Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai VGN - 5 tema

QUOTE(laimutte @ 2009 12 02, 12:41)
Mokamoj palatoj pakankamai salta buvo, pute vejas pro naujus plastikinius langus doh.gif Ir niuru man ten pasirode. Siaip, dar gimdykloj klausiau ar galiu gauti mokama palata - pasake, kad siuo metu nera, bet, jei pageidausiu, gales kita diena perkelt, kai atsilaisvins. Bet as nepageidavau, nes mokamos norejau tik del to, kad nevaiksciotu minios lankytoju pas palatos kaimyne, kad neuznestu kokios bacilos ir kad galeciau ramiai pailset. Bet , kai pasake, kad karantinas, prasmes imti mokama nebeliko.

as tai supratau, kad kaip tik del to, kad karantinas, mokama palata imti apsimoka, jei nori pasilikti vyra kartu. Ar vyra vis tiek ispraso, kad ir mokamoje guli? Nes man is esmes suremontuota ar ne, nera taip ziauriai svarbu (nors, aisku, kuo grazesne palata, tuo geriau), bet LABAI svarbu, kad vyras galetu likti su manimi. O tam butina vienviete palata su ekstra lovele arba dviviete, kurioje daugiau nieko nepaguldo.
as cia viena tokia, kuri nori, kad ir vyras kartu ligonineje pagyventu po gimdymo?

cia toje paltoje, kuri is gimdyklos transformuojasi i palata, vejai pucia???
Atsakyti
QUOTE(Birūta @ 2009 12 02, 12:27)
*as negavau mokamos ir nenumiriau - didzioji dauguma negauna ir nieko...
**nu, sorry, bet visai nusivaziuojat i lankas kartais  doh.gif

sitoje temoje ieskodavau info. ja radau, issiklausinejau. buvo idomu skaityt. bet dabar ziuriu nusibludijat kai kurios - sugrizkit i realybe!  doh.gif niekas ten del jusu naujo korpuso nestatys - bus komplikuotas gimdymas (ko nelinkiu) - vyra patrauks i sona ir i joki nora palaikyti ranka niekas neziures, nebus mokamos palatos - pagulesit dvivietej, keturvietej (buna, jog antra para atsilaisvina - pervezant i pogimdyvine turit pasakyt, kad noresit mokamos). is vis - info apdalinau kiek kam rupejo, ka pati pastebejau - daugiau nebeturiu cia ka veikti. kai grisit is po gimdymo - viska pacios busit praejusios ir stebesites kaip cia alpejot pries gimdymus  doh.gif (kalbu ne apie visas)
sekmes, merginos! svarbiausia - lengvai, sklandziai ir greitai jums! (galit pilt savo emocijas ant manes - visvien nebeskatysiu, taigi nevarkit)

Keista, cia pyktis, ar pavydas, ar besikeicianti hormonu pusiausvyra? Jei nera nuotaikos, tai geriau visai nekomentuokit; informacijos ir be jusu pakanka.
Atsakyti
gimdysiu antra karta, bet pirma tikrai nesirupinau taiip, kad butu vienviete. o dabar tai man atrodo butinybe. nes pagulejus viena suppratau kaip norisi privatumo. Pvz man pienas nesigamino, ir as visa vakara stovejau prie kriaukles ir stimuliavau spenelius, kad greiciau gamintusi. nemanau kad man ar mano palatos kaimynei tai butu l patike; mano dukryte gime su sloga, ir man rekomendavo nejungti sviesos visa nakti, nes visada reikia stebeti leliuka, tad kaip ilsetis kitoms mamytems?..
tikiu kad jei labai nori, tai norai pildosi.Svarbiausia tiketi. Tikiu kad vyra leis ir mokamu palatu bus smile.gif

o kam tai atrodo nesamoningos diskusijos, tai tiesiog yra poziuris. Kiekvienas turime savo poziuri.Man atrodo daug diskusiju taip pat nesamonigos, bet jei tokios diskusijos vyksta... vadinasi jos kazkam reikalingos.
noretusu is sirdies palinket visoms tolerancijos
Ir svarbiausia galvoti ne apie tai ko bijome, ko nenorime, o aiskiai ivardyti, ko trokstame, kuo tikime.
Apie ka galvojame, ta ir pritraukiame..

