Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

QUOTE(#Mia# @ 2006 12 15, 09:54)
Bet juk tai ir mokymas, kad vaiko niekas negali skriausti. Ir kai jis uzaugs su ta mintim - pats ir ginsis. Bet pirmiausiai tam reikia jegu ir supratimo,kad bet kuriuo atveju gali kreiptis pagalbos.

Bet turbut reikia rodyti ir blogaja gyvenimo puse- juk nebus taip, kad niekas jo neskriaus g.gif
Atsakyti
Jo, nuomoniu daug, as irgi nezinau, kaip elgtis su museikomis, nors maniskis niekada pirmas mustis nepradeda ir labai nustemba, kai ji kas nors musa, atseit "kas cia jam darosi, ko jis taip keistai elgiasi". Kol ziuri akis ispletes, tai niekad ir neapsigina. Man laaabai nepatinka mazieji skriaudikai, tad savaji namie mokau "pirmas nepradek, bet atgal tai trenk kiek jegu turi". bet zinot, kol kas apsiginti ismokyti dar nepavyko tongue.gif
Atsakyti
mano nuomonė priklauso nuo vaiko amžiaus,bet tai svetimi netūrėtu daryt,galima kažkaip tėvams pasakyti,o ne vaika auklėti nes jis kažin ar reguos į svetimo žmogaus drausmes
Atsakyti
Filosofuoti cia galima iki pamelynavimo umn.gif , bet as mastau siuo klausimu labai paprastai. Viskas priklauso nuo situacijos g.gif .
Jei vaikai mazdaug vienodo amziaus ir tarp ju mano akivaizdoj kilo konfliktas, ar net maniski netiketai puola, - neskubeciau pult i ju tarpa. Maniskis zino, jog reikia moket apsigint box.gif . Kisciaus tik tuomet, jei matyciau, kad situacija visai nevaldoma, o maniskis labiau nukentes, nei pasimokys apsigint.
Jei maniski terorizuoja vyresnis, pasistengciau savo pavyzdziu parodyti, kaip skriaudziamajam elgtis tokioje situacijoje. Juk neprotinga butu "sokti ant ragu" dvigubai didesniam skriaudejui biggrin.gif , todel ir pati nepulciau savo vaiko akivaizdoj draskytis, koliotis, ar purtyti to uzpuoliko. Neblogas vaistukas - pasiepti skriaudeja, pasijuokti is jo kvailo elgesio, mazdaug fool.gif ir nueiti savais keliais. Vienu zodziu - duok durniui kelia tongue.gif .
O aukleti museikas vaikus ir ju mamas neturiu nei noro, nei laiko, nei matau prasmes irnesakyk.gif. Man saviskiu pajotzargu uztenka doh.gif
O jei i tema biggrin.gif , tai svetimu "paauklejimai" ne visuomet gera iseitis, bet kartais nekenkia.. rolleyes.gif
Atsakyti
O kaip elgtis kai tu "praeiviu" vaikai skriaudzia mano mazyli?
Mes buvom kaime (mano vaikui buvo beveik metukai) o ten atejo pazystama su savo ( 2 metuku ) dukryte.Tai ta dukryte paemus kibiriuka kai paleido i mano vaika,tai biski praskele prie akytes verysad.gif O ta pazystama ai niekis sugis.Tik dukrai pasake negalima. Mane taip isiutis paeme,kad norejau ikresti tai mergaitei tokia berzine kose. mad.gif
Kita diena vel panasei,tik si karta mergaite rado plyta,ir norejo mest,tai aciu Dievui nepataike mad.gif doh.gif O mama tik nusijuoke.ten is vis neaisku kaip ta vaika aukleja.O jei pataikytu ?kur tada kreiptis?kas atsakys uz trauma mano vaiko? Net bendraut su tokiais nesinori. verysad.gif
Tai jei mama neaukleja,nieko nedaro( nesupranta),tai as juk turiu ginti savo vaika !!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agni'85: 08 sausio 2007 - 11:33
QUOTE(Agni'85 @ 2007 01 08, 11:30)
Mes buvom kaime (mano vaikui buvo beveik metukai) o ten atejo pazystama su savo ( 2 metuku ) dukryte.Tai ta dukryte paemus kibiriuka kai paleido i mano vaika,tai biski praskele prie akytes  verysad.gif  O ta pazystama ai niekis sugis.Tik dukrai pasake negalima. Mane taip isiutis paeme,kad norejau ikresti tai mergaitei tokia berzine kose. mad.gif
Kita diena vel panasei,tik si karta mergaite rado plyta,ir norejo mest,tai aciu Dievui nepataike  mad.gif  doh.gif O mama tik nusijuoke.ten is vis neaisku kaip ta vaika aukleja.O jei pataikytu ?kur tada kreiptis?kas atsakys uz trauma mano vaiko? Net bendraut su tokiais nesinori. verysad.gif
Tai jei mama neaukleja,nieko nedaro( nesupranta),tai as juk turiu ginti savo vaika !!!

