Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 08 22, 14:21)
Siaip dar vienas pamastymas poliklinikos tema 4u.gif Mamytes, ar jus nebijot savo vaiko leisti ar svetima prisileisti poliklinikoj? Tai tokia vieta, kur renkasi kruvos ivairiu ligu g.gif Man tikrai nesmagu jei prie mano sergancio mazylio, pvz rotavirusu, prilistu sergantis vejaraupiais vaikas. Is kitos puses, ar jus noretumet salia kokios anginos pasigauti dar ir stomatita?
O juk pulkas vaiku duksta poliklinikoj-isvengti to labai sunku 4u.gif

O jei šalia mūsų atsisėda mama su sergančiu vaiku, tai reikia bėgt kaip nuo raupsuotų? g.gif

QUOTE(Fruzina @ 2008 08 22, 14:27)
Iš kur žinai kaip ir kas serga, nustatei, kad ligonių nėra, tai ko jie ten poliklinikoje sėdi.

Šiaip tai jau matosi, kur rimtas ligonis, o kur ne wink.gif
Aš jau rašiau, kad dauguma buvo vaikai, einantys pasitikrinti sveikatos prieš mokyklas ir darželius wink.gif

QUOTE(Limcamca @ 2008 08 22, 14:31)
Tai nelabai einasi su vaiku susitvarkyti, a? biggrin.gif

O jei į laidotuves vaiką tektų vestis irgi taip pat teisintumėtės? Klausiu, nes šiaip įdomu, kur jūsų manymu, vaiko elgesį reikia koreguoti. Kurios vietos jūsų manymu nėra skirtos eiti drimbom per koridorius?

Einasi susitvarkyti, kai to tikrai reikia.
Į tas vietas, kur neskirtos "eiti drimbom", aš vaiko nesivedu.

QUOTE(Limcamca @ 2008 08 22, 14:35)
Aš manau Fruzina, irgi nelaiko vaiko pririšto prie kėdės. Bet...
Jūs: "tai savo vaikams leidziu ir pasivaiksciuot, ir pasisneket, ir daineles padainuot"
tuo tarpu Mylimukė leido savo vaikui dūkti.... tai yra skirtingi dalykai ir svarbiausia kitoks pačios mamos požiūris.

Neaišku, kaip jūs įsivaizduojat tą vaiko dūkimą. Nieko neprimušė, vazonų nenuvartė, nieko nesugadino ir nesužalojo. O kartais dainavimas gali daug labiau įkyrėt negu bėgiojimas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2008 08 22, 14:37)
Dieve, ka jus snekate - juk minejo, kad vaikui tik 1,5 metu...  bigsmile.gif

Kaip jus ji nulaikysite? Kokiais argumentais...  doh.gif

Mamos taip samprotauja, kad atrodo, kad nezino nei elementarios vaiku amziaus tarpsniu psichologijos, nei tai kad vaikai buna skirtingo temperamento...

Labai puikiai žinom, nes mano vaikui 1.8 metų. Temperamentas, kaip čia jums liaudiškai pasakius g.gif "velnio neštas ir pamestas" doh.gif doh.gif Išėjimas į viešumą, visada būna labai sunkus. Pvz. jei einam į polikliniką, visada stengiuosi iš namų priruošti visko, kad kaip įmanoma ilgiau vaikas iš nuobodumo neužsiminėtų tokiais dalykais. Atsibosta vieną dalyką daryti, tada sudominam kitkuom.
Tiesiog galvoju, kad jei viską nurašysiu ant to, kad jo toks temperamentas ir kad jis dar mažas, iš kur jis būdamas trejų, penkerių, septynerių metų žinos kaip elgtis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2008 08 22, 14:37)
Dieve, ka jus snekate - juk minejo, kad vaikui tik 1,5 metu...  bigsmile.gif

Kaip jus ji nulaikysite? Kokiais argumentais...  doh.gif

Mamos taip samprotauja, kad atrodo, kad nezino nei elementarios vaiku amziaus tarpsniu psichologijos, nei tai kad vaikai buna skirtingo temperamento...

