Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką

Voveriuk,bet juk visas šitas suptatimas ateina su metais.Ankščiau ir aš bučiau pasiuntusi o dabar ne.
Atsakyti
nerasim sitoj srity mes sutarimo - vyresnes kartos nuomone, vaikas kol nera savarankiskas ir pilnai saves neislaiko, tol jisai negali tureti savo noru, interesu ar igeidziu.

Man vaikas turi tokias pat teises kaip ir suauges zmogus ( turiu omeny elgesi viesoje vietoje), o gal netgi ir didesnes, nes jisai yra vaikas.

O jei jau kalbeti apie pagarba aplinkiniams, tai deja, butent tiems, kurie vaikus auklejo jos elementariausiai ir truksta ( velgi neturiu omeny, kai vaikas savo elgiasiu piktybiskai daro zala), nes mato tik kitu elgesy, bet nepagalvoja kaip patys is sono atrodo ir ar ju elgesys yra visiems priimtinas.

Pvz praeita savaite su maze buvom pas gydytoja, pasiskiepyti ejom. Atejom, pasisveikinom su registratorium, pasakem ko atejom ir jisai paprase palaukti. Ten kaip tik eileje pas gydytoja toks senukas sedejo, tai jam labai magejo mane su vaiku pasodinti. Jam buvo nesuprantama, kodel nei as, nei registratorius nesakom vaikui nei puses zodzio. O maze nieko blogo ir nedare - nuejo pas registratoriu paziureti ka jisai daro, po to ten dar viena berniuka pastebejo ir nuejo prie jo pasizvalgyti. O tada jau ir sesute atejo musu i kabineta pakviesti. O tas senukas niekaip nesuprato, kodel mes leidom vaikui taip eigtis, kodel jinai vaiksciojo laisvai po visa laukiamaji, o niekas jos nesudraude ir nepasodino kaip visu ant suoliuko eilej laukti.... skirtingos kartos, skirtingi poziuriai, skirtingos vertybes...........
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 08 14, 20:38)
(...) skirtingos kartos, skirtingi poziuriai, skirtingos vertybes (...)

Būtent taip. Apskritai ligoninė (poliklinika) yra tokia vieta, kur dažnas ateina ir taip įsitempęs, problemų kamuolys, o jei dar kažkas truputį - iš karto užsiveda, tad nesistebėk, kad senelis bambėjo.

Mano galva vaikas yra vaikas, jis gali turėti tam tikras teises (pagal savo amžių ir protelį), bet visas teises įgyja tik tada, kai suauga ir save išlaiko. O iki tol jis turi klausyti tėvų, o tėvai (savo ruožtu) turi auklėti, kad žmogus išaugtų iš jo.
Atsakyti
QUOTE (voveriukas36 @ 2004 08 14, 21:35)
(pagal savo amžių ir protelį), bet visas teises įgyja tik tada, kai suauga ir save išlaiko.

Voveriukas tikras diktatorius. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vega: 14 rugpjūčio 2004 - 22:31
QUOTE (Vega @ 2004 08 14, 22:32)
Voveriukas tikras diktatorius. unsure.gif

Nutrisco et extiguo
Atsakyti
idomi jusu diskusija rolleyes.gif visi turi siek tiek tiesos wink.gif

dabar as papasakosiu biggrin.gif

musu kieme dvimetis berniukas nuolat mano vienamete mergina kuo nuors skriaudzia:tai su raktu tysuliu per galva trenkia,tai su akmeniu,tai dar su kuo....pesioja plaukus ir t.t. suprantama cia juk vaikai,bet tevai tai turetu paaiskint vaikui juk taip negalima daryt,o jie stovi ir nieko nesako blink.gif blink.gif tai ka jus darytumrt??????????zinoma as pasakau,kad negalima ir dabar nuo jo dideliu spinduliu apeinam unsure.gif tiesa tevai pasakojo kaip namie ardo viska ir kiek ko sugadino(tv,video,centrus...)tai kas vyksta namie tegu daro jis ka nori del manes(nors as savo vaikui neleidziu)bet kieme malonekit gerbt ir kitus zmones mad.gif juk uzauga is situ maziuku ir nusikalteliu sad.gif
Atsakyti
g.gif Taip turėtų to vaikelio tėvai pažiūrėti ką jų atžala išdarinėja nono.gif
O mane tai labiausiai nervina kai didčkiui užsiožiavus kokioj parduotuvėj užmetu per šikną o tada prasideda.... Kokia mama vaiką namie reikia auklėtiir tt.
Nu jo pareini namo ir... Ko manes neklausei tada ir tada, ko kritai ant žemes...
Kaip jus manot vaikas supras kai praėję bus mažiausiai valanda fear.gif fear.gif oaš jam moralą dkaitau. Neklauso tuo momentu griežtai ir viskas. 2.gif

