Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

Sveikos visos bendramintės biggrin.gif Aš esu labai laiminga,kad bent mano mama į vaikų
auginimą beveik nesikiša, tačiau anyta šiurpsta,kad vis dar pati maitinu mažąją -
jai dabar 1m.9mėn. Nes ji pati savo sūnų maitino vos tris savaites schmoll.gif
Tačiau tai smulkmenos - štai viso mūsų "kaimo" žmonės buvo pakraupę nuo to,kad
savo dukras nešiojau "kengūroje", nebuvo tokios dienos, kai išėjusi nesusilaukčiau
mažiausiai 2-3 pastabų - "kažin, ar jam patogu?" ir t.t. O kartą,kai dukra miegojo
sau nešynėje, viena pagyvenusi moteris sustojo gatvėje ir suklykė: "TAIGI JAI
GALVA NULUŠ!!!!"
Tačiau viršūnė buvo bažnyčioje,kur priėjo moteris - net ir visai nesena dar- ir apšaukė mano trejų metu dukrelę,kad ši užlipo ant laiptelio, o po to nušoko... Aišku, dukra pradėjo verkti, aš irgi,pasiėmiau ją ir iš bažnyčios išėjome... cry.gif
Atsakyti
aš jau galvojau,kad praėjo tas laikotarpis,kai visi aiškina,kaip augint kūdikį...kur tau.mama mano jau nelabai ir kišasi-mato,kad kamilė sveika,kad viskas gerai-matyt,suprato,kad aš ja rūpinuos ne blogiau,nei galėtų ji ar kas kitas.tad dabar tik džiaugias anūke.o anyta...ji vis dar stengias viską daryt pagal savo kurpalį...uch,kaip nervina.bet čia sena kaip pasaulis istorija,tad belieka susitaikyt su tuo ir nekreipt į tai dėmesio,tiesiog demonstratyviai elgtis priešingai,nei ji sako.
o naujausi nutikimai mūsų-dėl vaiko rengimo.kamilei dar nėra dešimties mėnesių,tačiau ji dar nebuvo susidūrusi su pirštinėmis,o šaliką ant savo kaklo turėjo porą kartų,kai sirgo.siaubas,kiek dėl to sulaukdavau "protinimų"-sušaldysiu,susargdinsiu,nužudysiu blink.gif vaiką...ir kartą kažkaip visai netyčia prasitariau apie tai kamilės gydytojai.paskui susiėmiau,kad dabar jau gausiu pylos,kam vaiką pusplikį laikau.nieko panašaus-ji tik pagyrė.ir iš tiesų-augam sveikos,nė karto nesirgom,jokių problemų...tai dabar galiu atsikirst gydytojos žodžiais...pasirodo,svetimais žmonėmis tikima labiau nei mamomis,kurios,manau,geriau žino,ko reikia,kas galima ar negalima vaikui...
tiesa,tik tak,labai norėjau pasveikint,kad tiek ilgai maitini savo vaiką/velniop visas,kurios durnina...gal jos pavydi?aš iš tiesų irgi pavydžiu,nes neturėjau galimybės maitint,bet...bet džiaugiuos už tave,ir tikiuos,kad ir man pasiseks kitąkart
Atsakyti
QUOTE(Germante @ 2004 12 30, 17:26)
Prisiminiau ir as toki kurioza...

