Įkraunama...
Įkraunama...

Stomatitas

QUOTE(Sviesioji @ 2010 07 11, 10:02)
http://www.web-zdrav...hebnik?id=30907

Musu vaistinese parduodama azuolo zieve. Su reikia uzplikyti (isvalyti nuo zieves likuciu per tinkleli) ir nuovyru burna skalauti.


su 1.5 m vaiku nesusitarsi. Jai neskanu, tai ir negeria. Skauda burnyte, tai ir nevalgo ir negeria. O kaip skalauti, tai is viso neturiu supratimo. Bandziau tepti tonziles (jai daugiausia zaizdu buvo ant tonziliu) su tepalais, tai apsiveme ir tuo viskas baigesi. Tik nuo mazdaug 4-6 metu jau galima normaliai taikyti visas galimas priemones, liepti gerti ar valgyti jeigu labai reikia. Sekmes.
Atsakyti
Sveikos, vakar savo mažytei pamačiau stomatitą. Nevalgi, nerami.. Tepu puslytes su Dentinox, geria ramunėlių arbatėlę. Gerai, kad nors tempos nėra. Čia jau antras jos stomatitas, pirmą kartą sirgo gal pusės metukų g.gif Tikimės kuo greičiau pasveikti ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

trečia para serga mano mažutė virusiniu stomatitu. Dvi pirmas paras kilo aukšta temperatūra, o šiandien jau neviršijo 38.
Gydytoja paskyrė Fuxiną. Dar tepu Kamistad N ir Kamistad baby (jį galima džniau tepti, nors ir silpnesnis, bet nuramina trumpam). Morkų sultys, sako, irgi padeda.
Valgo mažai, geria irgi mažai...
Bet šiandien jau linksmesnė, jau žaidė, ropinėjo.
Linkiu kuo lengviau prasirgti mažiesiems ligoniukams 4u.gif
(Tiesa, bakterinio stomatito atveju gali būti skiriami antibiotikai 4u.gif ).
Atsakyti
QUOTE(gutute @ 2009 10 27, 15:26)
tai jis gaminamas vaistinej pagal recepta,bet pas mus tai jau pagamintus parduoda,nes paklausa yra.vadinasi tepalas burnos gleivinei.o atskiro tokio pavadinimo neturi
Papildyta:
mes visa savaite gyvenom ant vistienos buljono ir ramuneliu ir laukiniu naslaiciu arbateliu


Mergaitės
veiksmingas liaudiškas receptas:
morkų sultys, natūralus medus, žuvų taukai – viskas lygiomis dalimis (skalauti ir tepti)
Atsakyti
mes jau per menesi trecia stomatita turime. kaip gydytojas tai skirtinga nuomone. vieni mano, kad cia herpis, kiti kad grybas,kiti kad pulinga angina. O gydymo budai totaliai priesingi. Kas vienu atveju padeda,kitu atveju tik kenkia. Pvz. antibijotikai smarkiai ardo imuniteta ir oraganizmas nebekovoja su grybais. Prasau neprisiprasau kad padarytu tepineli kazkoki,kad butu aisku kas tiksliai yra. Visi tik is paziurejimo sprendzia. mad.gif mad.gif O beto vaikas gan stipriai isbertas. Sakau, kadgali buti enterovirusas, kuris daznai komplikuojasi i stomatita, o jie gieda,kad alergija, nors jokiu tyrimu ir vel nera. Nu tipo pagerkite vaistus nuo alergijos ir suzinosite, ar istiesu alergija.
Atsakyti
mano panelei trecia diena stomatitas, temperaturos jau nebeturim, pirmas paras buvo beveik 40, labai akyte raudona sake nuo stomatito, bet kai paskaiciau kad vaikai nieko nevalgo tai dziaugiuosi kad as tokiso bedos neturiu.dukryte valge nors ir temperatura buvo didele, nors siaip mazai valgo bet kai serga tai megsta pavalgyti:)daktare tepaiuka israse tai po pirmos dienele burnyte jau grazesne pasidare.tik baisiu kad mazoji neussikrestu
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
"Susipazinom" ir mes su stomatitu doh.gif .
Tik mums jis pasireiske po savaites sirgimo bronchitu,mergaites burnyteje,ant dantenu,lupyciu ir liezuviuko pilna skausmingu puslyciu verysad.gif .Sergam jau trecia diena,temperatura kyla iki 39.bet kas keisciausia kad naktim nekarsciuojam tai pakankamai gerai miegam.
Gerti skyscius geria noriai bet su maistu bedos verysad.gif sriubytes kiek per siaudely pagere ir jogurto kelis saukstelius paeme.Daugiau nieko y burnyte neima verkia kad skauda,praso kad papusciau unsure.gif .
Ir blogas kvapas atsirado jau...
Nupirkau Kamistad N juo patepu visas zaizdeles ir dantenas bei liezuviuka.
Nuo tempos ir skausmo girdau Ibufena,seip gydytoja sake dar medus gerai kieno vaikai nealergiski.
Dabar verdu kosyte tokia kokia virdavau kai valgydavo tyreles darysiu skystesne gal pavyks per siaudely pamaitinti g.gif .Seip mergyte nesiskundzianti apetitu visada buvo o dabar verysad.gif verysad.gif . Nenoriu kad nusilptu unsure.gif .

