Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 19

Sveikos mergaitės,sveikatos visoms 4u.gif
Norėjau pasiteirauti kaip daroma(ir kokių tiksliai)visų organų echoskopija(man taip gydytoja įvardino blush2.gif )?Gal kam teko susidurti?
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 10 22, 22:29)
4u.gif Džiugu skaityti. Tai gal ir mamytės nuotaika kiek geresnė. O kelintas kartas bus sekantis? Ar mamytė vartoja ką nors iš liaudies priemonių ligelei?

Jei skaičiuoti, tai šiai, III eilės chemijai jau ketvirtas lašinimas, o apskritai su mažom pertaukėlėm dvidešimtas agresyviosios (neskaičiuojant avastino ir FU). Pertraukėlė ilgiausia, kuri buvo - 5 mėn, nors tąsyk po 3 mėnesių pagal markerį buvo aišku, kad nieko gero...Po operacijos jau turim 1,5 metų blush2.gif

Mama tai myli spanguolių -morkų - burokėlių - medaus ir konjako mišinį. Dar reišutų pakramto. Daugiau schmoll.gif schmoll.gif

QUOTE(bbg23 @ 2009 10 22, 22:46)
Mane liudina tai, kad vel kzkokie "neaiskumai".. Vel kepenyse ir vel prie skrandzio kazkoks navikas.. Bet operacijos dabar nedarys...

Suprantu, kad neramu, bet:
1. kokie tyrimai daryti? markeris, KT, echo?
2. kur dariniai? Nes mūsų mamai yra išplitimas į kepenis ir plaučius - per kelias vietas, operuoti sudėtinga, nes vienu kartu niekaip neišopertuotų...
Atsakyti
Sveikutės ,visoms styprybės ir geriausios sveikatėlės.
Ifauru gal galėtum tikslesni receptuką įmes galima ir į až ,nes tėtis kolkas tik vyną ir granatų sultis geria . ir dar klausimas iš kur konjaka perkat? ryt busiu kaune megoj bandysiu gal ten rast .
Tėčiui atidėjo chemo 3 sav. pirmadieni pasidarysim krauja ir skambinsimės hematologei ir pasakis kad lašins.reik tikėtis kad kraujas pokštų nekrės ir galėsim toliau gyditis. tik vienas neramu kad labai neturi tėtis jėgų o ypač asilenkus dusina ,gal tai cemo padariniai? ir šeip jis labai daug guli ir tik po kambari vaikšto ,gal ir dėl to kad jokio fizinio kruvio negauna . tikiu kad viskas bus gerai .
Liutuke suprantu kaip jauties console.gif ,bet mes galim tik palaikyt Juos ir tikėt . viskas bus gerai .
visom ,visom ištvermės
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 10 22, 22:06)
Mama tai myli spanguolių -morkų - burokėlių - medaus ir konjako mišinį. Dar


o kokiomis proporcijomis ta stebukliuką gaminatės?
kažin, kaip imbieras? galima, nelabai? su medum būtų ant žiemos geras dalykelis...
Papildyta:
Adis, labai smagu pačią čia matyt 4u.gif speju, kad jėgu pas pačią vis daugiau ir daugiau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune27 @ 2009 10 22, 23:16)

Ifauru gal galėtum tikslesni receptuką įmes galima ir  į až ,nes tėtis  kolkas tik vyną ir granatų sultis geria . ir dar klausimas iš kur  konjaka perkat?



QUOTE(labins @ 2009 10 22, 23:18)
o kokiomis proporcijomis ta stebukliuką gaminatės?
kažin, kaip imbieras?  galima, nelabai?  su medum būtų ant žiemos geras dalykelis...