Kai mano mazajai buvo 3 savaites, atejo pas mus i svecius mano drauge su savo mama ir atsivede savo beveik pusantru metu berniuka. Tai aciu dievui, kad mano mama pas mane sveciavosi tada! As galvojau, kad tas vaikas viska isvartys ir sudauzys. Neisivaizduoju kas is mano namu butu like, jei ne mano mama. Ji paskui ta vaika lakste, bande ji uzimti, t.y. zaisti. o drauge su savo mama sedejo ir juokesi  blink.gif . As savo mazaja laikydama ant ranku kelis kartus liepiau jai laikyt savo vaika, tai ji kelias sekundes ta vaika prie saves palaikydavo , o po to jis ir toliau galvom eina. Nubego i mano vyro darbo kambari, butu ten viska isvartes, sugadines, jei ne mano mama (vyro nebuvo namie). Kai jis paskui pasigriebe 2 zvakides, nuemes nuo ju zvakes ir mosikuodamas jomis sau po nosimi, vos neissibadydamas sau akiu su astriais strypais ant kuriu buvo uzdetos zvakes, tai tada as neiskenciau ir pasakiau, kad kita karta malonetu pas mane i svecius ateit be vaiko, nes as jokio noro neturiu jai isejus rankioti sukiu ir daiktu nuo zemes. Neisivaizduoju, kaip taip galima nesuprasti! Kai vaikas yra pas save namie, tai tegu jis daro ka nori, na bet kodel mano namai turi nuo jo kenteti.
Nieko nei as, nei mano mama tam vaikui nesakem (ne musu reikalas ji aukleti, mano pacios vaikas auga, prisiauklesiu dar iki valiai). Bet va tokiu motinu arba tevu elgesio tai as nesuprantu.

Germante, aš tave giliai užjaučiu ir esu begalo pasipiktinusi tokiu svečių elgesiu. g.gif Ne kiek vaikučio, kuris gal dar nelabai raukia kaip dera elgtis, bet jo mama. Man ŠOKAS! blink.gif Panaši situacija buvo mano kolegei, kuri laukėsi ir buvo 9 mėnesyje. Pas ją tai pat užplaukė draugė su panašaus amžiaus vaikučiu, o ši tik tesugebėjo pasakyti kai vaikas pradėjo kratyti papuošalų dėžutę: " Jei tau brangu, pasiimk".
Man norisi tokias mamas už pečių pakratyti ir pasakyti, kad mes ne Japonijoje gyvename.
Atsakyti
Na prieš kokią savaitėlę ir aš bajerį aptūrėjau. Einu su ožiuotąja, arba tiksliau bandau eiti, nes kai neleidau po purvyną voliotis, tai krenta ant šaligatvio ir baubia...Aš ją pastatau, o ji baubia garsiausiai, taigi kur buvus, kur nebuvus prisistato bobelė ir pradeda(na ji matė ko aš jai neleidau): "oi kaip negražu taip, tokia graži mergaitė" ...ir kitokius ten bla bla bla... Na manoji aišku tik ausis pastatė, akimirkai užičiaupė...ir...iškoliojo bobelę visais lėliukiškais keiksmažodžiais įnirtingai kumštuku grūmodama. Dar paskubomis pažėrė link bobelės porą saujų sniego, o kai po ranka pagalys pasitaikė, tai ir tą pavymiui paleido... Bobelė tik susisuko ir nėrė šalin... Nors keiksmažodžiai buvo ir "arabų" kalba, bet iš intonacijos puikiai galėjau suprast kur ji ta bobelę pasiuntė. Žinokit pirmą kartą apsidžiaugiau, kad mano vaikas vis dar normaliai nešneka... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 09 vasario 2005 - 11:51
Vobla, gera istorija biggrin.gif biggrin.gif Tikriausiai ta moterytė kurį laiką tikrai nebandys prie sevtimų vaikų kabinėtis.

Maniškiui neseniai gatvėje irgi kojos sulinko -- na, nebepaeina bičas ir viskas. O dar turint omeny, kad keliais atsiklaupė į šlapio sniego pliurzą, man jau visai buvo nelinksma, tiksliau -- pykti pradėjau. O čia pro šalį ėjusi babytė sustojo ir taip gardžiai ėmė juoktis į mus žiūrėdama. Nieko man nesakė, tik žiūrėjo, tarsi prisimindama panašias akimirkas iš savo gyvenimo.