pirma karta patyleciau - nu ko tarp vaiku nebuna, o antra karta aiskiai pasakyciau, kad maniskes niekas neskriaus ir vaikai turi buti atskirai: maniske lauke, svecias prie mamos arba as su savo vaiku einu i kambari, o sveciai lieka lauke.
Atsakyti
dažniausia nekreipiu dėmesio į praeivių replikas:)
Atsakyti
QUOTE(Agni'85 @ 2007 01 08, 11:30)
Mes buvom kaime (mano vaikui buvo beveik metukai) o ten atejo pazystama su savo ( 2 metuku ) dukryte.Tai ta dukryte paemus kibiriuka kai paleido i mano vaika,tai biski praskele prie akytes  verysad.gif  O ta pazystama ai niekis sugis.Tik dukrai pasake negalima. Mane taip isiutis paeme,kad norejau ikresti tai mergaitei tokia berzine kose. mad.gif
Kita diena vel panasei,tik si karta mergaite rado plyta,ir norejo mest,tai aciu Dievui nepataike  mad.gif  doh.gif O mama tik nusijuoke.ten is vis neaisku kaip ta vaika aukleja.O jei pataikytu ?kur tada kreiptis?kas atsakys uz trauma mano vaiko? Net bendraut su tokiais nesinori. verysad.gif

Čia ne vaikui, o tokiai mamytei tos beržinės košės reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delamorte: 08 sausio 2007 - 23:49
Kol neturejau pati vaiku, tol pati galvojau... kokie neisaukleti mazi vaikuciai. Bet kai pati turiu misteri SAVARANKISKUMA visais gyvenymo atvejais smile.gif supratau, kad buvai neteisi. O i visokias babulias as nekreipciau demesio. Taip pat ir mamai pasakau, jei kada mokina kaip man aukleti savo Maziu, sakau ji turejo galimybe mus auginti ir aukleti pati, tegu dabar leidzia man pasinaudoti ir isnaudoti savaja smile.gif
Atsakyti
Kiek teko susidurti su tokiom "bobutem", tai stengiuosi joms is vis nieko nesakyti, tarsi jos neegzistuotu. Ir siaip erzina svetimu lindimas prie vaiku, pvz. kai ima uz rankytes kur lifte, prisikisa arti utiutiu ir t.t. O rankos plautos? Gal serga kokia tbc ar pan. Bjauru, bet nesakau nieko. Tikriausiai be reikalo.
Atsakyti
vakar ejau su dukrele pasivaikscioti.kitaip sakant grizinejom is pasivaiksciojimu smile.gif ,ir mano mazyle eina prie kiekvienos sutiktos laiptines ir bando lipti jais,o kadangi ji nemoka laiptais lipti tai as ir neleidziu,juo labiau kad jau taip teko praeit kokia desimt laiptiniu ir vis reik aba demesi nukreipinet arba nest nuo laiptines.tai ji iskart krenta ant zemes ir i asaras,as sakau negalima sedet ant zemes ir paemu uz rankos ir pastatau.tai kartais pavyksta nuvest,o kartais verkia toliau.taip praejo viena porele,nusisypsojo ir pasake tarpusavyje,kad vaikui oziukai uzejo.nu ko man pykt.juk taip ir buvo smile.gif ,bet kai jau buvom netoli savo namu ir vel taspats nutiko,ejo kaimyne ir sako man:ko vaika skriaudi.tai man toks nervas paeme.nei as ka tam vaikui dariau nei ka,ji tik sedejo ant zemes ir zyze.o as sakiau enam,neverk ir pan.o ta apkaltino mat kad as vaika skriaudziu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2004 04 14, 19:08)
na, siandien taip jau atsitiko, kad mano trimetis benas prigule ant saligatvio pailseti, o as su gustu nesiokleje laukiau, kol jis teiksis atsikelti. pro sali ejusi moteriske (greiciau sakyceu, bobule, nes ji man pasirode gana nesimpatiska) pasisiule ta neklauzada vaika "pasiimti". na as jai pasiuliau eiti savais keliais ir nesikisti, i ka ji labai isizeidusi kazka subumbejo apie siuolaikini auklejima.

kaip jus elgiates tokiose situacijose?

tik toks atsakymas ir galejo buti 4u.gif , o mus vienakart issiunte is turgelio palapines, nes mano didute reke, tai sako "nu cia dabar, baikit rekt, man galva skauda" arba tokie viesokie "pasiemimai" mums itin daznai kartojasi butent is vyresnio amziaus babuneliu arba dzieduku lotuliukas.gif
Atsakyti