Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

Susirgo vėjaraupiais 8 mėn. Iš pradžių susirgau aš. Galiu pasakyti tai labai labai sunki liga suaugusiam žmogui, išsikapščiau tik lašelinių pagalba ir gydytojos priežiūra, antraip būčiau keliavusi į ligoninę. Sirgau virš savaitės. temp. siekė 40 ir daugiau doh.gif
Po savaitės susirgo mažylis, vėliau antras vaikutis ir galų gale mano vyresnėlis. Mažylis sirgo labai sunkiai - 2 sav. Temp. laikėsi 9 d. aukšta, kas keisčiausia tiek man, tiek vaikui ji prasidėjo nuo nedidelės, kuri kasdien augo ir kuo ilgiau sirgom tuo aukštesnė buvo doh.gif Antras mažylis lengviau sirgo, vyresnėlis - lengviausiai. To košmaro nelinkėčiau niekam patirti, ypač jei liga bus tokia kaip mano mažylio. Labai varginanti, labai sunki, visas kūnas išbertas, aš tepiau briliantine žaluma, t drinks_cheers.gif i pasiimdavau vatos tamponėli ir braukdavau per visa kūną, nes spuogeliai buvo ištisai, po vieną tepti nebuvo net šansų, jų buvo beproto daug. Tarp kitko, man ir mažiui buvo išbertos burnytės. Man dar buvo keli spuogai ant pėdų. Ant veido beprotiškai daug ir liko randeliai verysad.gif verysad.gif
Papildyta:
Aš vaikystėje sirgau vėjaraupiais irgi. Bet labai lengvai, šiek tiek spuogelių ir jokios temp. Tad suaugusi atsiėmiau sočiai.
kas skiepijate vaikus prisiminkite, kad vakcina nėra visam gyvenimui, ją būtina kartoti. Nes suaugusieji serga labai sunkiai, pati patyriau ką reiškia tokia vaikiška liga doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MisKaprizas @ 2011 11 23, 17:28)
nu va, kol susiruošiau skiepyti savo berniuką, tai spėjo užsikrėsti vėjaraupiais  doh.gif blogiausia, kad tuo pačiu  metu serga ir plaučių uždegimu  doh.gif tikriausiai pasilpęs buvo imunitetas, kai darželyje prasiautė kažkoks masinis viduriavimas ir sukibo ligos. dabar baisiausia visokios komplikacijos, būtume pasiskiepiję, tai nors ramu būtų, kad nors vėjaraupiai ramiai praeis. nes kiek girdėjau iš pažįstamų, tai skiepyti retai serga, o jeigu ir suserga, tai labai lengvai

As irgi norejau skiepinti maziu, bet dziaugiuos, jog ir nesuspejau ax.gif Kalbejau su pazystama medike, tai sake, jog serga ir pasiskiepine ir nebutinai lengvesne forma mirksiukas.gif
Atsakyti
ar buvo kam bėrimas tik porą dienų? nes gydytoja sako, kad mūsų spuogeliai, iš pradžių vandeningi, dabar šašiukais virtę - negali būti vėjaraupiai, nes per trumpas laikas bėrimo g.gif dabar teks sukti galvą, ar jis čia taip lengvai prasirgo, ar visai nesirgo...
Atsakyti
QUOTE(dalajax @ 2011 11 12, 19:06)
Aciu visoms uz atsakymus smile.gif
Ar gali  buti, kad mes jau sveikstame????  siandien trecia diena, bet spogiukai jau tokie , kai cia apibudinus  "sausi"  ir ju nedaugeja biggrin.gif

Ar imanoma, kad  taip greitai pasveikome???

Imanoma smile.gif

QUOTE(MisKaprizas @ 2011 11 26, 15:40)
ar buvo kam bėrimas tik porą dienų? nes gydytoja sako, kad mūsų spuogeliai, iš pradžių vandeningi, dabar šašiukais virtę - negali būti vėjaraupiai, nes per trumpas laikas bėrimo  g.gif dabar teks sukti galvą, ar jis čia taip lengvai prasirgo, ar visai nesirgo...