Pirmiausia išspaudžiu spanguolių sultis ir pasveriu. Tiek, kiek jų yra, imu burokėlių sulčių, morkų sulčių, medaus ir konjako. Žodžiu, pagal svorį viskas lygiom dalim. Tada didesnį indą mama laiko šaldytuve (litrinį stuklainį dažniausiai), o tokį mažytį išsiima. Prieš valgį pusvaladį po valgomą šaukštą 3 kartus. thumbup.gif Gydytoja sakė - taigi čia maistas, jokių problemų, vartokit į sveikatą.
Atsakyti
QUOTE(ramune27 @ 2009 10 22, 23:16)
tik vienas neramu kad labai neturi tėtis jėgų o ypač asilenkus dusina ,gal tai cemo padariniai? ir šeip jis labai daug guli ir tik po kambari vaikšto ,gal ir dėl to kad jokio fizinio kruvio negauna . tikiu kad viskas bus gerai .


Šiandien kaip tik skaičiau apie dusimus. Tai viena iš priežasčių gali būti mažakraujystė, tavo tėveliui buvo hemoglobinas 70? (jei teisingai pamenu). Esant dusuliui patartina viską daryti lėtai: rūbus rengtis-nusirengti sėdint, prausits, maudytis vonioje taip pat tik atsisėdus. Vengti karšto vandens tiek kūnui, tiek veidui. Stengtis nesilankstyti, jei ką reikia pakelti, tai paimti tik tupiant, laikyti korpusą kiek įmanoma stačiau, t. y. sėdėti, vaikščioti tiesiai. Padeda pečių, nugaros lengvas masažas. Mokytis atsipalaiduoti. Bandyti laikas nuo laiko kvėpuoti ritmiškai, ne plaučių paviršiumi, o pilnais plaučiais; ramiai švelniai įkvepiant per nosį ir iškvepiant per burną. Mokytis kvėpuoti „pilvu“ (apie 10 įkvėpimų kelis kart per dieną, - visas kūnas atpaliduotas, ypač pečiai ir krūtinės ląsta, sėdėti tiesiai ranka viena ant kelių, kita ant diafragmos, tai padės geriau jausti įkvėpimą-iškvėpimą).
Dusimo priepuoliai gali labai paaštrėti dėl emocijų, vengti jų, ypač neigiamų, pvz. pykčio. Lipant laiptais vienam laiptelyje įkvėpti, kitam - iškvėpti. Pailsėti. Kalbant daryti pauzes prieš sakinius. Laisvi rūbai. Vėdinti patalpas, kur ligonis būna.

*****************************
Aš nepaskaičiau E. Umbrasaitės knygos. Nusipirkus ją, atsitiktinai atsiverčiau puslapį, su jos nuotrauka, o apačioje komentaras - nesuprantu kaip aš ištvėriau chemiją ir dar sugebėjau šypsotis. Apsiblioviau, tuo metu man buvo taikoma trečioji ir aš vis dar tvėriau, ir vis dar bandžiau šypsotis...
Pirkau knygą visų pirma tam, kad paremčiau gražią akciją - stulpelinių biopsinių adatų pirkimą. Galvojau paskaitysiu ir atiduosiu knygą į onkologinio skyriaus bibliotekėlę, bet kai pati neįstengiau skaityti, tai nusprendžiau ir bibliotekėlei nesiūlyti. Kaip nebūtų keista su labai dideliu susidomėjimu skaičiau tos knygos ištraukas VOI internetiniame žurnale, o štai vientisos knygos nesugebėjau-nepajėgiaunet pradėti, matyt, netinkamas laikas buvo...Gal kada paskaitysiu, nežinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 22 spalio 2009 - 23:07
QUOTE(ramune27 @ 2009 10 23, 00:16)
Tėčiui atidėjo chemo 3 sav. pirmadieni pasidarysim krauja ir skambinsimės hematologei ir pasakis kad lašins.reik tikėtis kad kraujas pokštų nekrės ir galėsim toliau gyditis. tik vienas neramu kad labai neturi tėtis jėgų o ypač asilenkus dusina ,gal tai cemo padariniai? ir šeip jis labai daug guli ir tik po kambari vaikšto ,gal ir dėl to kad jokio fizinio kruvio negauna . tikiu kad viskas bus gerai .