Jei jau reikalaujama, kad vaikai sugebėtų elgtis "padoriai" tam tikrose vietose, nesvarbu, kad pavargsta, reikia laukti eilėse po kelias valandas sėdint toj pačioj vietoj, tai gal dar to paties galima ir iš kūdikių reikalauti? Kad neverktų pvz, nes tai gali labai erzinti sunkiai sergančius ligonius unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 08 22, 13:47)
Labai puikiai žinom, nes mano vaikui 1.8 metų. Temperamentas, kaip čia jums liaudiškai pasakius  g.gif "velnio neštas ir pamestas"  doh.gif  doh.gif Išėjimas į viešumą, visada būna labai sunkus. Pvz. jei einam į polikliniką, visada stengiuosi iš namų priruošti visko, kad kaip įmanoma ilgiau vaikas iš nuobodumo neužsiminėtų tokiais dalykais. Atsibosta vieną dalyką daryti, tada sudominam kitkuom.
Tiesiog galvoju, kad jei viską nurašysiu ant to, kad jo toks temperamentas ir kad jis dar mažas, iš kur jis būdamas trejų, penkerių, septynerių metų žinos kaip elgtis  g.gif

Na, isivaizduoju, kiek reikia pasiimt uzsiemimu dviem valandom... O tai jei vaikui vis vien labiau idomu lipti ant kedziu ir begiot po koridoriu? As tikrai cia nematau nieko blogo, kaip ir mylimuke, juk vaikas niekam jokios zalos nedaro, niekam nekenkia, o is zmoniu reakcijos matosi, kad jie reaguoja geranoriskai. Ir patikekit, tikrai ta reakcija matosi.

Tokio amziaus vaikui lakstyt yra naturalu, o neleist jam to daryt - jau nebe.

Aisku, reiketu drausmint, jei kazka gadina, lenda prie duru ar ikyriai prie kokio zmogaus ir panasiai, kai kenkia aplinkai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atlantida: 22 rugpjūčio 2008 - 13:55
QUOTE(Limcamca @ 2008 08 22, 14:47)
iš kur jis būdamas trejų, penkerių, septynerių metų žinos kaip elgtis  g.gif

Tai nuo gimimo galima elgtis kaip su suaugusiu, nekreipiant dėmesio į vaiko amžiaus tarpsnių ypatumus. Reikalaukit išsiplaut buteliukus, išsinešti prikakotas sauskelnes, nerėkti ir t.t., nes nežinos, kaip elgtis, kai paaugs g.gif
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2008 08 22, 14:53)
Na, isivaizduoju, kiek pasiimt uzsiemimu dviem valandom... O tai jei vaikui vis vien labiau idomu lipti ant kedziu ir begiot po koridoriu? As tikrai cia nematau nieko blogo, kaip ir mylimuke, juk vaikas niekam jokios zalos nedaro, niekam nekenkia, o is zmoniu reakcijos matosi, kad jie reaguoja geranoriskai. Ir patikekit, tikrai ta reakcija matosi.

Tokio amziaus vaikui lakstyt yra naturalu, o neleist jam to daryt - jau nebe.

Aisku, reiketu drausmint, jei kazka gadina, lenda prie duru ar ikyriai prie kokio zmogaus ir panasiai, kai kenkia aplinkai.

Lipti ant kėdžių dar priklauso nuo to, kokie vaiko batai ir koks lauke oras biggrin.gif

Mylimuke, Atlantida, o kaip būtumėte reagavusi, jei tokia kaip aš, ar Fruzina, būtų paprašiusi savo vaiką sudrausminti ir neleisti jam lakstyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2008 08 22, 14:32)
Ir dar: As nemokau savo vaiku tokios gelezines drausmes kaip Fruzina. Visa laika turiu omeny, kad vaikas yra vaikas. kad ir poliklinikoj - net ir suaugusiam sunku islaukt sitiek ilgai, tai savo vaikams leidziu ir pasivaiksciuot, ir pasisneket, ir daineles padainuot. Aisku, neleidziu isijaust, bet ir nereikalauju, kad tyletu ir ramiai sedetu.

