aš ir kepenėlių noriu, bet vyras kol namie aš jų nedarau, jam smirda, nevalgo jis jų nuo vaikystės, tai kai išvyks kada į komandiruotę ar kai bus laisva diena, kad ryte galėčiau darytis tada pasidarysiu, jau kameroje yra nemažai, buvau nusipirkusi kiaulienos kepenų, anyta iš kaimo vištienos jau per kelis kartus davė
Sveikos maisto gamintojos
Būdama IKI parduotuveje,kažkada pasiemiau lapelį su pilno krepšelio receptais ir vakar pabandžiau.Na,žinokit, buvo tikrai skanu ir visai sakyčiau nebrangu.
Žirnių apkepėlė:400g neskaldytų žirnių(turėjau skaldytus),2-3 š.miltų,stiklinė pieno,trakuoto ferm.sūrio,2-3 bulvės,1didelis svogūnas,rūkytos šoninės(gali būti ir dešrelės),šaukštas sviesto,druska,pipirai.
Žirnius išviriau.Tada pasidariau spirgučius,kadangi šoninė buvo labai kūda,svogūnus ir kubeliais supjaustytas bulves pakepinau.Iš sviesto,miltų,pieno pasidarom baltą padažiuką.Viską sumaišom,padruskinam,papipirinam,užberiam tarkuoto sūrio.Supyliau į formeles(porcijines) ir 15-20 min į orkaitę.Mama labai skeptiškai vertino,kai ruošiausi gamint,bet kai paragavo,sakė,kad tikrai labai skanu.Labai patiko ir mano vyrams,tik sakė mažoka,sekantį kartą darysiu dvigubą porciją

Būdama IKI parduotuveje,kažkada pasiemiau lapelį su pilno krepšelio receptais ir vakar pabandžiau.Na,žinokit, buvo tikrai skanu ir visai sakyčiau nebrangu.
Žirnių apkepėlė:400g neskaldytų žirnių(turėjau skaldytus),2-3 š.miltų,stiklinė pieno,trakuoto ferm.sūrio,2-3 bulvės,1didelis svogūnas,rūkytos šoninės(gali būti ir dešrelės),šaukštas sviesto,druska,pipirai.
Žirnius išviriau.Tada pasidariau spirgučius,kadangi šoninė buvo labai kūda,svogūnus ir kubeliais supjaustytas bulves pakepinau.Iš sviesto,miltų,pieno pasidarom baltą padažiuką.Viską sumaišom,padruskinam,papipirinam,užberiam tarkuoto sūrio.Supyliau į formeles(porcijines) ir 15-20 min į orkaitę.Mama labai skeptiškai vertino,kai ruošiausi gamint,bet kai paragavo,sakė,kad tikrai labai skanu.Labai patiko ir mano vyrams,tik sakė mažoka,sekantį kartą darysiu dvigubą porciją

QUOTE(Spyglė @ 2009 10 07, 12:55)
Žirnių apkepėlė:400g neskaldytų žirnių(turėjau skaldytus),2-3 š.miltų,stiklinė pieno,trakuoto ferm.sūrio,2-3 bulvės,1didelis svogūnas,rūkytos šoninės(gali būti ir dešrelės),šaukštas sviesto,druska,pipirai.
Žirnius išviriau.Tada pasidariau spirgučius,kadangi šoninė buvo labai kūda,svogūnus ir kubeliais supjaustytas bulves pakepinau.Iš sviesto,miltų,pieno pasidarom baltą padažiuką.Viską sumaišom,padruskinam,papipirinam,užberiam tarkuoto sūrio.Supyliau į formeles(porcijines) ir 15-20 min į orkaitę
Žirnius išviriau.Tada pasidariau spirgučius,kadangi šoninė buvo labai kūda,svogūnus ir kubeliais supjaustytas bulves pakepinau.Iš sviesto,miltų,pieno pasidarom baltą padažiuką.Viską sumaišom,padruskinam,papipirinam,užberiam tarkuoto sūrio.Supyliau į formeles(porcijines) ir 15-20 min į orkaitę
nejau aš dabar visus receptus ryškinsiu

Taupus receptas
Pakelio virtų lęšių (man jei labai patiko, kai paragavau), 2-3 svogūnų smulkiai pjaustytų, +- 6 virtų kiaušinių pjaustytų, majonezo, druskos pipirų. Viską sumaišyti. Gaunasi soti, nebrangi mišrainė. Ir didelis puodas, tad jei norit mažiau, tai reikia visko mažinti.Dar turiu pasiūlymą dėl receptų. Reikia juos išskirti kažkokiais raktiniais žodžiais, kad vėliau, norint temoje surasti receptus, užtektų paieškoje įvesti tuos žodžius ir išmestų visus receptus. Tarkim, kaip pirma deimapov siūlė, rašyti "taupus receptas".

