Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

O mane užknisa,kai komentuoja,kad mano panike metų ir aštuonių mėnesių dar vežime važinėjasi doh.gif Na ir kas,o jeigu jai patinka - tai vienintelė vieta kur ji ramiai pasėdi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ot vežiosiu iki trijų metų jeigu vaikas norės. mirksiukas.gif Ir dėl kalbėjimo kabinasi - na nekalba,na ir kas - bus laikas pradės.Pagrindinius žodžius - mama,tete,katė,ciucia,mam mam,gert,tapu,bhu,ne,taip,a-ouu(čia reiškia 'teletabis' doh.gif ) - moka ir naudoja,jungia po kelis ir to užtenka mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš vaikystėje buvau labai rami, paklusni, todėl mane retai apibardavo svetimi žmonės, tačiau buvau labai jautri ir kiekvieną pabarimą, kuris sukeldavo man ašaras ir didino nepilnavertiškumo kompleksą atsimenu iki šiol.
Pavyzdžiui būdama devynerių troleibuse neužleidau vietos senutei, nes jos paprasčiausiai nemačiau. Mano mama sėdėjo toliau ir nematė šio įvykio. Šalimais sėdinti boba pradėjo rėkt ant manę, kam aš neužleidžiu vietos, skaudžiai sugriebė už rankos ir pastūmė, kad net pargriuvau. O pati taip ir liko sėdėt, nors buvo daugiausiai 50 metų. Tai matę žmonės visai nekreipė dėmesio, mama nematė, o jai būtų buvus šalia, ta boba nebūtų taip pasielgus.
Po šio įvykio kelias dienas niekur nėjau, jaučiausi esanti blogiausias žmogus žemėje, labai ilgai verkiau...
Buvo ir kitų atvejų, kai mane aprėkdavo prie mamos, bet ji nieko nesakydavo ir manęs negindavo, kas man būdavo labai skaudu. Čia gal jos tokia auklėjimo politika buvo, nežinau...
Dabar aš jau nebe tokia jautri, bet šituos įvykius prisiminti vistiek yra skaudu, o ypač tuos, kada aprėkdavo be priežasties, iš susinervinimo dėl kažkokio kito asmeninio įvykio...
Apginkite savo vaikus, nes jiems tai tikrai daug reiškia. Jei vaikas pasielgė netinkamai, tai vistiek geriau ramiai paaiškint ir neleisti kažkam kaukti ant vaiko ir varyti jam komleksus...
Atsakyti
QUOTE(monie @ 2005 04 21, 10:36)
Aš vaikystėje buvau labai rami, paklusni, todėl mane retai apibardavo svetimi žmonės, tačiau buvau labai jautri ir kiekvieną pabarimą, kuris sukeldavo man ašaras ir didino nepilnavertiškumo kompleksą atsimenu iki šiol.
Pavyzdžiui būdama devynerių troleibuse neužleidau vietos senutei, nes jos paprasčiausiai nemačiau. Mano mama sėdėjo toliau ir nematė šio įvykio. Šalimais sėdinti boba pradėjo rėkt ant manę, kam aš neužleidžiu vietos, skaudžiai sugriebė už rankos ir pastūmė, kad net pargriuvau. O pati taip ir liko sėdėt, nors buvo daugiausiai 50 metų. Tai matę žmonės visai nekreipė dėmesio, mama nematė, o jai būtų buvus šalia, ta boba nebūtų taip pasielgus.

Liūdna istorija. Liūdniausia tai, kad tokių žmonių, kaip ta boba, labai daug. Ir prie mamos jie irgi gali bandyti vaiką skriausti. Prisimenu, šį rudenį važiavom su dukra (10 metų) troleibuse, sedėjom gale. Staiga įlipo moteris su senute ir iškart pradėjo rėkti: begėdė, užleisk senutei vietą! Beje, priekyje buvo daug laisvų vietų... Aš sutrikau ir garsiai dukrai pasakiau: LAURYTE, UŽLEISK VIETĄ BEPROTĖMS. Boba dar kažką bambėjo...
Labiausiai mane nervina tokie žmonės, kurie bando vaikams uždrausti juoktis viešose vietose gun_bandana.gif mad.gif Vis bandau jiems aiškinti, kad jų bėdos - svetimiems ne gedulas.
Gal tokie žmonės nori kam nors sugadinti nuotaiką, gal mano kad tik jie buna visada teisūs. Tik man įdomu, ar jie žino, kad juos gaug kas mini piktuoju??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(monie @ 2005 04 21, 10:36)

