Kelios foto is Livigno:
Gįžom tik ką iš prancūzijos, VARS kurorto.
Keltetas pastebėjimų apie prancūzus.
1. Trasos tvarkomos tik iš vakaro. Teko ir lietingo, ir gražaus oro - be skirtumo...Baigia kelti prieš 17 val ir tvarko.
2. Juodos trasos netvarkomos iš viso.
3. Kuo sudėtingesnė trasa nusileidimui - tuo sudėtingiau į ją pakilt. Į daugumą juodų - "pašikniukai".
4. Uždari gal tik 2 keltuvai, o ir šiaip dauguma gana lėti.
5. Pasiteisino slidžių užsisakymas internetu - šeimai sutaupėm gal arti 50 EUR.
6. Iš viso trasų 185 km, susisiekiančios. Geriems keliautojams gal ir mažokai, bet vidutiniokams - kaip tik.
7. Gyvenom taip, kad iki trasų vos 200 metrų
8. Išsiaiškinom, kurie rūbai tikrai neperšlampa
: pvz. maximoje pirkta berods čekų striukė loap firmos puikiai atlaikė lietų, icepeak (Suomija) irgi
Tuo tarpu kitų Cross buvo kiaurai šlapi (tiesa, nesidomėjau charakteristikom).
na, ir keletas foto
Keltetas pastebėjimų apie prancūzus.
1. Trasos tvarkomos tik iš vakaro. Teko ir lietingo, ir gražaus oro - be skirtumo...Baigia kelti prieš 17 val ir tvarko.
2. Juodos trasos netvarkomos iš viso.
3. Kuo sudėtingesnė trasa nusileidimui - tuo sudėtingiau į ją pakilt. Į daugumą juodų - "pašikniukai".
4. Uždari gal tik 2 keltuvai, o ir šiaip dauguma gana lėti.
5. Pasiteisino slidžių užsisakymas internetu - šeimai sutaupėm gal arti 50 EUR.
6. Iš viso trasų 185 km, susisiekiančios. Geriems keliautojams gal ir mažokai, bet vidutiniokams - kaip tik.
7. Gyvenom taip, kad iki trasų vos 200 metrų

8. Išsiaiškinom, kurie rūbai tikrai neperšlampa

na, ir keletas foto
QUOTE(Stebuklas @ 2010 03 19, 18:34)
Antradieni grizom is Kronplatzo (Bruneck, Italija). Puikiai pasislidinejom!
Oras puikus, saule, silta, be vejo. Trasos neblogos, nors popiet nemazai pusneliu atsiranda, nelygu, ypac melynose trasose. kamsciai prie keltuvu buvo tik savaitgali, kai daug italu suvaziavo ir daugiau apie 10-11 val.
Vykom 4 suauge ir 2 vaikai, tad gyvenom erdviuose apartamentuose virs picerijos dolasilla (165 eur/parai). ski pasas 5 d 173 eur.
Maistas parduotuvej ne ka brangesnis nei lt, nebent dziovinti vaisiai, darzoves. Bet vynas pigus (2,5-3 eur), ravioli (1-2 eur), kumpiai ir sviezias suris su pelesiu- mhhhm skanumelis.
Isbandem abi juodas trasas, daug melynu ir keleta raudonu. Esam buve Austrijoj, zalbache, tai ten trasos paliko geresni ispudi, buvo gausiai suzymetos, valomos ir lyginamos ir dienos metu. O Kronplatzo trasos tik nakti lyginamos, beto daznai sunku susiorientuoti be zemelapio kur nuciuosi, nes vos vienas kitas zenklas su numeriuku. Bet cia smulkmena, siaip tikrai geras servisas ir salygos ciuozti
Jei kas domina, klauskit, pasidalinsiu info.
Oras puikus, saule, silta, be vejo. Trasos neblogos, nors popiet nemazai pusneliu atsiranda, nelygu, ypac melynose trasose. kamsciai prie keltuvu buvo tik savaitgali, kai daug italu suvaziavo ir daugiau apie 10-11 val.
Vykom 4 suauge ir 2 vaikai, tad gyvenom erdviuose apartamentuose virs picerijos dolasilla (165 eur/parai). ski pasas 5 d 173 eur.
Maistas parduotuvej ne ka brangesnis nei lt, nebent dziovinti vaisiai, darzoves. Bet vynas pigus (2,5-3 eur), ravioli (1-2 eur), kumpiai ir sviezias suris su pelesiu- mhhhm skanumelis.
Isbandem abi juodas trasas, daug melynu ir keleta raudonu. Esam buve Austrijoj, zalbache, tai ten trasos paliko geresni ispudi, buvo gausiai suzymetos, valomos ir lyginamos ir dienos metu. O Kronplatzo trasos tik nakti lyginamos, beto daznai sunku susiorientuoti be zemelapio kur nuciuosi, nes vos vienas kitas zenklas su numeriuku. Bet cia smulkmena, siaip tikrai geras servisas ir salygos ciuozti

Jei kas domina, klauskit, pasidalinsiu info.