Mums taip buvo. Dukrai viena ar dvi dienas tik bere, is vis mazai gal koki 15 spuogeliu. O kad vejaraupiai buvo tai neabejoju, is darzelio parsinese, karantinas buvo, ir mazaji uzkrete, tas jau sunkiau prasirgo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 28, 09:43)
Imanoma smile.gif
Mums taip buvo. Dukrai viena ar dvi dienas tik bere, is vis mazai gal koki 15 spuogeliu. O kad vejaraupiai buvo tai neabejoju, is darzelio parsinese, karantinas buvo, ir mazaji uzkrete, tas jau sunkiau prasirgo  mirksiukas.gif

nu va, dabar tikrai nežinau ką ir galvoti. gal žinot, kur galima pasidaryti ir kiek kainuoja tas tyrimas, nustatyti ar sirgai vėjaraupiais ar ne?
Atsakyti
QUOTE(MisKaprizas @ 2011 11 28, 17:00)
nu va, dabar tikrai nežinau ką ir galvoti. gal žinot, kur galima pasidaryti ir kiek kainuoja tas tyrimas, nustatyti ar sirgai vėjaraupiais ar ne?

Na tikriausiai bet kurioj klinikoj kur daro kraujo tyrimus. I kokia privacia pasiskambinkit ir pasiklausit mirksiukas.gif man irgi idomu ar maniske igavo imuniteta ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(MisKaprizas @ 2011 11 28, 18:00)

Tikrai daro mirksiukas.gif

Beje noriu nuraminti mamytes, jog ne visi kudikeliai uzsikrecia mirksiukas.gif Atrodo, jog mano mergyte atsilaike, jau praejo 27d biggrin.gif Taigi pasirodo tiesa, jog daugelis mazu leliu turi igyje imuniteta is mamos (aisku jei ji yra persirgus) smile.gif
Atsakyti
Neseniai prasirgo 5 mete dukra- spuogeliu buvo labai daug ir temperaturos turejo 38.8 laipsnius C. Dabar serga maziuke, 3 menesiu, : spuogeliu labai daug, tikiuos neliks randeliu nes ji nesikaso, naktimis muistosi nes niesti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jaudita: 02 gruodžio 2011 - 12:16
Gal ne į temą, bet norėjau paklausti kokia pati pradžia vėjaraupių? Pas mus atsirado vienas spuogas po akim, toks gan didelis ir pūlingas net, jau gal mėnesį ar net daugiau laikosi... Užgijo beveik, bet dabar žiūriu dar labiau raudonuoja. Šian auklėtoja pasakė, kad gali būti vėjaraupiai, nes pora vaikų serga.. Temperatūros nėra, kitas spuogas virš lūpos toks vandeningas, bet nelabai pastebimas ir trečias ant pilvo (raudonas, nukrapštytas) biggrin.gif
Du paskutiniai atsirado tik šiandien. Ar tai ta pradžių pradžia?? g.gif scare.gif
O šalia dar 5 mėnesių broliukas, tai dabar abudu ir sirgs? doh.gif
Atsakyti
klausykit, po vėjaraupių, kiek laiko dar vaiką laikot namie? Maniškiui jau dauguma šašiukų nukritę, bet vaizdelis tikrai ne koks. Į darželį lyg ir galėtų eiti - neužkrečiamas ir t.t., bet tas vaizdas man stabdo, mąstau, kad vaikai gali pasišaipyti, gal ir tėvai ne taip supras. Kada jūs išleidžiat vaikus?
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 12 12, 13:53)
klausykit, po vėjaraupių, kiek laiko dar vaiką laikot namie? Maniškiui jau dauguma šašiukų nukritę, bet vaizdelis tikrai ne koks. Į darželį lyg ir galėtų eiti - neužkrečiamas ir t.t., bet tas vaizdas man stabdo, mąstau, kad vaikai gali pasišaipyti, gal ir tėvai ne taip supras. Kada jūs išleidžiat vaikus?

Kai nustojo bert, dvi sav. nėjom darželin. Nenorėjau, kad pasilpęs imunitetas kokios bacilos greit nepagautų 4u.gif
Atsakyti
na, mums trečia savaitė su vėjaraupiais, gydomės paskutinius šašiukus. Apžiūrėjau, daug tų dėmelių, paraudimų po šašiukų nukritimo. Turbūt laikysiu iki Naujų metų g.gif
Atsakyti