QUOTE(ragnez @ 2006 12 09, 09:34)
Iš kur bus pas vaiką saugumo jausmas jei jo nuosavą motiną forume moko nereaguoti kai jį skriaudžia
Aš turbūt iš tų mamų tigrių.
N sykių gyniau savo vaiką, kartu ir kitus vaikus parke nuo siautėjančių vyreniųjų.
Situacija. Mano mergaitė supasi ant supynių. Prilekia vyresnė mergaitė, nustumia maniškę ir supasi laiminga. Mano dukra tuo tarpu springsta ašarom nesupratus už ką, kodėl ???? Aš ją mokau, kad reikia laukti eilėje prie supynių ir ji laukia. Matau, kad tos mergaitės mamelė sėdi plačia šypsena ant suolelio ir džiaugiasi savo dukrelės gudrumu

Nuėjusi pareikalavau, kad ta mergaitė pasitrauktų ir lauktų eilėje kaip visi vaikai, ir, kad daugiau net nesiartintų prie mano vaiko. Tada nuėjau prie tos mamelės ir paaiškinau, kad nenoriu matyti jos dukros šalia manosios jei ji nemoka elgtis žmoniškai
Jei mano vaiką muš, riaumosiu kaip ir Noa. Kas čia dabar per muštynės ??? Aš auklėjau savo dukrą, kad ji nesimuštų. Auklėjimas buvo nelengvas, bet ji nebesimuša. Taip pat neleisiu niekam jos mušti, nes ji juk žino, kad mušti žmogaus negalima, tai kodėl turėčiau kažkam leisti mušti ją ??? Mano nereagavimas būtų automatiškas signalas, kad galima mušti vaikus, mama juk nesureagavo kai ją mušė

Ji atgal neduoda. Aš ir esu tam, kad ginti.
Aš nekalbu apie nemokančių kalbėti vaikų mušimąsi. Maniškė mušėsi, ją mušė, nedariau iš to tragedijos. Netoleruoju didesnių vaikų piktybiško mušimosi nė už nieką. Trimetį galima išauklėti jei noro yra.
Turim būrį dukros draugių bendraamžių. Viena mergaitė tiesiog nepakenčiama

Žinau, kad tai ne vaiko kaltė, kad ji tokia užaudo ( visai neauklėta, jokios disciplinos, nežino kas yra ne), bet automatiškai pradedu jausti antipatiją tai mergaitei
Būna žaidžia vaikai, prieina ta mergytė iš už nugaros ir kaip dės su kokiu daiktu per galvą kitam vaikui

Čia normalu kai trimetis taip elgiasi ??? Svarbiausia, kad mamelė maždaug " nu ką tu čia vaikeli padarei, atsiprašyk Isabeles", kai tuo tarpu nukentėjęs vaikas springsta ašarom iš skausmo ir netikėtumo. Jei mano dukra dėtų kam nors taip per galvą, aš nieko jai nesakius čiupčiau ir nusineščiau namo, pastatyčiau į kampą ir laukčiau kol ji pradės tikrai gailėtis dėl tokio poelgio
O ta mergaitė pasako "atsiprašau" bet tokia intonacija " palauk, tuoj dar gausi", bet mamelei to pakanka, tipo mano vaikas atsiprašė, jo jūs dar norit ???
Šnekėjausi su kitom mamom, tai visas, kaip ir mane skaudina ne tiek tos mergaitės elgesys, kiek mamašos reakcija į jos poelgius (tiksliau jokios reakcijos). Kiek kartų visos mėginom paaiškinti jai, kad taip nedrausminti vaiko negalima. O rakcijos. Po to pašios pradėjom drausti tai mergaitei mušti mūsų vaikus, bet kas iš to

Tai pradėjom visos rečiau susitikinėti su ta mamele
Tokie neauklėti vaikai ir gali trenkt per galvą nepažystamam vaikui parduotuvėje. Ir aš ginčiau savo vaiką, griežtu tonu sugėdinčiau mušeiką jei mamelės aplink nesimatytų. Dukrai parodyčiau pavyzdį koks negeras vaikas, kad taip elgtis negalima ir tt. Drausmindama vaikus jų neliečiu, stengiuos vengti betkokio fizinio kontakto, bet jei mušeika užsimotų vožti dukrai kai aš šalia, tai ranką tikrai sugriebčiau.
Postas gavosi ilgas, bet man šiuo metu tai labai aktuali tema. Dažnai pamoralizuoju netinkamai besielgiančius vaikus jei jų tėvai to nedaro. O kas dar jiems paaiškins kaip reikia elgtis jei tėvams nerūpi >?
I'm not rude, I just speak what everyone else hasn't the balls to say.