Įkraunama...
Įkraunama...

Nežinau ar atlaikys mano šeima...

QUOTE(zuzu @ 2009 10 14, 23:29)
nesubrendęs infantilus vyras net nesupranta, nejaučia ir jam net nedaeina, kada yra aukojamasi dėl jo!

Kodėl iškart vyras nesubrendęs? Aš kitaip matau situaciją. Galbūt vyrui, pvz, depresija. Aš esu buvus šalia vyro, kuris neteko darbo - žiaurus laikas. Tai yra vyras, kuriam gyvenime niekas nebeįdomu, kuriam svyra rankos, kuriam pikta ir, kas svarbiausia, jis jaučiasi totalis lūzeris (jis nuvylė savo moterį! vyrui tai yra peilis). Kai jautiesi totalis lūzeris (ypač jei prie to prisideda išmoktas bejėgiškumas - ieškai darbo ir vis nesiseka, nesiseka...), manau, yra baisiai sunku prisiversti ką nors daryti. Ir ką gi tuo metu, kai vyrui sunku, daro žmona? Arba jį palaiko, stengiasi suprasti ir padėti jam atsitiesti; arba ėda nuolatos, kas dar blogina situaciją; arba palieka dėl kito, kuris lyg tyčia duoda tai, ko jai trūksta (dėmesio, šilumos, rūpesčio...).

Aš niekur neišskaičiau autorės post'e, kad jos vyras būtų infantilus - aš išskaičiau, kad jis (jie abu, tiesą pasakius) atsidūrė sudėtingoj gyvenimo situacijoj. Ir būtent santuokos įžadai (taip, aš gal sovietinio mąstymo, nors buvau pradinukė, kai sovietai žlugo), šitam sunkiam šeimai gyvenimo periode turi padėti atsilaikyti. Ir taip, aš neatsiimu savo "auksinės frazės" ir džiaugsme, ir varge. Jei taip paprastai vyrai ir moterys atsisako šeimos, tai kiek galima tikėti jų žodžiu? Kam duoti pažadą, kai jis yra šakėm ant vandens rašytas? Kam? (Čia derėtų prisiminti, kodėl neretam vaikui suaugę nėra autoritetas (pažvelkim, kas darosi mokyklose) - vienas iš aiškinimų tas, kad vaikas jau vaikystėje pamato, kad suaugę nesilaiko esminių savo gyvenime duotų pažadų, tai kodėl vaikas turėtų jais tikėti ar pasitikėti?)

Nedirbantis ir mašinos netvarkantis vyras - ar čia tai, ko negali pakelti moteris? Pfff... moteris gali pakelti gerokai daugiau. Deja (laimei?), moteris yra sukurta būti išmintingesne šeimoje (ir santykių srityje) nei vyrai. Jei mes tikimės iš vyro, kad jis bus tas, kuris aprūpina ir pasirūpina materialia gyvenimo puse ir moters saugumu, tai iš moters turime pilną teisę tikėtis, kad santykiuose ji darys išmintingus sprendimus, o ne vadovausis tik jausmais ar aistromis.

Aš galbūt pernelyg idealistiška (nešiuolaikiška?), bet turiu pavyzdį - savo šeimą, kurią išlaikė būtent mamos išmintingumas daug sudetingesnėj ir ilgiau užsitęsusioj gyvenimo situacijoj nei temos autorės. Taip, mano mama ilgą laiką viena "vežė" visą šeimą (ką dabar ir daro temos autorė), bet dabar ji turi rezultatą - šeimą - gerbiantį, labai besistengiantį ir ją labai vertinantį vyrą bei labai dėkingas už šeimos išsaugojimą dukteris.