Jau rasiau kad mane irgi labai dusino per gydyma,manau cia tikrai salutinis poveikis.O kad guli-as pragulejau beveik visa zema,visa chemija,tikrai kartais neturejau jegu iki tualeto daeiti,tai cia normalu,jeigu cia tinka tas zodis ax.gif Va adis patarimus parase drinks_cheers.gif As atsimenu kai eidavau pvz. i vone,visada dukrai sakydavau,kad nepamirstu kad as ten viena,ateitu paziureti po kokiu 10 minuciu,nes tikrai baisu buvo.Ir chemija man atidedavo 3 savaitems viena karta,tai sake cia nieko baisaus.As cia bandau tave nuraminti rolleyes.gif Praeis gydymas ir potruputi atsigaus tevelis 4u.gif O to misinio tik jokiu budu negerkite kai kraujas nukrites,negalima termiskai neapdoruoto maisto.
P.S. o neklausei del rituksimabo? Siaip idomu,ar jam nereikia,ar del taupymo neskyre rolleyes.gif

bbg23 ,laikykis,neverk 4u.gif Ir tikek kad gydymas tikrai pades 4u.gif

Ifauru ,visai neblogos zinios sikart,taip ir toliau mamytei 4u.gif

As ta knyga skaiciau per gydyma,man patiko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 22 spalio 2009 - 23:30
QUOTE(Liutukeee @ 2009 10 22, 22:41)
Nesusidurem,bet mano mamai metastazes smegenyse.Taike spinduliavima ir tiek.Bandom patekt pas neurochirurgus(bet dar tik mintyse),idomu ka pasakys?O kokia jusu patirtis sioje srityje?Atsiprasau,kad lendu i sirdi,bet kai turi su kuo pasidalinti tomis paciomis bedomis,pasidaro lengviau ,bentjau man taip. blush2.gif


labas Liutukeee,

šiandien mamą operuos. tai visomis mintimis už ją.

prieš tris metus prasidėjo visi tie vargai. pirmus metus : trys kojos operacijos ( pirmą kartą išpjovė tą "guzą", antrą kartą vėl, nes ataugo, o trečią... pasirodo, kad surandėję raumenys buvo. )
antrais metais vasarą operuoti abu plaučiai.
ir šiais metais vasario mėn. vėl ataugo toje pačioje kojoje auglys ir "moteriškoje zonoje", pavasarį chemoterapija. 6 seansai, berods taip sakoma. jau atrodė, viskas gerai, kiek atsigavus. pradėjo eiti į darbą.
ir staiga, praeitą savaitę atsirado požymiai kaip insulto. vėluoja kalba, vaizdas liejasi, sveikosios kojos vilkimas.
nusiuntė į kito miesto ligoninę padaryti galvos kompiuterinę tomografiją, kai grįžo jau gydytojai nebedirbo. o šeštadienį "atėmė" dešinę pusę. tėtis su sese nuvežė į primamąjį, bet niekaip gydytojų neprikvietė, tai išvežė į Klaipėdą.
paguldė be jokių kalbų. galvoje du augliai.
sesė sakė, skaitė išrašą, tai vienoje pusėjė du augliai po 2-2,5 mm.
gydytojai sako, kad po operacijos valdys ir ranką, ir koją, kad tiesiog užspaudė nervus....

na nežinau. pamatysim kaip čia bus.
ai diagnozės neparašiau. sarkoma. kiek teko slapčiom paskaityt, tai kone kasmet vis kitas pavadinimas. tik tiek supratau, kad kraujagyslių, raumenų ir plaučių...

liūdna, aišku, kad labai liūdna.

laikykitės mergaitės 4u.gif
Atsakyti
Prie stipraus dusulio vertetu ir kepenu pasitikrint nepamirsti blush2.gif
Skrendu kita savaitgali tik dviem dienelem i Lietuvele... metus nebebuvau, dar taip ilgai nebuti neteko.

