Įkraunama...
Įkraunama...

TAUPANČIŲJŲ DIENOS MENIU

QUOTE(Lock @ 2009 10 09, 17:48)
Ši vieta mane labai sudomino. Kiti daro kažkokiusoe puoduose ir laiko vėsiai (kur juos laikyti gyvenant  bute????). O tu laikai stiklainiuose... Tai tiesiog iškaitini stiklainius, sukrauni kopustus ir uždarai? Ar neiššaudo jie?

QUOTE(KRUČKĖ @ 2009 10 09, 19:14)
stiklainių nekaitinu, tik išplaunu, kopūstus su kočėlu pagrūdu, kad atsirastų skysčio, paslegiu plastmasiniu dangteliu, o kitu plastmasiniu dangteliu uždengiu ir išnešu į rūsį, išsilaiko iki birželio mėnesio.

na va uz mane jau atsake 4u.gif butent taipir darau, stiklainiu tikrai nekaitinu ir dangteliais plasmasiniais uzdengiu thumbup.gif mano tevai budavo tokiam dideliam puode irgi darydavo, tai kai jau surugdavo po tu trijku keturiu dienu visa puoda isnesdavo i balkona, tai budavo ziemai nueini, o tie uzsale tai atsidauzai kiek reikia lotuliukas.gif lotuliukas.gif bet i trilitrius tikrai geriau mirksiukas.gif

man meniu siandien bus toks:
pusryciai pieniska sriubyte, pietus miltiniai blynai o tada isekiam i Alytu, i laidotuves, ten ir nakvosim, taigi ka duos valgyt tas ir bus..kadangi grysim tik sekmadieni tai nemazai maitinimusi praleisiu, reiks tik sekamdienio vakariene gryzus sugalvoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2009 10 06, 14:54)
Ateinu ir aš į naujus namučius.
Klausykit, taupuolės, man tokia idėja kilo. Gal reiktų atidaryti naują temą, kur rašytume TIK taupius receptus. Nes dabar jei kokį receptą čia reikia susirasti, tai  doh.gif  O realiai didelės naudos iš to, kad čia kiekviena parašome savo dienos meniu irgi nėra, jei tai žinomi patiekalai.
O naujoje temukėje galėtų būti TIK taupūs receptai. Galėtume netgi nustayti sumą, į kurią turėtų tilpti tas patiekalas. Ir rašant produktus reikalingus tam receptui, tiesiog įvertintume kaina. O plepėtume apie dienos meniu čia.
Kaip manote, ar verta kurti tokią naują temą?

tokia tema jau yra, įvęsk į paiešką pigiai.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Pasmus siandien busvseciu tad karstam ruosiu vistienos kepsniukus 4u.gif O toliau, net nzn g.gif K arasiu saldytuve ta ir padesiu 4u.gif
Atsakyti
Kaip as prisijungciau su kopustu kibirais ir puodais prie jusu!! Bet maniskis nemegsta...o sau niekaip as neismokstu pasigaminti atskirai - tai ka megstu! Tingiu labai visada.Uz raugintus kopustus su sonkauliukais ir bulvytem galeciau nezinau ka padaryti wacko.gif essen.gif .Neee, nu reikes kai kada gyvenime turesiu laisvo laiko biggrin.gif , pasidaryti sau valgyt!!!
O rytoj zadu daryti kotletukus, patroskinti juos, su bulvytem ir kokiom salotom- ko gero pomidorai+svogunas+grietine smile.gif . Na, ir sriubos jau kaip pasiilgau!! Arba ta jau kinietiska virsiu, arba gal zirniu... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 10 spalio 2009 - 09:14
QUOTE(okkey @ 2009 10 10, 07:17)
na va uz mane jau atsake  4u.gif butent taipir darau, stiklainiu tikrai nekaitinu ir dangteliais plasmasiniais uzdengiu  thumbup.gif mano tevai budavo tokiam dideliam puode irgi darydavo, tai kai jau surugdavo po tu trijku keturiu dienu visa puoda isnesdavo i balkona, tai budavo ziemai nueini, o tie uzsale tai atsidauzai kiek reikia  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif bet i trilitrius tikrai geriau  mirksiukas.gif