vacation4.gif vacation1.gif tourist5.gif
Atsakyti
QUOTE (uzklydusi @ 2004 08 15, 07:02)
musu kieme dvimetis berniukas nuolat mano vienamete mergina kuo nuors skriaudzia:tai su raktu tysuliu per galva trenkia,tai su akmeniu,tai dar su kuo....pesioja plaukus ir t.t. suprantama cia juk vaikai,bet tevai tai turetu paaiskint vaikui juk taip negalima daryt,o jie stovi ir nieko nesako blink.gif blink.gif tai ka jus darytumrt??????????

Analogiskos smile.gif .e situacijose elgiuosi taip:
- jei puola stipresnis vaikas, jei maniskis neturi sansu apsiginti, tai imuosi priemoniu pati- zodiniu, jei reikia, uz rankos sulaikau. Bet paprastai pakanka zodiniu. Kai nekalbi u-tiu-tiu, o pasakai grieztai, ziuredama i akis "killerio" zvilgsniu laugh.gif - tu prie sito vaiko nelisi, tai, zinokit, atsoka laugh.gif ... Daznai, ir kartu su teveliais nesa kudasiu laugh.gif ;
- jei puola panasaus amziaus ir proto vaikas, tai mokau saviskius, kad reikia duoti atgal. Bet duoti taip, kad tam anam nebekiltu noras pulti antra karta;
- jei kvailai puola mazesnis- na, ne puola, o meto smeli, zaislus. Tai pasakau, kad reikia pasitraukti. Tiesiog apsisukti, ir nueiti.

O kad vaikas neimtu tokiu konfliktu i sirdi, tai aiskinu taip: pasaulyje yra milijonai vaiku, vieni ju - geri, kiti- pikti. Pamanyk, nepanbdrausi su vienu piktu- ot tai nuostolis , xi xi smile.gif ... Turi is ko rinktis draugus, tode del tokiu nesusipratimu sielotis neverta
Atsakyti
Niekados nesu auklėjusi svetimų vaikų, taip pat nieks lyg šiol iš svetimų neauklėjo manosios. Nu bet visai neseniai teko susidurti su tokiu fruktu, kad ne auklėti, o tiesiai šviesiai norėjau pendelį į subinę, bet visgi nespyriau...tiesiog situacija buvo tokia, kad kieme dvi supynės, ant vienos suposi mergaitė, o kita laisva, bet tas maždaug 6 metų pilietis, kaskart kai tik pamatydavo, kad artėjame link supynės nulėkdavo ir laisvąją užsėsdavo. Bandžiau dar gėdint, bet tyli kaip patrizanas... mes nueinam šalin, ir jis nuo supynės nulipa... bet tai dar ne viskas... Kitą dieną kai kroviau daiktus iš mašinos, mano 1,6m. mergina lyg tyčia nubidzino link tos supynės ir po ja nugriuvo. Tada atlėkė tas bjaurus bernas ir puolė suptis. Nuklaikau visa, vos spėjau dabėgt, kol jis mano pupai galvos nepraskėlė. Nu chamas nerealus... mergytė bando atsistot, o jis su supyne jai virš galvos... Norėjau pritvot, bet gi vaikas. Vat jeigu būtų pasitaikęs to vaikelio tėvelis ar mamytė...bučiau visą paskaitą apie vaikų auklėjimą atskaičius... spėju be keiksmažodžių nebūčiau apsiėjus, nes užsiutau siaubingai. O jei būtų spėjęs su ta supyne mano merginą numušti, turbūt būčiau pati tam bernui subinę išvanojus...
Atsakyti
QUOTE (vobla @ 2004 08 15, 16:27)
Niekados nesu auklėjusi svetimų vaikų, taip pat nieks lyg šiol iš svetimų neauklėjo manosios. Nu bet visai neseniai teko susidurti su tokiu fruktu, kad ne auklėti, o tiesiai šviesiai norėjau pendelį į subinę, bet visgi nespyriau...tiesiog situacija buvo tokia, kad kieme dvi supynės, ant vienos suposi mergaitė, o kita laisva, bet tas maždaug 6 metų pilietis, kaskart kai tik pamatydavo, kad artėjame link supynės nulėkdavo ir laisvąją užsėsdavo. Bandžiau dar gėdint, bet tyli kaip patrizanas... mes nueinam šalin, ir jis nuo supynės nulipa... bet tai dar ne viskas... Kitą dieną kai kroviau daiktus iš mašinos, mano 1,6m. mergina lyg tyčia nubidzino link tos supynės ir po ja nugriuvo. Tada atlėkė tas bjaurus bernas ir puolė suptis. Nuklaikau visa, vos spėjau dabėgt, kol jis mano pupai galvos nepraskėlė. Nu chamas nerealus... mergytė bando atsistot, o jis su supyne jai virš galvos... Norėjau pritvot, bet gi vaikas. Vat jeigu būtų pasitaikęs to vaikelio tėvelis ar mamytė...bučiau visą paskaitą apie vaikų auklėjimą atskaičius... spėju be keiksmažodžių nebūčiau apsiėjus, nes užsiutau siaubingai. O jei būtų spėjęs su ta supyne mano merginą numušti, turbūt būčiau pati tam bernui subinę išvanojus...