Atsakyti
QUOTE(Voveryte @ 2009 12 02, 13:08)
as tai supratau, kad kaip tik del to, kad karantinas, mokama palata imti apsimoka, jei nori pasilikti vyra kartu. Ar vyra vis tiek ispraso, kad ir mokamoje guli? Nes man is esmes suremontuota ar ne, nera taip ziauriai svarbu (nors, aisku, kuo grazesne palata, tuo geriau), bet LABAI svarbu, kad vyras galetu likti su manimi.  O tam butina vienviete palata su ekstra lovele arba dviviete, kurioje daugiau nieko nepaguldo.
as cia viena tokia, kuri nori, kad ir vyras kartu ligonineje pagyventu po gimdymo?

cia toje paltoje, kuri is gimdyklos transformuojasi i palata, vejai pucia???

Jei imi mokama, vyras gali pasilikti - bent taip buvo pries dvi savaites 4u.gif
Ne, ne toj , kur transformuojasi mirksiukas.gif Akuseriniam skyriuj.
Atsakyti
manau chia vios suinteresuotos buti kartu su vyrais, o ne gimdyti kaip karalienes super duper gimdyklose ir po to ir penkiu zvaihzdziu palatas... tiek gimdymas, tiek pogimdyvinsi etapas yra labai intumus reikalas, todel naturalu, kad nesinori svetimu zmoniu toje erdveje. o jei yra nors menkiausia galimybe likti su MB tai isitektume ir vienvietej palachikej.. ten jau patogumas tikrai antraeilis dalykas. svarbiausia sveikas ir ramus vaikiukas, bei psichologinis komfortas.
kad ir karantino salygom, ne visos gaus superines palatos kaimynes... lb pavojinga pirmakartems su daugiakartem palatoj gulet, ypach jei ta daugiakarte isivaizduoja viska zhinanti. tada tai katik ishkeptai mamytei tokiu nesamoniu gali prshneketi, prigasdinti ir pan.. aishku, nevisos tokios, bet po gimdymo ir taip hormonu audros uzverda nuo kiekvieno zhodzhio, ypach jei tas zhodis nelabai grazhus ir dar apie vaikuchio sveikata ar mamos "klaidas".. taip kad bet kokiom salygom privatumas yra mamytei tikrai ne paskutinej vietoj...
P.S. chia tik mano nuomone. labai norechiau kad uz tai manes chia vieshai niekas nepradetu linchiuoti. biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Voveryte @ 2009 12 02, 12:08)

man taip pat tai labai svarbu unsure.gif
bet kai dabar karantinai - pasidare svarbiausia bent kad gimdyme galetu vyras dalyvauti ir mane palaikyti, ir toki stebukla ateinant i pasauli pamatyti, mano galva tai labai svarbus ivykis gyvenime ne tik mamai, bet ir teciui... unsure.gif

