QUOTE(Barbutė @ 2009 10 26, 18:52)
na, čia jau Jūs šnekat apie paskirstymo dėžutes, o kaip su rozetėm? Kai rozetė yra rąsto viduj, ar dedat plastmasines dėžutes?
Mes tik į dėžutes. Nelabai įsivaizduoju kitaip.
QUOTE(Nida0511 @ 2009 10 26, 16:42)
Nezinau kas ten ka komutuos...
elektrikas sake, pasakyk ko nori, o as padarysiu ka galiu
Tai kad nesimatytu jokie laidai ant sienu, vienus vede 1 a grindyse, kitus perdangoje. O dar kazkokias reles ides, kad vienur paspaudi uzsidega, kitur uzgesta... (bet ne tuos perjungejus) ir aplamai man jau vaidenasi, kad gal per mazai lempecku susigalvojau...

tai tie dalykai ir vadinasi perjungikliai

o rėlės.. tai srovės nuotekio rėlės, per jas jungiama katilinė bei vonia/dušas..

Papildyta:
QUOTE(Barbutė @ 2009 10 26, 17:52)
na, čia jau Jūs šnekat apie paskirstymo dėžutes, o kaip su rozetėm? Kai rozetė yra rąsto viduj, ar dedat plastmasines dėžutes?
visur reikalingos dėžutės. Kitaip labai sunku būtų pritvirtinti gaubtą rozetės/jungiklio.
Papildyta:
va, mano aliektra:
jungiklis:
[attachmentid=186920]
rozetė:
[attachmentid=186921]
tingiu labai ardyti viską, bet viskas sumontuota dėžutėse.
QUOTE(Shadow_man @ 2009 10 26, 20:07)
aiškuuuuu

QUOTE(Barbutė @ 2009 10 26, 22:55)
prašom

QUOTE(Shadow_man @ 2009 10 26, 22:07)

tai tie dalykai ir vadinasi perjungikliai

o rėlės.. tai srovės nuotekio rėlės, per jas jungiama katilinė bei vonia/dušas..

Papildyta:
Ai, nuotekio reles zinau, kur i vonias...cia kazkokios kitos. Vat pasiklausiu ir papasakosiu.
O pas mus katiline pajungineja...

QUOTE(algiswings @ 2009 10 27, 21:05)
Srovės nuotekio relės saugo ne tik nuo elektros pavojaus vonioje ar dušo patalpoje, bet ir nuo gaisro. Rąstiniam geriausia sudėt keleta srovės nuotekio reliu su suveikimo srove 30mA, kiekvienai elektros prietaisų grupiai, jau tada turėtų būt saugu.
pilnai užtenka vonios bei katilinės plius ant įvado

QUOTE(Shadow_man @ 2009 10 27, 23:07)
pas man rodos keturios priprojektuotos, vonia, virtuvei, lauko apsvietimui ir dar kazkam, nzn... del visiem suprantamu finansiniu priezasciu neturim dar nei vienos

nesuprantu kas cia yr, griztam namo randam 20lapsniu o man atrodo dubaku dubakas....
QUOTE(Nida0511 @ 2009 10 27, 18:48)
Ai, nuotekio reles zinau, kur i vonias...cia kazkokios kitos. Vat pasiklausiu ir papasakosiu.
8 kv.m ir mazai vietos viskam... Nu zodziu... vienur langas maiso, kitur durys, kitur praejimas...

Tai va taip ten, sujungia kelias zonas per ta rele. Pas mus bus laiptai - jung, koridoriaus pradzia- jung ir pabaiga -jung. Uzlipus i virsu galesim isjungti koridoriaus gale degancias sviesas, arba iejus pro duris uzsidegti koridoriaus pradzios arba pabaigos arba laiptu sviesa. Nu nezinau ar cia aiskiai parasiau...
QUOTE(Nida0511 @ 2009 10 28, 12:35)
Tai va taip ten, sujungia kelias zonas per ta rele. Pas mus bus laiptai - jung, koridoriaus pradzia- jung ir pabaiga -jung. Uzlipus i virsu galesim isjungti koridoriaus gale degancias sviesas, arba iejus pro duris uzsidegti koridoriaus pradzios arba pabaigos arba laiptu sviesa. Nu nezinau ar cia aiskiai parasiau...
pas man su laiptais irgi taip suplanuota. kaip tai vyras padarys - man neidomu, bet man REIKIA!!!!
QUOTE(Gorada @ 2009 10 28, 10:54)
pas man su laiptais irgi taip suplanuota. kaip tai vyras padarys - man neidomu, bet man REIKIA!!!!