Įkraunama...
Įkraunama...

Fotokonkursas "Miegantys mažyliai" II dalis

QUOTE(baltė @ 2009 10 08, 22:34)
Kad matosi ten ne pledas, o kaldrytė, tai neprisiplojus prie žemės. Vaizdas nenatūralus, dėl kontrasto ir netikėtumo faktoriaus, bet visai realus - pavargo vaikas, numigo, tai tėvai ir paklojo mažiukei. Man gražiau žiūrėtūsi, jei būtų fotografuota iš arčiau (ryškiau), o pastarasis kardas kažkodėl nesužavėjo  rolleyes.gif

o man kaip tik, labai dailus, ryškus, kontrastingas vaizdas. rolleyes.gif
Atsakyti
Man irgi ta nuotrauka istrigo... issiskyre is daugumos, kaip ir lova pievoje ax.gif
Atsakyti
aš kaip tik manau kad šios nuotraukos niekuo neišskirtinės, šita - nes nenatūralių vaizdų pakanka, o lova pievoje - nes pakanka ir nemiegančių mažylių, o suvaidintų kadrų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 10 09, 10:02)
aš kaip tik manau kad šios nuotraukos niekuo neišskirtinės, šita - nes nenatūralių vaizdų pakanka, o lova pievoje - nes pakanka ir nemiegančių mažylių, o suvaidintų kadrų rolleyes.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Aš, skaitydama Seb konkurso sąlygas, taip pat supratau, kad prašoma "klausytis lopšinių radijo, fotografuoti savo miegančius mažylius"... Juk neprašo - suvaidinkite miegelį... Suvaidintas miegas... Na, pvz., konkurso sąlygos prašytų suvaidinto miego... Pultumėm siųsti iš tikro miegančių vaikučių foto? Bet ar tai būtų sąžininga? Svarstyti galima iki begalybės - miega, nemiega... Bet juk tai kiekvieno mūsų sąžinės reikalas... Aš asmeniškai neužmigčiau, žinodama, kad maniškiai vaidino, ir laimėjo prizinę vietą... o gal kito iš tikro miegančio ir iš tikro užmigusio besiklausant lopšinių radijo mažylio miegas - stebuklingai gražus? Ne fonas, bet mažylio miegas... wub.gif
Atsakyti
Taigi, čia diskusija be pabaigos... Vieni labai sausai laikosi taisyklių, o kiti interpretuoja šiek tiek... O aš tai mėgstu įvairovę, kuo daugiau ir kuo įvairesnių stilių ir formatų bus pateikta, tuo geriau. smile.gif
Mano manymu, jau geriau būtų daugiau suvaidintų, bet kad būtų į ką žiūrėti, nes aš išsididinau tik 10 proc. visų nuotraukų, kai kurios visai be šarmo... blush2.gif Visai bet kas... Sutinku, kad leliai ir vaikai, tai gražučiai, bet turinio, tai nerasta. schmoll.gif Manęs tos nuotraukos jokiomis prtasmėmis nesujaudina, nebent nuostabą sukelia, kam dėt tokios kokybės nuotrauką į konkursą... (net savo nuotrauką išėmiau, nes paskendo labai gausybėje panašių).
Čia pasaka be galo. Visuose fotokonkursuose apstu vaidybos, netgi kažkada sukritikavau nuotrauką dėl "vaidybos", o ji laimėjo. (Buvo konkursas apie stilių). Šiaip gerbiu aš laimėtoją, kaip žmogų, kaip fotografuojančiąją, bet idėja buvo pernelyg butaforinė, tačiau tai nesutrukdė jai laimėti. Vadinasi, žmonės renkasi, kad ir nenatūralų, bet kokybišką vaizdą. mirksiukas.gif
Atsakyti
Jau seniai pastebejau keista reiskini SM fotokonkursuose...
Yra nelaukiamos ir narstomos po kauleli grazios nuotraukos. Jos peikiamos del to, kad kazkas izvelge PS isikisima, kita nusprende, kad tai "tikrai" nuskanuota", todel spalvos nenaturalios. Trecia isitikina, kad nuotrauka "iklijuota". Kitoms gi tiesiog pikta, kad, pervertus savo nuotrauku albuma, net su ziburiu nerasi nieko panasaus i puikia nuotrauka (visomis prasmemis)
Kitas burelis entuziasciu uztikrintai pareiskia, kad vaikas nemiega... Ne ne ne .Va tas, kur ant aptrupinto kilimo guli tarp isbarstytu zaislu, nepatogiai atremes galva i seno stalo koja, o rankyte ikises i apgrauzta suns indeli su edalu (cia tik palyginimas, neturiu galvoje jokios nuotraukos) -va cia tai naturalu wub.gif Grozis.... wub.gif
Ir galiu net paaiskinti kodel.
Ogi todel, kad vietoj to, kad galbut pasidometi, kaip padaryti gera kadra, burbekles mirksta fotokonkurso aptarimo ir kitose SM temose. Dometis kazkuom kitu, tiesiog nera laiko.
Laimeti su bele kokia nuotrauka nera sansu. Bandoma "protestuoti" ir agituojama balsuoti uz prastas nuotraukas. Siaip sau. Is apmaudo ir noro, kad geras kadras nelaimetu.
O jau kaip norisi, kad tos geresnes nuotraukos butu pasalintos..... Kad ir mergaite lovoje.... Gal tuomet padidetu burbekliu sansai laimeti? Vargu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sapokliaka: 09 spalio 2009 - 08:50
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 10 09, 09:48)
Ogi todel, kad vietoj to, kad galbut pasidometi, kaip padaryti gera kadra, burbekles mirksta fotokonkurso aptarimo ir kitose SM temose. Dometis kazkuom kitu, tiesiog nera laiko.