Apginkite savo vaikus, nes jiems tai tikrai daug reiškia. Jei vaikas pasielgė netinkamai, tai vistiek geriau ramiai paaiškint ir neleisti kažkam kaukti ant vaiko ir varyti jam komleksus...

Čia pilnai su tavim sutinku drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Vaikui labai svarbu jaustis saugiam ir mylimam thumbup.gif Ir dėl to verta pasibarti su "energetiniais vampyrais".
Atsakyti

[/quote]
Pritariu thumbup.gif ir neleisiu,kad kazkas rieks ar kitaip bandys paveikti mano vaika.Yra tokia vyro giminaite kuri megsta man esant aukleti mano vaika,tai as i ja ziuret negaliu,ir niekada nepalieku jos net vienam kambary su vaiku.O kai buvom sveciose pas ja,tai sugebejo suduoti per rankas vaikui uz tai,kad jos manymu jis ne ten ilindo.Daugiau to nedaleisiu!!!! smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2005 04 20, 21:59)
O mane užknisa,kai komentuoja,kad mano panike metų ir aštuonių mėnesių dar vežime važinėjasi doh.gif Na ir kas,o jeigu jai patinka - tai vienintelė vieta kur ji ramiai pasėdi biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Ot vežiosiu iki trijų metų jeigu vaikas norės. mirksiukas.gif Ir dėl kalbėjimo kabinasi - na nekalba,na ir kas - bus laikas pradės.Pagrindinius žodžius - mama,tete,katė,ciucia,mam mam,gert,tapu,bhu,ne,taip,a-ouu(čia reiškia 'teletabis' doh.gif ) - moka ir naudoja,jungia po kelis ir to užtenka mirksiukas.gif

Čia tai aišku, kad nereikia į tokius išsišokimus dėmesio kreipti. Pati sūnų vos ne iki trijų metų vežime vežiojausi. Tiesiog man taip patogiau buvo, o ir pirkinių iš parduotuvės nereikėdavo temptis rankose. Ir dar mano berniukas iki trijų kalbėjo tik ufonautiškai. Turėjo tokią savybę sugalvoti daiktams savo pavadinimus. Būdavo klausia kas čia, pasakau, o jis sako bus taip. Ir svarbiausia niekada nepamiršdavo kaip pavadino daiktą. Ir kalbėdavo sakiniais. Nedariau iš to tragedijos. Tuomet ir aplinkiniai nieko nesakydavo, nors net močiutėm turėjom versti ką vaikas pasakė. Dabar jam septyni ir šneka kaip koks filosofas. Taigi kiekvienam savas laikas. smile.gif
Atsakyti
Kaip jūs reaguojat, kai bet kas klausinėja apie visokius intymius klausimus - žindymas (ar vis dar?, ar krūtinės netempia...?), gimdymas (kas plyšo, kiek? ar klizma statyta?) [bent jau man jie intymus]... koks kokios kaimynės reikalas ar pan. klausinėt? Man tai reiškia per didelį kišimąsi į privatų gyvenimą...
Na tokiais klausimais, būčiau linkus kalbėt su mamytėm, jei jos klausia patarimo, ar pačiai to reikia...
kaip kažkuri minėjo, tokiu atveju skėtį sukišt į tam tikrą vietą ir išskleist ...
Atsakyti
QUOTE(monie @ 2005 04 21, 11:36)

Aš irgi vaikystėje buvau rami ir gera. Atsitiko man panaši istorija kaip ir tau. Neužleidau kažkokios bobulencijos atsisėsti, tai ji man išlipant liežuvį parodė. Nu man tada labai skaudu buvo, aš tą bobulę dar ir šiandien atsimenu. Bet aš tada mamai pasisakiau, tai mama sakė, kodėl nepasakiau autobuse, būtų pamokinus tą bobulę. Tada man tikrai geriau pasidarė.
Atsakyti