Atsakyti
nu visgi ilindau smile.gif
zinote kas idomiausia - i mano posta atsiliepe ir turbut asmeniskai prieme tos, kurioms jo netaikiau biggrin.gif
taigi, mama issimiegojusi buvo tikrai, tik kai skaitau kai kuriuos postus - stebiuosi - nu kam kalbet apie toki dalyka, kurio pacios negalesit kontroliuot? priemimas nezino - bus mokamu palatu ar ne. zino skyrius. ir tai ne visada, kada ju bus. taigi, geriau iskart vaziuokit i BAK, jei turite tokia galimybe, ir bus ramia dusia. ten turbut ir karantino netaiko - nzn, negaliu atsakyt, bet sumokejus tokius pinigus tikrai i visus jusu norus ir pageidavimus atsizvelgs.
tiesa, ta vienviete palata, patikekit manim, pasidaro toookia smulkmena kai pamatai savo maziuka - viskas dzin, svarbu, kad tik jam butu gerai, ir kad jis bus salia jusu.
del kaimyniu - visos esame skirtingos. kai kurios ne rozytes galime pacios buti - sutikite su tuo. paprastai visos kaimynkos labai ramiai taikosi viena prie kitos, visu vyrai labai tolerantiski jusu maitinimo/vaikucio apziuros atveju - tikrai iseis arba nusisuks. gi visos to reikalaujame is savu, taigi to paties sulaukiame ir is kitu.
kai jus perves i pogimdyvini skyriu, akusere lieps vaika maitinti ne reciau kaip kas dvi/tris valandas. ta pati gali jums pasakyti bet kas, kas pirmakart gimdes ir to klausesis kursuose. bet turbut to nepasakys keliskart gimdziusi mama, nes ji tai tikrai puikiai zinos, jog vaikui pirmas pora paru stresas ir jis dar gyvena pilvo ritmu. kartais tos mamos, jau turincios vaiku yra gerai - buna su kuo pasitarti, pas ka pasiklausti rupimo reikalo. zinoma, ne visos vienodos ir priimtinu poziuriu mirksiukas.gif
maciau, jog lovos palatose skirtingos. ju remai. nezinau apie ciuzinius ir pagalves, bet kurioje gulejau (dviviete) - ciuziniai neaisku kokio kamsalo prigrusti ir aptraukti kazkokia guma - to pasekoje su kaimynka tris paras isbuvom nemiegojusios, nes jautiesi lyg guledamas ant lentu, o nuo tos gumos visas kunas prakaituoja nesvietiskai. pagalve irgi kazkokia nesamone - pasidedi ant jos galva ir jautiesi taip, lyg jos visai nebutu - kazkoks retas kamsalas. jei yra galimybe - vezkites kazka savo. niekas nera pries. man atveze mano dormeo pagalve, tai nors galva buvo kur padet. maciau, kitoms vyrai nese antciuzinius mirksiukas.gif
taigi. dar tiek mano komentaru. nors... jie turbut kai kam nereikalingi - yra kas be manes pakomentuoja... biggrin.gif nepykit, nu negalejau nepastebet to sakinio ax.gif
vsio, taika drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Birūta: 02 gruodžio 2009 - 15:53
ale tai teks senelius kinkyt, kad koki dormeo atvezhtu, nes paskutini karta kai su didzhiuoju ligoninej gulejau, tai teko ant panashiu "lentu" miegot, o su mano stuburo bedom, tai po to dar 3 sav reabilitacijos poliklinikoj... o gal ishkart vezhtis? g.gif
pamenu buvau skaichius kad po gimdymo pirmas 2-3 paras labai prakaituojama.. ak koks sutapimas biggrin.gif kai tas pirmas dvi paras mama guli ant "klijonkes" tai kitaip ir but turbut negali smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Birūta @ 2009 12 02, 15:17)
nu visgi ilindau  smile.gif
zinote kas idomiausia - i mano posta atsiliepe ir turbut asmeniskai prieme tos, kurioms jo netaikiau  biggrin.gif
taigi, mama issimiegojusi buvo tikrai, tik kai skaitau kai kuriuos postus - stebiuosi - nu kam kalbet apie toki dalyka, kurio pacios negalesit kontroliuot? priemimas nezino - bus mokamu palatu ar ne. zino skyrius. ir tai ne visada, kada ju bus. taigi, geriau iskart vaziuokit i BAK, jei turite tokia galimybe, ir bus ramia dusia. ten turbut ir karantino netaiko - nzn, negaliu atsakyt, bet sumokejus tokius pinigus tikrai i visus jusu norus ir pageidavimus atsizvelgs.
tiesa, ta vienviete palata, patikekit manim, pasidaro toookia smulkmena kai pamatai savo maziuka - viskas dzin, svarbu, kad tik jam butu gerai, ir kad jis bus salia jusu.
del kaimyniu - visos esame skirtingos. kai kurios ne rozytes galime pacios buti - sutikite su tuo. paprastai visos kaimynkos labai ramiai taikosi viena prie kitos, visu vyrai labai tolerantiski jusu maitinimo/vaikucio apziuros atveju - tikrai iseis arba nusisuks. gi visos to reikalaujame is savu, taigi to paties sulaukiame ir is kitu.
kai jus perves i pogimdyvini skyriu, akusere lieps vaika maitinti ne reciau kaip kas dvi/tris valandas. ta pati gali jums pasakyti bet kas, kas pirmakart gimdes ir to klausesis kursuose. bet turbut to nepasakys keliskart gimdziusi mama, nes ji tai tikrai puikiai zinos, jog vaikui pirmas pora paru stresas ir jis dar gyvena pilvo ritmu. kartais tos mamos, jau turincios vaiku yra gerai - buna su kuo pasitarti, pas ka pasiklausti rupimo reikalo. zinoma, ne visos vienodos ir priimtinu poziuriu  mirksiukas.gif
maciau, jog lovos palatose skirtingos. ju remai. nezinau apie ciuzinius ir pagalves, bet kurioje gulejau (dviviete) - ciuziniai neaisku kokio kamsalo prigrusti ir aptraukti kazkokia guma - to pasekoje su kaimynka tris paras isbuvom nemiegojusios, nes jautiesi lyg guledamas ant lentu, o nuo tos gumos visas kunas prakaituoja nesvietiskai. pagalve irgi kazkokia nesamone - pasidedi ant jos galva ir jautiesi taip, lyg jos visai nebutu - kazkoks retas kamsalas. jei yra galimybe - vezkites kazka savo. niekas nera pries. man atveze mano dormeo pagalve, tai nors galva buvo kur padet. maciau, kitoms vyrai nese antciuzinius  mirksiukas.gif
taigi. dar tiek mano komentaru. nors... jie turbut kai kam nereikalingi - yra kas be manes pakomentuoja...  biggrin.gif nepykit, nu negalejau nepastebet to sakinio  ax.gif
vsio, taika  drinks_cheers.gif

