Įkraunama...
Įkraunama...

TAUPANČIŲJŲ DIENOS MENIU

MiKaSe, vištienos kepenėlių turėjau beveik 1 kg. Nuvaliau plėves ir apkepiau keptuvėj (apie 10 min) su puse gabaliuko sviesto. Po to dar kitoj pusėj gabaliuko sviesto pakepinau pjaustytus kubeliais: svogūno nemažą galvą, kol tapo skaidrus, ir česnako 2 skilteles. Įbėriau šaukštą prieskoninių žolelių mišinio (krapai, petražolė, salieras, paprika...) ir apkepus įpyliau gal kokį 40 ml viskio biggrin.gif dar truputėlį pakaitinau kol alkoholis nugaravo ir viską supyliau ant kepenėlių. Padruskinau, papipirinau ir su blenderiu sutryniau. Gavosi puikus purus paštetas bigsmile.gif viršų užpyliau trupučiu lydyto sviesto... taip rekomenduoja, kad neapdžiūtų...
šiaip MV kepenėlių irgi nemėgėjas, bet susigundė ir paragavo su juoda duona - sakė labai skanus biggrin.gif o man tai geriausias įvertinimas blush2.gif
Papildyta:
beja, kas dėl alkoholio blush2.gif ruošiant paštetą rekomenduojama pilti truputį vyno, brendžio ar viskio (kaip aš blush2.gif ) Jis paštetui suteikia tokį nepakartojamą kvapą ir skonį rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avenita: 19 spalio 2009 - 20:09
QUOTE(Rastika @ 2009 10 19, 20:50)
MiKaSe, aš paštetą darau taip



QUOTE(Avenita @ 2009 10 19, 21:07)
MiKaSe, vištienos kepenėlių turėjau beveik 1 kg....


Jazau kaip skaniai skamba essen.gif biggrin.gif Ačiū smile.gif
Atsakyti
Labas vakarelis 4u.gif Taigi, siandien valgem:
pusryciai: kava ir vakar pirkti rageliai
pietus:bulves, desreles ir rauginti kopustai, dar obuoliu kompoto isviriau
vakariene: dar yra likuciu nuo pietu, jei kam noresis, tai sivakar nieko nebegaminsiu, o MB sia savaite issiustas i kita vieta padirbet, valgo darbe valgykloje pigiai, tai daugiau laisvo laiko sia savaite man liks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(okkey @ 2009 10 18, 10:03)
dabar dar pusdieni darbe budziu, tai kai grysiu bandysiu kepti meduoli, na ten kur su uogiene darosi tai bus deserciukui, tipo pavakariams  4u.gif

Okkey, gal gali meduolio receptuką? Turiu kažkokį kompe išsisaugojusi, bet miltų kiekis neparašytas, o aš kadangi niekad nekepus, tai bijau eksperimentuoti, kad netektų išmest ax.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 10 19, 20:51)
o kokiomis proporcijomis lašinius ir kepenėles? Lašinius tai žalius paprastus ane? turiu kepenėlių, tik viena ir tevalgau jas. galvoju reikia pasidaryti gal  bigsmile.gif


na aš vieną dalį kepenų (ten kepenys iš dviejų dalių susidedada, bet aš namuose taip pat viena tevalgau tai darausi nedidelią porciją)ir nedideli lašinuko gabalą įsidėjau į puodą ir išverdu, niekada nematuoju viską iš akies darau, pabandyk gal pavyks mirksiukas.gif

na o šnd išviriau burokėlių sriubos su kauliukais, manau užteks dviem dienom thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rastika: 20 spalio 2009 - 07:33
Gal ir nelabai taupiai, bet turėjau mėsos gabalą, karbonadų nenorėjau, tai gabaliukais supjausčiau ir į greitpuodį, pakepinau svogūną-morką ir pomidorų padažo pačiam gale. Išvirus mėsai suverčiau svogūnus-morkas į puodą, tada išviriau bulvių, ir paskui jas apkepinau keptuvėje. Mėsa laaaabai skani gavosi, maniškis kartojo dvi porcijas iš karto, paskui puškavo visą vakarą biggrin.gif
Atsakyti
Mes šiandien planuojame šviežių kopūstų sriubos išsivirti, tik nežinau kaip su laiku bus, abu turime planų visokiausių tai gali ir nuplaukti mums ta sriuba. Pusryčiavome dešreles su duona ir pomidorais. Pietums yra vakarykščių bulvinių blynų. Vakarienei gal darysiu makaronus su dešrelėmis, svogūnais, morkomis, sūriu.
Atsakyti
Vakar buvo kepta žuvytė pomidorų padaže su svogūnais, dar išviriau bulvių su pieniškomis dešrelėmis ir marinuotais burokėliais ax.gif
Šiandien pratuštinau kamerą, laikas kepti varškės apkepą, dar karbonado gabalą iš kaimo išsitraukiau, bus MB kepsniai, o sau aišku vištienos krūtinėlę atsišildysiu ax.gif Reiktų kokių barštukų prasivirt g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Mes maitinames savaitgali darytu maistu:
Zirniu sriuba su farso kukuliais .Antras patiekalas- isviriau gabala jautienos.Tai vakare gryzus supjaustau juostelemis, pakepinu kartu su svogunu, laiskais, krapais ir su bulviu kose- labai skanu!
Ir dariau tingini vel- tai valgome jau trecia diena - MB su pienu,as su arbata.
Tiesa, jau pradejau daryti tokius kaip as vadinu "sveikatos saltinio" gerimus- kadangi turejau dar svarainiu, tai neviriau ju, o dariau gerima : Supjausciau svarainius, uzpyliau siltu vandeniu , itarkavau imbiero ir medaus.Viska ismaisau ir reikia,kad truputi pastovetu, skonio igautu. Labai sveika ir skanu! Taip gerimus siuos darau ir su citrina, laimu, spanguolem+imbieras+ medus ir siltas vanduo. Taip saugomes nuo visokiu bacilu ir persalimu biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 10 20, 10:17)
Ir dariau tingini vel-

