sau kartojo ka as padariau
o as netikejau. Del to kai as laukiausi dukrytes nekrikstijau savo kriksto dukros, sakiau kad kai gims tada ir pakrikstysim, nenorejau vel bandyti likimo
kai man buvo 2 metukai mane tevai krikstyjo, o pasirodo mano kriksto mama laukesi savo pirmagimio, o yra prietaras kad nesciai krikstyti negalima nes ateityje gali atsitikti nelaime vienam is vaiku.Mano mama kai suzinojo nustero is baimes ir jai sake ka tu padarei
tada per laidotuves kuma gulejo ji apsikabinusi ir sau kartojo ka as padariau
o as netikejau. Del to kai as laukiausi dukrytes nekrikstijau savo kriksto dukros, sakiau kad kai gims tada ir pakrikstysim, nenorejau vel bandyti likimo
QUOTE(rence25 @ 2008 01 08, 18:05)
Zinau kad ypac " zvaigzdes" nenori kad ju lelius fotkintu, atseit irgi blogai kazkas. Dauguma slepia vaikucius nuo fotografu, bet patys tai fotkina 
cia jie sliape sawo vaikus,nes laukia koks zurnalas daugiau babkiu pasiulis uz nuotrauka
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2008 01 09, 12:08)
Mano mama vis sakydavo, kad iki 3mėn vaiką gali nužiūrėti pikta akis
Ir kai tik pasidarydavo nerami, tai vis burbėdavo, kad kažkam daviau ją, kažkam parodžiau, ir nužiūrėjo koks piktas žmogus. O kokius atkerėjimo būdus norėjo daryt, tai geriau nepasakosiu ir negąsdinsiu
Taip pat ir fotkint daug nelabai leisdavo.
Bet mes prietarais netikim, daug fotografuojam mažylę, ypač pirmais mėnesiais, maudom dažniausiai sekmadieniais
, per stalą irgi perduodam, ir į veidrodį labai mėgsta žiūrėti, ir svetimų nebijo
Tiesa, man pačiai nemalonu, kai lauke vaikštant kokia babulka ima kišti savo nosį į vežimą 
Taip pat ir fotkint daug nelabai leisdavo.
Bet mes prietarais netikim, daug fotografuojam mažylę, ypač pirmais mėnesiais, maudom dažniausiai sekmadieniais
zinokit del nuziurejimo tai tiesa,as pati tuo nekada netikejau,bet mano seneles akis tikrai blogos,nuziuri manaja dukrele,bet is geros puses,cia gi jos proanuke,bet pastovei kai pagiria ja,pabunam pas ja,atvaziawe namo pastovei tiesiog klykia iki pamelinavimo,ir buvo per lankinas pora zmoniu,kai nuziurejo,tokiu atveju mama pamokino su druska pamosikot virs veido ir sudegint ta druska,zinokit kaip ranka nuiima po keliu minuciu.daugiau jokiais zababonais netikiu,vat kad sekmadeniais tai nemaudau,bet cia tiesiog is to kad sekmadienis ne darbo diena,o swentttta diena,dievas ja specialiai sukure poilsiui
tikiu nuziurejimu
Nezinau ar jau rase kas nors toki prietara:negalima vezinti tuscio vezimo,nes kudikis nemiegos jame.Vezinti tik tada kai guli lelius vezimuke.
QUOTE(rasiuks30 @ 2009 03 23, 18:20)
Prietaru girdejau daug,bet kiek cia tiesos
-nesciai negalima ant saves siuti,pvz.istruko saga ar ten,pedkelnes suplyso ar dar kas,reikia ruba nusimauti,taip gali vaikui liezuviuka prisiuti ir jis bus nebilys:
-maitinti pradeti reikia butinai is desines krutines ,kad vaikas kairiarankis nebutu:
-nusprendus kad nebezindyti vaiko ,jokiu budu nebeduoti is naujo,vaikas bus veidmainis be savo nuomones:
-besilaukiant negalima niekam blogo linketi,nes butinai tai nutiks tavo vaikui:
-nukirptus nagiukus ar plaukelius,negalima mesti i siuksline, butinai reikia sudeginti,kad vejas ju po pasauli neblaskytu,o vaikas vejavaikis nebutu:
va kiek prirasiau tik kiek tos tiesos 
-nesciai negalima ant saves siuti,pvz.istruko saga ar ten,pedkelnes suplyso ar dar kas,reikia ruba nusimauti,taip gali vaikui liezuviuka prisiuti ir jis bus nebilys:
-maitinti pradeti reikia butinai is desines krutines ,kad vaikas kairiarankis nebutu:
-nusprendus kad nebezindyti vaiko ,jokiu budu nebeduoti is naujo,vaikas bus veidmainis be savo nuomones:
-besilaukiant negalima niekam blogo linketi,nes butinai tai nutiks tavo vaikui:
-nukirptus nagiukus ar plaukelius,negalima mesti i siuksline, butinai reikia sudeginti,kad vejas ju po pasauli neblaskytu,o vaikas vejavaikis nebutu:
1) del siuvimo, sako, kad is vis ant saves siuti negalima, atseit "atminti uzsiusi", ir kirpti ant saves negalima - "atminti kirpsi"
2) tikrai is daugelio esu girdejusi ir net esu maciusi uzrasus namuose "Pirmakarta vaika maitinau is desines kruties"
5) Del plauku girdejau kiek kitokia versija, negalima ismesti i siukledeze, nes pauksciukai surinks ir lizdus sau suks, o tau(ar kieno plaukai) galva nuo to skaudes.
Maudyti(maudytis) sekmadieni negalima pagal tikejimus/religija. Sekmadienis yra sventa diena, skirta poilsiui, del to ir negalima. Kazkada kunigas sake daugiau argumentu, bet dabar nebeprisimenu
Del nuziurejimo (kas jo bijo): kudikiui reikia uzristi raudona siula ar juostele, ant rankytes ar ant drabuzelio/vezimelio. "Piktoji akis" bijo sitos spalvos. Jeigu jusu vaika nuziurejo, reikia 3k "isvalyti" atvirkscia sijono apacia pries laikrodzio rodykle. Arba sventinta druska 3k. pries laikrodzio rodykle.