Drįsčiau daugeliu atveju su jumis nesutikti. Gimdysiu ketvirtą kartą ax.gif VGN'e. Vieną sykį mes norėjome mokamos palatos, ta, kuri iš gimdyklos transformuojasi į pogimdyvinę. Ji tuo metu buvo laisva. Bet mums pasakė, kad tą dieną gali tekti atvažiuoti vienai labai kažkokiai ypatingai poniai, todėl manęs ten neguldė. Bet visgi pasiūlė tą palatą, bet jeigu atvyktų ta ponia, mane iškraustytų į kitą. Taigi, mes nesutikome.
Dėl kaimynų. Paskutinį sykį gulėjau keturvietėje palatoje. Taip, mamos geros, ramios, netrukšmauja. Bet ne visų mamų pažįstami supranta, kad čia yra ligoninė ir kad palatose guli ką tik pagimdžiusios moterys. Tai pas vieną mamą visas beveik tris paras šniūrais ėjo lankytojai. ir ne po vieną, o po kokius šešis, ar net 8. Vieną sykį seselė net juos išvarė. Pas kitą mamą vyras pasiliko per naktį šalia sėdėti. Mūsų dviejų mamyčių vaikai klykė kiauras paras, kol buvom ligoninėje. Tikrai neypatingai geras jausmas. Supranti, kad trukdai kitoms, bet nieko padaryti negali. Bet buvo gimdymo bumas, nes Antakalnį remontavo. Tai grūdo visas moteriškes, kiek lovų tilpo. ir nieko nepadarysi. Bet aš daugiau to nenorėčiau patirti.
O dėl gimdymo su vyru, tai jeigu man neleistų, atrodo griūčiau kryžium, bet jo neišleisčiau arba apsisukčiau ir važiuočiau namo blush2.gif Neįsivaizduoju gimdymo be vyro. O po vieno gimdymo net davė paprastą, nemokamą dvivietę palatą ir mus su vyru ten patalpino. Buvom kaip karaliai. Ir visai man nereikėjo jokių kaimynkų. Būni sau vienas, jokio diskomforto nejauti, niekam netrukdai, niekas tau netrukdo.
Manau, kad norėti nors šiek tiek komforto, ramumos po gimdymo, artimo žmogaus buvimas, tikrai nėra nusikaltimas.