Nemėgstu ir kai seneliai mėgsta vaikus paauklėti ar pamokinti kaip auklėti. Tai yra mano vaikai, tai ir mano reikalas juos barti ar ne. O tai biški kas ir užgaulioja anyta: Jau mamyte dirželį traukt, jau ožiukai vaikiukui lenda. Manęs seneliai niekada nėra pirštu palietę, tai nemėgstu kai mano vaikams seneliai bendo beržinės košės įkrėst. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2005 04 20, 21:59)
O mane užknisa,kai komentuoja,kad mano panike metų ir aštuonių mėnesių dar vežime važinėjasi doh.gif Na ir kas,o jeigu jai patinka - tai vienintelė vieta kur ji ramiai pasėdi biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Ot vežiosiu iki trijų metų jeigu vaikas norės. mirksiukas.gif Ir dėl kalbėjimo kabinasi - na nekalba,na ir kas - bus laikas pradės.Pagrindinius žodžius - mama,tete,katė,ciucia,mam mam,gert,tapu,bhu,ne,taip,a-ouu(čia reiškia 'teletabis' doh.gif ) - moka ir naudoja,jungia po kelis ir to užtenka mirksiukas.gif

va va,sutinku su tavim.aš ir vežiosiu,kiek reikės-geriau su didesniu vaiku su vežimu keliausiu,nei tampysiu jį pavargusį.o ir visa kita-koks kitų reikalas-kai reiks,tai vaikas ir vaikščiot,ir kalbėt pradės.aš vis sulaukiu nuostabos (nors gal anksčiau)-dar neropoja,dar nestovi,dar nevaikšto.na ir kas?spės

QUOTE(Minnie @ 2005 04 21, 18:54)
Kaip jūs reaguojat, kai bet kas klausinėja apie visokius intymius klausimus - žindymas (ar vis dar?, ar krūtinės netempia...?), gimdymas (kas plyšo, kiek? ar klizma statyta?)  [bent jau man jie intymus]...

tas irgi siaubingai nervina.ypač užknisdavo,kai po gimdymo ateidavau į mokyklą dėl egzaminų ar šiaip,tai vis mokytojos klausdavo,ar dar maitinu.siaubas,koks jom rūpestis.o dar kai akis išpūsdavo,kai pasakydavau,kad nemaitinu (kamilei mėnuo buvo),tai išvis pasiusdavau.kažkodėl niekas nesupranta,kad ne visad gali daryt,kaip nori.ir niekas nepasidomėdavo,kodėl maitinu,neįdomu būdavo,kad man problemų yra.tik etiketė-bloga motina
Atsakyti
QUOTE(Minnie @ 2005 04 21, 17:54)
Kaip jūs reaguojat, kai bet kas klausinėja apie visokius intymius klausimus - žindymas (ar vis dar?, ar krūtinės netempia...?), gimdymas (kas plyšo, kiek? ar klizma statyta?)  [bent jau man jie intymus]... koks kokios kaimynės reikalas ar pan. klausinėt? Man tai reiškia per didelį kišimąsi į privatų gyvenimą...
Na tokiais klausimais, būčiau linkus kalbėt su mamytėm, jei jos klausia patarimo, ar pačiai to reikia... 
kaip kažkuri minėjo, tokiu atveju skėtį sukišt į tam tikrą vietą ir išskleist ...

Prsisminiau vieną atvejį. Nidoje, pliaže susipažinau su viena moterim. Po valandėlės ji manęs paklausė: "koks tavo vyro by...". Buvau šokiruota, net nieko negalėjau atsakyti. mega_shok.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2005 04 20, 20:59)

O as pernai Palangoj penkiamecius vezime maciau,maniskiui buvo 1,9 irgi su vezimu veziojau.Ir siemiet vezima paimsiu i Palanga,nors bus virs 2,5metuku.Jai tevams ir vaikams patogu,koks kieno reikalas.... smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo November: 22 balandžio 2005 - 09:40