Ir aš vakar dar tinginį pasidariau drinks_cheers.gif

Vakar namus pasiekė dyyydelė daržovių siunta iš mamytės, tai vėl kaip ir nereiks pirkt mėnesiuką kokį. thumbup.gif

Šiandien valgom:
pusryčiai - tinginys, kava/arbata
pietūs - brandinti barščiai ir omletą ant greičio sumakaluosiu, valgysim su raugintais agurkėliais
vakarienei darysiu balandėlius, nes labai tinkamas kopūstas iš mamos parvažiavo bigsmile.gif , valgysim su bulvių koše.
Atsakyti
Sveikutes smile.gif
Oi kiek cia skanumynu radau bigsmile.gif Reikes butinai jusu receptukus isbandyt ir man.
Vakar neprisedau,tad siandien rasau dvieju dienu meniu blush2.gif
Vakar
Pusryciams:Namine silke su duona.Arbata su sausainiais.
Namine silke
1silkes file,1melynasis svogunas,1virtas kiausinis,30gr.grietines ir tiek pat majonezo.
Svoguna supjaustome kubeliais,kiausini sutarkuojame ir viska sumaisome su grietine ir majonezu.Silkes file supjaustome ir isdeliojame leksteje,o ant virsaus dedame svogunu garnyra.

Priespieciams:arbata su bandelemis(pirktos parduotuvej).
Pietus:brandinta vermiseliu sriuba su vistu kepenelemisI verdanti sultini sudedame susmulkintas valytas kepeneles.Ant mazos ugnies verdame 15min.nuolat nugraibydami putas.Suberiame siaudeliais pjaustytas morkas ir dar verdame 5 min.Po to sudedame vermiselius ir prieskonius.Dar paverdame 5 min.ir valgome su grietine.
Apkepas su malta mesa ir grybais.250gr.maltos mesos,300gr.pievagrybiu,ivairiu darzoviu pjaustytu,svogunu,kelios skilteles cesnako,kiausiniu,grietineles,aliejaus,sultinio,prieskoniu ivairiu.Darzoves apkepinkit karstame aliejuje su svogunais,gardinkite prieskoniais ir kreskit i aliejumi istepta karsciui atsparu inda.
Tada malta mesa sumaisykit su pjaustytais pievagrybiais,svogunais,cesnako skilteliu gabaleliais,pilkit slakeli vandens,gardinkit prieskoniais.Lipdykite mazus kukulius,dekite ant paruostu darzoviu.Ant virsaus pilkite sultini bei grietineles ir kiausiniu plakini.Saukit i orkaite ir kepkit.

Arbata su sausainiais ir bandeles.
Vakarienei:ryziu sriuba su kiaulienos sonkauliukais.Orkaitej kepti sonkauliukai su bulvem.Man dar dasimust kriause ir mandarinas blush2.gif
Siandien:
Pusryciams:vyras valge sriuba,as sumustini su kumpeliu ir arbata.
Pietums:vyras darbe valgys sumustinius,o as sonkauliukus su bulvem damusiu.Vaisiu.
Vakariene dar galvojama,bet greiciausiai bus guliasas su bulvem virtom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 10 19, 19:39)
o aš naktipiečiams va kepu bulvinius blynus su cukinija


nu jo kaip naktipieciams normaliai lotuliukas.gif

QUOTE(kavute @ 2009 10 19, 22:42)
Okkey, gal gali meduolio receptuką? Turiu kažkokį kompe išsisaugojusi, bet miltų kiekis neparašytas, o aš kadangi niekad nekepus, tai bijau eksperimentuoti, kad netektų išmest  ax.gif


bus tas pats receptukas - va tas
"Meduolis
stiklinė kefyro (naudojau tą riebų, 7 proc., šaltibarščiams)
Stiklinė cukraus
Stiklinė uogienės
2 šaukšeliai sodos
2 kiaušiniai
2 šaukštai aguonų
miltų, pora gvazdikėlių (kad kvepėtų kalėdomis )
Sodą "nugesinu" kefyre, suplaku su cukrum, uogiene, kiaušiniais. Įmaišau aguonas, ir dedu miltus, kol išeina tokia kiek tirštesnė masė, bet dar maišosi gerai.
Į skardą, prismaigstau gvazdikėlių į paviršių, kad galėčiau išrinkt paskui (nes vaikas lb barasi, jeigu randa ) ir kepu 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Visks."

tai zinok miltu dejau is akeis, kaip kad raso tirstesne mase mirksiukas.gif



Atsakyti