Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija

Ech..prisiminimai apie siltaja Turkija biggrin.gif
http://www.youtube.c...h?v=lrESovCOFPU
Atsakyti
Siek tiek is sios dienos Lietuvos ryto 4u.gif

Bevizis režimas – tik popieriuje
NESUSIPRATIMAS. Turkija neįsileidžia lietuvių be vizų, nors jų oficialiai nereikia

Aida MURAUSKAITĖ
LR korespondentė
2009-11-28
Taisyklė, kad į Turkiją vykstantiems lietuviams nebereikia vizų, pasirodo, galioja tik Lietuvoje. Turkų pasieniečiai ir toliau vizų reikalauja, tad lietuviams tenka už jas susimokėti.

Vilnietė Danguolė Rinkevičienė šios savaitės pradžioje turėjo turkų pasieniečiams už vizą sumokėti apie 50 litų, o iš Lietuvos užsienio reikalų ministerijos (URM) sulaukė siūlymo atakuoti skambučiais Turkijos ambasadą Lietuvoje.

Neva toks būdas būtų tinkamiausias įgyvendinti oficialų dviejų šalių – Lietuvos ir Turkijos – susitarimą.

Kad Turkija panaikino reikalavimą turėti vizą turistiniais tikslais į jų šalį vykstantiems Lietuvos piliečiams, šiemet lapkričio 12 dieną užsienio reikalų ministrui Vygaudui Ušackui oficialiai pranešė Turkijos ambasadorius Lietuvoje Omeras Altugas.

Nėra oficialios informacijos

Kodėl Stambulo oro uoste dirbantys pasieniečiai šios savaitės pradžioje iš 44 metų D.Rinkevičienės ir jos bendrakeleivių pareikalavo mokesčio, klausimų nekyla.

Keleivių atvykimo terminale stovi informaciniai stendai, kuriuose – įrašas, skelbiantis, kad lietuviams privalu įsigyti vizą ir kiek tai kainuoja.

Tas pat vis dar nurodoma ir oficialiame Turkijos užsienio reikalų ministerijos puslapyje.

Patarė skambinti turkams

Ginčytis su oro uosto darbuotojais lietuvė nedrįso. Mat jei būtų užrūstinusi pareigūnus, būtų tekę šauktis Lietuvos ambasados darbuotojų pagalbos, kurie įsikūrę ne Stambule, o sostinėje Ankaroje.

Grįžusi į Lietuvą D.Rinkevičienė paskambino į Lietuvos URM. Vilnietė nebuvo vienintelė, dėl to paties pastaruoju metu skambinusi į ministeriją.

„Telefonu atsiliepusi moteris pasakojo, kad vieną žmogų turkai oro uoste net buvo uždarę ir nepaleido, kol jis nesumokėjo.

Ministerijos darbuotoja patarė skambinti į Turkijos ambasadą, mat kuo daugiau skambins nepatenkintų lietuvių, tuo greičiau turkai atsižvelgs į naująją vizų tvarką. O gal ir neatsižvelgs.

Ji sakė: „Na, žinote, mes juk esame trečiarūšiai žmonės“, – apstulbinusį pašnekesį perpasakojo D.Rinkevičienė.

Kritika – valdininkams

D.Rinkevičienė neabejoja: tai, kad jai ir bendrakeleiviams teko mokėti už vizą po 20 dolerių arba 15 eurų, nėra turkų pasieniečių klaida.

Anot vilnietės, netinkamai savo pareigas atlieka Lietuvos pareigūnai, atsakingi už tarptautinius ryšius.

„Nejaugi tai mūsų, keliautojų, reikalas spręsti vizų klausimą? Kodėl ministerijos reikalus turėtume tvarkyti mes, paprasti žmonės? Juk pareigūnai už tai atlyginimą gauna“, – piktinosi dažnai į Turkiją keliaujanti moteris.

Kada įsigalios tvarka, nežino

Lietuvos URM pripažino, kad problemos Turkijos pasienyje jai nėra naujiena.

„Lietuvos piliečiams išties nereikia Turkijos vizų. Turkai gavo visas instrukcijas, tačiau kada realiai jos pradės veikti, nežinia“, – kalbėjo URM atstovė Jurgita Dapkutė.

