Aš dabar guliašą gaminu su daug morkų ir svogūnų, kad ryt laisvesnė būčiau.
Prisiviriau kepenu pasteto, tai pat prigaminau kibinų.... turėtų užtekti ir rytojau... nors gal ryt kokios sriubos isvirsiu
QUOTE(deimapov @ 2009 10 18, 21:04)
Aš dabar guliašą gaminu su daug morkų ir svogūnų, kad ryt laisvesnė būčiau.
Kaip gamini guliašą? Vaikystėj labai patikdavo, o va dabar niekad nedarau ir net nežinau, kaip jį gaminti

QUOTE(Rastika @ 2009 10 18, 21:14)
Prisiviriau kepenu pasteto, tai pat prigaminau kibinų.... turėtų užtekti ir rytojau... nors gal ryt kokios sriubos isvirsiu
O mane labai sudomino kibinu receptas,kažkada ragavau,tai labai patiko.
QUOTE(Lock @ 2009 10 18, 21:19)
Kaip gamini guliašą? Vaikystėj labai patikdavo, o va dabar niekad nedarau ir net nežinau, kaip jį gaminti 

mėsos gabaliukus apkepinu keptuvėje, po to dedu į puodą ir užpilu vandens, kad apsemtu mėsą. Įdedu sultinio kubelį, kol verdu, pasikepinu svogūną, morką, po to sudedu prie mėsos, dar verdu kokį 20min ir tada kelis šaukštus miltų sumaišau stiklinėje su puse stiklinės vandens, ir viską gerai išmaišius pilu į puodą su mėsa, įdedu vėliau grietinės ir viskas.
ir aš šiandien guliašą viriau - tik pietums
ir kopūstų salotų pridariau, jaučiu užteks beveik savaitei
Marinuoju pagal šį receptą - gaunasi labai skaniai
vakarienei sau kepiau cukinijų blynelius, vaikui viriau ryžių pienišką sriubą, o MB valgė pieniškas dešreles su kapūstais
Rastika, kaip darai paštetą? Ir aš mąstau, nusipirkt kepenėlių ir padaryt paštetuką, kad būt pusryčiam ir šiaip užkandžiavimams...



vakarienei sau kepiau cukinijų blynelius, vaikui viriau ryžių pienišką sriubą, o MB valgė pieniškas dešreles su kapūstais

Rastika, kaip darai paštetą? Ir aš mąstau, nusipirkt kepenėlių ir padaryt paštetuką, kad būt pusryčiam ir šiaip užkandžiavimams...
QUOTE(dovaira @ 2009 10 16, 17:25)
Koks sutapimas! Pas mus irgi balandeliai
Dar nuo praeito karto buvau uzsisaldzius apvirto kopusto, tai tik is saldiklio isemiau, ir atsildzius jau galejau daryt. Pusryciams valgem sausu pusryciu, vakarui bus bulviu- grikiu kotletukai.

sveika,
koks receptukas bulvių-griukių koteltukų?..

QUOTE(vataipva @ 2009 10 18, 21:41)
Prisiskaičiau ir aš apie tuos grikinius kotletus - šiandien kepiau

Grikiai (užpyliau iš vakaro vandeniu karštu,bet galima turbūt ir ryte užpilti,o į pavakarius kepti






QUOTE(MiKaSe @ 2009 10 18, 21:51)
Prisiskaičiau ir aš apie tuos grikinius kotletus - šiandien kepiau
Grikiai (užpyliau iš vakaro vandeniu karštu,bet galima turbūt ir ryte užpilti,o į pavakarius kepti
), virtos bulvės (viriau 4 su lupenom,manau gal geriau sulimpa virtos taip, nei skustos), pakepinau morką su svogūnu, įdėjau du kiaušinius, ir visgi dėjau truputį krakmolo, nes pirma keptuvė pabiro
o sekančios gavosi
prie jų padariau kopūsto-morkos-svogūno-aliejaus-acto-druskos-cukraus salotas
kotletus dažiau į majonezą
nes taip man lyg trūko kažkokio padažo. Bet gryn vegerate pasijaučiau šiandien valgydama juos
,tai manau negreit kartosiu tokius kotletus, bet iš esmės, tai skanu.

