Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 8 - vėjas pučia, rąstai braška

shadow ir kitiems turintiems nedziovintu rastu namus ,tas pat liecia ir dziovinto rasto namus.deja medis yra naturali medžiaga jis džiusta" vaiksto" todel nukrypimai nuo vertikales yra.....ir matomai bus.
tiems kas nori tureti idealias sienas rekomenduociau tik klijuoto rasto ir su daug spuntu -isdrozu.deja tokia statyba turi minusu auksta kaina,prarastas naturalumas,geras klijuotas suomiskas o jis brangus deja...
rastiniams namams kartais tenka isimineti langus ir reguliuoti sienas pagal vertikale arba jei nepavyksta tenka obliuoti šonus kad sulyginti....
kartais tenka ta bruseli 5x5 isdrozoje keisti metaliniu tai ypac liecia nedziovintu rastu sienas.
tokius darbus geriau palikti pavasariui ar vasarai nebent labai lauztu langu remus ...
vėliau ikelsiu geometrini paaiskinima kodel sienos is slapio rasto linke keisti geometrija.bus galima palyginti su sausu rastu geometrija
na viskas padaroma nesibaiminkit.....
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2009 10 25, 21:42)

Labai dėkui už nuorodą, pažiurėsim kokios info ten yra.
Atsakyti
QUOTE(bildukas666 @ 2009 10 25, 20:52)
shadow ir kitiems turintiems  nedziovintu rastu namus ,tas pat liecia ir dziovinto rasto namus.deja medis yra naturali medžiaga jis džiusta" vaiksto" todel nukrypimai nuo vertikales yra.....ir matomai bus.

Lauksiu foto ar kitokio paaiškinimo, kodėl taip atsitiko ir atsitinka... visad maniau, kad neleis sienoms išklipti tas bruselis 5x5 juris yra įdėtas palei langą... g.gif pasirodo - ne...
Štai, ką tik padariau:

[attachmentid=186832]

pradėjus pritraukinėti sieną tokių garsų išdirdau, kad geriau prisukinėsiu kasdien po kelis mm, nes nelabai gražiai kalba ir varžtai, ir siena g.gif
Atsakyti
Ar kas nors tarp rastu dejotes tokias juostas? http://209.85.135.13...M...=clnk&gl=lt
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2009 10 25, 21:50)
Ar kas nors tarp rastu dejotes tokias juostas?

Kažką bildukas minėjo apie drėgmės traukimą...
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 10 25, 23:03)
Kažką bildukas minėjo apie drėgmės traukimą...

Kaip suprasti -"apie drėgmės traukimą..." ???
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2009 10 25, 22:05)
Kaip suprasti -"apie drėgmės traukimą..." ???

Nežinau, reikia bilduko nuomonės...
Regis, kad ta juosta traukia drėgmę.. Nepamenu...
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2009 10 25, 20:35)
O kokia rusi paroco tu naudojai (kieta ar minksta), nes as jau nebesusigaudau, ir kokioj pardej pirkai? blush2.gif

Vata Poroc UNS 37, ismatavimai 100x610x1220, stoga siltinimom 20 cm, tarp gegniu tarpai 60 cm. Pirkom Serfe, geriausia kaina ten gavom+atvezima nemokama.
Atsakyti
QUOTE(bildukas666 @ 2009 10 23, 17:01)
tiesa rekomenduociau apzvelgti musu turimas nuotraukas pvz gorados stogo konstrukcija  ji tikrai verta pagyrimo.beto ir nidos stogo konstruktyvas gerai padarytas

na skaitant tokius postus nebetaip gaila tu pinigeliu ka sukisome i stoga... nu ir dar tu beveik dvieju menesiu kai meistirukai musu sode gyveno biggrin.gif tiek laiko stoga dare...
o seip tai mano rastininkai nuo pat pradziu ir kalbejo, kad geriau daryti visa antra auksta karkasa, kad taip tiesiog daugiau problemu isvengiama.