Anot J.Dapkutės, kai panaikinamas ilgai galiojęs vizų režimas, pasitaiko įvairių nesklandumų. Dėl to buvo įspėtos kelionių agentūros, parduodančios kelialapius ir skrydžio bilietus į Turkiją.

Lietuvos piliečiai gali be vizos įvažiuoti į Turkiją ir kaip turistai viešėti joje ne ilgiau kaip 90 dienų.

2008 metais Turkijoje lankėsi apie 90 tūkst. Lietuvos piliečių, kurie už vizas iš viso sumokėjo apie 4,7 mln. litų.
Atsakyti
Sveikos iš Antalijos gryžau 25 diena buvo nuostabus oras visas 7 dienas apie 25 šilumos labai patenkinta kelione prisižadėjau būtinai dar sugrįžti atgal smile.gif už vizą teko mokėti ir mums... nors ginčijomės su jais visa valanda bet iš to naudos nebuvo ir skambinom ju valdžiai šnipštas išėjo...
Atsakyti
Sveikutes,

Birzelio menesi norejom su seima vazuoti i Kroatija, beliko tik avansa sumoketi biggrin.gif Bet is visu pusiu mane bomborduoja, kad geriausias poilsis su mazameciais vaikais tik Turkijoj smile.gif Vaiku pas mus net 3.
Gal kuri atostogavote su tokia seimyna? Mane domina labai kainos, kur geriausia su mazais vaikais smile.gif Temu paziurejau laaabai daug, perskaiciau tik sia. Gal patarsite kokia tema geriausia perskaityti, kad susirinkt informacija?
Atsakyti
QUOTE(SuperBaba @ 2009 12 11, 13:17)
Tai, kad mano tokie klausimai....labiausiai kainos domina....Musu seima nera maza biggrin.gif todel ir ziuriu kas pigiau mums gautusi...Kroatija ar Turkija mirksiukas.gif  biggrin.gif

Nesu tikra, bet manau, kad Turkija. Su trimis mažais vaikais į dviejų žvaigždžių viešbutį gi nevažiuosi. Tačiau bet kuriuo atveju poilsiui su vaikais yra geriau Turkija, viešbučiuose dirba animatoriai, kurie užima vaikus, tad turėtumėte galimybę šiek tiek ir sau laiko skirti.

Nors, jei netingi su vaikais užsiimt, gali ir į pigesnį viešbutį Turkijoje važiuot, tada gausis pigiau nei Kroatija. Nors, jei birželį planuojat, kol neprasidėjo moksleivių atostogos, galima ir paskutinę minutę neblogą nuraut.

Aš užpernai buvau su savo abiem vaikais, bet savarankiškai, be jokių viešbučių. Tai žinok, Turkijoje mano vaikai buvo geresni nei namuose biggrin.gif Juneta iš vandens beveik neišlipo
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2009 12 11, 13:44)
Nesu tikra, bet manau, kad Turkija. Su trimis mažais vaikais į dviejų žvaigždžių viešbutį gi nevažiuosi. Tačiau bet kuriuo atveju poilsiui su vaikais yra geriau Turkija, viešbučiuose dirba animatoriai, kurie užima vaikus, tad turėtumėte galimybę šiek tiek ir sau laiko skirti.

Nors, jei netingi su vaikais užsiimt, gali ir į pigesnį viešbutį Turkijoje važiuot, tada gausis pigiau nei Kroatija. Nors, jei birželį planuojat, kol neprasidėjo moksleivių atostogos, galima ir paskutinę minutę neblogą nuraut.

Aš užpernai buvau su savo abiem vaikais, bet savarankiškai, be jokių viešbučių. Tai žinok, Turkijoje mano vaikai buvo geresni nei namuose biggrin.gif Juneta iš vandens beveik neišlipo

Oj ne...i 2* nesinoretu smile.gif atostogaut tai atostogaut biggrin.gif Mums maziausias dar nemokamai kaip ir butu, nes jam liepos antroj pusej sueis tik 2 metukai ...