Stiprybes Jums visoms, ir grazaus rudens wub.gif
Atsakyti
QUOTE(speranza @ 2009 10 23, 08:31)
šiandien mamą operuos. tai visomis mintimis už ją.

Sveikute, 4u.gif Linkiu tavo mamytei , kad viskas labai gerai pavyktų ir kad po operacijos ji sugrįžtų į normalias vėžes. Stiprybės jai, sveikimo ir tau stiprybės. wub.gif


QUOTE(Pinacea @ 2009 10 23, 08:40)
Skrendu kita savaitgali tik dviem dienelem i Lietuvele... metus nebebuvau, dar taip ilgai nebuti neteko.
Stiprybes Jums visoms, ir grazaus rudens wub.gif

Sveikute, mieloji... wub.gif Kuo geresnės tau kelionės, kuo ramesnių emocijų grįžus ir tiek nebuvus, ir gražių įspūdžių... Tokiam trumpam laikui... tikriausiai su reikaliukais... g.gif

***

Labas rytas, suraitytas... wub.gif hi.gif

Adis wub.gif - kokia graži tu . Ar foto nesenai darytas. Kokia graži skarytė ir tai tau tinka , ir ką tu ten nugaroj esi įsirišus ar įsisegus?

Labins - labai gražus tavo paveiksliukas, ypatigai spalviniu deriniu... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 23 spalio 2009 - 08:13
QUOTE(bbg23 @ 2009 10 22, 21:53)
1.Fluorouracil-teva..
2.Calciumfolinat
3.Zofran

Gal galit papasakoti, kas cia per vaistai?


Cia dar ne pagrindine chemija, o pagalbiniai vaistai, juos reikes nusivesti. Is ju as tik Zofrana gaunu, tai, kaip ir rase, jis nuo pykinimo, galima bus susileisti ir po chemijos namie, jei pykins labai. O kitu nezinau, bet kazkas jau parase.
Jei lasins 5 dienas, vadinasi dienos stacionare, tai pagrindine chemija gausite ten. Paciam vaistineje pirkti nereikes.
Laikykites. Man irgi buvo labai baisu pries pirma, nes nezinai ko laukti, kokiu salutiniu reakciju, koks stovis bus chemijos metu. Jei bus galimybe buti kartu pasedekite ilgiau, pakalbinkite pasalinem temom, kad atitraukti mintis nuo to kas vyksta. Veliau, kitas chemijas, jau kai viska zinai, kaip ir kas, bus lengviau.
Atsakyti
QUOTE(vilma1978 @ 2009 10 22, 23:02)
Sveikos mergaitės,sveikatos visoms 4u.gif
Norėjau pasiteirauti kaip daroma(ir kokių tiksliai)visų organų echoskopija(man taip gydytoja įvardino blush2.gif )?Gal kam teko susidurti?


Tai elementarus tyrimas ultragarsu, gal darė nėštumo metu.Per pilvą vedžioja su antgaliu , o monitoriuje matomas organų vaizdas.
Papildyta:
QUOTE(ifauru @ 2009 10 22, 23:40)
Pirmiausia išspaudžiu spanguolių sultis ir pasveriu. Tiek, kiek jų yra, imu burokėlių sulčių, morkų sulčių, medaus ir konjako. Žodžiu, pagal svorį viskas lygiom dalim. Tada didesnį indą mama laiko šaldytuve (litrinį stuklainį dažniausiai), o tokį mažytį išsiima. Prieš valgį pusvaladį po valgomą šaukštą 3 kartus. thumbup.gif Gydytoja sakė - taigi čia maistas, jokių problemų, vartokit į sveikatą.


Aš tai tų proporcijų nelabai žiūriu.
dar darau:graikiški riešutai, razinos, citrina,spanguolės,medus, truputis imbiero ir brendis.Viską susmulkinu su mikseriu.Imbiero tarkuoju nedaug.Irgi darau iš akies.
Ifaurų brendį gal konjaku vadina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 23 spalio 2009 - 08:46