QUOTE(Shadow_man @ 2009 10 23, 19:57)
Tai va ką jis paaiškino. Esmė ta, kad tai buvo iš dalies jo kaltė, kad paskaičiavo grybų (neatkreipė dėmesio, kad tai rąstinis namas). Sakyčiau gan neblogas pastabumas  thumbup.gif

blyn tik va kelias diena snebuvau nete o cia tokios naujienos !!!!!!! sakes!!!!!! as tavo vietoj jau siusciau ant visu kas tik ranka prie to namo pridejes buvo....

QUOTE(Nida0511 @ 2009 10 25, 17:27)
O mes vis dar ne silumos... doh.gif

o taai sakyk tu man koki jus ten stebukla uzsaket?

QUOTE(profas @ 2009 10 25, 18:15)
Rastininku temose  pora menesiu "trinuosi". smile.gif
Planuoju uz kokio menesiuko jau startuoti su statybom. Galiu pasakyti kad mano rastinukas bus "isgimdytas " deka Jusu postu.  4u.gif
Pvz. sienos - aciu  Goradai, pecius- aciu Shadow ....ir t.t.
Finansines galimybes ribotos, daug darbu planuojam darytis patys, paskolos - nenoriu. Tad klausimas butu toks: ant kokiu medziagu tikrai galima ir verta pataupyti?  ax.gif

netaupykite ant svarbiu dalyku - nuo to, kad plyteles pigesnes ar santechnika paprastesne gyvenimo kokybe nenukentes, bet va jei taupysit kaminui, silumos izoliacijai... prie to, kas netaupoma as dar pridejau nuotekas, grezini, sildymo sistema vandeniu. kol kas daugiau nieko nesugalvoju smile.gif
svarbiausiai tai kaminas smile.gif

QUOTE(Barbutė @ 2009 10 25, 21:21)
o kokias dedat dėžutes - plastmasines ar kitokias (nedegančias)?

apie nedegancias dar negirdejau, dejom paprastas plastikines baltas.
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 10 25, 20:43)
Papildyta:
kažkaip negirdėjau apie nedegančias...  g.gif o dėjau paprastas, baltas wink.gif

dėjom paprastas plastmasines. Vienos yra kur medvarščiai ilgi tiesiai praeina iki sienos, kitos yra kur tokius dantis į šonus plečia.

Labai stiprumo daug nėra, kištukus traukt reikia normaliai, t.y. prilaikant dangtelį.
Papildyta:
Na, katilinei taupyt ir aš nepatariu. O tai paskui užsibirbinimas.

Va, prisiskaičiau apie katilus-žvakes pagyrimų, ir aš jau beveik savo katilą įkalbėjau kaip žvakę degt. wink.gif . Įmečiau malką devintą vakare, radau žarijų ryte. Dar pora mėnesių praktikos ir turėsiu beveik centrinį šildymą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2009 10 26, 09:55)
apie nedegancias dar negirdejau, dejom paprastas plastikines baltas.

sako, kad yra tokios, tai ir norėjau sužinoti ar tai realu, ar tai iš fantastikos srities. Na, bet jei jau tokie žinovai deda plastmasines, tai nuraminot ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Shadow_man @ 2009 10 25, 21:45)
... visad maniau, kad neleis sienoms išklipti tas bruselis 5x5 juris yra įdėtas palei langą...  g.gif pasirodo - ne...

ir aš taip manau blush2.gif dabar jau apėmė panika....
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2009 10 25, 16:45)
pilnai užtenka dviejų gipskartonio trumpų medsraigčių tai dėžutei. tik tegu giliau įleidžia dėžutę, kad nebūtų išlindęs dėžutės kraštelis iš rąsto. Aš neapskaičiavau taip, tai reikėjo įgilinti visus rąstus du mm.

Ir dar.. man dėl tų kreivų sienų panika kažkokia.. Kai atvažiuos bildukas reikės parodyti... Visą namą apėjau šiandien, tai toks vaizdas, kad sienos pirmame aukšte ties langais išsipūtę į lauko pusę apie 2cm. Pasiėmiau ilgą gulsčiuką ir akurat - taip ir yra. baigiu pradėti panikuoti..  g.gif kažkas čia ne taip ir gerumu tikrai nekvepia...

Tai gal rastai jusu name ne suristi tarp saves mediniais kamsciais,arba rusiskai-nageliais,cia pirma ,ir svarbiausia priezastis ,kodel iskripsta sienos
Atsakyti