Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai. 2 tema

QUOTE(Renata supermama @ 2009 10 13, 00:05)
Vienas sodininkas man patarė vaismedžius ir vaiskrūmius pirkti tik įsodintus į vazonėlius  schmoll.gif arba ta pačią dieną iškastus. Ką manote apie tai? Aišku pasirinkimas gan skurdus būna vazonėliuose, arba išvis nieko nebūna...

Aišku, kad geriausias variantas, kai parduodami vazonėliuose arba tą pačią dieną iškasti drinks_cheers.gif bet ar pasakys tau kuris pardavėjas teisybę, jei iškasti buvo prieš keletą dienų? O teko girdėti, kad kartais būna ir taip: iškasa sodinukus rudeninėms parodoms, pavežioja per visas parodas, jei ką neparduoda, žiemai vėl pakasa po žemėm, o pavasarį ištraukia ir parodose vėl pardavinėja kaip pačius geriausius ir nesvarbu, kad vežiojant po rudenines parodas buvo kartais ir padžiuvę tos šaknys blink.gif Paskui nėr ko stebėtis, kad tokie medeliai išsprogsta, pražysta, kiek dar turi jėgų, o paskui nudžiūna "be jokios aiškios priežasties" unsure.gif Sakau, čia viskas tik nuo pardavėjų sąžiningumo priklauso ax.gif

QUOTE(zebrina @ 2009 10 13, 08:07)
va ir savaitgali nusipirkau geltona kamienini agrasta..saknys visiskai plikos doh.gif na bet nebuvo pasirinkimo,itartinas jis man,kazi ar prigis..o va avietes tai kulturingai buvo iskastos su dideliu gumulu zemiu,tos tai tikrai turetu gyvent rolleyes.gif

Plikos tai plikos, bet gal buvo drėgnos tos šaknys? Jei buvo drėkinamos tai dar niekis, viskas liuks bus mirksiukas.gif

Pas kokių medelynų savininkus pirkai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulašarė*: 13 spalio 2009 - 07:49
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 10 13, 08:48)
O teko girdėti, kad kartais būna ir taip: iškasa sodinukus rudeninėms parodoms, pavežioja per visas parodas, jei ką neparduoda, žiemai vėl pakasa po žemėm, o pavasarį ištraukia ir parodose vėl pardavinėja kaip pačius geriausius ir nesvarbu, kad vežiojant po rudenines parodas buvo kartais ir padžiuvę tos šaknys blink.gif Paskui nėr ko stebėtis, kad tokie medeliai išsprogsta, pražysta, kiek dar turi jėgų, o paskui nudžiūna "be jokios aiškios priežasties" unsure.gif  Sakau, čia viskas tik nuo pardavėjų sąžiningumo priklauso ax.gif

Niu kad taip daro,tai tikrai,man net pats sodininkas kuris pardavineja taip papasakojo blink.gif galvoju nieko sau atvirumas blink.gif Nes mes klauseme apie abrikosa,sakome geriau kad pavasari ji pirkti,tai jis sako kaip norit,bet pavasari ju buna nebedaug like ir greitai isperka,sako pirkite dabar ir pakaskite ziemoti.Dar papasakojo kaip ka daryti,kokiu laipsniu...viska zodziu...Sako,taip daznai daro pirkejai kurie is rudens nusiperka,kad pavasari nebutu taip, kad liko be medeliu ir sako mes juk ta pati padarysime su visais iskastais medeliais blink.gif
Atsakyti
Gal žinote patikimą medelyną, kur galima "šviežių" vaismedžių gauti?
Atsakyti
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 10 13, 07:48)

Pas kokių medelynų savininkus pirkai?

Pirkau mugej,taip kad nezinau kas ten pardavinejo,smulkus sodininkai..taip buvau uzsidegus ir serbentu kamieniniu dar nusipirkt,bet gal tiek to..bus gerai ir krumai,ne toks tas agrastas ir grazus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata supermama @ 2009 10 13, 21:39)
Gal žinote patikimą medelyną, kur galima "šviežių" vaismedžių gauti?

Na jeigu is Kauno esi,tai gal pas koki Amsieju ax.gif nes nemazai apie ji yra pagiru,ir jie ten iskasa ta medeli kai atvaziuoji pirkti,tai manau sviezias gaunasi biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės,
galiu pasidaliti savo neigiama patiritimi dėl medelių ar krūmų užaugintų ir parduodamų vazonėliuose auginimo. Prieš keletą metų pirkau šilauoges augintas vazonėlyje bei klevuką. Kaip įprasta, paruošiau duobes ir nedraskydama šaknų gražiai viską susodinau. Mano augaliukai antri metai praktiškai neauga, na tiesa, gyvi. Tik vėliau išsiaiškinau pagrindinę padaytą klaidą, kuri kaip, spėju ir įtakojo tą "neaugimą".