Trumpai. Kol moteris neatsidūrė jos garbę žeminančioj situacijoj (pvz, žiaurus psichologinis smurtas, vyro priklausomybės) ar situacijoj, kuri kelia jai fizinę grėsmę (pvz, fizinis smurtas), tol, aš tikiu, šeimą visada galima gelbėti. Tereikia noro ir daaaug pastangų. Ir va šitoj vietoj yra prioritetų klausimas - kas svarbiau - ar gyvenimas, kuriame nereikia stengtis, ar visgi šeima. Kiekvienas sprendžia pagal tai, kas jam yra svarbiau. Ir tiek.
Atsakyti
va cia tai super!!!pritariu artitoli clap.gif vyrui darbo netektis didesnis smugis nei moteriai!ir jam reikia palaikymo, ne uzuojautos ar edimo...
ir aplamai pritariu visoms issakytoms mintims
Atsakyti
na as trumpai noreciau tik pasakyti, kad mano nuomone si seima gyvena tik del vaiko. Aisku galbut ir to tik uztenka, bet visose kitose temose moterys raso kad tik del vaiku nereikia gyventi. Kad reikia ir laimes paprastos kiekvienam. Kazkodel cia niekas neiziuri kad tarp ju nieko nera apart meiles vaikui. Tai manau naturalus ir tas susizavejimas kitu vyriskiu smile.gif
Gal ir netrumpai cia gavosi tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pinka: 15 spalio 2009 - 12:50
QUOTE(Pinka @ 2009 10 15, 13:48)
na as trumpai noreciau tik pasakyti, kad mano nuomone si seima gyvena tik del vaiko. Aisku galbut ir to tik uztenka, bet visose kitose temose moterys raso kad tik del vaiku nereikia gyventi. Kad reikia ir laimes paprastos kiekvienam. Kazkodel cia niekas neiziuri kad tarp ju nieko nera apart meiles vaikui. Tai manau naturalus ir tas susizavejimas kitu vyriskiu smile.gif
Gal ir netrumpai cia gavosi tongue.gif

na mes galim kaip sakoma tik is savo varpines... bet i seima neilysi, ir kitas ju bedu neispres. ir gilinantis i psichologine sio reikalo puse- lb idomu panagrinet butu...
Atsakyti
Apie ką kalbėtis, jei nėra aistros, ryšio, noro, o vyras molis? g.gif

Siūlyčiau gyventi su tuo moliu ir toliau, lai jis "rūpinasi" vaiku ir glosto PC, o pačiai dirbti, dėtis pinigus į atskirą sąskaitą (ar dalį), susitikinėti su susižavėjimo objektu, turėti gerą laiką ir seksą. Ir laikas viską sustatys į vietas. Kartais tas nusivylimas "naujiena" ateina labai greitai, kartais vėliau. Jei jūsų santykiai bus patikrinti laiko, tada ir darysi sprendimus. Kolkas lai viskas eina savieigai.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 10 14, 21:58)
aneee? jums taip atrodo, kad moteriai vaikas nesvarbus...ak, tiesa, ji juk išlaiko vaiką ir vaiko tėvą- todėl nepabūna tiek valandų, kaip jis, nes vargšelė neturi metafizinių galių būt vienu metu dvejose vietose...taigi begėdė tikrai. o vyras šaunuolis tikrai. į parduotuves sunku, vargšeliui nueiti, bet va, su mergaite pabūna, koks didvyris. kompu žaidžia. na, žmonai komplimentą pasako...juk ji, kauip sizifas juos užsikėlęs ant pečių neša visus į priekį... sena pažįstama, juk tai tikras vyras, ar ne?  lotuliukas.gif savajam nenorit tokio modelio pasiūlyt...supervyras tiesiog.
o kita vertus, tikrai moteris ne tokia supermama, kaip jis...alimentus reikia prisiteist, taip taip skyrybų atvejų ir kuo daugiau. juk reikės toliau sėdt namie, kompą spaudinėt, vaiką pažiūrėt, ir moteriškaitę samdyt, kad ji parduotuvėn suvaikščiotų ir valgyt pagamintų.(vyras buity juk, kaip rašyta, neprisideda), labai mergaitę intensyviai  saugo  bigsmile.gif