Aš tikrai būčiau pasakius:,, na, mielasis, pasisupai, dabar mūsų eilė''ir nukėlusi berniūkštį nuo supynių. smile.gif Užtat plekštelti per užpakalį svetimam vaikui negalėčiau. Gerai, kad nesužeidė tavo dukrytės, galėjo ir labai liūdnai baigtis ohmy.gif Bet subarti jį turbūt reikėjo... g.gif
Atsakyti
Kliopa, sesiamecio taip lengvai nenukelsi g.gif ... Tokiam reikia kazka tokio, kad per jo savimeile kirstu... As tai savo vaikui gal pasakyciau garsiai, kad tas asilas girdetu, ka paniekinancio- tai leiskim berniukui pasisupti, mazas dar, matai, visai mazuliukas, jis tik su soske uzmiega, ant puoduko kakoja, va, su kokiu prisisiotu pampersu vaiksto, tokiems kuo daugiau ant supyniu reikia buti, bo nuimti nuo supyniu jie rekia rekia, normaliems vaikams ramybes per juos nera. mad.gif

O jei butu supesisi mano vaikui virs galvos, tai butu skrides is ten, kaip geras. Buciau as ji isauklejus nepedagogiskai, bet veiksmingai. mad.gif

Syki toks gal 4 m. vaikas atleke ir eme saudyti is zaislinio pistoleto. Ir svarbiausia- taikytis i mano mazaji. Man net siurpas per kuna perbego. Bet suemiau save i rankas ir pajuokianciu balsu pasakiau- fe, koks cia tavo pistoletas, cia barskutis leliukams gi, is taves gi visi bernai juokiasi, kai tu su situo barskalu i gatve iseini. Jis dar bande gintis, kad neblogas sautuvas, atseit. Aik aik, sakau, nejuokink.

Tai ir nuejo laugh.gif .
Atsakyti
Gaila,kad cia kai kuriu mamu besidalinciu savo ismintimi apie vaiku "apsaugojima" nuo aplinkiniu auklejimo skamba markzizmo-leninizmo irankais- "kovok ir jega apgink!" Sia elgesio taktika Macchiavelli aprase savo pirmame veikale. Tiek Marxas sugebejo paskelbti savo veikalauose, o kadangi LEninas buvo tinginys, tai jis II. ir III bei IV. Macchiavellio veikalo daliu neperskaite. Taip ir visa musu visuomene tebeaukleja vieni kitus ir savo vaikus marxizmo-komunizmo dvasioje: grasinimais, gasdinimais ir puolamaja gynyba. Bet mamytes, nepamirskite, kad ir yra kitos Macchiavelli elgesio, veiksmu plano dalys, kaip auginti ir ugdyti vaikus nesirement vien fizine, verbaline gresme, kadangi homo sapiens sapiens visuomene auksciau stovi uz aniamalistiskaja. "Pilosopas" siulo savo veikaluose pasinaudoti savo proto sugebejimus, gudruma ir diplomatija, sprendziant net ir tokias kasdienes profaniskas situacijas kaip antoji " Kai praeiviai aukleja mano vaika".
Issakytos nuomones, atsakomasis izulumas ir gresme, parodo musu paciu primityvuji issiauklejima ir vidini silpnuma elgiantsi tokioje situacijoje, kai pasalinis pareiskia savo nuomone (nesvarbu kokia ji bebutu), o vyras pasiulo kaip atsaka trenkti "bobutei su venzliukais" atgal i snuki ar ja dar aprekia. Man tokia atsakomoji reakcija nei daugiau nei mazhiau primena Zemaites Vingiu Jono kultura....
Atsakyti