O ši mamytė gal kartais neišsimiega ar šiaip kartais ne nuotaikoj būna smile.gif Tai ir parašo pikčiau. Bet tai suprantama, kūdikėlis, gal dar įtampa po gimdymo nedingo ir pan. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(agurčikas @ 2009 12 02, 17:25)
Drįsčiau daugeliu atveju su jumis nesutikti. Gimdysiu ketvirtą kartą  ax.gif  VGN'e. Vieną sykį mes norėjome mokamos palatos, ta, kuri iš gimdyklos transformuojasi į pogimdyvinę. Ji tuo metu buvo laisva. Bet mums pasakė, kad tą dieną gali tekti atvažiuoti vienai labai kažkokiai ypatingai poniai, todėl manęs ten neguldė. Bet visgi pasiūlė tą palatą, bet jeigu atvyktų ta ponia, mane iškraustytų į kitą. Taigi, mes nesutikome.
Dėl kaimynų. Paskutinį sykį gulėjau keturvietėje palatoje. Taip, mamos geros, ramios, netrukšmauja. Bet ne visų mamų pažįstami supranta, kad čia yra ligoninė ir kad palatose guli ką tik pagimdžiusios moterys. Tai pas vieną mamą visas beveik tris paras šniūrais ėjo lankytojai. ir ne po vieną, o po kokius šešis, ar net 8. Vieną sykį seselė net juos išvarė. Pas kitą mamą vyras pasiliko per naktį šalia sėdėti. Mūsų dviejų mamyčių vaikai klykė kiauras paras, kol buvom ligoninėje. Tikrai neypatingai geras jausmas. Supranti, kad trukdai kitoms, bet nieko padaryti negali. Bet buvo gimdymo bumas, nes Antakalnį remontavo. Tai grūdo visas moteriškes, kiek lovų tilpo. ir nieko nepadarysi. Bet aš daugiau to nenorėčiau patirti.
O dėl gimdymo su vyru, tai jeigu man neleistų, atrodo griūčiau kryžium, bet jo neišleisčiau arba apsisukčiau ir važiuočiau namo  blush2.gif Neįsivaizduoju gimdymo be vyro. O po vieno gimdymo net davė paprastą, nemokamą dvivietę palatą ir mus su vyru ten patalpino. Buvom kaip karaliai. Ir visai man nereikėjo jokių kaimynkų. Būni sau vienas, jokio diskomforto nejauti, niekam netrukdai, niekas tau netrukdo.
Manau, kad norėti nors šiek tiek komforto, ramumos po gimdymo, artimo žmogaus buvimas, tikrai nėra nusikaltimas.