Visa sita situacija imkit ir apverskit kitaip: sedi namuose su 10 menesiu kudikiu mama, vyras ja islaiko, dirba ir staiga darbe sutinka JA-svajoniu feja wub.gif bigsmile.gif
Pirmyn, kokie butu patarimai tada tai mamai, sedinciai su vaiku? Aisku, jus sakytumet, kad ji lodare, kiaura diena nieko neveikia, pamanyyyyyk tik, su vaiku sedeti namuose, o juk vyras saunuolis spartuolis dirba thumbup.gif Taip nusidirba, vargselis, kad vietoj parduotuves feja gelbetoja mato...Ir patarimai, aisku, butu jusu tokie, kad vaika tokiam nuostabiam, viska uzdirbanciam tevui, reikia atiduoti, bei dar alimentus moketi plius ranka pabuciuoti. Nu juk jis, vargselis, nesuprastas seimoje, kai boba sedi namie ir vaika augina, zaraza ot kokia.

Gal jums tinka dvigubi standartai, man ne.
Auginti vaika iki metu-tai sunkus ir itemptas darbas. Auginu siuo metu ir dienas skaiciuoju, kada i darba galesiu isrukti. Ir taip mausiu, kad net dulkes ruks. Tad labai suprantu ir uzjauciu visus, tiek vyrus, tiek moteris, kurie sedi namuose, augina maza vaika ir dar gauna priekaistus, kad nieko nedirba gun_bandana.gif

Tfu, niekada nevertinau nei tokiu vyru, nei moteru, kurie vaikus numete,prisidenge a la darbu sunkiu turi laiko rujoti. devil.gif
Papildyta:
QUOTE(Maidenana @ 2009 10 15, 09:40)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Jus tik paskaitykite!!! Mielos forumietes! Atkreipkite visa savo demesi i sios moters kalba ir tiesiog palyginkite su istorijomis "as sedziu su vaiku - jis (darbe) susirado feja".. Griuk voliokis  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

ir kur as ta girdejau? Ir kokius patarimus jus davete toms, sedincioms su vaiku? Prasau, labai kruopsciai prisiminkite. Labai labai kruopsciai...

Dabar tik ta posta post factum perskaiciau lotuliukas.gif
Si syki mintys sutiko drinks_cheers.gif
Atsakyti
Hmmm...aš tai supratau,kad diedas ne tik sėdi namie su vaikiuku,bet jis tuose namuose nė piršto nepakrutina.
Tuo tarpu-na,jei sėdėtų su vaiku moteris-tai paprasta visom ir aišku,kad jinai dar ir namus sutvarko,ir apsiperka,ir valgyt padaro...
Dabar gi visas vyro darbas-kompo klavišus spaudyt blink.gif
Kažkaip man čia nesiriša vyro ir moters palyginimas.
Na,kad vaiką sunku augint-sutinku...Koki čia dvigubi standartai...
Atsakyti
QUOTE(m-andreja @ 2009 10 15, 09:21)
va cia tai super!!!pritariu artitoli clap.gif vyrui darbo netektis didesnis smugis nei moteriai!

nu nieko sau....peilis??????bet juk vyriškis pasiteisino:aš neieškosiu darbo, nes tu negalėsi išeidinėti....

ar čia jau taip nuoširdu ir ar čia tas "išmoktas beviltiškumas", anot artitoli????
Papildyta:
QUOTE(lututė @ 2009 10 15, 12:46)
Hmmm...aš tai supratau,kad diedas ne tik sėdi namie su vaikiuku,bet jis tuose namuose nė piršto nepakrutina.
Tuo tarpu-na,jei sėdėtų su vaiku moteris-tai paprasta visom ir aišku,kad jinai dar ir namus sutvarko,ir apsiperka,ir valgyt padaro...