.. Ir mano pyktis kažkur dingo. Pagalvojau, iš tikrųjų -- būta čia dėl ko nervintis. Nusišypsojau jai, Augustinas kaip tik apsiramino ir nuėjom savo keliais. wub.gif
Atsakyti
Mums irgi nesenai atvejis nutiko - buvom bare, ten irengtas vaiku kambarys, tai mano dicke sau ramiausiai ten isitaise, Ateina ji pas mane po keliu minuciu ir sako , kad ten kazkoks vaikas visus varo lauk. pamokiau - nueik ir pasakyk, kad jei dar taip darys ateisu as. Ir ka jus manot - po keliu minuciu mano mergycka ateina uzsiemus uz zando.... Nu neiskenciau, nuejau paziuret i ta skriaudika. o ten laksto tox 4 metu bamblys ir visus terorizuoja. Tai as mandagiai priejau prie jo ir paprasiau kad zaistu ramiai ir nuejau ... Ir ka jus manot? Visa likusi laika, kai turejom ziureti i to bernuzelio maivymusis, isterijas ir t.t. ne to kad ziastu su savo draugais, jis pastoviai atbegdavo prie musu stalo - tai klykdavo rodydamas pirstu, tai saudydamas i mus, tai leisdamas kitokius garsus. Nu jautemes klaikiai. Tevai mano sake nekreipt demesio, tai taip ir darem bet pietus buvo sugadinti... Atsipalaidavom tik tada kai jie isejo. Visa ta laika tevu jo nemaciau, tik iseinant pamaciau teva, kuris pasirodo sedejo prie pat zaidimu kambario ir per langely jis visada jam mates blink.gif . taigi isvada viena - vaikas tegu daro ka nori. Is pirmo pykau ant tevu, bet po to pagalvojau, kad turbut nelaime toki vaika auginti. Kitas vaikas butu senai pamirses viska, o sitas gi pilnas pykcio g.gif ...............
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2004 12 30, 14:35)
Zinot as labai stebiuosi jusu kantrumu ir geranoriskumu. Eilini karta suprantu kad esu nervuota sterva, nes daugelio is jusu aprasytuose atvejuose buciau stverus skriaudika uz pakarpos ir kilstelejus i ora garsiai uzklausciau "Kieno vaikas?" Ir pabandytu man neatsakyt ta mama, jeigu ji ten butu buvusi (cia Voblos aprasytu atveju tarkim). Taures aprsytu atveju - buciau riktelejus tiems vaikigaliams kad nezdinkites is cia, arba ziurekit ka darot ir kur kamuoli varinejat.
As gal esu visiska isterike, besirde kitu vaiku atzvilgiu, bet jei kas bandytu mano vaika skriaust as pulciau o nesiginciau.

