Sveikos, aš jau namie
Dar neskaičiau, ką čia be manęs prirašinėjot, tai gal panos jau pasakojo mano rezultatus, bet pasikartosiu, jei ką
Taigi - visų pirma labai džiaugiuosi, kad dariau laparaskopiją, nes ji man pasirodo buvo reikalinga. Ir labai esu dėkinga gyd. Usonienei, kad taip operatyviai ir šauniai viską suorganizavo.
Apie rezultatus išgirdau gerokai apsinešusi, iš karto po operacijos, taigi kažką detaliau matyt sužinosiu vėliau, bet pagrindiniai dalykai: neprireikė šalinti kiaušintakio (dėl to ypatingai džiaugiuosi), maža to jį net rekonstravo dėl ko netgi galima kurį laiką bandyti "išdykauti" natūraliai
Iš tikrųjų surado hydrosalpingsą, dėl kurio ir norėjau laparaskopijos. Kolkas nežinau, koks ir kur jis buvo, bet aišku, kad ne tokio didumo, kad reikėtų šalinti kiaušintakį, taigi pašalino tik tą patį hydrosalpingsą. Dar rado cistą (nežinau kurioje vietoje), cista atiduota tyrimams, bet gydytoja sakė, kad nepanaši į piktybinę, bet panaši į endometriozės židinį...Na, matyt išaiškės vėliau... Kiek suprantu, abiejų šitų priežasčių jau užtenka, kad negalėčiau pastoti arba įvyktų persileidimas tik pastojus.
Gimdoje nerado nieko kritiško, bet sakė, kad yra smulkių miomų. Jų nešalino, sakė kad kolkas neturėtų niekaip įtakoti nei pastojimo, nei nėštumo. Bet šitoj vietoj aš jau pradėjau lūžinėti ir nebepajėgiau ko nors daugiau iškvosti.
Dabar 3 mėnesius galim bandyti natūraliai (iš karto, be jokių pertraukų kiek supratau). Rekomenduojama net 6 mėnesius, bet man gydytoja siūlo netempti ir po 3 mėnesių, jei nepavyks (hehe
) pereiti prie IVF. Pasitarsiu su gydytoja gal pasidarysius 3 IUI.
Jaučiuosi puikiai, nors vakar visus vakarinius svečius priiminėjau vemdama
Labai ačiū Paidukei ir Eglei M., aplankiusioms mane ligoninėje, ir už begales skambučių ir žinučių, kurių sulaukiau