Arba dar todėl, kad nėra galimybės siųsti suvaidinto miego nuotrauką konkursui. Na negaliu aš savo beveik 1O mėnesių dukrytės paprašyti, kad ji vaidintų miegančią ax.gif Nemoka ji dar to. Užtat tenka tenkintis siunčiant jos realiai miegančios foto, kuri paskendo kitų nuotraukų gausybėj (bet bent jau nebuvo išnarstyta po milimetrą ir išpeikta biggrin.gif ).
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2009 10 09, 09:38)
Taigi, čia diskusija be pabaigos... Vieni labai sausai laikosi taisyklių, o kiti interpretuoja šiek tiek... O aš tai mėgstu įvairovę, kuo daugiau ir kuo įvairesnių stilių ir formatų bus pateikta, tuo geriau.  smile.gif
Mano manymu, jau geriau būtų daugiau suvaidintų, bet kad būtų į ką žiūrėti, nes aš išsididinau tik 10 proc. visų nuotraukų, kai kurios visai be šarmo...  blush2.gif Visai bet kas... Sutinku, kad leliai ir vaikai, tai gražučiai, bet turinio, tai nerasta.  schmoll.gif Manęs tos nuotraukos jokiomis prtasmėmis nesujaudina, nebent nuostabą sukelia, kam dėt tokios kokybės nuotrauką į konkursą... (net savo nuotrauką išėmiau, nes paskendo labai gausybėje panašių).
Čia pasaka be galo. Visuose fotokonkursuose apstu vaidybos, netgi kažkada sukritikavau nuotrauką dėl "vaidybos", o ji laimėjo. (Buvo konkursas apie stilių). Šiaip gerbiu aš laimėtoją, kaip žmogų, kaip fotografuojančiąją, bet idėja buvo pernelyg butaforinė, tačiau tai nesutrukdė jai laimėti. Vadinasi, žmonės renkasi, kad ir nenatūralų, bet kokybišką vaizdą. mirksiukas.gif

dėl balsvimo.
kol pati nepabandžiau dalyvaut, tai atsiversdavau foto ir balsuodavau už gražiausias. ko gero kaip ir dauguma nesigilindavau, kas ir kaip.
kai pabandžiau pradėt dalyvaut pati, atsirado dar vienas kriterijus. temos atitikimas. ir tada jau ne visos tos kurios kabina iš pirmo žvilgsnio ir yra pastebimos daugumoja tama vertos mano balsų.

