Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(Asta.va @ 2009 11 19, 14:44)
Laba diena kontaktiniu lesiu nesiotojos ir nenesiotojos. Vakar isbandziau (pirma karta gyvenime) vienadienius kontaktinius lesius (visada nesiojau tik akinukus). Tikrai labai patiko, tik, kodel man atrode, kad visus vaizdus matau lyg padidintus. Ar jus nesate susidurusios su tokia problemele? Ar tai priklauso nuo lesiuku, ar .... ? Labai lauksiu jusu komentaru.
P.S. kontaktinius lesiukus (-4,5) parinko gydytoja ir siek tiek silpnesnius nei akinukai (-5).

buna buna taip tiem, pas ka didesnis minusas, kadangi akiniu stiklai mazina vaizda (ir kuo didesnis minusas, tuo labiau), o tai, ka matai su kontaktiniais lesiais, yra naturalus dydis mirksiukas.gif Pasidare akiu operacija irgi susiduria su to, kad daiktai daug didesni atrodo.
Atsakyti
QUOTE(aGucci @ 2009 11 18, 22:49)
Pirkau ir iš JAV ir iš UK, jokių problemų schmoll.gif O dėl matavimų, tai jei pas mus 1cm, tai manau ir JAV ir UK irgi bus 1cm biggrin.gif Juolab prieš perkant galima pasiieškoti kitų žmonių nuomones apie tam tikrus tinklapius mirksiukas.gif O rizika tokia pati, kaip ir perkant iš Lietuviškų tinklapių 4u.gif

Lengviau yra siustis, kai beveik dauguma lesiu tinka. Mano atveju, yra kitaip. O su matavimais, vis tiek kiekvienas gamintojas gamina gal kazkiek savaip. Cm tai bus vienodi, bet del BC negali zinot rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta.va @ 2009 11 19, 15:44)
Laba diena kontaktiniu lesiu nesiotojos ir nenesiotojos. Vakar isbandziau (pirma karta gyvenime) vienadienius kontaktinius lesius (visada nesiojau tik akinukus). Tikrai labai patiko, tik, kodel man atrode, kad visus vaizdus matau lyg padidintus. Ar jus nesate susidurusios su tokia problemele? Ar tai priklauso nuo lesiuku, ar .... ? Labai lauksiu jusu komentaru.
P.S. kontaktinius lesiukus (-4,5) parinko gydytoja ir siek tiek silpnesnius nei akinukai (-5).

O man atrodo, kad čia tiesiog dėl to, jog dar tik pirmą kartą gyvenime įsidėjote lęšius ir pasikeitė pati matymo kokybė- juk vaizdas pro akinius ir pro lęšius šiek tiek skirtingai matomas, nes lęšis labiau prigludęs prie akies nei akiniai, kurie būna kiek toliau- ant nosies. tongue.gif Aš pati nešioju lęšius, kurie yra kiek silpnesni nei mano akinukai, ir, kai vakare išsiimu lęšius ir užsidedu akinius, reikia truputį laiko "persiorientuoti", nes šiek tiek pasikeičia matymas, vaizdo kokybė, gal net ir subjektyviai regimi atstumai ar dydžiai kiek "kinta". Manyčiau, adaptuositės su laiku, sėkmės! mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos visos smile.gif . Siandien nuejes pas akiu savo gytytoja pasikalbejau ir ji pasake kad lesiai man vis gadins regejima. Dabar mano dioptrija yra -2.75, sake po menesio bus -3.75 ir taip toliau. Nors kiek skaiciau visur rase kad lesiai gerina regejima. Istiesu taip ? Kam nors buvo suprasteje ? Ar pagereje ?
Atsakyti
QUOTE(mcdeivis @ 2009 11 20, 17:40)
sveikos visos smile.gif . Siandien nuejes pas akiu savo gytytoja pasikalbejau ir ji pasake kad lesiai man vis gadins regejima. Dabar mano dioptrija yra -2.75, sake po menesio bus -3.75 ir taip toliau. Nors kiek skaiciau visur rase kad lesiai gerina regejima. Istiesu taip ? Kam nors buvo suprasteje ? Ar pagereje ?

As tai pirmakart girdziu, kad nuo lesiu blogeja regejimas. Pagal mane, jei nematai ir nenesioji nei akiniu, nei lesiu, tada blogeja.
Man kaip tik stabilizavosi regejimas, nebesilpsta. Na ir negereja aisku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mcdeivis @ 2009 11 20, 17:40)

Pakeiskite akiu gydytoja,nesamones jums prikalbejo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(klik @ 2009 11 20, 09:27)
O su matavimais, vis tiek kiekvienas gamintojas gamina gal kazkiek savaip. Cm tai bus vienodi, bet del BC negali zinot rolleyes.gif

Taip būti tikrai negali, nes tai yra standartiniai skaičiai ir jie yra vienodi visam pasauly mirksiukas.gif Jei rašo 8.4, tai visur ir bus tiek smile.gif Tik gali būti, kad vieni gamintojai rašo skaičius, o kiti rašo pvz median, tipo vidutiniai, ir kiek aiškinaus, atseit prisitaiko prie akies 4u.gif Sakau atseit, nes pačiai mėgint neteko mirksiukas.gif

QUOTE(prokurotaite @ 2009 11 20, 23:00)
Pakeiskite akiu gydytoja,nesamones jums prikalbejo  doh.gif

