Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 8 - vėjas pučia, rąstai braška

QUOTE(Jolanaa @ 2009 11 11, 11:43)
Sveki visi,
Noriu paklausti ar kas draudet namuka statybos stadijoj? na pvz sienas. Ir jei taip, tai kokia draudime?  Nes paklausiau Lietuvos draudime, tai sake nedraudzia, tik kai jau tampa gyvenamas

Draudem PZU draudime kai buvo dar tik pamatai,
Gyventoju turto draudimas,
Draudimo obektas - gyvenamas namas,
Konstrukcijos tipas - rastu
Draudimo verte - statybine
Draudiminiai ivykiai - ugnis, gamtines jegos
Draudimo suma ir laikotarpi nurode bankas, pagal paskolos dydi ir terminus

Atsakyti
Aciu Nida, reikes pasiskambinti. Tik kazkaip keistai parasyta, kad draudimo objektas - gyvenamas namas, o kodel kazin ne statomas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2009 11 11, 13:53)
Aciu Nida, reikes pasiskambinti. Tik kazkaip keistai parasyta, kad draudimo objektas - gyvenamas namas, o kodel kazin ne statomas? smile.gif

Gal todel kad pats draudimas 25 metams, o apacioje dar kazkokia pastaba, kad statybos stadijoje vadovautis tokiu tai taisykliu punktu, bet dabar neturiu su savim, tai negaliu pastudijuoti.
Atsakyti
QUOTE(Nida0511 @ 2009 11 11, 11:20)
Gal todel kad pats draudimas 25 metams, o apacioje dar kazkokia pastaba, kad statybos stadijoje vadovautis tokiu tai taisykliu punktu, bet dabar neturiu su savim, tai negaliu pastudijuoti.

Aciu uz info. Parasiau uzklausima jiems. O kiek jums metams kainuoja?
Atsakyti
Buvo 870
Dabar bus pakeitimas, tai brokere paskaiciavo, kad kainuos iki 300
Atsakyti
Va, dar radau name bug'ų . Leidžia vienas kampas šiek tiek ir tarp karkasinės katilinės ir rąstinės sienos jungimo. :[

Mums draudimas kainavo 460, po perskaičiavimo siūlė už 380, nes ir kaina sumažėjo. Ergo.

O klausimas - jei namui tik leidimas, o pats dar registrų centre neįregistruotas nė kiek, ar negali draudimas apsimest šlangom "o gal jokio namo iš viso net nebuvo" jei kas nutinka?
Atsakyti
Sveiki,

...uzbegsiu uz akiu ir parasysiu,kad nors sitais klausimais, kuriu klausiu smile.gif tikrai daug ivairiausios informacijos, taciau domina siai dienai:
kokia rastu obliavimo kaina
rastu sukirtimo kaina 1m2
(pas mus praso 50 lt uz obliavima - 1m2, ir 30 uz sukirtima
ar butina impregnuoti rastus pries surenkant namuka?

Labai aciu uz informacija blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LAURIUS: 12 lapkričio 2009 - 16:17
Kiek žinau, beveik visi impregnuoja rąstus jau surinktus. Geriausia gerai įtrinti teptukais.
Atsakyti
QUOTE(Aiira @ 2009 11 10, 20:25)
Mums irgi statytojai sake kad pvz. kreiva siena (pas mus tokia viena atsirado) reikia su kuvalda atstatyti... Bet kad mums nedrasu taip su namuku elgtis, o ir durys jau istatytos, reik jas atlupti.....Tai zadejo atvaziuoti patys....
Kiek supratau, tiesiogiai i rasta nereikia duoti, o deti kazkokia tarpine....

Amberla, maciau rodos jusu namuka praeita savaite. Graziai atrodo wub.gif  Tiesa tik is toli maciau. Buvau pas jusu kaimynus namuose. Tai grizus norejau is vidaus pamatyti  blush2.gif  ax.gif ...Bet jusu albume nera schmoll.gif