Pakelio virtų lęšių (man jei labai patiko, kai paragavau), 2-3 svogūnų smulkiai pjaustytų, +- 6 virtų kiaušinių pjaustytų, majonezo, druskos pipirų. Viską sumaišyti. Gaunasi soti, nebrangi mišrainė. Ir didelis puodas, tad jei norit mažiau, tai reikia visko mažinti.Dar turiu pasiūlymą dėl receptų. Reikia juos išskirti kažkokiais raktiniais žodžiais, kad vėliau, norint temoje surasti receptus, užtektų paieškoje įvesti tuos žodžius ir išmestų visus receptus. Tarkim, kaip pirma deimapov siūlė, rašyti "taupus receptas".
QUOTE(deimapov @ 2009 10 07, 12:57)
Atsiprašau


QUOTE(Lock @ 2009 10 07, 13:00)
Taupus receptas
Pakelio virtų lęšių (man jei labai patiko, kai paragavau), 2-3 svogūnų smulkiai pjaustytų, +- 6 virtų kiaušinių pjaustytų, majonezo, druskos pipirų. Viską sumaišyti. Gaunasi soti, nebrangi mišrainė. Ir didelis puodas, tad jei norit mažiau, tai reikia visko mažinti.Dar turiu pasiūlymą dėl receptų. Reikia juos išskirti kažkokiais raktiniais žodžiais, kad vėliau, norint temoje surasti receptus, užtektų paieškoje įvesti tuos žodžius ir išmestų visus receptus. Tarkim, kaip pirma deimapov siūlė, rašyti "taupus receptas".

Pakelio virtų lęšių (man jei labai patiko, kai paragavau), 2-3 svogūnų smulkiai pjaustytų, +- 6 virtų kiaušinių pjaustytų, majonezo, druskos pipirų. Viską sumaišyti. Gaunasi soti, nebrangi mišrainė. Ir didelis puodas, tad jei norit mažiau, tai reikia visko mažinti.Dar turiu pasiūlymą dėl receptų. Reikia juos išskirti kažkokiais raktiniais žodžiais, kad vėliau, norint temoje surasti receptus, užtektų paieškoje įvesti tuos žodžius ir išmestų visus receptus. Tarkim, kaip pirma deimapov siūlė, rašyti "taupus receptas".
jaučiu skani ta mišrainė


Ok rašysim taupus receptas prie recepto

QUOTE(Spyglė @ 2009 10 07, 13:00)
niekis

QUOTE(deimapov @ 2009 10 07, 13:02)
jaučiu skani ta mišrainė
tik aš lešių neturiu ir maniškis kažin ar džiaugtusi jų skoniu
visgi jis toks savotiškas.


Maniškis tai išis naujovių nemėgsta, bet lęšiai suėjo be problemų. Ir šiaip jų skonis panašus į pupelių, tik man skaniau, nes ne tokie sausi.
Taupus receptas
Visoms ir visiems kas mėgsta cukinijas.Tikrai bandytas,ir ne vieną kartą.Viską dėjau iš akies ir pagal kepimo formos dydį
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka ir apkepinti aliejuje su svogūniuku.Tada šita mase iškloti kepimo formą.Iš pieno,miltų ir kiaušų išsiplakti omletą ir supilti ant tarkio.Dariau iš 3 kiaušų.Šaldytuve tikrai turim:dešros,dešrelių,ar šiaip kokios mėsytės.Papjausčiau karšto rūkymo dešros,užpyliau tarkuoto sūrio,dar pomidoro padėliojau,pipiriuko ir į orkaitę.
Na šeimynai patiko,o ir pasigamina greitai

Visoms ir visiems kas mėgsta cukinijas.Tikrai bandytas,ir ne vieną kartą.Viską dėjau iš akies ir pagal kepimo formos dydį

Cukiniją sutarkuoti burokine tarka ir apkepinti aliejuje su svogūniuku.Tada šita mase iškloti kepimo formą.Iš pieno,miltų ir kiaušų išsiplakti omletą ir supilti ant tarkio.Dariau iš 3 kiaušų.Šaldytuve tikrai turim:dešros,dešrelių,ar šiaip kokios mėsytės.Papjausčiau karšto rūkymo dešros,užpyliau tarkuoto sūrio,dar pomidoro padėliojau,pipiriuko ir į orkaitę.
Na šeimynai patiko,o ir pasigamina greitai

QUOTE(Spyglė @ 2009 10 07, 13:23)
aha šitas labai skanus atrodo

Mūsų pusryčių nebuvo šiandien, pitūs: brandinta burokėlių sriuba, brandinti balandėliai (6 išviriau, o vis dar yra

QUOTE(Lock @ 2009 10 07, 12:11)
Maniškis tai išis naujovių nemėgsta, bet lęšiai suėjo be problemų. Ir šiaip jų skonis panašus į pupelių, tik man skaniau, nes ne tokie sausi.
kaskada labai senai esu nusipirkus pokuti lesiu, reiks mazu isbandyt..tik irgi klausimas kaip sia naujiena diedui prastumsiu

QUOTE(okkey @ 2009 10 07, 13:30)
kaskada labai senai esu nusipirkus pokuti lesiu, reiks mazu isbandyt..tik irgi klausimas kaip sia naujiena diedui prastumsiu 

tai gauni daryti iš mažesnio kiekio, kad nereiktų po to išmesti

QUOTE(okkey @ 2009 10 07, 14:30)
kaskada labai senai esu nusipirkus pokuti lesiu, reiks mazu isbandyt..tik irgi klausimas kaip sia naujiena diedui prastumsiu 

Keisti padarai tie vyrai