Tai jau tikrai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(disiel @ 2009 11 11, 14:33)
sveikutės  mirksiukas.gif

jau daug metų nešioju kontaktinius lęšius, tačiau dar niekada nepirkau internetu. šiuo metu labai noriu įsigyti spalvotus KL. tačiau po paskutinio apsipirkimo, manieji taip ir guli nenaudojami, nes laaabai jau ryški ta spalva. norėčiau tamsiai mėlynų (ne elektrinės ar žydros spalvos), tik kad paryškintų akių mėlynumą, bet tuo pačiu gan natūraliai atrodytų. gal kas galėtų rekomenduoti, kokios firmos tokių ieškoti?  ax.gif

Jei esi iš Vilniaus, tai užsuk pas mus. Galėsi vietoje pasižiūrėti lęšių spalvas. Jei tinkamo stiprumo neturėsim, tai galėsim užsakyti.
Papildyta:
QUOTE(klik @ 2009 11 07, 16:59)
Tai namuose as irgi apie toki varianta galvoju 4u.gif
Nezinau, apziurejau lietuviskas internetines parduotuves, tai dauguma lesiu visur praktiskai tie patys, tu paciu gamintoju ir baziniu kreiviu. Man ir optikoj sake, kad visose optikos parduotuvese bus dauguma tas pats pasirinkimas, nes visi uzsisakineja ir vezasi is ten pat rolleyes.gif o is uzsienio siustis nesinori rizikuoti.. Ten, galbut, ir matavimai kitokie, ir siaip rizikinga. Cia juk ne rubas, kad pasimatavus ir netikus, gali po to grazinti rolleyes.gif Is tiesu, tai turbut tikrai pas mus, Lietuvoje, visu siu dalyku pasirinkimas yra mazesnis g.gif  ax.gif

Šiaip lietuviškose interneto parduotuvėse asortimentas yra pagal paklausą. Mes pas save oficialiai daug ko irgi nerodom, bet kai užklausia, tai paiešom. Ir kaip taisyklė, tai ko ieškom, Lietuvos tiekėjai ne visuomet gali pasiūlyti arba pristatymo terminas koks mėnuo. Tada tenka užklausti tiekėjų kitose šalyse. Jie prekes pristato greičiau ir pigiau nei lietuviai, tik atsisiuntimas poros lęšių brangokas. Tuomet reikia lukterėti, kol juos atsiųs su sekančia didesne siunta.
O optikos parduotuvės taip, visos ima iš tų pačių tiekėjų. Tik kai kurie didesni optikų tinklai kai ką iš Lenkijos atsiveža. Bet ir tai tik einamiausius lęšius.
Atsakyti
QUOTE(gerilesiai.lt @ 2009 11 22, 22:38)
Jei esi iš Vilniaus, tai užsuk pas mus. Galėsi vietoje pasižiūrėti lęšių spalvas. Jei tinkamo stiprumo neturėsim, tai galėsim užsakyti.

Tamsta krypsti į reklamą (ką SM draudžia kiek žinau) g.gif
Atsakyti
QUOTE(aGucci @ 2009 11 22, 02:00)
Taip būti tikrai negali, nes tai yra standartiniai skaičiai ir jie yra vienodi visam pasauly mirksiukas.gif Jei rašo 8.4, tai visur ir bus tiek smile.gif Tik gali būti, kad vieni gamintojai rašo skaičius, o kiti rašo pvz median, tipo vidutiniai, ir kiek aiškinaus, atseit prisitaiko prie akies 4u.gif Sakau atseit, nes pačiai mėgint neteko mirksiukas.gif

Sakau, gal skiriasi kazkiek kiekvieno gamintojo, nes kad ir man, 8.3 buvo per dideli, o kiti 8.5 jau geresni, nebe taip plaukiojo. Nors pati akiu bazine kreive tik 8.1.
Atsakyti
QUOTE(klik @ 2009 11 23, 09:54)
Sakau, gal skiriasi kazkiek kiekvieno gamintojo, nes kad ir man, 8.3 buvo per dideli, o kiti 8.5 jau geresni, nebe taip plaukiojo. Nors pati akiu bazine kreive tik 8.1.

Gali ir dėl diametro būt, nes man pvz 8.7 14.5 per dideli, o 8.6 14.4 puikiai tinka ax.gif O 8.6 14.4 puse bėdos. O kokia mano akių BK aš nė nežinau unsure.gif

Dabar pagalvojau, kad esmė gali būti ne tik pačiuose diametruose, BK, bet ir pačio lęšio storume, nes vienus prieš tai turėjau tokių pat matmenų, kaip ir dabar, tik dabartiniai žymiai plonesni ir tinka pasakiškai, net nejaučiu, kad kažkas akyse yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aGucci @ 2009 11 23, 11:50)
Tamsta krypsti į reklamą (ką SM draudžia kiek žinau) g.gif

O tai kaip man siūlote rašyti? biggrin.gif

Pabėgiokite po optikas, gal kurioje nors ir rasite norimą spalvą pažiūrėti, bet tik neikite pas mus. Nors mes ir turim visas spalvas vietoje, bet mus už pasiūlymą užsukti pas mus apkaltins reklamavimusi. Geriau palakstykite, tai gerai sveikatai. Ypač kai siaučia gripo epidemija.

Atsiprašau už ironiją, bet juk nesiūlau būtinai pas mus pirkti. Čia to žmogaus sprendimas. Tiesiog kartais nuobodžiaujam ir dėl to būnam paslaugūs. Negi sunku parodyti žmogui tai, ko jis nežino kur apžiūrėti? drinks_cheers.gif
Atsakyti