QUOTE(Sapokliaka @ 2009 10 09, 09:48)
Laimeti su bele kokia nuotrauka nera sansu. Bandoma "protestuoti" ir agituojama balsuoti uz prastas nuotraukas. Siaip sau. Is apmaudo ir noro, kad geras kadras nelaimetu.
O jau kaip norisi, kad tos geresnes nuotraukos butu pasalintos..... Kad ir mergaite lovoje.... Gal tuomet padidetu burbekliu sansai laimeti? Vargu...

labai prasta ekstrasensė esat.
Papildyta:
tiesa, prisiminiau kituose foto konkursuose gimusią "tiesą" laugh.gif
Kad kuo daugiau foto aptarinėjima, kad ir kokia ji būtų, tuo daugiau balsų ji susilaukia.
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2009 10 09, 09:59)
dėl balsvimo.
1. kol pati nepabandžiau dalyvaut, tai atsiversdavau foto ir balsuodavau už gražiausias. ko gero kaip ir dauguma nesigilindavau, kas ir kaip.
kai pabandžiau pradėt dalyvaut pati, atsirado dar vienas kriterijus. temos atitikimas. ir tada jau ne visos tos kurios kabina iš pirmo žvilgsnio ir yra pastebimos daugumoja tama vertos mano balsų.

2. labai prasta  ekstrasensė esat.

1. Visos nuotraukos, dalyvaujancios konkurse, atitinka tema. Tam yra moderatorius, kuris nusprendzia.
Beje, mano galva, nematau nei vienos nuotraukos, kuri butu " ne i tema" siame konkurse.

2. Meduota, paprasciau ziurek i gyvenima. lotuliukas.gif Nebutina visur regeti ekstasensu, bureju ar paranormaliu reiskiniu mirksiukas.gif
Siuo atveju as parasiau "Isvada", remiantis tuo, ka pastebejau ne viename konkurse lotuliukas.gif
Ir, gink dieve, nepretenduoju i jokius ekstrasensus (tiesa sakant, netikiu tokiais marazmais apskritai)
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 10 08, 16:15)
doh.gif  lotuliukas.gif nu baikit biggrin.gif gyvūninės pas žmones neperbėga tongue.gif

Drįsčiau nesutikti ir pasiginčyti, tik, deja, ne ta tema čia. smile.gif

O mano vaikai dažnai miega taip (konkursinėje nuotraukoje vaiko neatpažinsite):

user posted image

Tik ši foto man nekonkursinė. rolleyes.gif Tik širdžiai miela. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2009 10 09, 09:38)
Vieni labai sausai laikosi taisyklių, o kiti interpretuoja šiek tiek...

kam laikytis sausai, jei galima laikytis bent šiek tiek? aišku sm fotokonkursų tendencija tokia, kad visada atsiranda burbeklių, kurios baisiai nepatenkintos tuo kad į fotokonkursui atsiųstą nuotrauką žiūrima kaip į konkursine, dar labiau nepatenkintos nes kitų nuomonė nesutampa su jų bei saviškę grindžiančios 'čia gi wub.gif ' / 'jei patvirtino, vadinasi tinkama' (čia aliuzija kad 'aprašymo skaityti nebūtina') / 'interpretuokit'. gi tikrai nebus taip, kad nuomonė dėl nuotraukų bus vienoda - visada vienos konkurse tikėsis konkursinių ir aprašymą atitinkančių nuotraukų, iš kurių tikėsis kad jos nebus surežisuotos ar tik mikromini atitinkančios temą, kitos tik bet kokios, kad tik patvirtintos bei nepripažins jokio nuotraukų aptarimo ir tai vertins kaip kabinėjimąsį / pavydą / vaikų neturėjimą biggrin.gif
vistiek visi balsuos už sau labiausiai patinkančias, tik skirsis vertinimo kriterijai rolleyes.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif Žiūrau, pešasi buitinių ir meninių foto siuntėjos mirksiukas.gif ... bet juk norėtųsi tiesiog dalyvauti konkurse, galbūt sulaukti pastabų, bet tik gerų... juk bet kurioj nuotraukytėj - mūsų neįkainojamas turtas - mūsų vaikai...

Juk ne tik pievoje miegas gali būt suvaidintas... ant kilimo su katinu taip gali... tai kiekvienos sąžinės reikalas...

tarp kitko, trimečiai puikiai moka suvaidinti miegelį biggrin.gif

tiesa, tos, kurių vaikai tikrai vaidina... tai ar jei konkursas būtų "miegą vaidinantys vaikai", siųstumėt iš tikro miegančio vaiko foto ir sakytumėt - koks skirtumas, miega ar nemiega... svarbu meniškai mirksiukas.gif

bet juk visvien, kokia bebūtų diskusija čia, kiekviena vertinsim pagal savo vertinimo skalę cool.gif

Atsakyti