Įkraunama...
Įkraunama...

Ar imanoma rasti darbą ir kiek galėtų užtrukti

O mane priėmė į darbą, pradėsiu nuo pirmadienio smile.gif smagu ne tas žodis.
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2009 11 05, 11:56)
O mane priėmė į darbą, pradėsiu nuo pirmadienio smile.gif smagu ne tas žodis.

Sveikinu 4u.gif jei ne paslaptis koks darbas? g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(BitėParazitė @ 2009 11 05, 13:18)
Sveikinu 4u.gif jei ne paslaptis koks darbas? g.gif  ax.gif

Kiek supratau būsiu ale buhalterė, bet darbas su ES struktūriniais fondais ir t.t. Nu kažkas tokio biggrin.gif man kaip žaliai tai labai didelis šuolis ir iššūkis. Bandysiu su tuo susidorot.. smile.gif
Atsakyti
Stoju ir aš i ieškančių darbo gretas. Situacija liūdnoka: spalio pabaigoje turėjau grįžti po vaiko priežiūros atostogų. Visus tuos du metus buvau tikra, kad darbą tikrai turėsiu. Juolab, kad ir iš darbo kartas nuo karto vis paskambindavo, paklausdavo, ar ruošiuosi grįžti. O rugsėji pasiskambinau pati ir sužinojau, kad aš ten nebe pageidaujama. Oficiali direktoriaus pozicija - negaliu sau leisti tokios prabangos - mokėti tam tikrą sumą per metus. Aišku, galėčiau būti principinga ir grįžti į darbą - juk mano darbo vieta privalėjo būti išlaikyta man. Bet pagal sutartį atlyginimas - kapeikos, didesnė algos dalis buvo mokama premijomis. O darbų, aišku, turėsiu nudirbti tikrai ne mažai. Kitaip tariant - būdas atsikratyti nereikalingu darbuotoju jau parengtas.
Taigi darbo ieškausi jau nuo rugsėjo. Rezultatų apvalus 0. Kartais net pagalvoju, gal aš tuos CV išvis "į niekur" siunčiu?? Atrodo ir išsilavinimas neblogas (techninis ir filologinis), ir darbo patirtis šiokia tokia yra..... O rezultatų nulis. Užsirašiau poroje įdarbinimo agentūrų, siuntinėju CV pati pagal skelbimus. Na vaikščioti į įmones dar nepradėjau, pardavėjos darbo dar irgi neieškojau, vis turėjau vilties rasti ką nors rimtesnio.... Matyt labai jau naivi esu. Optimizmas irgi jau po truputi blėsta.
Va išsipasakojau, palengvėjo širdelėj biggrin.gif
Ką gi, sėkmės visoms paieškose. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Winde @ 2009 11 05, 17:26)
Stoju ir aš i ieškančių darbo gretas. Situacija liūdnoka: spalio pabaigoje turėjau grįžti po vaiko priežiūros atostogų. Visus tuos du metus buvau tikra, kad darbą tikrai turėsiu. Juolab, kad ir iš darbo kartas nuo karto vis paskambindavo, paklausdavo, ar ruošiuosi grįžti. O rugsėji pasiskambinau pati ir sužinojau, kad aš ten nebe pageidaujama. Oficiali direktoriaus pozicija - negaliu sau leisti tokios prabangos - mokėti tam tikrą sumą per metus. Aišku, galėčiau būti principinga ir grįžti į darbą - juk mano darbo vieta privalėjo būti išlaikyta man. Bet pagal sutartį atlyginimas - kapeikos, didesnė algos dalis buvo mokama premijomis. O darbų, aišku, turėsiu nudirbti tikrai ne mažai. Kitaip tariant - būdas atsikratyti nereikalingu darbuotoju jau parengtas.
Taigi darbo ieškausi jau nuo rugsėjo. Rezultatų apvalus 0. Kartais net pagalvoju, gal aš tuos CV išvis "į niekur" siunčiu?? Atrodo ir išsilavinimas neblogas (techninis ir filologinis), ir darbo patirtis šiokia tokia yra..... O rezultatų nulis. Užsirašiau poroje įdarbinimo agentūrų, siuntinėju CV pati pagal skelbimus. Na vaikščioti į įmones dar nepradėjau, pardavėjos darbo dar irgi neieškojau, vis turėjau vilties rasti ką nors rimtesnio.... Matyt labai jau naivi esu. Optimizmas irgi jau po truputi blėsta.
Va išsipasakojau, palengvėjo širdelėj  biggrin.gif 
Ką gi, sėkmės visoms paieškose.  smile.gif

as su magistru, bet padetis ne geresne, sekmes mums doh.gif
Atsakyti
Merginos, nenukabinkit nosies, nenustokit vilties. Tokia situacija amžinai nesitęs. Viskas bus tvarkoj, nepaliaukit tuo tikėt. :-)
Atsakyti
QUOTE(Winde @ 2009 11 05, 17:26)
Va išsipasakojau, palengvėjo širdelėj  biggrin.gif 
Ką gi, sėkmės visoms paieškose.  smile.gif