Mes ir darom dideliam puode, pradžioje jame ir laikom balkone, jau kaip mažiau liekam tada perdedam į paprastus stiklainiukus ir jokių kaitinimų schmoll.gif jie jau būną įrūgę. Aišku jeigu šiltai laikysit, tai perrugs. O dideliam puode patogiau raugti, padaužyt, kad skysčio atsirastų patogiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiandien dar vis likučiai, ryte su tėvuku damušėm grybų sriuba, toliau troškinti kopūstai vakarykščiai likę, biški svečių laukiu, tai mišrainės pasidariau raudonos, kiaušinukų pafarširuosiu, skumbrijos užmarinavau, sparnelių pakepsiu mirksiukas.gif prasisukinėsiu su tuom ką turiu šaldytuve ax.gif
Ir jau spėjau šįryt 10 stiklainių burokėlių užmarinuot su obuolių sultimis tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 10 10, 10:51)
Šiandien dar vis likučiai, ryte su tėvuku damušėm grybų sriuba, toliau troškinti kopūstai vakarykščiai likę, biški svečių laukiu, tai  mišrainės pasidariau raudonos, kiaušinukų pafarširuosiu, skumbrijos užmarinavau, sparnelių pakepsiu  mirksiukas.gif  prasisukinėsiu su tuom ką turiu šaldytuve  ax.gif 
Ir jau spėjau šįryt  10 stiklainių burokėlių užmarinuot su obuolių sultimis  tongue.gif

nu kokia šaunuole smile.gif mes šiandien irgi svečių turėsime, tai važiavau į parduotvę truputi apsipirkti smile.gif silkės, skumbrės, saldainių, mišrainei agurko ir dar kažko biggrin.gif
pusryčiams buvo brandintas troškinukas, pietums galvojun kugelį su cukinija kepti. yra visas obuolių pyragas vakar vakare keptas.
Papildyta:
na va paskaičiavau savaitės išlaidas, tai per savaitę 52,54lt išleista maistui. Sakyčiau tikrai labai mažai, bet tai yra tdėl, kad daug gauname iš kaimo gėrybių ir jau antra savaitė kaip švarinu kamerą biggrin.gif noriu išsivalyti, tai reikia sunaudoti viską ko esu prigrūdusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 10 10, 09:51)
Ir jau spėjau šįryt  10 stiklainių burokėlių užmarinuot su obuolių sultimis  tongue.gif

o kokia saunuole thumbup.gif as ir dar burokeliu turiu, dar is uosvijos po savaitgalio atsivesim tai darysiu ne su obuoliu sultim, bet anyta sake kaskoki dar recepta duos kur burokeliai su svogunais tik , o siap as daug misraines pasidariau kur burokai, cesnakai, paprika, obuolia, pomidorai - labai skani, dar daryciau, bet jau pomidoriu savu nebeturiu.. ax.gif

QUOTE(deimapov @ 2009 10 10, 10:14)
na va paskaičiavau savaitės išlaidas, tai per savaitę 52,54lt išleista maistui. Sakyčiau tikrai labai mažai,

yra kas maziau lotuliukas.gif lotuliukas.gif mes isleidom 8 lt ir visi jei pienui, kaime imam du kart per savaite po trilitri mirksiukas.gif na ir jei dar maista skaityt suniukams kaulu mase tai va dar 7 lt mirksiukas.gif o isleidom tiek mazai nes irgi naikinu ka turiu, avansu laukiam blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(okkey @ 2009 10 10, 11:45)
yra kas maziau  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif mes isleidom 8 lt

tai aš ir nelenktyniauju biggrin.gif šiaip šiandien išleidau 26lt, bet tikriausiai visi produktai kitą savaitę tebus naudojami smile.gif
Atsakyti
Zodi "brandintas" jus cia matau naudojat labai biggrin.gif - cia taip suprantu, pastovejes keleta dienu, ar ne? Oooooo, tai pas mane viskas pabrandinta po savaitgalio buna biggrin.gif - pridarau ir mucinam beveik visa savaite..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 10 spalio 2009 - 12:16
QUOTE(Diva:) @ 2009 10 10, 13:15)
Zodi "brandintas" jus cia matau naudojat labai  biggrin.gif - cia taip suprantu, pastovejes keleta dienu, ar ne? Oooooo,  tai pas mane viskas pabrandinta  po savaitgalio buna biggrin.gif - pridarau ir mucinam beveik visa savaite..

brandintas tai reiškia vakarykštis ar kelių dienų. tarkim vakar troškinį 21h išviriau, valgėme tik šiandien, bet jis jau brandintas biggrin.gif
Atsakyti
jergau kaip seile nutysoapie kopustus skaitant biggrin.gif skanumelis dabar butu
o i tema tai pusryciai is surugusio pieno blyniukai, pietums kazkaip gavosi ant greituju desreles pakepintos su duona ir agurkiukais
vakarienei isviriau barsciu sriubos, kartu namines desreles, desreles suejo i svogunus su morkom keptom, dar plius bulves virtos ir darzoves marinuotos kas ka pagal pageidavima biggrin.gif
dar kompociuko isviriau obuoliuku, nes sausainiu vyras parnese biggrin.gif
Atsakyti