Įkraunama...
Įkraunama...

TAUPANČIŲJŲ DIENOS MENIU

QUOTE(Kirste @ 2009 10 09, 09:53)
Pas mane dar tesiasi zuvies diena  lotuliukas.gif

aš vyrui sakau šiandien gal nusiperkam faršo žuvies, nes prie firminės tos žuvies parduotuvės buvom, o tas: aš geriau mėsos kotletų norėčiau biggrin.gif tai taip ir neužsukom biggrin.gif
QUOTE(okkey @ 2009 10 09, 11:38)
8 mazyliu desreles 49 cnt

blink.gif nu čia gerai thumbup.gif
Pusryčiai: man-makaronai su šonine
Pietūs:vėl makaronai
Pavakariai:obuolių pyragas
Vakarienė:kpūstų troškinys su kepinta šonine, keptos bulvės.
Ryt paskutinioji savaitės diena, kada pradėjau rašyti meniu, tai šios savaitės planas kaip ir vykęs net labai, bet taip yra tik todėl, kad labai daug visko kameroje turiu, užsiperku visokių aliejų, grikių ir pan.
Atsakyti
Lock, yra temukė apie kopūstų rauginimą gal kuom padės mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2009 10 09, 13:10)
O gal galit paaiškinti plačiau apie kopūstų rauginimą. Kur laikyti, ko ir kiek reikia.

kaskaip daug metu jau darau ir visada viska dedu is akies blush2.gif kopustai, morkos, druska cukrus ir kmynai..cukraus reik nepadauginti, nes nuo jo tokie glitnus tampa ir kmynu nedaug, jei per daug tamsus gaunasi..o o jei proporcijos tai jei druskos pvz 2 valgomi saukstai tai cukraus 2 mazi sauksteliai..o siap tarkuojam deda ingredietus, musam musam ir ragauju vis...turi susidaryti skysciau, pas mane visada pilnai apsemia, tada paslegiam ir geras tris dienas virtuveje laikome, vis atidengus pabadom pabadom..o kai jau tinkamai tada as sudedu i trilitriakus, uzdarau i vsio laikau su kitomis ziemos atsargomis...

na naudos jauciu nedaug is mano pasakojimo, gal mergikes zinos su tiksliom proporcijom viska 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 10 09, 08:21)
o iki kada galima susidėti kopūstus? Mamytė visada užsiraugdavo, o mes dar nei karto biggrin.gif vis duodavo mums, bet norėčiau šiemet susidėti ir aš

dar tikrai nepavėlavai mirksiukas.gif Mano tėvai visada dėdavo per Spalio šventes, na lapkričio 7 d kur būdavo. Mes tai dabar nedidelį tik puodą susidėjom ir jau šiandien bus tuščias. biggrin.gif tai kad tėvukas išvarė į Norfą dar kopūstų nupirkti, nes šį savaitgalį jiems akcija po 26 cnt/kg. Žiemai didesnį kiekį dar spėsim susidėt mirksiukas.gif
Atsakyti
nu aš vistiek be mamytės nedėčiau biggrin.gif reikės pašnekėti, kad dedam biggrin.gif
Atsakyti
Vakarienei -idarytos bulves 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(okkey @ 2009 10 09, 14:37)
o kai jau tinkamai tada as sudedu i trilitriakus, uzdarau i vsio laikau su kitomis ziemos atsargomis...

Ši vieta mane labai sudomino. Kiti daro kažkokiusoe puoduose ir laiko vėsiai (kur juos laikyti gyvenant bute????). O tu laikai stiklainiuose... Tai tiesiog iškaitini stiklainius, sukrauni kopustus ir uždarai? Ar neiššaudo jie?
Atsakyti
mūsų kopūstų troškinys nuplaukė smile.gif pas mamytę vakarieniavome mano smile.gif Tai eisiu dabar gaminti tą troškinį rytojui, kad būtų ir vyrui į darbą ir man smile.gif
Atsakyti
Šiandien pas mus:
pusryčiai: vyras pasišildė vakarykščių makaronų apkepo, aš - burokėlių sriubos
priešpiečiai man - didelė stiklinė šviežiai spaustų obuolių ir morkų sulčių
Vyrui pietūs - kadangi dirbo kitame mieste, užsuko pietauti pas močiutę
mano pietūs - troškinti kotletai su bulvėmis ir pomidorais
Vakarienė - vyras tuoj gryš, tad einu pabaigsiu kepti kotletus (jis troškintų nemėgsta, jam turi būti apkepę, tai pasilikau faršo iškepti jam vakarienei), burokėlių sriuba, ir desertui baigia kepti pynė su varške.
Jaučiu vakarienę ir aš valgysiu, kokį kotletuką dar pasiimsiu doh.gif Noriu ir noriu valgyt. Ir dar tos pynės su arbata pavalgysiu.

O šiaip tarp valgymų, kadangi visą dieną šiandien namuose, tai obuolius valgiau ir valgiau. Planavau eiti į IKI granatų, bet sutingėjau...... doh.gif Nueisiu iš ryto rytoj. Gal rasiu jų šį kartą. Gal kuri pirkote? Skanūs?
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2009 10 09, 18:48)
Ši vieta mane labai sudomino. Kiti daro kažkokiusoe puoduose ir laiko vėsiai (kur juos laikyti gyvenant  bute????). O tu laikai stiklainiuose... Tai tiesiog iškaitini stiklainius, sukrauni kopustus ir uždarai? Ar neiššaudo jie?

stiklainių nekaitinu, tik išplaunu, kopūstus su kočėlu pagrūdu, kad atsirastų skysčio, paslegiu plastmasiniu dangteliu, o kitu plastmasiniu dangteliu uždengiu ir išnešu į rūsį, išsilaiko iki birželio mėnesio.
Atsakyti
Aš tai vakarienei su draugėmis picerijoje picą sukapojau thumbup.gif taip senai jau buvau valgius picą blush2.gif rolleyes.gif thumbup.gif
Atsakyti
Pusryciai - manu kose su slyvu uogiene
Pietus - agurkine sriuba, balandeliai, bulviu kose, rauginti agurkai
Vakariene - kam sumustiniai, kam silke
Atsakyti