Aš kalbėjau apie požiūrį į elgesį, mano požiūris visada toks pats ir su juo auga vaikas. Jei aš manau , kad poliklinika, bažnyčia, ir kt. kaip minėjau ne vieta dūkti, tai ir taškas. Jis nesikeis. Kad šiandien nuspręndžiu, kad sergančių labai nėra poliklinikoje prie gyd. kabineto, tai duodu laisvę. Aš tiesiog aiškinu vaikui kad taip negalima. Tai nereiškia, kad vaikas iš karto nuo kūdikėlio elgiasi deramai, tą jis supranta pamažu ir paskui bėdų didelių nėra, bebūtina jam sėdėti, gali ramiai pavaikščioti, pašnekėti, bet triukšmo kelti, lysti, lakstyti neleidžiu, sudrausminu, kažkaip bandau su juo pabendrauti, užimti.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 08 22, 14:56)
Tai nuo gimimo galima elgtis kaip su suaugusiu, nekreipiant dėmesio į vaiko amžiaus tarpsnių ypatumus. Reikalaukit išsiplaut buteliukus, išsinešti prikakotas sauskelnes, nerėkti ir t.t., nes nežinos, kaip elgtis, kai paaugs  g.gif

drinks_cheers.gif maniškis yra mokomas, kad šiukšlės metamos į šiukšlių dėžę, nešvarūs indai į kriauklę ir t.t. ir pan. Su mielu noru valandą laiko plauna savo buteliuką, kol darau valgyti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 08 22, 14:56)
Tai nuo gimimo galima elgtis kaip su suaugusiu, nekreipiant dėmesio į vaiko amžiaus tarpsnių ypatumus. Reikalaukit išsiplaut buteliukus, išsinešti prikakotas sauskelnes, nerėkti ir t.t., nes nežinos, kaip elgtis, kai paaugs  g.gif

Tada leiskim vaikui lipti ant stalo, spardyti motina, spjauti "babcei" i veida ir viska palydekime idiotiska veido sypsena-"juk jam amziaus krize, viska dar suspes su laiku" rolleyes.gif
Atsakyti
raidos tarpsniu zinojimas nereiskia, kad vaikui turi buti leidziama viskas, nes "jo toks amzius". atvirksciai, raidos ypatybiu zinojimas leidzia TIKETIS tam tikro elgesio (pvz., nuobodziavimo, jei reikia ilgai laukti ir pan.) ir imtis PREVENCIJOS (tinkamai planuoti laika, pasirupinti uzkanciu, veiklos ir pan.)
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 08 22, 14:47)
Labai puikiai žinom, nes mano vaikui 1.8 metų. Temperamentas, kaip čia jums liaudiškai pasakius  g.gif "velnio neštas ir pamestas"  doh.gif  doh.gif Išėjimas į viešumą, visada būna labai sunkus. Pvz. jei einam į polikliniką, visada stengiuosi iš namų priruošti visko, kad kaip įmanoma ilgiau vaikas iš nuobodumo neužsiminėtų tokiais dalykais. Atsibosta vieną dalyką daryti, tada sudominam kitkuom.

Ką pasiimate su savim ir kuo sudominate vaiką?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 08 22, 14:44)
Šiaip tai jau matosi, kur rimtas ligonis, o kur ne wink.gif
Aš jau rašiau, kad dauguma buvo vaikai, einantys pasitikrinti sveikatos prieš mokyklas ir darželius wink.gif

Jetau iš kur tu žinai, tai tik tau taip atrodė. Ar tu sakai tą tam, kad pateisintum savo elgesį ir požiūrį.
Sėdėjau su sergančiu vaiku, jau didesniu, sirgo, iš išorės tu būtum pasakius, kad prieš mokyklą pasitikrint, o aš viduje verkiau.
Nu niekada nesuprasiu tokių žmonių, kurie taip lengvabūdiškai mąsto, paskui taip mąstys jų vaikai...
Atsakyti