O ši mamytė gal kartais neišsimiega ar šiaip kartais ne nuotaikoj būna smile.gif Tai ir parašo pikčiau. Bet tai suprantama, kūdikėlis, gal dar įtampa po gimdymo nedingo ir pan.  mirksiukas.gif

man atrodo chia su visom viskas tvarkoj, tik kiekviena savo prioritetus turime, kurie galbut nevisada sutampa su kitu prioritetais.. svarbiausia, kad viskas butu kuo panashiau i musu isivaizduojamus ir laukiamus vaikuchiu pasitikimus ir pirmasias dieneles... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agurčikas @ 2009 12 02, 17:25)
Drįsčiau daugeliu atveju su jumis nesutikti. Gimdysiu ketvirtą kartą  ax.gif  VGN'e. Vieną sykį mes norėjome mokamos palatos, ta, kuri iš gimdyklos transformuojasi į pogimdyvinę. Ji tuo metu buvo laisva. Bet mums pasakė, kad tą dieną gali tekti atvažiuoti vienai labai kažkokiai ypatingai poniai, todėl manęs ten neguldė. Bet visgi pasiūlė tą palatą, bet jeigu atvyktų ta ponia, mane iškraustytų į kitą. Taigi, mes nesutikome.
O dėl gimdymo su vyru, tai jeigu man neleistų, atrodo griūčiau kryžium, bet jo neišleisčiau arba apsisukčiau ir važiuočiau namo  blush2.gif Neįsivaizduoju gimdymo be vyro. O po vieno gimdymo net davė paprastą, nemokamą dvivietę palatą ir mus su vyru ten patalpino. Buvom kaip karaliai. Ir visai man nereikėjo jokių kaimynkų. Būni sau vienas, jokio diskomforto nejauti, niekam netrukdai, niekas tau netrukdo.

O ši mamytė gal kartais neišsimiega ar šiaip kartais ne nuotaikoj būna smile.gif Tai ir parašo pikčiau. Bet tai suprantama, kūdikėlis, gal dar įtampa po gimdymo nedingo ir pan.  mirksiukas.gif

vis vien bandot mane sudirbti biggrin.gif ne itampa, ne kudikelis - tiesiog esu su tokiu poziuriu - man buvo visiskai dzin kur kaip ir su kuo gimdysiu - buvau pavargusi nuo nestumo - tiesiog norejau greiciau pamatyti rezultata. ne visoms toks poziuris tinka.
del lankytoju - ten dabar ju nebus paprasciausiai.
kodel jus manote, kad as manau, jog vyro buvimas nera svarbus? be galo svarbus. tik mano atveju zinojau, kad jis negales buti ir del to nepergyvenau smile.gif susitaikai su esanciomis/iskeltomis salygomis ir gyveni toliau...
vsio, baigiam, cia gi kalbam apie ligonine, o ne pasisakymus aiskinames tarpusavyje.
Atsakyti
QUOTE(Birūta @ 2009 12 02, 17:39)
ne itampa, ne kudikelis - tiesiog esu su tokiu poziuriu - man buvo visiskai dzin kur kaip ir su kuo gimdysiu - buvau pavargusi nuo nestumo - tiesiog norejau greiciau pamatyti rezultata. ne visoms toks poziuris tinka.
del lankytoju - ten dabar ju nebus paprasciausiai.
kodel jus manote, kad as manau, jog vyro buvimas nera svarbus? be galo svarbus. tik mano atveju zinojau, kad jis negales buti ir del to nepergyvenau  smile.gif susitaikai su esanciomis/iskeltomis salygomis ir gyveni toliau...
vsio, baigiam, cia gi kalbam apie ligonine, o ne pasisakymus aiskinames tarpusavyje.
tiesa, dar toks dalykelis - pas mano kaimynka vyras lankyti ateidavo visas tris dienas. nezinau pro kurias duris - priemimo ar tas bendras. kai paklausiau kaip ji ileidzia, jis atsake "pameluoju, pabamba, bet ileidzia". ka pameluoja - nzn, neklausiau. mano vyras nera matyt toks naglas, tai ir paklausydavo, kai ji isvarydavo. taigi, lankymas visiskai imanomas matyt  g.gif dabar tik teprisiminiau ta fakta, kad jis ieidavo. pavydedavau as kaimynkai nerealiai

Papildyta:
kazkaip durnai papildyma ivedziau... doh.gif
Atsakyti