Na ir slyksti ta liga gun_bandana.gif .
Atsakyti
mes esame danijoja ir cia daktarai galiu pasakyti nekreipia demesio i vaikuciu gal yra mamyciu kurios man padetu kaip gydyti stomatita mergaitei dvieju metuku su puse jau kankinames penkes paras su ta liga dantenos isbrinkusios kraujuoja rykle patinus,o labiausei bijau atsirado guziukas kaip kiaulytes atrodo bet tikslei nezinau desneja puseja patine ir kietas guziukas kas buvote susidure su stomatitu prasau parasyti ka darete kiek tai uztruko dienu tiesiog gaila vaiko unsure.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Pabandykit skalauti azuolo zieves nuoviru burna. O nuo pacio herpes1 (nu greiciausiai sis virusas issauke jums stomatita) yra maisto papildai vilcacora (unkarija tomentosa, kates nagai). Gal gausit kartais skysta forma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 22 rugsėjo 2010 - 08:24
Ar tikrai stomatitas?Ar buvot pas gydytojus?Ką jie sako?
Stomatitas kuomet būna,atsiranda burnoje žaizdelės/opelės,kurios pradeda kraujuoti. Maniškei beveik dvi savaites užtruko.Realiai gydymo kaip ir nėra,praeina savaime.Galima tik palengvinti visa tai.Aš tepiau Daktarin tepalu,Dentinox tepaliukiu (jis nuo skausmo,tas pats,kaip ir dantų dygimui).Taip pat berods šaltalankių aliejum tepti.Negalima jokių rūgščių bei kietų maisto produktų.
Papildyta:
O šiaip reikėjo nepatingėt ir paskaityt jau esamas temas:
Pirmoji tema
Antroji tema
Atsakyti
Pirmiausiai reikėtų, kad gydytojai diagnozuotų ar tikrai stomatitas. Nuo stomatito iš ties gydymo kaipo ir nėra. Mūsų dukrytė 1 metukų ir 3mėn. pradėjo karščiuot 39, antrą dieną temperatūra kaipo ir nukrito nuo paracetamolio žvakučių, bet pastebėjom ,kad dantukai tarsi "sulindo atgal",trečią parą pradėjo kraujuot dantenos vos palietus. Šeimos gydytoja diagnozavo stomatitą, liepė tept Kamistad N tepaliuku ir girdyti c vitaminą. Dukrytė nustojo valgyt, penktą parą ir gerti...Naktį išvežė į KMU, dėl dehidratacijos. Tris paras lašino skysčius, nes visiškai nieko negerė ir nevalgė, burnytę tepė Fuxin'u.Po to pradėjo gerėt-pradėjo po biškį gert, dar po kelių dienų ir valgyt.Visiškai pasveikom po dviejų savaičių.Taip kad kartais nerimtos ligos tampa ir rimtomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svajone777: 25 rugsėjo 2010 - 22:05
QUOTE(Sviesioji @ 2010 09 22, 08:21)
Pabandykit skalauti azuolo zieves nuoviru burna. O nuo pacio herpes1 (nu greiciausiai sis virusas issauke jums stomatita) yra maisto papildai vilcacora (unkarija tomentosa, kates nagai). Gal gausit kartais skysta forma.


pas mus isisuko kazkoks stomatitinis virusas, kuris niekaip neisnyksta. Dar ir man persimete. Po temperaturos randasi zaizdos burnoje. Daugiausiai ju ant tonziliu, bet ne tik. Ziauriai skauda. Vaikams irgi tas pats. Ir toks jausmas, kad mes ji turime ir vos tik pasalame, vel visiems islenda. realiai negaliu patvirtinti, kad tai tikrai herpesas, bet dukrytei dare tyrimus ir sake, kad turi herpesa. Bet turi jinai ir candida gryba, kuris irgi gali sukelti. Kas konkreciai sukelia neaisku. Bet sakai maisto papildai gali isnaikinti???? Visur prisiskaiciau, tai raso, jog isnaikint neimanoma to herpeso niekaip su niekuo, nes dalis jo buna neaktyvioj busenoj. To kur neaktyvioj busenoj, niekaip negalima pagaut. Bet visgi gal galima?
Atsakyti