Labai praktiski ispudziai , tik mane nustebino ( jei taip galima pasakyti ) paraudonintas tekstas

Dar , nelabai supratau , ka reiskia ,,abi,, juodas trasas , juk juodos ten ne tik tos ( 1 ir 4 berods

Del zenklinimo , tai man jis pasirode vienas is aiskiausiu

Dar ka galiu prideti apie si kurorta , tai puikiai tinka poilsiui su vaikais , bet kokio amziaus

Ar kas nors slidinėjote Alpėse vasarą? Kokie atsiliepimai?
QUOTE(Lauragana @ 2010 03 30, 15:27)
Ar kas nors slidinėjote Alpėse vasarą? Kokie atsiliepimai?
Jei vasara laikyti geguzes menesi , tada taip , bet man

QUOTE(juske @ 2010 03 30, 17:18)
Jei vasara laikyti geguzes menesi , tada taip , bet man
, pirmiausia , labai apribotas esi trasomis , kitas dalykas , man ( subjaktyvi mano nuomone) toks kazkoks moralinis diskomfortas , nes papedeje silta , viskas jau vasariska ir tt. Jei keliom dienom , tada visai gal ir idomu , bet savaitei , tai jau neeee 

O kokiame kurorte buvote? Gegužė jau normali vasara. Aš turiu tokį planą chuliganą- rugpjūtį dviems dienoms nuvažiuoti į Hintertux ledyną. Bet vasarą ten dirba tik pašikniniai inkariniai keltuvai, o aš su tokiais negaliu apsikęsti.
QUOTE(Lauragana @ 2010 03 31, 11:53)
O kokiame kurorte buvote? Gegužė jau normali vasara. Aš turiu tokį planą chuliganą- rugpjūtį dviems dienoms nuvažiuoti į Hintertux ledyną. Bet vasarą ten dirba tik pašikniniai inkariniai keltuvai, o aš su tokiais negaliu apsikęsti.
Kaprune . Ziema ten zymiai smagiau

na kap slidinetojos karsta vasara gyvenat????

QUOTE(greja @ 2010 08 03, 07:04)
sapnuojam slides ir snieguotas viršukalnes

as kaip tai pagalvojau kad tradiciskai jau rugpjuti pradedam namuose pirmas mintis delioti-kuri kalna rinktis siam slidinejimui, kaip vaziuoti, patikrinimas aviakompaniju pasiulymu....tai kiap ir tas rugpjutis jau atejo:)

Na, Greja, saunuole
Kaip toj patarlej - slides ziemai ruosk vasara. Mes jau irgi karts nuo karto susimastom kur trauksim, su kuo ir kada, mat pirmoka turesim ziema seimoje, baigesi katino dienos kada sugalvoju, tada ir vaziuoju...

aga, pats tinkamaiusias laikas kai uz lango +32:)
apie slides galvoti.
o jei rimtai tai pagalvojau kad reik patikrint gal koks Raynair ar star1 bilietus nerealiai pigius siulo, nu maza kas-gal pasiseks, tada lengvaius apsispresti i kurio kalno puse nuo orouosto pasiduot
o as vis noriu su mazyliu -bus 4netai-vaziuoti.,...ir noriu o paskui nebenoriu, po to noriu, po to vel nebenoriu:)
zinociau kad kelis kart isies islekti per sezona, tai butinai imciau ji lai tikruose kalnuose papozuoja o ne vietiniuose:) bet jei tik vienas kartas isies slidinet, tai kazkuris tures pusiau tik slidineti...nes jau dukra tai geriau uz mane laksto tai del jos specialiai nelengvinam trasu arba maziau neslidinejam, bet mazulis....nezinau nezinau

o jei rimtai tai pagalvojau kad reik patikrint gal koks Raynair ar star1 bilietus nerealiai pigius siulo, nu maza kas-gal pasiseks, tada lengvaius apsispresti i kurio kalno puse nuo orouosto pasiduot

o as vis noriu su mazyliu -bus 4netai-vaziuoti.,...ir noriu o paskui nebenoriu, po to noriu, po to vel nebenoriu:)