QUOTE(Astyte @ 2010 08 28, 13:25)
Sveikos,
Maniskiui irgi tinsta, bet vaistinej sake, kad siemet itin daug tokiu atveju, o juk buna, kad keli ikandimai, vienas istino, kitas ne. kazkaip nedristu galvot, kad vaiko, 6 metu organizmas jau uzterstas, juolab, kad gyvenam kaime, tai ir musu paciu uzauginti vaisiai ir darzoves. Na, bet tai jau diskusija be galo.
Man si produkcija labai patinka, mano seimos nariams taip pat, draugams irgi
o vat man netinsta, nors anksčiau beprotiškai tindavo. Vieną kartą net kraujo perpylimą darė. Ištino ranka, net pakelti negalėjau.
Mano sūnui irgi tinimas nenormalus prasideda kokiam vabzdžiui įgėlus. gėrėm alijošiaus sultis persikų skonio :)Tikrai po to tokių tinimų nebuvo.
QUOTE(pašnekutė @ 2010 08 28, 17:22)
Tai jei patepi - neniežti, o jei neniežti - nekasinėji, jei nekasinėji - nesusidaro gumbai. Realiai, jei nekasinėtum, tai ir netintų. Bet kažin, ar atsirastų toks, kuris iškęstu nepasikasęs...
Ne nuo organizmo užterštumo priklauso tas niežėjimas ir gumbai po įkandimo. Ir jokie geriami ar kt. iš anksto vartojami preparatai to nepakeis (nebent tie, kurie slopina naturalų organizmo imunitetą). Taigi, kas nutinka įgėlus uodui? Jis su savo seilėmis suleidžia tam tikrą "medžiagą", kuri dūrio metu turi slopinti skausmą, kad vargšo uodelio nepriplotų. Bet vieni yra jautresni, kitus greičiau "nuskausmina". Taigi, gavęs to uodo "kokteiliuko" organizmas reaguoja gynybiškai - todėl patinsta, susidaro mini uždegimukas. Vėl gi - kiekvienas organizmas kovoja skirtingai. O actas neutralizuoja tą uodo "kokteiliuką". Žinoma, reikia trint vos pastebėjus besikasant. Kai jau didžiausi gumbai - ne belaikas.
Jei įtariat, kad į įgėlimus vaiko organizmas reaguoja per smarkiai - bėkit pas alergologą, o nežaiskit kokias tai vitaminukais.
manau, mes nesusikalbėjom.
Viena yra, kai iškyla gumbelis įgėlus uodui, o kita kai ten jau ne gumbelis, o visas gumbas ir dar su didžiausiu pūliniu viršuje. Oda aplinkuj tiek ištinsta, kad net pajuosta. Aš apie tokias reakcijas kalbu. Ir ne visokiais nežinomais vitaminais aš jį girdau, o tiesiog alijošiaus sulčių pusę buteliuko išgėrėm. Tikrai nepakenks.
O gal geriau alergologo siūlytas Zyrtekas? Ir gal jį geriau gerti visą vasarą? Pavasarį????
vat ir sutapimas, nes dabar uodų įgėlimas pasibaigia tik gumbeliais, į kuriuos nėra skaudu žiūrėti