pritariu lutute....vyras gi buity NEPADEDA....tik vaikas!!!! paimkit moterį, jir ir valgyt verda ir tt ir pan....sena pažįstama, čia ne jokie dvigubi standartai....tikrai ne! veltedi6kumas ir tiek. suprantu, kad vaik1 sunku augint iki metų....nu bet tokiam stiliuj, kad moteriškė po darbo dar su krepšiais tamposi....dirbantys vyrai ir tai niurna kad moterys tik "vaiku" ir "pardomis" ir "valgiu" užsiiminėja...ir anot jų...kas ČIA TOKIO...nu apturėtų dirbantys vyrai tokią moterį (kaip autorės vyrą), kuri užsiimtų - tik vaiku....išvis išspirtų lauk....argi taip nebūtų???išvis nesuprastų, kame bajeris....
bet mes ne apie stereotipus, o apie velt4džiavimą šiuo atveju....

p.s. !!!!!!! artitoli - aš už šeimą ir ne skyrybas dėl sriubos...ar mylėjimosi pozos....bet žodis "nešti" yra labai slidus. jūsų mama, vat, nešė ir ...viskas gerai baigės. bet ne visom. paskaitykit mano pažįstamos tragediją.
santuoka toks dalykas- loterija.
gali atsiduot-ir NIEKO NIEKO NIEKO NEBUS. garantijų?
jokių.
gali mylėt vaikus? kas iš jų išaugs?
garantijų jokių.
gali aukotis dėl šeimos- na ir kas? keturiom is dešimties pasiseks , na o kitom.....
taip kad neteiskim, ir aklai paskui ištartą šliūbo žodį----niekim!sutinku, kad NEGALIM LAUŽYT PAŽADŲ...artitoli, sutinku, kad vaikai negerbia suaugusių, pati esu pedag., ir matau kas mokyklose dedasi ir ne vien mokyklose...ir kitur. BET BET BET...
santuokos žodį turi pildyt ABU. VISUR PABRĖŽIU- ABU.

kodėl moteris yra vis tas klounas kuris visad pirma pirma pirma? tempia tempia tempai? iki nusialina (nes ne visos pajėgia nenusialinti?0 o tuomet dvi išeitys: vyras susiranda kitą, nenualintą, arba - lieka, "susiproti". (kai moteris jau nė sveikatos neturi. ot džiaugsmelis g.gif )
santuokos priesaiką tuir vykdyt abu. aš už tai, kad moteris nebūtų murkdoma kaltės liūne. pasigriebiam prielaidą kaip rykštę: tu esi dvasingesnė santykių srity, - ir šniojam ja moterį.... pirmyn pirmyn pirmyn....
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 10 15, 17:03)
nu nieko sau....peilis??????bet juk vyriškis pasiteisino:aš neieškosiu darbo, nes tu negalėsi išeidinėti....
ar čia jau taip nuoširdu ir ar čia tas "išmoktas beviltiškumas", anot artitoli????

O tai ką vyrui sakyti? "Žinai, brangioji, jaučiuosi visiškas liaušius, nes negaliu susirasti darbo, mano savivertė krito žemiau nulio, mane apėmęs išmoktas bejėgiškumas ir nuo to man apskritai nebeliko noro stengtis..." blush2.gif blink.gif Come on! Retas kuris vyras taip sąmoningai suvokia situaciją, kartais tam ir reikalinga moteris, kad padėtų jam suprasti, kas su juo iš tikrųjų dedasi (mano supratimu, moterys daug jautresnės ir pastabesnės tuose "jausmų dalykuose" cool.gif ). Taip, vyras sako "aš neieškosiu darbo, nes tu negalėsi išeidinėti", nes suprasti, kas su juo vyksta, aš manau, jis nėra labai pajėgus (mano sutiktiems vyrams tai labai būdinga), todėl sugalvoja, anot jo, logišką paaiškinimą (psichologai tai pavadintų - gynyba, jis tokiu racionalizavimu ginasi nuo situacijos, kuri jo psichikai yra per sudėtinga pakelti, o ir toks moterų požiūris "vyras, nesusirandantis darbo, yra bevertis" tikrai vyrams gyvenimo nepalengvina ir, kas svarbiausia, darbo paieškos problemų neišsprendžia, tik pagilina, nes šalia savigraužos dar pasipila priekaištų lavina... nu žodžiu... esmė aiški).

Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 10 15, 16:14)
bet mes ne apie stereotipus, o apie velt4džiavimą šiuo atveju....
p.s. !!!!!!! artitoli - aš už šeimą ir ne skyrybas dėl sriubos...ar mylėjimosi pozos....bet žodis "nešti" yra labai slidus. [b]jūsų mama, vat, nešė ir ...viskas gerai baigės. bet ne visom. paskaitykit mano pažįstamos tragediją.
santuoka toks dalykas- loterija.
gali aukotis dėl šeimos- na ir kas? keturiom is dešimties pasiseks , na o kitom.....
taip kad neteiskim, ir aklai paskui ištartą šliūbo žodį----niekim!sutinku, kad NEGALIM LAUŽYT PAŽADŲ
kodėl moteris yra vis tas klounas kuris visad pirma pirma pirma? tempia tempia tempai? iki nusialina (nes ne visos pajėgia nenusialinti?0 o tuomet dvi išeitys: vyras susiranda kitą, nenualintą, arba - lieka, "susiproti". (kai moteris jau nė sveikatos neturi. ot džiaugsmelis g.gif )
santuokos priesaiką tuir vykdyt abu. aš už tai, kad moteris nebūtų murkdoma kaltės liūne. pasigriebiam prielaidą kaip rykštę: tu esi dvasingesnė santykių srity, - ir šniojam ja moterį.... pirmyn pirmyn pirmyn....

tu atkartoji mano mintis,zuzu.Aš taip gerai nepasakyčiau.Taip,yra dvigubi standartai-vieni vyrui,kiti-moteriai.Vyras visada išsisuka lengviau.Daugelio moterų mąstymas ant tiek pagadintas,kad jos verčiau nusibaigs,bet padarys viską,kad tik brangiam vyrui būtų geriau.Pasiskaitykit moteriškus žurnalus-pamokymai,kaip įtikt vyrui lovoj,kaip jo nenervint ir t.t. ir t.p.
Galit šnekėt tos,kurios arba nepakankamai atidžiai skaitėt autorės mintis,arba pačios nieko panašaus gyvenime nebuvot patyrę.Taip lengviausia.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 10 15, 15:14)
pritariu lutute....vyras gi buity NEPADEDA....tik vaikas!!!! paimkit moterį, jir ir valgyt verda ir tt ir pan....

jis nezino kur kaip kas daroma. be to, priedo, ne kiekviena kasdien valosi ir valgyt verda. be to, jeigu jam kada nors buvo prikaisiojami blogai atlikti buities darbai - jis padaro paslauga ju nedarydamas, tuo saugodamas zmona nuo lisnu nervu - juk jis vistiek blogai padarys, tai jis ir nesiima.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 10 15, 13:14)

Paklausiu konkrečiai. Jei vienas kuris kažkuriuo gyvenimo metu NEPILDO santuokos (turbūt turima omeny sakramentinę) pažadų ar iki kitas yra LAISVAS nuo savųjų? Vat taip. Automatiškai laisvas?
Toliau, jei pažadėjo MYLĖT, o nemyli. NEMYLI. Nes aš meilę suprantu kaip.. idealią buto tvarką kai grįžtu namo, o jis, kaip manęs išleidimą pasibūt su draugėm. Vadinas viskas? Žalia šviesa tokiam žmogui ieškot meilės kitur?
Jei taip, tai pilnai pritariu šių dienų jaunimui.. kam dar tuoktis žadėt kažką, ko tie pažadai verti? Gražus žaidimas apirengus gražiais rūbais.
Atsakyti