Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

QUOTE(klara. @ 2012 02 29, 14:06)
Oj wub.gif  thumbup.gif
Na, buvo smagu cia, einu i savo smelio deze. biggrin.gif
Nes is jusu cia suzinosiu matyt ne tik apie savo isprusima ir klase, kurioje daabr esu  lotuliukas.gif
Mes jau persirgom, linkiu visoms, kad lengvai ir greit pasveiktu  4u.gif Bet po tikrai verta imtis visu imanomu priemoniu imuniteto stiprinimui. Bent musu atveju, po vejaraupiu eme kabintis viskas, kas tik gali  doh.gif

ACIU smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rovena @ 2012 02 28, 13:32)

ar yra kam teke sirgt antra karta vejaraupiais?

nera teke, bet kiek skaiciau antrakart pasireiskia ne vejaraupiai, bet juostine pusleline, t.y. kita atmaina. ja galima susirgt, kai susilpnejas imunitetas.
Atsakyti

sakykit o kiek laiko sergama sita ligele, kiek laiko reik namie sedet? nes turim itarima kad susirgom sia ligele, eisim ryt pas gydytoja zesim ka ji pasakys
Atsakyti
QUOTE(JustinaD @ 2012 02 29, 12:03)
suaugusieji serga zymiai sunkiau ir komplikaciju tikimybe didesne nei vaikams..   Bet as kazkodel nusiteikusi pries vejaraupiu skiepa, net nezinau kodel.Skaitau,kad yra ligu,kuriomis visi turi prasirgti.O nuo visu ligu juk nepasiskiepysime.Ir dar klausimas kaip tas skiepas veikia ir ar jis nedaro zalos ateiciai... Mazasis mano prasirgo vejaraupiais, dickis dar ne.Jei jis nesusirgs iki 10 metu tada manau skiepysiu ji nuo vejaraupiu siekiant isvengti sunkios ju formos ir komplikaciju.

kiek skaičiau, vėjaraupių vakcina - viena geriausiai toleruojamų ir pašalinis poveikis mažiausias. pavyzdžiui, JAV masiškai skiepijami vaikai nuo vėjaraupių, rotaviruso - sergamumas labai mažas. net ir susergantys nuo pasiskiepijusių turi naudos - virusas silpnesnis. tai ko nesirevakcinuoti, jeigu gali būti tada ramus (juk vitaminus irgi perkam). kai visi pasiskiepija, tai ir pakartotinai užsikrėsti tikimybė kitiems mažėja, nes nėra tų nešiotojų su stipriu viruso užkratu. užveža tik visokie europiečiai, kur iš "mados" dabar nesiskiepija, arba emigrantai iš trečiųjų šalių, kurie dar normaliai nežino nuo ko skiepai yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo atvydas.s.: 08 kovo 2012 - 14:17
Antrą kartą tikrai galima sirgti blink.gif Sirgo mano vaikas prieš pusę metų. Tada lėktuvas Turkijoj nusileido ir išbėrė staigiai. Ten aišku oras koks, jūra, druska. Pabėrė gal tris dienas ir viskas. Kai grįžom net žymės nebuvo... O va dabar siaubelis doh.gif gyvos vietos nėra... labiausiai užpakaliuką beria... vaikšto išsiskėtęs visas... Trečia diena kaip tik, plyšinėja tie spuogai... O baisiausia, kad ir sesutės tas pats laukia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kedute @ 2012 03 07, 22:37)
sakykit o kiek laiko sergama sita ligele, kiek laiko reik namie sedet? nes turim itarima kad susirgom sia ligele, eisim ryt pas gydytoja zesim ka ji pasakys

niu va nuejom pas daktare patvirtino kad vejaraupiai...... vaikas panaseja i sreka:) ji pati taip sako, temp lb nekyla tik biskeli auksciau normos iki 37.2, bet seip lb irzli....... tei va gydysimes
Atsakyti
QUOTE(kedute @ 2012 03 08, 15:44)
niu va nuejom pas daktare patvirtino kad vejaraupiai...... vaikas panaseja i sreka:) ji pati taip sako, temp lb nekyla tik biskeli auksciau normos iki 37.2, bet seip lb irzli....... tei va gydysimes

niu va blogumus visokiu jau kaip ir pragyvenom ryt pas daktaryte eisim zesim ka pasakys, per visa sirgima tik viena kart buvo iskilus temp 38.2 o taip tris dienels 37, spuogiukai kilo mazdaug 5-6 dienas pirmas tris dienas lb paskui maziau, tei va manau kad visai taip jau gan lengvai pernesem...
Atsakyti
Sveikutes, mano vaikinas irgi susirgo vejaraupiais, darzelyje beveik visa grupe isgriuvo verysad.gif Sergam nuo ketvirtadienio, man labai idomu koks yra uzkreciamumo laikotarpis, nes man labai reikia grysti i darba ir nezinau ar cia ieskotis aukles ar jau bus galima leisti i darzeli, bet kiek skaiciau tai 9 dienos yra tas periodas kai dar gali uzkresti kitus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gretucka @ 2012 03 19, 10:55)
Sveikutes, mano vaikinas irgi susirgo vejaraupiais, darzelyje beveik visa grupe isgriuvo verysad.gif Sergam nuo ketvirtadienio, man labai idomu koks yra uzkreciamumo laikotarpis, nes man labai reikia grysti i darba ir nezinau ar cia ieskotis aukles ar jau bus galima leisti i darzeli, bet kiek skaiciau tai 9 dienos yra tas periodas kai dar gali uzkresti kitus g.gif

10 dienų.
Atsakyti
QUOTE(Kucka @ 2012 03 08, 15:40)
O baisiausia, kad ir sesutės tas pats laukia  schmoll.gif

Pamatytumėt dabar tą sesutę... Gyvos vietos nėra verysad.gif vaikas naktim nemiega, trinasi į pagalvę... galvytę labiausiai išbėrė, temperatūra laikosi trečią dieną... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(atvydas.s. @ 2012 03 08, 14:16)
kiek skaičiau, vėjaraupių vakcina - viena geriausiai toleruojamų ir pašalinis poveikis mažiausias. pavyzdžiui, JAV masiškai skiepijami vaikai nuo vėjaraupių, rotaviruso - sergamumas labai mažas. net ir susergantys nuo pasiskiepijusių turi naudos - virusas silpnesnis. tai ko nesirevakcinuoti, jeigu gali būti tada ramus (juk vitaminus irgi perkam). kai visi pasiskiepija, tai ir pakartotinai užsikrėsti tikimybė kitiems mažėja, nes nėra tų nešiotojų su stipriu viruso užkratu. užveža tik visokie europiečiai, kur iš "mados" dabar nesiskiepija, arba emigrantai iš trečiųjų šalių, kurie dar normaliai nežino nuo ko skiepai yra.

manau visai geras dalykas, kai visi sutartina skiepija. tada ir sirgimas tas sustabdomas, o dabar pasiskiepiji, o kiti patenkinti nešioja virusą. aišku, bet kokiu atveju, saugesnis vaikas nuo visų blogųjų komplikacijų
Atsakyti

i 
Primenu, kad forume draudžiama pirkti/parduoti/platinti vitaminus, vaistus, kontraceptikus, maisto papildus ir pan.

Pagarbiai
Moderatorė Fedes
Atsakyti