Nesmerkit manes labai blush-anim-cl.gif
P.S. mano subjektyvi nuomone

zinai, ta momenta as viduje net kepiau is pykcio. gatava buvau suspardyti tuos bernus mad.gif be to maciau, kad jie specialiai megino mano kantrybe ph34r.gif tik esme tame, kad pagyvenus Amerikoje ismokau valdytis. cia galima uzsitraukti baisia nemalone ir net rimtas problemas kas liecia vaikus unsure.gif Lietuvoje itariu buciau reagavus kitaip verysad.gif
Atsakyti
Mano dukros jau didelės, bet vieno anytos patarimo negaliu užmiršti, iki šiol pykstu. Ji atėjo pas mus į svečius kai vaikas miegojo ir pabandė pagarsinti teliką, sakydama "vaikus reikia pratinti prie triukšmo, kitaip išaugs princesė ant žirniuko". Bandžiau aiškinti, kad taip negalima, baigėsi tuo, kad pasakiau anytai viską, ką apie ją galvuoju. verysad.gif
Atsakyti
žinai,manau,taip ir geriau-aš galvoju,kad kada irgi pratrūksiu,nes nervina,kai savo tiesas kiša schmoll.gif
Atsakyti
kai maziukui buvo 9 men, susirgo triju dienu karstine. pirma karta sukarsciavo. atejusi mano mama nesioja maziu ir kalba jam: kuom tu kaltas vaikeli, kad toks nesveikas gimei? doh.gif tai tada abu su tata pasiutom. shiaip gi jau vaiksciojo 9 men, sveikuolis, judruolis. o kai ne per seniausiai suviduriavo, tai ir viso blink.gif ... toooookia tragedija mamka padare doh.gif po savaites vis snejejo, kad mano vaikas nesveikas. kviesk gydytoja. sakau gi jau savaite kaip nei viduriuoja, nei ka. tagi sako jis nusilpes - begiodamas griuna. cia apie 11 men vaika. sako uzrasyk i sanatorija. taigi gydytoja turetu issiusti toki ligoniuka. gi valgo mazai... shian buvom poliklinikoje. sake pats sveikiausias judriausias vaikas! idave mociutei nunesti ugio ir svorio lenteles parodyti tongue.gif ydomu ka sakys, kai parodysiu. jauciu vis tiek jai bus ligotas vaikas. valgo gi mazai.....
issiliejau..........
Atsakyti
O aš tik prieš kelias dienas susipykau su savo mama. schmoll.gif ir būtent šiuo klausimu. 12m. sūnus nuėjo po muzikos repeticijų pas močiutę, nors iš anksto buvau įspėjusi, kad pamokos dar neruoštos ir greičiau grįžtų namo. Nepaklausė, nuėjo... Kai paskambinau pas mamą ir pasakiau, kad tuoj pat pareitų namo, įsikišo mano gimdytoja ir pareiškė, kad jis niekur neis, nes dabar turės pavalgyti, o po to bus pavargęs, reikės pailsėti ir t.t. cry.gif Kur tai matyta, juk man seniai nebe 15 metų. g.gif Pikta ir tiek blink.gif verysad.gif cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Žilvinė @ 2005 02 18, 19:45)
kai maziukui buvo 9 men, susirgo triju dienu karstine. pirma karta sukarsciavo. atejusi mano mama nesioja maziu ir kalba jam: kuom tu kaltas vaikeli, kad toks nesveikas gimei? doh.gif  tai tada abu su tata pasiutom. shiaip gi jau vaiksciojo 9 men, sveikuolis, judruolis. o kai ne per seniausiai suviduriavo, tai ir viso  blink.gif  ... toooookia tragedija mamka padare doh.gif  po savaites vis snejejo, kad mano vaikas nesveikas. kviesk gydytoja. sakau gi jau savaite kaip nei viduriuoja, nei ka. tagi sako jis nusilpes - begiodamas griuna. cia apie 11 men vaika. sako uzrasyk i sanatorija. taigi gydytoja turetu issiusti toki ligoniuka. gi valgo mazai... shian buvom poliklinikoje. sake pats sveikiausias judriausias vaikas! idave mociutei nunesti ugio ir svorio lenteles parodyti tongue.gif  ydomu ka sakys, kai parodysiu. jauciu vis tiek jai bus ligotas vaikas. valgo gi mazai.....
issiliejau..........

o tu pasiūlyk mamai pas kokį gydytoją apsilankyt-pasakyk,kad atrodo negaluojanti,išbalus,matyt,kokią zarazą pasigavo ir pan... biggrin.gif ir taip nuolat-gal susipras,nors dar neaišku
aš esu seniau rašius,kad mano anyta,kai kamilė buvo neseniai gimus,vis nešiodavo ją ir sakydavo "oi,kaip tau sunku,koks tas gyvenimas,oi skauda kamilytei" bla bla bla...tiek nervindavo.kad jos požiūris į gyvenimą toks pesimistiškas ,tai nereikia mano vaiko nuo gimimo daryt verksniu.ačiū dievui,su laiku tai lyg ir baigės...bent jau aš to nebegirdžiu

dabar mane nervina kitas dalykas-kuo toliau,tuo labiau bando anyta kamilę pas save "prisišaukt".ta prasme,kaskart,kai būnam pas juos,ypač,jei su vyru buvom kur trumpam (keliom valandom) išvažiavę,tai kamilė paskui man nuo rankų nenulipa.o anyta kaskart vis sako "ateik pas mane,pabučiuok",griebia ją man iš rankų doh.gif nu atrodo,taip ir nori,kad kamilė ją mama vadintų biggrin.gif
Atsakyti