Aciu aciu. tai kaimynka truputi mate - galejo papasakot smile.gif o siaip tai vidus dar nepabaigtas - cia pirma, o antra - man niekas neduoda instrukciju kur cia tas albumas kad ikelti nuotrauku, ir kitu paziureti... smile.gif

o del kuvaldos: pati nemaciau kaip vyras tai dare, bet kai klausiau ar pusis ne per minkstas medis ir ar nepazeisi, tai sake lenta i tarpa dejo pries dauzdamas.
Atsakyti
QUOTE(patrakusi @ 2009 11 03, 12:58)
Sveiki,
Seniai besilankiau čia.. smile.gif Ale žiūriu kad bėdelės išlenda.. sad.gif Liūdna..Vis dėl to, kaip ir anksčiau galvojau ir sakiau, kad rąstinuką, kaip gyvenamą namą visam laikui statytis vis tik nenorėčiau..Sodyba kokią taip, bet ne ilgesniam gyvenimui.. smile.gif Teko vat pabendrauti su vienais, gyvena jie rąstiniam jau beveik 5m..Žinokit ta pati problema su einančiu šalčiu tarp rąstų..Priėjau prie sienų tai ištikrųjų jaučiasi kai kur praeinantis šaltukas..Visaip bandė užkaišioti tas skylutes mažučiukes, bet...Tai pavasarį planuoja iš išorės šiltinti ir lentutėm rąsto tipo apsikaldinėti..Sako taip norėjosi natūralumo, likti visada prie rąsto..Ir še tau...Be to, statė su ilgais laiko tarpais, ta prasme leido nusistovėti pastatui, nusėsti tinkamai rąstams...Liūdniausia tai, kad žmonės gailisi kad statėsi rąstinį namą.. sad.gif

Na, o gal kas dar įsikėlę jau gyventi į rąstinuką?.. smile.gif Pas mumis pamažu juda darbeliai, bet palyginus tai laabai lėtai... sad.gif Na bet nieko, vistiek kada nors pabaigsim.. biggrin.gif

Na išsprendziami tai dalykai - tarpų tarp rastu sandarumas. Renčiant sienas tarp kiekvieno rasto dejom išsipleciancia tarpinę (išvyniojus išsiplečia nuo 3 mm iki 2 cm), taip pat sukirtimų vietas kryžmai su ja persuko. Dar aš ją dėjau po langų išorės apvadais, visu lenteles perimetru, manau tai geriausias budas uzsandarinant lango dezute su slankikliais (bent jau staciakampiams rastams).
Kainuoja ta tarpinė ~1,2 Lt/m
http://www.soudal.lt...udaband-acryl-/
Atsakyti
QUOTE(dangis @ 2009 11 14, 00:12)
Na išsprendziami tai dalykai - tarpų tarp rastu sandarumas. Renčiant sienas tarp kiekvieno rasto dejom išsipleciancia tarpinę (išvyniojus išsiplečia nuo 3 mm iki 2 cm), taip pat sukirtimų vietas kryžmai su ja persuko. Dar aš ją dėjau po langų išorės apvadais, visu lenteles perimetru, manau tai geriausias budas uzsandarinant lango dezute su slankikliais (bent jau staciakampiams rastams).
Kainuoja ta tarpinė ~1,2 Lt/m
http://www.soudal.lt...udaband-acryl-/

Va va, aš šita irgi apklijavau. Tik man prisireikė sandarint langų rėmus iš viršaus.

Jų būna plonesnių ir storesnių. Kol kas esu gan patenkintas, tik gaila, kad nežinojau apie tokį dalyką anksčiau, būčiau rimčiau kampus sandarinęs statybos metu.
Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2009 11 13, 23:28)
Va va, aš šita irgi apklijavau. Tik man prisireikė sandarint langų rėmus iš viršaus.

Jų būna plonesnių ir storesnių. Kol kas esu gan patenkintas, tik gaila, kad nežinojau apie tokį dalyką anksčiau, būčiau rimčiau kampus sandarinęs statybos metu.

Sveikuciai 4u.gif O ka jus dejote tarp rastu ir dezutes langams??????? Kazkada skaiciau ankstesnese temose bet jau tiek daug tos informacijos ir tema 8, nebezinau kur ir ieskoti doh.gif Ir gal kas gali kokia foto imest blush2.gif
Mums nuo pirmadienio stoga pradejo daryti, bet darbai juda letai, nes orai blogi verysad.gif , bei nusimato blogi verysad.gif verysad.gif , dar vienas stogdengys penktadieni koja issisuko tai visai verysad.gif verysad.gif verysad.gif

Tiesa kur pirkote ta juosta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolanaa: 15 lapkričio 2009 - 15:57