Kaip tai netingiu, zinoma tingiu blush2.gif lotuliukas.gif Taip, planuotumem birzeli...nebutu dar to tokio karscio smile.gif

Mes Ventspilyje buvom, tai as tikrai pailsejau ir be animatoriu, nes vaikams vanduo ir smelis buvo viskas....ir siiap miestas pritaikytas jiems biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperBaba @ 2009 12 11, 14:17)
Tai, kad mano tokie klausimai....labiausiai kainos domina....Musu seima nera maza biggrin.gif todel ir ziuriu kas pigiau mums gautusi...Kroatija ar Turkija mirksiukas.gif  biggrin.gif

MAnyciau, kad turkija.
O tai jei nera paslaptis, tai rasyk uz kiek ir ka norejote gauti Kraotijoje. I Kroatija skristumete lektuvu? Kiek as maciau, tai Kroatijoje apie 1200 zmogui keliaujant autobusu (pernyksciu kainu nemaciau, tai galiu klysti), gyvena apartamentuose, tikrai ne ant juros kranto, su maistu vel atskira istorija. Jei norite vaziuoti patys, tai zinoma, kad kambarius galite issinuomoti ir geresnius, ir arciau vandens. Mes su vaikais vaziavome i Juodkalnija savo automobiliu. Kiek toliau, nei Kroatija. Viskas patiko, taciau Turkija tokiam poilsiu tikrai labiau tinka. Ir kelione vaiku taip nenuvargina. Jei vaziuotumete geguzes gale birzelio pradzioje tai aplamai kainu neblogu tuo metu buna ir oras puikus, gaivus. Mano vaikai dievina Turkija biggrin.gif

birzeli bus jau gerokai virs 30, nors cia aisku absoliuciai neprognozuojama. Geguzes antroje puseje buvo virs 30. Marmaryje ir Bodrume tokiu laiku buna vesiau, nei Antalijos regione.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 11 gruodžio 2009 - 14:04
QUOTE(Lauruciuk @ 2009 12 11, 11:18)
Man saaalta jau butu  blush2.gif  As apie siltesnius galvoju tokiam laikui  4u.gif

Žinok, norim nuo švenčių pabėgti blush2.gif, nes visada visi pas mus ateina tiek per Kūčias, tiek per Kalėdų abi dienas, tiek Nauji metai. Tai norim išvažiuoti bet kur, kad nereiktų gaminti ir būtų šilčiau nei +8 mirksiukas.gif . Tai dabar ir ieškom, o kaina - prioritetas
Papildyta:
Superbaba, aš visom keturiom už Turkiją. Buvom ir ten, ir Kroatijoj (tiesa Kroatijoj be vaikų, nes jų dar neturėjom), tai vienareikšmiškai rinčiausi su vaikais Turkiją, todėl, kad už tą pačią kainą daugiau pramogų, maisto ir relakso gauni 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperBaba @ 2009 12 11, 17:25)
Cobre, Kroatijoj gyventumem Zaton kempinge, mobiliame namuke, uz 10 dienu gautusi kazkur apie 3000Lt, dar plius kelione autonobiliu...na kokie 1000 Lt jei ne daugiau...O dar nekvyne pakeliui ten ir atgal, maisto gaminimas...O gyentumem prie juros...namukas 500m nuo jos smile.gif

500 m nuo juros Turkijoje... zinok tai labai didelis atstumas biggrin.gif jei pasiryze gyventi ne ant juros kranto, tai tada kainos visai kitos mirksiukas.gif jusu vietoje, jei nenorite bandyti pagauti paskutine minute, tai bandyciau per isankstines pasieskoti geguzes galui. tikrai oru nenusivilsite, jura jau silta, o kainos visai kitos. Jei jus Kroatijoje pasiryze gyventi tokiomis salygomis, tai turkijoje jums ir 3 zv butu rojus mirksiukas.gif siaip manyciau i 4* galite pretenduoti drasiai, gal net 5* gautumete. tik netempkite labai i vasara smile.gif
Atsakyti
mes važiuosime į Turkiją Kemerą 12-25 iki 01-03.....Gal kas buvę tokiu laiku ten?
Atsakyti
QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 17, 17:26)
mes važiuosime į Turkiją Kemerą 12-25 iki 01-03.....Gal kas buvę tokiu laiku ten?

Kaip įdomiai, čia su kokia nors agentūra?
Atsakyti
QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 17, 16:26)

i koki viesbuti?
Atsakyti