Winde, o ką anksčiau darbavotės - ar su filologija kažką, ar su technologijom? Kaip matau iš profilio informacijos, gyvenat ne didmiesty, tai su darbais ten iš viso ne pyragai... Tai taip suprantu, jei ir grįžtumėt, direktorius nelabai jūsų pageidautų ar labiau tai, kad jūs pati ten nelabai veržtumėtės? Beje, pas jus mieste "Achema" yra. Nebandėt laimės ten? smile.gif Kaip tik skaičiau straipsnį, kad ten ir dabar neblogi atlyginimai. Tik klausimas ar įmanoma ten papult.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tuktuk: 05 lapkričio 2009 - 16:48
QUOTE(tuktuk @ 2009 11 05, 17:47)
Winde, o ką anksčiau darbavotės - ar su filologija kažką, ar su technologijom? Kaip matau iš profilio informacijos, gyvenat ne didmiesty, tai su darbais ten iš viso ne pyragai... Tai taip suprantu, jei ir grįžtumėt, direktorius nelabai jūsų pageidautų ar labiau tai, kad jūs pati ten nelabai veržtumėtės? Beje, pas jus mieste "Achema" yra. Nebandėt laimės ten? smile.gif Kaip tik skaičiau straipsnį, kad ten ir dabar neblogi atlyginimai. Tik klausimas ar įmanoma ten papult.

Dirbau vertėja, verčiau instrukcijas ir įvairią techninę dokumentaciją (iš vokiečių, rusų kalbų). Darbas buvo Jonavoje. Patogiau ir būti negalėjo smile.gif . O dabar pas mus sunku su darbais. Taip Achema yra, bet ten irgi situacija sunki, atlyginimai mažėja sparčiai ir smarkiai, o ir darbo vietas mažina. Kas turėjo terminuotas sutartis, kiek žinau, visi prarado darbą - tiesiog tų sutarčių nebepratęsė.
Aš Jonavoje jau nebesitikiu ką nors rasti. Vienintelė viltis - Kaunas.
Man atrodo mūsų situacijoj svarbiausia yra neprarasti optimizmo ir tikėti savimi. Nes kai jau pačios nebetikėsim savo jėgomis, kitus įtikinti bus dar sunkiau.
Vis kalu sau į galvą - viskas bus gerai, tik reikia kantrybės.
Nors dabar ta ateinanti žiema neramina - išlaidų padaugės, o pajamos šeimoje smarkiai mažės.
Sakiau pasibaigs mano atostogos ir eisiu į darbo biržą registruotis. Vis šiokios tokios pajamos. Beje, gal žinote kaip skaičiuojama bedarbio pašalpa? Aš buvau užėjusi pasidomėti, tik labai jau nemaloni moterytė sėdėjo, pasakė kai nebeturėsiu darbo tada ir ateiti, dar popieriukų užpildyti namuose davė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidharta @ 2009 11 05, 11:47)

darbo ieškausi 1,5 mėn ir nu nežinau kviečia mane į tuos pokalbius, nes aš sakau juodai dirbu prie šito reikalo. Mano cv be priekaištų, pasirašiau puikų motyvacinį. Paskaitykit galų gale internete kaip reikia save parduoti.

Ir tikrai pasiseks. Aš tikiu, kad gausiu darbą, žinoma, milijono niekas nemokės, bet ir gal neieškosiu metus laiko.

As darbo ieskojau daugiau nei puse metu, nepaisant, kad ir CV buvo dailintas isdailintas (pagal visus standartus) ir motyvacini laiska faktiskai kiekvienai pozicijai rasiau.. ir magistra turiu, ir siokios tokios patirties..ir?.. o gi nieko doh.gif
ir toliau buciau bedarbe, jei ne pazistami... tik tokiu budu dar kazka siais laikais imanoma rast turbut... liudna situacija... Sekmes mergaites wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Winde @ 2009 11 05, 17:53)
Dirbau vertėja, verčiau instrukcijas ir įvairią techninę dokumentaciją (iš vokiečių, rusų kalbų). Darbas buvo Jonavoje. Patogiau ir būti negalėjo  smile.gif .

Vertejai prisiristi prie gyvenamosios vietos nebutina mirksiukas.gif Nenusiminkit 4u.gif Yra kitu iseiciu
Atsakyti
Pasirodo ne as viena siunciu cv i niekur schmoll.gif. Darbelio aktyviai ieskausi 2 menesius ir tik i 2 pokalbius kviete... Baigusi istaigu vadybos bakalaura, ieskausi personalo vadybininkes, asistentes ar administratores darbo, jauciu konkurencija didele doh.gif
Atsakyti
QUOTE(GZA @ 2009 11 19, 16:19)
Pasirodo ne as viena siunciu cv i niekur schmoll.gif. Darbelio aktyviai ieskausi 2 menesius ir tik i 2 pokalbius kviete... Baigusi istaigu vadybos bakalaura, ieskausi personalo vadybininkes, asistentes ar administratores darbo, jauciu konkurencija didele doh.gif

as ieskau darbo jau antras menuo, siandien ejau i pirma pokalbi 4u.gif
Atsakyti