Grikiai (užpyliau iš vakaro vandeniu karštu,bet galima turbūt ir ryte užpilti,o į pavakarius kepti






ačiū už receptuką, pabandysiu.

esu bandžiusi man parekomenduotus grikių-saulėgrąžų blynelius, tai labai patiko (tokius pat išbrinkintus grikius sumaišai su saulėgrąžom, krakmolu ir kepi blynus tokius paprastus), bet kad šalti jie nebeskanūs (saulėgrąžos sudrėksta, nebeskanu). Na o karšti tai laaabai skanūs. Su dž. grybų padažu valgom. Net mano mėsaėdis vyras užskaito tai kaip vakarienę

QUOTE(deimapov @ 2009 10 18, 21:23)
mėsos gabaliukus apkepinu keptuvėje, po to dedu į puodą ir užpilu vandens, kad apsemtu mėsą. Įdedu sultinio kubelį, kol verdu, pasikepinu svogūną, morką, po to sudedu prie mėsos, dar verdu kokį 20min ir tada kelis šaukštus miltų sumaišau stiklinėje su puse stiklinės vandens, ir viską gerai išmaišius pilu į puodą su mėsa, įdedu vėliau grietinės ir viskas.
O kečiupo nereikia? Tas padažas baltas gaunasi?
Dėl kibinų. Aš darau pagal šitą receptą:
http://tv.delfi.lt/video/3kZgh1S1/
Gaunasi išties skanūs, kuriuos gyrė visi, kas ragavo. Iš nurodytos porcijos darau 12 kibinų, vieno savikaina išeina apie 1 litą.
Avenita, tuos kopūstus būtinai pabandysiu. Jau skonį įsivaizduoju

damušėm vakarykščius kotletukus, dar buvo likę ryžių, tai pripjaučiau lašišos atraižų, raugintų agurkėlių, konservuotų kukurūzų, virtas kiaušinis, majonezas ir liuks rytdienai pietums į darbą mišrainė
dar turėjau vištienos krūtinėlės, tai ką tik iškepiau, tai vyrelis porą dabar sušveitė, o likę bus jam ryt į darbą pietums 
Papildyta:
prašom drąsiau
mums nepamaišys naujos šeimininkės nauji receptukai
Mastau kaip čia ryt prasisukus
tėvukas kažkur nupirko šaldytos žuvies su akcija, tai turbūt vakarienei bus


Papildyta:
QUOTE(Triuska @ 2009 10 18, 17:06)
Sveikos seimininkes
Gal i savo buriuka priimsit ir mane?
Jusu temute jau senai seku ir randu daug sauniu,skaniu ideju,tad noriu but legaliai bendraut,o ne tyliai skaityt 

Gal i savo buriuka priimsit ir mane?


prašom drąsiau


Mastau kaip čia ryt prasisukus


QUOTE(denite @ 2009 10 18, 20:00)
QUOTE(okkey @ 2009 10 18, 09:03)
siandien meniu:
pusryciai sumustiniai, kam su spalke kam su suriu
pietus grybai su bulvemis
vakariene dar nenuspresta
dabar dar pusdieni darbe budziu, tai kai grysiu bandysiu kepti meduoli, na ten kur su uogiene darosi tai bus deserciukui, tipo pavakariams
pusryciai sumustiniai, kam su spalke kam su suriu
pietus grybai su bulvemis
vakariene dar nenuspresta

dabar dar pusdieni darbe budziu, tai kai grysiu bandysiu kepti meduoli, na ten kur su uogiene darosi tai bus deserciukui, tipo pavakariams

- sutapo musu pietus

- na vakarienei as pakepiau blynu su obuoliais ir buvau iskepusi kaip ir planavau ta meduolini pyraga - gavosi super, darysiu dazniau ir naikinsiu uzsilikusias uogienes

siandien meniu:
kadangi darbe tai nedalinu maisto i pusrycius, pietus, priespiecius ir pan tiesig i darba su MB visko prisitysiam ir kada norim ada perkandam, taigis siandien neshames:
ryte isvirtos burokeliu lapynes sriubos, brandinti blynai su obuoliais, likutis grybu, likutis bandeliu (ale tusciu cepelinu), jogurtas, ir ryte dar prikepiau batono kiausinio-pieno plakinyje pamirkyto ir ant virsaus cukriukas su cinamonu..taigis beliks gryzus ka nors vakarienei sumastyti