Pasirodo išimant augalą iš vazonėlio reikia šaknis "iššukuoti" t.y. ištiesinti visas susisukusias, jeigu labai ilgos - apkarpyti (apkarpymas skatina naujų kuokštinių šaknų augimą) ir tik ištiesintom šaknim sodinti augalą, nes kitu atveju prireikia kelių metų kol augalas sugeba gerai maitintis. Jeigu augaliukas tikrai augintas vazonėlyje, o ne pasodintas tik pardavimui, šaknų sistema labai primena suveltą veltinį, kurį kedenant nutūkinėja dalis šaknų. Todėl mano galva netaip svarbu pirkti augaliuką vazonėlyje (nebent tikintis, kad šaknys nebūtų perdžiūvę), o geriau ieškoti patikimo ir sąžiningo pardavėjo.

Turiu klausimuką, gal kas auginate ar matėte, kad kas parduotų kultūrinę medlievą. Deja, veislės nežinau. Šiemet važinėdama po Latviją viename gėlyne mačiau nedidelį kopaktišką (apie 1.20 m.) medlievų krūmelį apaugusį gražiom ir labai skaniom, stambesnėm nei įprastai, mėlynom uogytėm (o tiksliau obuoliukais) maždaug šilauogės uogos dydžio. Kiek pas mus klausiau niekas nežino.
Atsakyti
QUOTE(Pušaitė @ 2009 10 15, 10:41)
Sveikos mergaitės,
galiu pasidaliti savo neigiama patiritimi dėl medelių ar krūmų užaugintų ir parduodamų vazonėliuose auginimo. Prieš keletą metų pirkau šilauoges augintas vazonėlyje bei klevuką. Kaip įprasta, paruošiau duobes ir nedraskydama šaknų gražiai viską susodinau. Mano augaliukai antri metai praktiškai neauga, na tiesa, gyvi. Tik vėliau išsiaiškinau pagrindinę padaytą klaidą, kuri kaip, spėju  ir įtakojo tą "neaugimą".

As visai sutinku su tokia nuomone kartais i vazonus susodinami visai prastom saknim augalai kad taip greiciau butu parduoti nes pirkdamas negali apziureti kaip tos saknys atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pušaitė @ 2009 10 15, 10:41)
Sveikos mergaitės,
galiu pasidaliti savo neigiama patiritimi dėl medelių ar krūmų užaugintų ir parduodamų vazonėliuose auginimo. Prieš keletą metų pirkau šilauoges augintas vazonėlyje bei klevuką. Kaip įprasta, paruošiau duobes ir nedraskydama šaknų gražiai viską susodinau. Mano augaliukai antri metai praktiškai neauga, na tiesa, gyvi. Tik vėliau išsiaiškinau pagrindinę padaytą klaidą, kuri kaip, spėju  ir įtakojo tą "neaugimą".

Pasirodo išimant augalą iš vazonėlio reikia šaknis  "iššukuoti" t.y. ištiesinti visas susisukusias, jeigu labai ilgos - apkarpyti (apkarpymas skatina naujų kuokštinių šaknų augimą) ir tik ištiesintom šaknim sodinti augalą, nes kitu atveju prireikia kelių metų kol augalas sugeba gerai maitintis. Jeigu augaliukas tikrai augintas vazonėlyje, o ne pasodintas tik pardavimui, šaknų sistema  labai primena suveltą veltinį, kurį kedenant nutūkinėja dalis šaknų. Todėl mano galva netaip svarbu pirkti augaliuką vazonėlyje (nebent tikintis, kad šaknys nebūtų perdžiūvę), o geriau ieškoti patikimo ir sąžiningo pardavėjo.

Na nezinau ar tai yra priezastis sakyti,kad vazoneliuose yra blogai ax.gif
Aisku yra savu pliusu savu minusu.Bet tas nezinojimas,tai nereiskia,kad krumeliai buvo parduoti blogi ar nesveiki.Juk nezinojimas neatsako nuo atsakomybes,o kad saknis isimant is vazonelio reikia "issukuoti" tai tikrai taip cool.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliux @ 2009 10 17, 21:44)
Na nezinau ar tai yra priezastis sakyti,kad vazoneliuose yra blogai  ax.gif
Aisku yra savu pliusu savu minusu.Bet tas nezinojimas,tai nereiskia,kad krumeliai buvo parduoti blogi ar nesveiki.Juk nezinojimas neatsako nuo atsakomybes,o kad saknis isimant is vazonelio reikia "issukuoti" tai tikrai taip  cool.gif

Mes iš R.S ūkio pirkome slyvas vazonuose,tai esame patenkite jokio šaknų susiraitymo,nes vazonai labai dideli.Taigi daug niuansų.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 10 18, 08:50)
Mes iš R.S ūkio pirkome slyvas vazonuose,tai esame patenkite jokio šaknų susiraitymo,nes vazonai labai dideli.Taigi daug niuansų.

drinks_cheers.gif aš ištraukusi iį vazonėlio visada apžiūriu: jei šaknys susisukusios, išpurenu, jei vazonai buvo dideli ir net nesimato šaknų, tai sodinu taip cool.gif ir visada gražiai auga, pasodintos iš vazonų rolleyes.gif
Atsakyti
Dabar turiu delema,gal padesite surrender.gif
Siandien islygino zemes ir jau pripyle ten kur planavome susodinti vaismedzius.Bet ar dar spetume jei ryt sodintume ar nebelabai gerai rolleyes.gif
Atsakyti
nataliux, aš tai dar neskubėčiau kišt medelių, palaukčiau pavasario ax.gif Nors puikiai suprantu, kaip knieti kuo greičiau bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti