QUOTE(mamagitana @ 2005 10 23, 19:33)
1.diskutuočiau dėl apibrėžimo "brangesnis", nes natūralus. Čia, manau, jau kainodaros dalykai. Produkto, kuris yra platinamas už keturiasdešimt litų ( mėnesio norma, čia aš apie vaikiškus vitaminus, aukščiau temoje minėtus) ir gaminamas Vakarų Europoje arba JAV ar atitinkamo ekonominio lygio valstybėje, laikyti "brangiu" ir dėl to atseit geresniu nedrįsčiau.
2. Antra vertus, norėčiau sužinoti tavo nuomonę apie tai, ar natūralių medžiagų kiekius įmanoma tiksliai nustatyti? Kiek man teko skaityti ta tema, tai praktiškai visi natūralūs preparatai turi šitą trūkumą-netiksliai nustatytą veikliosios medžiagos kiekį, nes dėl augalo ar kito šaltinio natūralaus vystymosi sąlygų įvairovės jų koncentracija yra netolygi tiek skirtingose augimvietėse, tiek skirtingu laikotarpiu, tiek net atskirose augalo dalyse...Todėl naudojant profilaktiškai ar tiesiog šiaip sau, iš įsitikinimo

ir nedidelėm dozėm, žalos nebus...Bet jei nustatyta rimta avitaminozė, ar įmanoma tiksliai dozuot tokį preparatą?
3. trečias klausimas būtų apie kviečių miltelius. Šiaip liaudyje jie vadinami kvietiniais miltais

ir gydomuoju poveikiu negarsėja, greičiau atvirkščiai. Liucerna ir miežiai- seniai žinomi pašariniai augalai, miežiai, žinoma, ir maistiniai...Jų želmenų sultys laikomos vienu iš alternatyvios medicinos preparatų, bet tai sultys, kurias reikia gert šviežutėles, ką tik spaustas. Kas gi naudingo yra džiovintų miežių lapų milteliuose?

Ląsteliena? Gamtinis dažas?
1. Jis nėra geresnis dėl to, kad brangus. Gal greičiau jau atvirkščiai - brangus todėl, kad geras

Aš čia abstrakčiai, nes apie konkrečius, temoj minėtus vitaminus, tikrai neturiu jokio supratimo.
Dėl medikamentų, pagamintų Vakarų Europoje - labai didelę kainos dalį sudaro pakuotės kaina - ji atitinka visus civilizuotam pasaulyje keliamus reikalavimus -yra chemiškai inertiška, saugi ( vaikas tikrai lengvai neatidarys buteliuko, turbūt tą pastebėjai? ). Ir ne tik tai. Etinių ( kuriančių, o ne gaminančių pagal patentą) kompanijų produktai tikrai yra kur kas brangesni, negu pati jų pardavinėjama vaistinė medžiaga, jau vien dėl to, kad į kainą įskaičiuotas 12 metų darbas ( sinezė, pašalinių poveikių šalinimas, bandymai in vitro, in vivo, klinikiniai tyrimai) Tiek praeina laiko nuo to momento, kai atrandama formulė, iki to , kai supakuotas vaistas patenka į rinką. Ir "užsidirbimui" kompanija turi tik 5 metus, jiems praėjus visi turi teisę pradėti gaminti tavo kūrinį. Aišku daug pigiau
Dėl produktų natūralumo - išauginti ekologiškai švarų produktą - tą pačią morką - darže, patręštą kakučiu, rankom išrovus visas piktžoles, nenaudojant jokių chemijų, purškalų - procesas imlesnis darbui, ar ne? Įsivaizduokim hektarą tokio daržo. Juk morkos iš jo bus brangesnės? Panašiai ir su vitaminais/papildais - vien tinkamos žaliavos surinkimas, pastangos apdirbti ją su kuo mažesniu chemikalų kiekiu kelia kainą.
2.

sutinku visiškai. Žaviuosi tavo išmanymu

Bet manau, kad rimtas avitaminozes ir jų sukeltas ligas gydo rimčiau, negu pasiūlydami nusipirkt buteliuka pirmų pasitaikiusių vitaminų. O profilaktiškai vartojant tikslūs veikliosios medžiagos kiekiai nėra tokie svarbūs, tuo labiau, kad net gaudamas visiškai identiškus kiekius preparato, kiekvienas organizmas gali pasisavinti juos skirtingai.
3. Prisipažinsiu, šitas klausimas privertė lyšną rozą atsiverst vadovėlį
nes ir aš kažkaip į kvietinius miltus žiūriu įtariai

Pradžiai - kviečių milteliai, tai nebūtinai kvietiniai miltai, nes malimo rupumas/smulkumas, o ir pats smulkinimo būdas gali turėti įtakos. O dabar apie patį kvietį ( Triticum vulgare ) :" grūduose yra 11-20proc baltymų, 60-64proc. krakmolo, 2proc riebalų, 3proc ląstelienos, fosforo, kalio, magnio, fermentų, vitaminų B1, B6, E, F, PP ; cholino, glitino. <...> iš kviečių pagamintas aliejus naudojamas nuo podagros, pūlinių <...> iš fermentuotų grūdų gaminamas skystis, kuriuo gydomos egzemos, psoriazė, neurodermitai <...> kviečių sėlenos vartojamos kai trūksta vitaminų..."

(reabilitavau kvietį ir savo pačios akyse

)
dėl miežio lapų - vertingos medžiagos dažniausiai būna visam augale, bet konkrečiai negaliu pasakyt. Beje, tinkamai išdiovinus augalą, didžioji dalis jame esančių "gerumų" išlieka
Nu ir išsiplėčiau

atsiprašau, kad ne visai į temą